Nebula Grafik DBMS anu berorientasi dina sumber kabuka

Nebula Graph mangrupikeun DBMS (Sistem manajemén basis data), nyaéta dirancang pikeun nyimpen épisién susunan data ageung sambung anu ngawangun grafik anu tiasa ngagaduhan samilyar titik sareng trilyun tautan. Nganteurkeun kinerja kelas perusahaan tinggi pikeun nyederhanakeun susunan data anu paling rumit anu tiasa dibayangkeun janten inpormasi anu bermakna sareng mangpaat.

proyék nu Éta ditulis dina C ++ sareng disebarkeun dina lisénsi Apache 2.0. Perpustakaan klien pikeun ngaksés DBMS parantos siap pikeun Go, Python, sareng Java.

Ngeunaan grafik Nebula

DBMS ngagunakeun arsitéktur anu disebarkeun tanpa sumber dibagi, anu nunjukkeun peluncuran prosés mandiri sareng mandiri pikeun ngolah pamundut grafis sareng prosés panyimpenan anu disimpen.

The meta-jasa didaptarkeun pikeun orchestrating gerakan data sareng nyayogikeun meta-inpormasi dina grafik. Pikeun mastikeun konsistensi data, digunakeun protokol dumasar kana algoritma RAFT.

Grafik Nebula, mastikeun kaamanan ku ngan ukur masihan aksés ka pangguna anu dioténtikasi anu idéntitasna ditetepkeun ngalangkungan sistem kontrol aksés dumasar peran (RBAC).

Sajaba ti éta ngagaduhan kamampuan nyambungkeun jinis motor anu béda neundeun. Dukungan pikeun ngalegaan bahasa generasi pamundut ku algoritma anyar.

Sareng éta nyayogikeun latency minimal nalika maca atanapi nyerat data sareng ngajaga performa tinggi. Nalika uji coba basis data 632GB, kalebet 1.200 milyar vertex, 8.400 milyar grafik ujung, dina hiji node graf sareng tilu klaster simpul anu disimpen, panundaanna aya dina tingkat sababaraha milidetik, sareng kinerja naék 140 rébu patarosan per detik.

Fitur utama pikeun Nebula Graph, ieu menonjol:

  • Scalability linier.
  • Bahasa query sapertos SQL, cukup kuat sareng gampang dipikaharti. Operasi sapertos GO (bi-directional chart vertex traversal), GROUP BY, ORDER BY, LIMIT, UNION, UNION DISTINCT, INTERSECT, MINUS, PIPE (ngagunakeun hasil tina query tadi) didukung. Variabel sareng indéks anu ditetepkeun ku pangguna dirojong.
  • Kasadiaan sareng kasabaran sesar.
  • Dukungan pikeun nyiptakeun jepretan kalayan status kaayaan anu pareum pikeun saderhana nyiptakeun cadangan.
  • Siap pikeun panggunaan industri (parantos dianggo dina infrastruktur JD, Meituan sareng Xiaohongshu).
  • Kamampuh ngarobih skéma panyimpenan sareng ngapdet data tanpa lirén atanapi mangaruhan operasi.
  • Pangrojong TTL pikeun ngawatesan umur data.
  • Paréntah pikeun ngatur host panyimpenan sareng konfigurasi.
  • Alat pikeun ngatur padamelan sareng ngajadwalkeun mimiti padamelan (COMPACT sareng FLUSH masih didukung tina padamelan éta).
  • Operasi milarian jalur lengkep sareng jalur anu pang pondokna antara simpul anu dipasihkeun.
  • Antarmuka OLAP pikeun integrasi sareng platform analitik pihak katilu.
  • Utilitas pikeun ngimpor data tina file CSV atanapi tina Spark.
  • Metrik ékspor pikeun ngawaskeun sareng Prometheus sareng Grafana.
  • Antarmuka wéb Nebula Graph Studio pikeun visualisasi operasi grafis, navigasi grafis, desain nyimpen data sareng skéma ngamuat.

Kumaha cara masang Nebula Graph dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa masang DBMS ieu dina sistemna, aranjeunna tiasa ngalakukeun éta nuturkeun paréntah anu urang bagikeun di handap.

Upami anjeun ngagaduhan Centos 6 iket anu anjeun kedah unduh ieu di handap. Pikeun ngalakukeun ieu anjeun kedah muka terminal dina sistem anjeun sareng di dalamnya anjeun bakal ngetik paréntah ieu:

wget https://oss-cdn.nebula-graph.io/package/${release_version}/nebula-${release_version}.el6-5.x86_64.rpm

Bisi anjeun nganggo sén 7, maka paket anu anjeun kedah unduh nyaéta:

wget https://oss-cdn.nebula-graph.io/package/${release_version}/nebula-${release_version}.el7-5.x86_64.rpm

waktu pikeun aranjeunna anu pangguna Ubuntu 16.04 LTS, iket pikeun diunduh nyaéta:

wget https://oss-cdn.nebula-graph.io/package/${release_version}/nebula-${release_version}.ubuntu1604.amd64.deb

Atanapi upami anjeun gaduh Ubuntu 18.04 LTS

wget https://oss-cdn.nebula-graph.io/package/${release_version}/nebula-${release_version}.ubuntu1804.amd64.deb

Jang ngalampahkeun pamasangan paket diunduh anjeun tiasa ngalakukeun éta sareng manajer paket pilihan anjeun atanapi anjeun tiasa ngalakukeun éta ti terminal ku ngetik salah sahiji paréntah ieu.

Dina kasus bungkusan pikeun CentOS:

sudo rpm -ivh nebula*.rpm

Sedengkeun pikeun bungkusan hal pikeun Ubuntu:

sudo dpkg -i nebula*.deb

tungtungna, upami anjeun pangguna Arch Linux anjeun tiasa masang DBMS ku paréntah ieu:

sudo pacman -S nebula

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan panggunaanna, ngaluncurkeun jasa sareng anu sanésna, anjeun tiasa konsultasi sadayana inpormasi ieu Dina tautan ieu. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.