Hiji deui Trojan kanggo Linux

malware-linux

Anceman anyar ditambihan pikeun pangguna linux. Munculna malware anyar pikeun sistem operasi ieu sigana bakal beuki sering di jaman ayeuna. Ayeuna giliran Trojan énggal, anu deteksi na, sanaos nembé, parantos mimiti nyarioskeun kumaha pangaruhna ka sadaya pangguna Linux.

Anceman énggal dingaranan Linux. Ékohol.1, sareng kapendak saminggu katukang sakali deui ku perusahaan antipirus Rusia Dr. Wéb, anu parantos ngadeteksi sababaraha Trojan sateuacanna sapertos rekoobe.

Dr. Wéb, dina portal na, parantos nyebarkeun pamanggihan perusahaan, anu parantos ngartikeun malware ieu salaku Trojan kulawarga spyware, sanggup nyandak potret layar sareng ngaunduh file anu béda anu tiasa kompromi kaamanan komputer anjeun sareng tangtosna, privasi pangguna.

dr-web-remedit-13

Trojan dirancang pikeun nyandak screenshot unggal 30 detik, sareng disimpen dina diréktori samentawis dina komputer, dina pormat JPEG o BMP, kalayan nami anu ngandung tanggal sareng waktos nalika gambar dicandak dina modél na ss% d-% s.sst, dimana anjeunna %s éta mangrupakeun cap waktu. Upami aya kasalahan nyimpen file ieu, Trojan bakal nganggo format gambar BMP.

Sakali diluncurkeun, Trojan nganalisis dua file ieu

  • $ HOME / $ DATA / .mozilla / firefox / profiled
  • $ HOME / $ DATA / .dropbox / DropboxCache

Upami file-file ieu teu kapendak, Trojan tiasa nyiptakeun salinan nyalira anu disebat sami sareng salah sahiji ti dua file anu saacanna janten teu diperhatoskeun dina sistem. Sakali hubungan antara Linux.Ekocms.1 sareng sérver parantos mantep, Ngaliwatan proxy anu alamatna énkripsi di lebetna, transfer inpormasi énkripsi ka DC. 

Tungtungna, Linux.Ekocms.1 ngahasilkeun daptar filter pikeun file aa * .aat, dd * .ddt, kk * .kkt, ss * .sst dina diréktori sareng unggah file kana sérver anu cocog sareng kriteria ieu. Salian ti kamampuan pikeun nyandak screenshot, Trojan ngagaduhan kamampuan catetan audio sareng simpen ku nami aa-% d-% s.aa kalayan pormatna WAV. Nanging, Dr. Wéb henteu acan mendeteksi panggunaan fungsi ieu. Sajauh ieu henteu aya inpormasi anu dipikaterang perkawis file "dd * .ddt", "kk * .kkt" sareng data anu tiasa dikandungna duanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ngabohong cenahna

    Sakumaha palsu ti anu sateuacana, perusahaan antivirus nangtoskeun yén anjeun kedah mésér produkna sanés badé nyarios yén teu aya bahaya ... anu ngajual sotong, sateuacan aya kacilakaan, disarankeun dipotong ....
    Entong percanten carita ieu.

  2.   Chalo Kanaria cenahna

    Naha saur anjeun bakal kedah nganggo antivirus pikeun Linux dina waktos anu caket? Ningali sadaya ancaman anu muncul, kuring mimiti ningali éta aya hubunganana

    1.    r0dr1g0 cenahna

      pantun,

      Nyaan kuring henteu ngémutan yén program antipirus diperyogikeun di GNU / Linux, kumargi kami ngagaduhan kaunggulan yén sadayana mangrupikeun file sareng dina ngajalankeunana, peryogi ku urang sacara sukarela masihan idin éksékusi. Sareng, normalna, program anu kami pasang dina distribusi GNU / Linux kami diala tina gudang resmi distribusi anu sami. Kusabab kitu, éta langkung sesah, tapi henteu mustahil: pikeun perangkat lunak jahat dijalankeun dina komputer urang. Aya ogé faktor halaman wéb anu kami kadatangan, sanaos ku akal umum, kami bakal katutup.

      Salam gratis.

      1.    Santiago cenahna

        Salam.
        Saur anjeun sapertos sobat kuring, akal sehat mangrupikeun antipirus anu paling épéktip anu aya dina sistem operasi mana waé sareng dina GNU / linux tingkat ijin ngabantosan nyegah gangguan.

  3.   Gonzalo Martinez cenahna

    Sigana mah teu kedah aya antivirus pikeun linux, pikeun kanyataan saderhana kerentanan ditambal ampir sacara instan.

  4.   Inigo Panera cenahna

    Katerangan naon anu dilakukeun ku Trojan saé pisan, tapi ogé pikaresepeun pisan yén aranjeunna ngajelaskeun naon metode anu dianggo panyerang pikeun ngadistribusikaeunana sareng nipu anjeun pikeun masangna.
    Upami anjeun nganggo Repositori resmi sareng parangkat lunak anu dipercaya, saur anjeun henteu kakeunaan ancaman ieu.

  5.   Fernando cenahna

    sareng metode infeksi ???
    antivirus mangrupikeun padamelan pikeun linux sareng pikeun OS naon waé
    antipirus anu pangsaéna nyaéta waspada

  6.   pangguna cenahna

    GNU / Linux sareng windows naon waé; Éta mangrupikeun parangkat lunak anu diciptakeun ku manusa (kautamaan sareng / atanapi wakil, jahat, keji), ieu hal anu luar biasa; nyaéta yén GNU / linux nyaéta Open Source, éta nyandak kode sumber na; upami urang tiasa nerjemahkeun kode éta, urang terang naon anu dilakukeun ku program atanapi skrip éta di orenadores atanapi alat éléktronik sanés urang; upami urang narjamahkeun yén salah sahiji program atanapi skrip éta ngalaksanakeun prosés anu ngabahayakeun dina mesin urang, henteu dirawat atanapi henteu; Kami ngahapus sareng nganalisis kumaha éta dipasang sareng nyegah tina dipasang deui.
    Anjeun tiasa nganggo situs ieu pikeun milarian terang ngeunaan éksténsi file di:
    http://www.file-extensions.org/

  7.   panggunaSUSE cenahna

    Patarosan ageung, kumaha Trojan ieu nginféksi host?
    Catetan ngeunaan kagiatan Trojan saatos nginféksi host. Saé tapi kumaha hostna kaserang Trojan ieu, éta henteu ngajelaskeun. Upami kuring masang sadaya program kuring tina répo resmi atanapi tina situs anu dipercaya, dimana Trojan asup?
    Éta kedah langkung serius pikeun jenis inpormasi ieu.

    Atte.

  8.   Pegat Asus cenahna

    Pos ieu diragukeun pisan, éta henteu nyarioskeun metode inféksi, hiji-hijina hal anu tiasa mangaruhan Trojan nyaéta nempatkeun "sieun" sahingga urang masang antivirus ...

    Eureun nempatkeun ieu "carita" anu teu tiasa diverifikasi.

  9.   heureuy cenahna

    Publisitas anu saé pisan dilakukeun dr. web antivirus, éta mangrupikeun salah sahiji sababaraha parangkat lunak antivirus anu sayogi dina lnternet GNU, pikeun kuring aranjeunna sanggup ngararancang struktur virus sareng ngadistribusikaeun, naha éta henteu saé pisan?

  10.   Kevin Ramos cenahna

    Kalayan kecap séjén, upami iklan pikeun Dr.Web, naha aranjeunna nyiptakeun virus? sahingga aranjeunna mésér antipirus? atanapi upami aya virus pikeun Linux!