Naon deui anu kedah dilakukeun saatos masang Ubuntu Lucid ...

Ieu mangrupikeun hal anu kuring lakukeun nalika kuring réngsé masang Lucid dina mesin kuring. Kuring pikir aranjeunna tiasa dianggo pikeun sababaraha anjeun jadi kuring mutuskeun éta pikaresepeun pikeun ngabagi aranjeunna. Kieu cara masang Ubuntu Tweak, ngarobah fon, setélan keyboard, ngaoptimalkeun ngamimitian, ningkatkeun Nautilus, ngahapus Mono, masang dok, sareng peluncur aplikasi, unduh manual Ubuntu, jsb.

Ngajalankeun manajer pembaruan

Sanaos anjeun nembé masang Lucid, berkat sihir Linux sareng parangkat lunak gratis sareng kolaborasi, sigana aya pembaruan pikeun sababaraha aplikasi favorit anjeun.

Kusabab kitu, sanés ide anu goréng pikeun ngajalankeun Pembaruan Manajer pikeun tetep mutahir. Anjeun ogé tiasa muka terminal sareng ngajalankeun:

sudo apt-meunang update sudo apt-meunang pamutahiran

Pasang Ubuntu Tweak

Upami anjeun masih henteu terang Ubuntu Tweak, kuring tiasa mastikeun yén anjeun parantos nyéépkeun waktos. Aplikasi ieu ngamungkinkeun anjeun ngarobih sadaya hal "sesah" pikeun dilakukeun di Ubuntu. Aranjeunna henteu sesah, tapi UT ngajantenkeun aranjeunna gampang deui pikeun anjeun.

Hal-hal anu tiasa dilakukeun ku Ubuntu Tweak:

  • Pasang sababaraha aplikasi karesep anjeun sareng codecs anu diperlukeun sareng plugins. Diantara anu sanésna, kuring nyarankeun masang Gimp, plugins flash, téma komunitas, tambahan anu dibatesan (pikeun maénkeun mp3 sareng file multimédia anu sanés), cairo-dock (dok anu pangsaéna ... langkung saé tibatan Docky), Kupfer (anu ngaganti Gnome -Do ), Chromium (Google Chrome "gratis"), VLC (pamuter pidéo anu kawéntar), Anggur (pikeun ngajalankeun aplikasi Windows) ... tah, seueur deui. Masing-masing bakal masang anu diperyogikeun numutkeun kabutuhanna.
  • Pakét Paket. Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngabersihkeun sistem anjeun sareng mupus file samentawis, cache, setélan program, kernel lami, jst.
  • Préferénsi lebet. Ubuntu 0.5.4 ngamungkinkeun anjeun ngarobih logo sareng latar tukang layar utama atanapi layar login.
  • Setélan Compiz sareng GNOME. Nyiapkeun Compiz sareng GNOME henteu janten tugas anu sesah. 🙂
  • Setélan pangatur jandéla. Anjeun teu resep tata ruang tombol jandéla dina Lucid? Nya, ti dieu anjeun bakal tiasa ngarobihna sakahayangna.
  • Manajer Naskah. Sok hoyong gaduh skrip pikeun ngarobih sababaraha gambar tina file explorer? sumur, manajer skrip hadir sareng daptar panjang skrip luar. Anjeun kedah aktipkeunana!
  • Siapkeun polder pribadi anjeun. Naha anjeun ngagaduhan pidéo, gambar, dokumén, jst. disimpen dina rute anu sanés sareng sanés di RUMAH anjeun? Nya, netepkeun Nautilus pikeun mikawanoh ieu omong kosong ngagunakeun UT.

Pondokna, ngajelaskeun hiji-hiji ciri-ciri Ubuntu Tweak bakal janten tugas anu teu aya tungtungna. Salaku tambahan, éta mangrupikeun program super saderhana anu dianggo. Masang UT mangrupikeun hal munggaran anu kedah dilakukeun ku unggal pangguna Ubuntu.

Sumber cai

Fon anu dianggo dina Ubuntu sanés anu saé. Seueur pangguna milih masang Droid Font y Microsoft Font. Utamana anu mimitina saé saé pisan, utamina dianggo salaku font pikeun desktop anjeun.

Pikeun ngalakukeun ieu, buka desktop anjeun, pencét katuhu, Ngarobih latar desktop desktop. Kuring milih sasaruaan Droid pikeun masing-masing sumber ... sareng voila! Utamana upami anjeun gaduh buku catetan atanapi netbook, anjeun bakal perhatoskeun paningkatan anu luar biasa dina desktop anjeun. Sababaraha pangguna ogé nyarankeun nurunkeun ukuran font anu dianggo, tapi éta gumantung kana raos masing-masing na.

Karesep keyboard

Naha anjeun nyerat dina sababaraha basa sareng anjeun kedah ngarobih keyboard sepanjang waktos? Nya, ngamungkinkeun kamungkinan ieu gampang deui. Buka Sistem, Preferensi, Keyboard. Dina tab Distribusi, pencét tombol Tambihkeun. Tungtungna, pilih kibor anu béda anu anjeun badé tambahkeun.

Sangkan leuwih gampang pikeun ngarobah keyboard dina aplikasi naon waé, ku mencét Alt + Shift (anu mangrupakeun kombinasi konci anu dianggo dina Windows), pencét tombol Pilihan. Buka dimana éta nyatakeun Konci pikeun ngarobih tata letak sareng pilih Alt + Shift sareng batal pilih Kadua konci Alt babarengan.

Optimalkeun ngamimitian Ubuntu

Saperti dina Windows, éta sok ngabantosan nganonaktipkeun sababaraha aplikasi anu ngajalankeun nalika Ubuntu dimimitian. Ieu ogé tiasa dilakukeun tina Ubuntu Tweak, atanapi anjeun tiasa lebet kana System, Prefers, Startup Applications.
Sakali aya, éta masalah milih program anu anjeun teu hoyong ngajalankeun di awalna. Dina hal kuring, kuring ngaleupaskeun: Babagi File Pribadi, Jauh Desktop, Manajer Bluetooth, Gnome Login Sora, Évolusi Alarm Notifier, Ubuntu One.
Hésé pisan pikeun nyarankeun anu aplikasi pikeun mareuman, éta gumantung kana kabutuhan sareng cita rasa masing-masing anjeun, tapi kuring nyebutkeunana janten anjeun tumut kana akun.

Ningkatkeun Nautilus

Nautilus mangrupikeun panjelajah file GNOME. Éta mangrupikeun program anu saé tapi seueur pangguna parantos ngangluh ngeunaan distribusi goréng sababaraha unsur na. Upami anjeun hoyong ngaoptimalkeun tampilan visual tina Nautilus anjeun supados katingalina sapertos gambar di handap ieu, turutan pitunjuk ieu di handap.

Kahiji, urang kedah masang Nautilus Elementary ti Repositories. Pikeun ngalakukeun ieu, urang muka terminal sareng nyerat:

sudo add-apt-repository ppa: am-monkeyd / nautilus-elementarya-ppa sudo apt-get update sudo apt-get upgrade pkill nautilus

Tungtungna, éta tetep pikeun masang «Breadcrumbs» sahingga, nuturkeun conto dina tangkapan layar sateuacanna, jalur anu ayeuna siga Home> Earendil> Desktop. Desain visual anu dipaké pikeun nunjukkeun éta anu kedah urang pasang.

Kami muka terminal sareng, mastikeun yén kami aya dina diréktori pangguna (HOME), kami nyerat:

wget http://gnaag.k2city.eu/nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz tar -xvf nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz

Nalika anjeun muka deui Nautilus, éta sigana henteu saé leres. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta buka Edit, Preferensi, Tweaks. Sakali aya, pilih pilihan Témbongkeun sapertos breadcrumbs.

Hapus mono sareng ngagantikeun aplikasi dumasar kana éta

Naha anjeun henteu terang naon ari mono? Naha anjeun masih teu mendakan naha nguseup? Nya, kuring bakal tetep pondok, éta bakal muka kamungkinan gugatan Microsoft pikeun sadayana anu nganggo parangkat lunak basis mono; Kalayan kecap séjén, éta nyandak anjeun kana quilombo lisénsi ti mana, kuring ngabayangkeun yén salaku tilas pangguna Windows, anjeun hoyong kaluar.

Di sisi anu sanésna, ku mupus Mono anjeun bakal ngahémat seueur rohangan anu katergantungan na sareng, dina kasus Ubuntu, ngan ukur aya "ngadukung" 3 aplikasi anu dipasang sacara standar: Gbrainy, F-Spot sareng Tomboy. Upami anjeun henteu nganggo anu dua ieu, anjeun tiasa mupus na tina Synaptic ogé sadayana paket anu nyarios Mono atanapi CLI.

Pikeun nyabut mono, anjeun ogé tiasa muka terminal sareng ngetik:

sudo apt-get Delete --purge mono-runtime libgdiplus sudo rm -rf / usr / lib / mono

Entong panik: seueur bungkus tambahan bakal dihapus. Ieu mangrupikeun perpustakaan anu kedah dijalankeun ku sadaya program berbasis mono. Sadayana kalebet, sapertos anu kuring nyebatkeun sateuacanna, pikeun ngadukung tilu aplikasi dina Lucid: GBrainy, Tomboy, sareng F-Spot. Katiluna, dina pendapat kuring anu hina, kirang dianggo. Salaku tambahan, aya gaganti lengkep gratis.

Sababaraha gaganti pikeun program dumasar-mono

  • Muine, Banshee >> Amarok, Rhythmbox, Songbird, Audacious, QuodLibet, Exaile, BMP, Sonata, XMMS, jsb.
  • F-Spot >> GThumb
  • Gnome-do >> Kupfer
  • Docky >> Avant Window Manager (AWN), Kairo Dock
  • Tombtoy >> Gnote

Dina kasus ngalaksanakeun ieu saatos pamasangan Lucid, urang tiasa masang program gaganti Tomboy sareng F-Spot, muka terminal sareng ngetikna:

sudo apt-meunang install gnote gthumb

Pasang dok sareng peluncur aplikasi

Naha anjeun kantos ningali Mac sareng maot dengki kusabab henteu ngagaduhan garis handap sareng animasi anu luar biasa pikeun ngajalankeun aplikasi paporit anjeun? Nya éta anu disebat a darmaga sareng di Linux aya sababaraha kualitas anu saé. Diantara anu hadé Docky, Darmaga Kairo y Aduh.

Numutkeun kuring, Docky ngagaduhan masalah dumasar kana Mono sareng Awn mangrupikeun dok anu saé tapi peryogi seueur mémori. Upami anjeun sapertos kuring sareng anjeun gaduh laptop anu meryogikeun dock anu gancang, enteng, anu henteu ngémutan seueur memori sareng éta ogé ngalakukeun padamelan na sacara sampurna, maka masang Kairo Dock. Anjeun bakal reuwas.

El aplikasi launcher Mangrupikeun salah sahiji hal anu teu tiasa diloloskeun. Éta mangrupikeun aplikasi mini anu nalika mencét kombinasi konci anu anéh, dina kasus kuring Super + Spacebar, nembongan. Anu tetep nyaéta nyerat nami file, aplikasi, paporit, jst. yén urang hoyong buka teras pencét enter. Leres, éta gampang. Anjeun bahkan tiasa ngonpigurasikeunana pikeun maénkeun disk khusus sareng Rhythmbox atanapi aplikasi audio karesep anjeun, pikeun ngajalankeun paréntah di terminal, pikeun méréskeun jandéla anu kabuka, sareng sajabana, sareng sajabana. Peluncur aplikasi pangsaéna anu sayogi pikeun Linux nyaéta Gnome Do sareng Kupfer. Gnome-Do, sakumaha anu kuring nyebatkeun sateuacanna, dumasarkeun kana Mono; pilihan anu pangsaéna nyaéta masang Kupfer. Gawéna siga pesona pikeun kuring!

Émut: upami anjeun ngarencanakeun masang Docky atanapi Gnome-Do, aplikasi anu dina modeu ayeuna, cobian heula Darmaga Kairo y tambaga. Ku ngaklik tautan, program di luhur bakal dipasang. Tong hilap nambihan duanana kana daptar aplikasi anu dijalankeun nalika ngamimitian. Pikeun éta, buka Sistem, Preferensi, Aplikasi Startup sareng tambihan cairo-dock sareng kupfer salaku paréntah. Dina nami sareng katerangan masing-masing ... tah, anjeun nempatkeun éta.

Sareng aranjeunna nyarios yén Linux téh hésé deui! NGABARAKATAK…

Wisata Pusat Software Ubuntu

Pusat Software Ubuntu mangrupikeun hal anu anjeun moal mendakan dina distro Linux anu sanés. Éta sababna naha pantes didatangan. Salaku tambahan, terstruktur pisan sareng gampang mendakan aplikasi anu pikaresepeun.

Pikeun ngajalankeunana, buka Applications, Ubuntu Software Center.

Unduh Manual Ubuntu.

Manual Ubuntu mangrupikeun pituduh rujukan anu super komprehensif sareng gampang dipikaharti, hususna pikeun anu nembé teuleum ka dunya Linux.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan manual, kuring nyarankeun anjeun maca pos ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   lemek cenahna

    Hai, kumaha kuring resep koméntar anjeun sareng ngajelaskeun pisan naha monyét bau, kuring ogé nyertakeun éta bau tina mocosoft hahaha

    Kuring ngan ukur gaduh masalah anu anéh, éta sareng nautilus sadayana sampurna ... tapi panah di tungtungna henteu némbongan, nyaéta, upami anjeun ningali gambar layar anjeun nempatkeun panah anjeun bakal ningali éta pisan mimitina aya kotak leutik sareng ujung panah dina arah anu berlawanan sareng alamatna kusabab di tungtung arah éta ku panah kedah némbongan siga di awal tapi henteu némbongan

    Sareng ningali yén dina fofinho aya folder .nautilus (kosong ieu) sareng folder sanésna didamel nalika gambar diunduh, hiji nganggo namina. Naon anu tiasa dijantenkeun solusina kusabab di dieu kuring ngan ukur ningali ieu

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu, henteu ... ieu justru masalah anu kuring maksud nalika kuring nyarios dina tulisan:

    Nalika anjeun muka deui Nautilus, éta sigana henteu saé leres. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta buka Edit, Preferensi, Tweaks. Sakali aya, pilih pilihan Témbongkeun sapertos breadcrumbs.

    Sigana mah éta parantos dilereskeun ku cara kitu. Bisi henteu leres-leres, kuring muka terminal nempatkeun pkill nautilus sareng muka deui Nautilus.

  3.   Martin cenahna

    Tanpa ragu salah sahiji éntri anu paling lengkep sareng pangsaéna anu kuring kantos tingali dina topik ieu! Ageung !!!

  4.   nyaan cenahna

    Muine, Banshee >> Amarok, Rhythmbox, Songbird, Audacious, QuodLibet, Exaile, BMP, Sonata, XMMS, jsb.
    F-Spot >> GThumb
    Gnome-do >> Kupfer
    Docky >> Avant Window Manager (AWN), Kairo Dock
    Tombtoy >> Gnote

    Anjeun nyerat aranjeunna nganggo simbol anu leres, langkung ageung tibatan. Banshee mangratus ratus kali langkung unggul tibatan Rhythmbox, Docky ka AWN sareng Tomboy ka Gnote. Nanging, upami anjeun langkung paduli yén mesin anjeun kumaha Richard Stallman hoyongna tiasa dianggo saé pikeun anjeun, teraskeun sareng jantenkeun sabagian tiasa dianggo atanapi henteu aya gunana.