Anu sanés anu éléh perang ngalawan Trump, TikTok bakal dikaluarkeun tina AppStore

Dina tulisan anu kapengker kami ngabagi sakedik inpormasi ngeunaan kasus TikTok, anu dasarna dituduh mindahkeun data pangguna swasta ka sérver di Cina, sanaos jaminan perusahaan yén éta moal nyimpen data pribadi di ditu.

terus gugatan tindakan kelas diajukeun di Pengadilan Federal California, nyatakeun yén TikTok sacara haram sareng rahasia nyumput data pribadi ageung tina pangguna anu tiasa dikenal sareng dikirim ka Cina. Keluhan ogé ngeunaan ByteDance, perusahaan induk na.

Sajaba ti éta, dina awal Agustus, Présidén Amérika Serikat, Donald Trump, ngaluarkeun paréntah éksékutip pikeun ngalarang Transaksi AS sareng WeChat, aplikasi olahtalatah milik Tencent Holdings, sareng ByteDance, boga TikTok, dina 45 dinten, ngajelaskeun perusahaan Cina salaku ancaman pikeun kaamanan nasional.

Alesan anu dipasihkeun dina SK pikeun merangan ancaman anu ditepikeun ku WeChat Éta nyaéta kieu:

"WeChat sacara otomatis néwak seueur inpormasi ti pangguna na. Kumpulan data ieu ngancam ngamungkinkeun Partai Komunis Cina ngaksés inpormasi pribadi sareng milik Amérika. Salajengna, aplikasi néwak inpormasi pribadi sareng propérétasi warga Cina anu nganjang ka Amérika Serikat, sahingga nyayogikeun Partai Komunis Tionghoa pikeun mékanisme pikeun ngontrol warga Cina anu tiasa ngaraosan manpaat ku masarakat bébas pikeun kahiji kalina dina kahirupan aranjeunna. hirup. «

Departemen Dagang AS nyatakeun yén tindakan éta bakal dibereskeun dina dinten Minggu, 20 Séptémber 2020

Salaku réspon kana paréntah éksékutip Présidén Trump ditandatanganan dina 6 Agustus 2020, Departemen Dagang dinten ngumumkeun larangan dina transaksi anu aya hubunganana sareng Aplikasi mobile WeChat sareng TikTok pikeun "ngajaga kaamanan nasional Amérika Serikat."

Dina komunikasi na, menteri nunjukkeun yén "Partai Komunis Tiongkok (CCP) parantos nunjukkeun yén éta ngagaduhan sarana sareng motif pikeun ngagunakeun aplikasi ieu pikeun ngancam kaamanan nasional, kabijakan luar nagri sareng ékonomi Amérika Serikat. Larangan anu diumumkeun dinten ayeuna, nalika digabungkeun, ngajagi pangguna di Amérika Serikat ku ngaleungitkeun aksés kana aplikasi éta sareng sacara dramatis ngirangan fungsionalitasna.

Numutkeun ka menteri:

"Sanaos ancaman anu dilakukeun ku WeChat sareng TikTok henteu sami, sami-sami. Masing-masing ngumpulkeun seueur data pangguna, kalebet kagiatan jaringan, data lokasi, sareng riwayat milarian sareng browsing. Masing-masing mangrupikeun pamilon aktif dina ngahijikeun militér sipil-militér Cina sareng tunduk kana kerjasama wajib sareng jasa intél PKI. Kombinasi ieu ngakibatkeun panggunaan WeChat sareng TikTok nyiptakeun résiko anu teu ditarima pikeun kaamanan nasional urang. "

Dugi ka 20 Séptémber 2020, nyaéta transaksi dilarang:

  • Penyediaan jasa naon waé pikeun ngadistribusikaeun atanapi ngajaga aplikasi mobile WeChat atanapi TikTok, kode konsténsén atanapi apdet aplikasi ngalangkungan toko aplikasi mobile online di Amérika Serikat (dina téks biasa, konsumén Amérika Serikat henteu TikTok atanapi WeChat moal diidinan diunduh deui ti toko aplikasi US ti dinten Minggu);
  • Sagala penyediaan jasa ngalangkungan aplikasi mobile WeChat pikeun kaperluan mindahkeun dana atanapi ngolah pembayaran di Amérika Serikat.

Dimimitian Séptémber 20, 2020, kanggo WeChat sareng 12 Nopémber 2020, pikeun TikTok, Transaksi ieu dilarang:

  • Sagala penyediaan jasa Internét hosting anu ngamungkinkeun operasi atanapi optimalisasi aplikasi mobile di Amérika Serikat;
  • Sagala penyediaan jasa jaringan pangiriman kontén anu ngamungkinkeun operasi atanapi optimalisasi aplikasi sélulér di Amérika Serikat;
  • Naon waé panataan anu diatur atanapi dikontrak langsung tina jasa paningal atanapi transit Internét anu ngamungkinkeun fungsi atanapi optimalisasi aplikasi mobile di Amérika Serikat;
  • Sagala kagunaan kode, fungsi atanapi jasa anu janten aplikasi mobile dina operasi parangkat lunak atanapi jasa anu dikembangkeun sareng / atanapi tiasa diaksés di Amérika Serikat.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Axel ayala cenahna

    Sayang pisan yén aranjeunna ngadamel catetan ieu meruhkeun kalakuan Trump, nalika aranjeunna disangka ngabela parangkat lunak gratis. Tiktok mangrupikeun hal anu paling parah upami aya babu privasi pribadi. Pulitisasi catetan ieu éra pisan.

  2.   Marcelo orlando cenahna

    Pikeun jalma anu yakin yén anu dilakukeun ku Trump leres, kuring ngulang yén éta henteu adil. Nya, asumsina Trump leres (anu saur kuring), perusahaan sapertos Microsoft, Facebook, sareng Google kedah ditutup. Nya, aranjeunna ngalakukeun hal anu sami anu TikTok tétéla dituduh. Sanaos kuring ngalawan aksés data tanpa idin ti pangguna, kuring ogé ngadukung kabébasan éksprési sareng sasaruaan sateuacan Hukum. Anu kuring henteu ningali Amérika Serikat ngalakukeun. Sabalikna, sigana kuring yén Trump ngagaduhan rupa anu tangguh sapertos beusi ku nyensor perusahaan asing pikeun hal anu urang sadayana terang yén perusahaan-perusahaan AS parantos mangtaun-taun. Bayangkeun éta sapertos adegan ti The Simpsons nalika Homer (atanapi Homer) ambek ka bapakna kusabab anjeunna nyebutna kacilakaan, tapi anjeunna ngalakukeun hal anu sami sareng putrana Bart. Kieu carana henteu réalistis kaayaan AS sareng Cina. AS nénjo ka saha waé, sareng upami tuduhan Trump leres, éta moal aya bédana. Mungkin alesan pikeun nganiaya teroris anu ngalanggar Hukum Nagara na (USA). Tapi éta ogé bakal dilarapkeun ka Cina upami éta kajadian. Ati-ati ulah dibobodo. Hayu urang émut yén Cina mangrupikeun salah sahiji nagara anu parantos nyumbangkeun artos pangageungna pikeun Free Software, janten hayu urang balikeun bagian tina nikmat anu parantos dilakukeun ku urang.

    1.    odc cenahna

      Abdi sapuk pisan sareng anjeun. Tapi urang sadayana terang yén spionase sanés alesan kunaon Trump hoyong nyandak TIktok atanapi perusahaan Cina anu sanés.

  3.   Larsson cenahna

    Trump ngan ukur ngalakukeun naon anu kedah dilakukeun sadaya pamimpin: merjuangkeun kamajuan negaranya. Aranjeunna milih anjeunna pikeun éta. Éta mangrupikeun kaputusan tina proteksionisme ékonomi. Cina ngalarang aplikasi anu dianggap "bahaya". Rusia ogé ngalarang aranjeunna. Sareng tangtosna ogé Amérika Serikat ogé. Saréréa di imah ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Dina tingkat politik bédana jelas pisan. Dina hiji kasus, anjeun tiasa nyarios yén Trump ngalakukeunana salah. FBI moal datang saatos anjeun. Coba sebutkeun di Cina ngeunaan Xi Jinping naon anu anjeun carioskeun di Amérika Serikat ngeunaan Trump sareng tingali naon anu kajantenan.

bool (leres)