Hayu urang ngamimitian pemrograman taun

Éta héran panarimaan yén alus Mario Sareng nyatana anu leres éta mangrupikeun tulisan munggaran anu kuring nyebarkeun anu ngahasilkeun langkung ti 10 rebu pandangan, ieu ngajantenkeun pager anu rada luhur pikeun anu ieu sareng kuring miharep kuring henteu nguciwakeun anjeun ku ieu 🙂 Hatur nuhun pisan pikeun mendakan tulisan kuring cekap narik pikeun ngabagi aranjeunna them

programming

Ieu mangrupikeun topik anu modis, sadayana hoyong program, atanapi sahenteuna sadaya jelema nyangka yén éta mangrupikeun kaparigelan anu beuki diperyogikeun, sareng nyatana anu leres kuring hoyong nyerat buku lengkep ngeunaan program, GNU / Linux, kaamanan, sareng meureun dina sababaraha waktos kuring tiasa, ngan diajar kumaha nyerat buku gratis sareng format anu saé 😛.

Téknologi maju gancang

Ieu salah sahiji alesan kunaon kuring henteu acan nyerat buku 😛 kumargi kuring badé ngalakukeun hiji hal anu tiasa ngungkulan halangan waktos dina hiji bidang dimana hal-hal biasana henteu langkung ti sababaraha dinten ku cara ayeuna. Éta sababna dina tulisan ieu kuring badé ngawartosan anjeun sakedik ngeunaan konsep tibatan palaksanaanna, ku cara ieu urang tiasa maca deui garis-garis ieu bari sareng aranjeunna bakal tetep valid.

Prinsipna langkung lami

Sanaos aya seueur bahasa pemrograman ayeuna, seueur konsep anu tiasa dilacak deui asal-usulna sami. Ku ieu hartosna hartosna seueur hal anu diajar ayeuna parantos lumayan lami, sareng sigana bakal teras-terasan, kusabab program dilakukeun ku jelema sareng salami aranjeunna teraskeun ngembangkeun, sababaraha konsep bakal tetep.

Nyaho kana dasarna

Seueur kursus anu parantos aya, aya anu gratis sareng aya ogé anu henteu, anu ngungkabkeun sintaksis seueur bahasa pamrograman anu paling populér ayeuna. Tapi kami moal ngalakukeun ieu di dieu 🙂 Abdi hoyong ngawartosan sakedik ngeunaan naon anu kedah dipikirkeun ku programer sateuacan ngamimitian program pikeun ngalakukeun padamelan anu hadé.

Ngalebet kana pipikiran programmer tangtos aya anu diperyogikeun, parantos dina tulisan anu rada lami urang bahas teh poko. Ayeuna urang bakal asup kana konsép anu ngamungkinkeun urang nyerat kode.

Variabel sareng fungsi

Variabelna nyaéta ruang mémori, hayu urang pikirkeun kotak surat anu ngagaduhan gedong ageung, éta dirancang pikeun nyimpen sababaraha jinis obyék, aya anu ageung sareng alit, éta tiasa nyalira atanapi dina kelompok. Variabel mangrupikeun nilai anu anjeun terang bakal dianggo ngalangkungan waktos, sanaos anjeun henteu terang persis nilaina di awalna, upami anjeun terang sareng anjeun terang yén éta moal bénten-bénten, urang nyanghareupan konstanta.

Fungsi, di sisi anu sanésna, nyaéta sét instruksi. Parentah mangrupikeun hal anu paling dasar anu tiasa dilakukeun ku prosesor, alesan pikeun ngagaduhan fungsina nyaéta ngamungkinkeun pemrogram pikeun ngempelkeun susunan paréntah supados tiasa ngulang deui sapanjang program. Hayu urang tingali conto anu saderhana sareng lengkep.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ieu mangrupikeun program alit anu ditulis dina C, urang ngagaduhan fungsina utama, Variabelna saludo, sareng fungsina printf éta asalna ti perpustakaan stdio.h. Hayu urang ngarobih conto sakedik teras nyusunna kanggo ningali naon anu kajantenan.

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Kami parantos nambihan sakedik fungsi anu disebat saludar anu nyandak salaku argumen variabel disebut saludo sareng nyetak na. Ieu henteu ngarobih hasil akhir tina program éta tapi ngamungkinkeun kami nunjukkeun prinsip pamrograman anu hébat sareng mangpaat, éta abstraksi. Hayu urang tingali hasilna:

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Program saderhana, anu pinuh ku kanyaho sareng padamelan.

Perpustakaan

Alesanna kuring nyiptakeun fungsina saludar éta ngan saukur nunjukkeun salah sahiji prinsip pangageungna pangwangunan parangkat lunak, anu parantos kami namina: abstraksi. Sakumaha anu parantos kami tangtukeun saludarprintf() parantos ditetepkeun di mana waé dina sistem operasi urang (perpustakaan GNU standar C), tempat ieu biasa dikenal salaku perpustakaan / modul / perpustakaan. Perpustakaan mangrupikeun fungsi anu ngamungkinkeun urang pikeun nambihan fungsionalitas pikeun program urang tanpa kedah nyiptakeun deui roda. Dina hal ieu, hatur nuhun ka printf Kami henteu kedah hariwang ngeunaan logika anu diperyogikeun pikeun tiasa ningalikeun pesen anu dipikahoyong dina terminal.

Perpustakaan aya dina ampir sadaya bahasa pamrograman ayeuna, kumargi ngagaduhan bagéan kode anu tiasa dipilih sareng diterapkeun langkung gampil tibatan nyiptakeun unggal fungsi ti mimiti.

Abstraksi

Bayangkeun sistem surat, urang henteu kedah terang sadayana logistik anu diperyogikeun pikeun ngirim atanapi nampi serat, hal anu sami kajadian sareng pemrograman, abstrak penting pisan pikeun ngahasilkeun kode anu awét sareng anggun. Prosés ieu ngamungkinkeun anjeun nganggo nami umum pikeun ngartikeun prosés umum.  Kalayan kecap séjén, upami urang nyiptakeun fungsina enviarCarta() urang terang di jalan umum anu nyarios yén fungsi bakal ngurus ngirim serat, tapi henteu kedah léngkah-léngkah naon anu diperyogikeun pikeun ngalakukeunana. Sareng ieu mangrupikeun hal anu sanés naha abstraksi saé pisan, sabab éta ngamungkinkeun urang ngarangkep bagéan prosés.

Encapsulasi

Peran urang saludar Mangrupikeun conto anu jelas ngeunaan enkapsulasi, éta ngamungkinkeun urang pikeun ngagaduhan blok anu tertutup kalayan pitunjuk khusus anu urang tiasa anggo hiji atanapi sarébu kali dina program. Ieu ngajantenkeun kode langkung gampang dibaca sareng langkung gampang debug sabab upami aya kasalahan, urang terang persis naon watesan fungsi urang, sareng kami terang unggal pernyataan dina rohangan anu alit. Ieu nyandak urang kana prinsip pamrograman anu cukup umum di UNIX

Ngalakukeun hiji hal, lakukeun leres pisan

Fungsi anu saé nyaéta salah sahiji solamente Éta ngalakukeun hiji hal, tapi éta leres pisan. Hayu urang mikirkeun ieu sakedap ... enviarCarta() éta bakal ngalakukeun seueur hal, anu henteu tiasa saé upami urang hoyong debug prosésna, bari saludar() ngan ukur hiji. Kana waktosna, upami aya masalah, anu kadua bakal langkung gampil dibenerkeun tibatan anu tiheula. Pilihan pikeun nyingkahan masalah ieu nyaéta pikeun ngahasilkeun tingkat abstraksi anu béda pikeun enviarCarta(), ieu hartosna yén dina fungsina bakal aya anu sanés sapertos verificarSobre() sareng meureun di jero ieu sapertos verificarRemitente(). Pamustunganana fungsi terakhir ieu (verificarRemitente()) langkung khusus tibatan ngan ukur enviarCarta() sareng ku cara ieu urang tiasa ngarangkum bagéan kode supados aranjeunna ngalakukeun anu diperyogikeun sareng ngan ukur hiji hal dina hiji waktu.

Prakték

Diajar seni pamrograman peryogi latihan, sareng kumargi kuring ayeuna parantos ningali pandangan umum pisan, anjeun kedah latihan sareng sababaraha basa, atanapi sababaraha masalah. Mimiti nyobaan ngahasilkeun fungsi khusus, teras ningkatkeun kompleksitasna. Sakumaha biasa, upami timbul keraguan atanapi saran atanapi koméntar, éta ngabantosan kuring pisan pikeun terang mana aspek anu kedah dikuatkeun. Hatur nuhun pisan sareng mugia 2018 janten pinuh ku kasuksesan sareng proyek endah. Surak


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juanjo cenahna

    Kuring sumanget ngeunaan linux kumargi kuring robih tina windows hatur nuhun upami anjeun parantos program di bash sareng c kanggo sistem call nuhun

    1.    ChrisADR cenahna

      Hébat Juanjo! Teraskeun deui 😉 panginten sateuacan anjeun terang éta anjeun bakal ngabantosan proyék-proyék parangkat lunak gratis sareng sumber terbuka di panjuru dunya. sambutan

  2.   Rodrigo cenahna

    Pisan pikaresepeun, tapi nalika kuring ogé badé léngkah munggaran dina program sareng kuring ngarencanakeun yén 2018 mangrupikeun taun kuring diajar program. Ampir upami anjeun ngambeu hawa éra dina wéb.
    Hatur nuhun pikeun tulisan ieu, mugia anjeun tiasa langkung terang ngeunaan masalah kaamanan komputer anu kirang dina pikiran komputer.

    Wasalam

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Rodrigo, sabab pastina 2018 ieu bakal pinuh ku tulisan ngeunaan pemrograman sareng kaamanan, salami kuring kéngingkeun padamelan anu ngamungkinkeun kuring ngalakukeun éta in tapi samentawis éta kuring tiasa mastikeun yén satengah mimiti taun kuring bakal tiasa nyerat sering, sahenteuna dugi ka réngsé diajar hahaha

      Salam sareng wilujeung janten tujuan anjeun pikeun diajar program taun payun 🙂

  3.   Ernesto Guillermo Vitali cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun nyerat tulisan anu pikaresepeun sapertos kitu. Anjeun guru anu saé pisan.
    Tulisan ngeunaan Mar.io badé ngalangkungan langkung seueur tibatan anu disangka. Éta saé pisan sareng nyeratna saé pisan.
    Wilujeng taun énggal!!!
    ÉG Vitali

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Ernesto, kecap anu saé pisan.

      Éta pasti langkung ti anu kuring anggap, sareng éta memotivasi kuring pikeun tetep nyerat langkung saé sareng langkung saé, sareng kuring pastina milarian tempat dimana kuring tiasa damel padamelan ngajar, éta bakal janten hal anu lumayan ageung pikeun kuring sareng sigana bakal masihan kuring kasempetan pikeun nyerat langkung seueur jejer ngeunaan program sareng kaamanan sareng hal-hal sanés anu panasaran salawasna émut 🙂

      Salam sareng wilujeng taun énggal ogé 🙂

  4.   Tecprog Dunya cenahna

    Saé pisan posting sobat kuring, seueur salam ti Lima - Peru, kami ogé percanten yén program ningkatkeun kahirupan masarakat, ngarepkeun anjeun teraskeun nyebarkeun langkung seueur entri, kami pamitan, rangkulan.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan sareng pastina langkung seueur éntri anu bakal sumping, kuring ngaharepkeun ngadamel séri lengkep pikeun nyiapkeun pamiarsa pikeun kolaborasi proyék-proyék parangkat lunak gratis. Salam sareng kasuksésan taun 2018 ieu

  5.   henteu aya namina cenahna

    Teraskeun deui, salam.

  6.   Ricardo cenahna

    Tulisanana cemerlang ... salam ti Paraguay… ngarepkeun taun 2018 janten taun anu langkung saé tibatan anu tiheula ... yén sadaya proyék pribadi kaluar ... sareng anjeun teraskeun nyumbang kana élmu ... Sukses !!!

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Ricardo, hatur nuhun pisan kana salam, kuring pasti ngarepkeun teras-terasan ngabagi, pastina taun ieu bakal aya sababaraha tulisan 😉 kasuksésan pikeun 2018 ieu ogé! Surak

  7.   JorgeFS cenahna

    Naon anu mania pikeun panyatur Spanyol nyarios perpustakaan dina rujukan ka «perpustakaan». Éta perpustakaan kode, sanés perpustakaan.
    Salam.

    1.    ChrisADR cenahna

      hahaha hatur nuhun kanggo inpormasi Jorge, hanjakalna di Peru kami nyebutna perpustakaan, tapi ogé modul, sanaos pastina perpustakaan langkung suksés, kuring bakal ningali naha kuring tiasa nyaluyukeun téks na supados langkung leres 🙂 Salam sareng selamat 2018

  8.   Aanxhel cenahna

    Perkenalan anu saé pisan pikeun program,
    Kuring miharep sareng anjeun tetep nyayogikeun langkung seueur sumbangan sapertos kieu.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan sareng kuring ngarepkeun kuring tiasa ngadamel séri lengkep, salam sareng taun énggal!

  9.   Damian Garcia cenahna

    Tulisanna saé pisan, kuring ngan ukur hoyong nyumbangkeun hal anu langkung seueur ngeunaan kontak munggaran kuring sareng program sareng kumaha ngalaksanakeunna dasar. Saha waé anu resep kana tautan ieu di handap http://bit.ly/1HBRCfx
    Kuring miharep anjeun pikaresepeun. Salam, wilujeng awal taun sareng pamrograman.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Damian, kuring henteu kantos maca tulisan, atanapi naon waé dina halaman, tapi katingalina pikaresepeun. Hatur nuhun pisan kana pangageungna, salam

  10.   Bertin Osborne cenahna

    Dina jangka waktu batal utama kuring dianggo, naon waé, sanaos dina msdos sareng nilai pengembalianana henteu janten masalah.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Bertín 🙂 pastina utama batal dijaga, éta tiasa dianggo gumantung kana kompleksitas program ayeuna, dina cara anu sami nilai pangbalikan, tapi dinten ayeuna langkung saé teraskeun sareng pamekaran sareng prakték pangsaéna pikeun tiasa ngagaduhan parangkat lunak anu tiasa dibaca ku langkung seueur jalmi, sabab ieu penting pisan dina lingkungan parangkat lunak komunitas. Salam sareng hatur nuhun pikeun ngabagi

  11.   José cenahna

    Kontribusi anjeun saé pisan, mugia anjeun teraskeun, taun 2018 ieu kuring badé ngamimitian program, bantosanna diapresiasi