Hayu urang sadayana ngadukung GNU MediaGoblin!

Sababaraha dinten ka pengker kampanye penggalangan dana pikeun proyék anyar dimimitian, GNU MediaGoblin.

Aya dua dinten dugi ka kampanye na ditutup sareng aranjeunna nembé ngasilkeun sakitar $ 30,000 ti 60,000 anu dipénta. Proyék peryogi dukungan sadayana anu tiasa neraskeun.

Tapi sateuacan teras-terasan ngadesek anjeun nyumbang artos tina saku anjeun, kuring hoyong lirén sakedik sareng ngajelaskeun naha penting pisan pikeun kuring yén proyék ieu naék.

Desentralisasi nguntungkeun urang sadayana

GNU MediaGoblin nyaéta proyék anu museur kana penyebaran eusi multimédia, sapertos poto, pidéo sareng sora. Proyék anu ti mimiti ditujukeun pikeun ngaganti YouTube, DeviantArt, Flickr sareng anu sanésna badé teuing ambisius pikeun leres, sareng pastina MediaGoblin henteu acan tiasa ngungkulan kaayaan pamekaran anu aslina.

Nanging, proyék na ngajangjikeun. Sakali aranjeunna kéngingkeun pembiayaan anu diperyogikeun; bagian paling hese sareng paling penting tina proyek bakal dimimitian: federasi. Janten, anu ngagaduhan conto swasta bakal tiasa berinteraksi sareng urang anu didaptarkeun dina conto umum. Tapi kumaha éta ngabantosan urang?

Seueur anu bakal mikir yén alternatip ayeuna cekap pikeun panggunaan anu urang hoyong pasihkeun. Flickr parantos seueur ngiringan fotografer anu nganggona, boh propésional boh anu nyandakna salaku hobi, DeviantArt mangrupikeun tempat panyalindungan seueur jalmi anu gaduh seni digital, ngagaduhan seueur téma, desain aplikasi sareng daptar kustomisasi anu panjang. Vimeo tampil rada saé salaku showcase pikeun pondok sareng pidéo kalayan hawa anu tangtu artistik.

Hayu urang bayangkeun hal ieu. Anjeun fotografer. Sapertos seueur anu sanés, anjeun badé nyetél situs anjeun nyalira pikeun ngamajukeun karya anjeun. Kusabab éta tugas anjeun sareng anjeun hoyong dunya ningali éta. Tapi nyiptakeun situs anjeun nyalira ngaluarkeun anjeun ti komunitas anu didirikan. Solusi na? Ngumpulkeun MediaGoblin anjeun nyalira, anu bakal masihan anjeun kaunggulan tangtu.

  • Éta mirah. Kalayan sakedik kasabaran sareng bantosan ti komunitas anjeun tiasa install dina sérver sareng éta waé. Anjeun teu kedah mayar saha waé pikeun ngajantenkeun anjeun situs Flash anu ngan ukur anjeun tiasa ngagunakeun.
  • Anjeun tiasa ngarobih kana karesep anjeun. Tangtosna, GNU MediaGoblin mangrupikeun perangkat lunak gratis, sayogi dina AGPL. Nyatana, parantos aya sababaraha nyolok-in anu ngamungkinkeun ngadukung modél 3D. Siga ieu atanapi langkung fleksibel? Sareng éta ngadukung téma ti mimiti. Ngadamel salah sahiji contona anjeun bakal pikaresepeun sareng parantos aya anu parantos ngalaksanakeunnana.
  • Éta masihan anjeun kaunggulan anu sanés. Éta parantos ngalaksanakeun sistem koméntar anu ngadukung Markdown, metadata EXIM, sindikasi Atom, lisénsi anu fleksibel sareng koléksi. Éta lumayan tiasa dianggo dinten ayeuna.

Tangtosna, lumayan seueur fitur anu leungit; sapertos pelacak pangguna, pamutahiran anu penting dina koméntar, API sareng anu sanésna; naon Aranjeunna nuju di jalan atanapi anu dimungkinkeun ku penyuluh sareng sigana mah urang gaduhna nalika federasi dugi. Kami bakal nyarios kadang dina 2013 ngeunaan GNU MediaGoblin 1.0 siap dina internét lengkep.

Tapi masa depan anu cerah ieu moal tiasa tanpa pitulung. Dua dinten deui. Kuring terang yén teu aya anu gaduh artos cadang sareng seueur urang henteu tiasa nyumbang alesan naon, tapi sahenteuna kuring hoyong ngalakukeun sakedik. Upami ngan ukur saurang anu maca ieu nyumbang, kuring bakal ngahontal cita-cita kuring. Upami anjeun resep, nyumbang. Sareng upami henteu, sahenteuna ngabantosan nyebarkeun berita.

Sareng naon anu kuring meunang?

Kami dugi kana waktos anu dipiharep ku sadayana: Pahala! Naha henteu aya kampanye tina crowdfunding éta bakal lengkep tanpa hadiah sakedik proyek. Sababaraha hal anu anjeun tiasa kéngingkeun nyaéta:

  • Pelukan virtual ngan ukur 15 USD. Rangkulan!
  • Un ngalakukeun kajahatan disponsoran ngan ukur 35 USD. Abdi ngabayangkeun éta bakal sapertos "Fitur inovatif ieu dimungkinkeun ku bantosan anjeun" dina Repository proyék urang.
  • Kartu pos pikeun 50 USD.
  • Kaos oblong pikeun henteu langkung ti 100 USD.
  • Dimimitian ti $ 1000, anjeun bakal mimiti nampi inohong Gavroche, maskot proyék éta. Harga $ 1000, anjeun tiasa bersih, seger tina printer 3D. Pikeun $ 2000, leungeun dicét ku pamimpin proyék, Chris Webber.
  • Sareng ngan saukur $ 7500, Chris Webber bakal masak anjeun tuang. Anjeun kedah angkat ka Wisconsin. Peryogi disebatkeun yén anjeun tiasa nyandak pendamping sareng tuang tuangeun janten vegetarian, sanaos opak vegan. Tawar tawar!

Ngumpulkeun dana anu dikelola ku FSF, janten anjeun tungtungna nyumbang dua pikeun harga hiji. Webber ngajelaskeun (dina basa Inggris) sabab FSF ngalakukeun crowdfunding sareng sanés Kickstarter atanapi jasa sanésna, anu tiasa disimpulkeun ku yén FSF percanten pisan kana proyék éta sareng aranjeunna ngagaduhan kapasitas pikeun ngagaduhan kampanyeu langkung cocog sareng kabutuhanna.

Janten Anjeun terang. Upami aranjeunna ngagaduhan artos sareng aranjeunna gaduh cara mayar; Éta ngan ukur ngagoda haté anjeun sakedik sareng masihan sakedik dolar kana proyék anu bakal penting pisan di mangsa hareup. Sumbangan, punten.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Irvandoval cenahna

    Pelukan virtual xD

    1.    anti cenahna

      Ngaraos sugema ngadukung proyék anu fokus kana ngajantenkeun internét janten tempat anu saé langkung saé. Janten kuring ngartos teh nangkeup.

  2.   merlin debianite cenahna

    Leres, kuring bakal masihan 8000 dolar tanpa kedah nungtut tuang, tapi kuring henteu ngagaduhanana.

  3.   hexborg cenahna

    Desentralisasi nguntungkeun urang sadayana di luhur sadayana kusabab éta nyegah hiji perusahaan gaduh kontrol pikeun sadaya anu diterbitkeun. Éta ngirangan kamungkinan carana sénsor, pareum jasa, jst. Sareng matak ngamudahkeun pikeun anjeun gaduh data. Upami kuring badé ngantepkeun barang-barang kuring di tempat anu kuring henteu ngendalikeun, sahenteuna éta didesentralisasi.

    Sigana mah kuring proyék anu pikaresepeun pisan. Abdi badé nyumbang.