Grup Khronos nyiptakeun pituduh pikeun Vulkan

Logo Khronos Vulkan

El Grup Khronos ngalakukeun upaya hébat pikeun ngembangkeun, ngamajukeun sareng ngabakukeun API sumber terbuka pikeun grafik (OpenGL, Vulkan), pikeun program paralel (OpenCL), pikeun virtual reality (OpenXR) sareng seueur deui anu sanés (WebGL, OpenVG, OpenVX,…). Seueur proyek menarik anu didasarkeun ku aranjeunna. Nya, ayeuna aranjeunna nyandak hiji léngkah deui pikeun ngamajukeun API grafis Vulkan sareng parantos diadopsi ku langkung seueur proyek sareng pangembang.

Anu dilakukeun ku aranjeunna ayeuna nyaéta nyiptakeun pitunjuk pikeun ngamimitian sareng Vulkan. Usaha gabungan anu hadé ku anggota Grup Khronos pikeun masihan anjeun titik awal anu pangsaéna pikeun ngamimitian damel sareng API ieu. Bacaan ringan, dimana sagala hal anu paling penting parantos dikondensasi sareng naon anu henteu pikaresepeun parantos dihapus. Ieu bakal numbu anjeun kana sababaraha sumber pamekaran sareng Vulkan.

Upami anjeun pangembang sareng anjeun resep maca pituduh ieu, anjeun tiasa unduh éta tina tautan anu sami ieu de la Kaca GitHub Tina proyék ieu. Ngitung yén dunya kaulinan ngagaduhan seueur dukungan pikeun nyiptakeun video game pikeun Linux sareng kadatangan Google Stadia, mangrupikeun langkah strategis anu saé pikeun nyobian narik langkung seueur pangembang sareng ngagampangkeun jalan nalika aranjeunna hoyong ngadamel judul énggal.

Sareng ku cara kitu, sanaos henteu seueur masalahna, tapi kumargi kuring parantos nyebatkeun platform GitHub, pikeun nyebatkeun yén aya sababaraha inohong anu héran pisan dina halaman wéb ieu dimana bagian ageung tina proyek open source diayakeun sareng dikelola. Tétéla aranjeunna nyarios aya sababaraha 40 juta rekening pangguna éta sanés Spam. Nanging, henteu sadayana mangrupikeun pangembang, aya seueur akun anu henteu leres-leres nyumbang atanapi ngembangkeun. Tapi ku sababaraha perkiraan, aranjeunna nyarios aya sakitar 5.000.000 pangembang full-time aktif sareng sakitar 7 juta paruh waktu, sareng seueur anu teu dibayar, kalayan total 24.2 juta pangembang anu saleresna. Angka éta naék 1M saprak 2018 sareng diperkirakeun ngahontal 27.7M dina 2023. Kuring ngomentaranana kusabab aranjeunna ngareuwaskeun kumaha ageung komunitasna, sareng éta ngan ukur dina GitHub ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)