Hiji-hiji-hiji kotak dialog SpaceFM

Saatos sababaraha tés sareng file explorer SpasiFM sareng maca manual program ieu kuring sadar yén éta ngandung kotak dialog nyalira, sareng anu pangsaéna nyaéta aranjeunna tiasa diintegrasikeun sareng anu sanésna, moal perlu muka jinis kotak dialog sanés pikeun ngalakukeun tindakan anu tangtu . Hatur nuhun kana kanyataan yén kotak dialog ieu khusus pikeun program SpasiFM anjeun moal kedah ngamuat program éksternal pikeun ngagunakeunana, sahingga ngirangan konsumsi RAM sareng nyepetkeun operasi di antawisna.

Hayu urang tingali sababaraha conto kotak dialog anu nyobaan niru operasi normal kotak dialog sanés, sapertos nyungkeun konfirmasi kanggo teraskeun sareng prosés anu dipilih, milih daptar pilihan, jst.

  1. Bewara atanapi waspada

     

    spacefm -g --hbox --icon notification-gsm-disconnected --hbox --label "Alerta de Seguridad Intruso en la RED" --button close

  2. Ménta konfirmasi pikeun neraskeun sareng prosés anu pasti:

     

    spacefm -g --hbox --icon gtk-stop --hbox --label "Esta seguro de continuar" --button no echo "falso" -- close --button yes echo "verdad" -- close 2>&1 |grep verdad > /dev/null && comando-a-continuación

  3. Lebetkeun téks leutik khusus

     

    spacefm -g --hbox --icon gtk-edit --vbox --label "Teclee un texto cualquiera" --input --button ok | grep dialog_input1= | sed 's/dialog_input1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | grep [[:alnum:]]

  4. Lebetkeun sababaraha baris téks

     

    spacefm -g --hbox --icon gtk-edit --vbox --label "Teclee varias lineas de texto cualquiera" --window-size 500x300 --input-large --button ok | grep dialog_inputlarge1= | sed 's/dialog_inputlarge1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | grep [[:alnum:]]

  5. Lebetkeun kecap akses khusus

     

    spacefm -g --hbox --icon locked --vbox --label "Tecle la contraseña" --password --button ok | grep dialog_pasword1= | sed 's/dialog_password1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | grep [[:alnum:]]

  6. Panempo file téks

     

    spacefm -g --hbox --icon gtk-edit --hsep --vbox --label "Visor de Archivos de Texto" --viewer /etc/fstab --button close > /dev/null

  7. Éditor file téks

     

    spacefm -g --hbox --icon gtk-edit --hsep --vbox --label "Visor de Archivos de Texto" --editor /etc/fstab --button cancel source /dev/null -- close --button save source $HOME/fichero-salida.txt -- close > /dev/null

    Gambarna mirip sareng anu ningali téks.

  8. Kotak dialog «pilihan pamilih» kalayan menu turun-handap sareng henteu tiasa dirobih.

     

    spacefm -g --label "Seleccione la acción a realizar" --drop "Listar" "Tamaño" "Borrar" "null" -- "Listar" --button cancel set drop1 "null" -- close --button ok | grep dialog_drop1= | sed 's/dialog_drop1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | sed 's/Listar/ls/' | sed 's/Tamaño/du -sh/' | sed 's/Borrar/rm -r/' | grep -v null

  9. Kotak dialog pamilih Pilihan kalayan ménu lungsur turun anu tiasa diédit.

     

    spacefm -g --label "Seleccione la acción a realizar" --combo "Listar" "Tamaño" "Borrar" "null" -- "Listar" --button cancel set combo1 "null" -- close --button ok | grep dialog_combo1= | sed 's/dialog_combo1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | sed 's/Listar/ls/' | sed 's/Tamaño/du -sh/' | sed 's/Borrar/rm -r/' | grep -v null

    Gambar Sarua jeung anu tiheula.

  10. Kotak dialog pikeun daptar pilihan sareng pilih 1 tindakan.

     

    spacefm -g --label "Seleccione la acción a realizar" --list "Listar" "Tamaño" "Borrar" -- "Listar" --button cancel --button ok | grep dialog_list1= | sed 's/dialog_list1=//' | awk -F "'*" '{print $2}' | sed 's/Listar/ls/' | sed 's/Tamaño/du -sh/' | sed 's/Borrar/rm -r/' | grep [[:alnum:]]

  11. Kotak dialog pikeun daptar pilihan sareng pilih langkung ti hiji tindakan.

     

    spacefm -g --label "Seleccione la acción a realizar" --mlist "Opcion 1" "Opcion 2" "Opción 3" -- "Listar" --button cancel --button ok echo dia-"%"mlist1 -- close | grep dia- | sed 's/dia- //g' | sed 's/dialog_mlist1=//' | grep [[:alnum:]]

    Gambar Sarua jeung anu tiheula.

  12. Kotak dialog pikeun milih file atanapi diréktori:

     

    spacefm -g --chooser /media/ --button cancel set chooser1 /dev/null -- close --button ok | grep dialog_chooser1= | awk -F \' '{print $2}'

    - Pilihan pamilih file
    –Save (Daripada milih file input, pilih file output)
    –Dir (Pilih Folder Hungkul)
    –Multi (Pilih Sababaraha Payil)
    –Filter (Nyaring jinis file anu bakal ditingalikeun, éta tiasa ngalangkungan mimetype atanapi file extension)

    contona:

    –Téks filter / polos
    –Filter '* .txt'
    –Filter '* .txt: *. Dok: *. Html' (Cara pikeun nyaring sababaraha ekstensi anu dipisahkeun ku colon :)

Ieu mangrupikeun salah sahiji conto tina naon anu tiasa dilakukeun ku kotak dialog ieu, sabab éta kalolobaanana tiasa diintegrasikeun kana kotak dialog anu ngawangun hiji kotak anu anyar:

  1. Salaku conto, upami urang hoyong kotak dialog ngalebetkeun kecap akses dua kali, urang ngan kedah ngulang pilihan –password 2 kali. Hayu urang tingali conto dimana éta cek yén kecap akses cocog sateuacan neraskeun nyandak tindakan naon.

    Ngajaga PDF ngalawan salinan anu ngamungkinkeun maca (Cara ieu ngan ukur valid pikeun digawé sareng hiji PDF):

    spacefm -g --label "Teclee la contraseña" --password --label "Repita la Contraseña" --password --mlist "Printing" "DegradedPrinting" "ModifyContents" "CopyContents" "ScreenReaders" "ModifyAnnotations" "AllFeatures" --button aplicar bash -c "[ '"%"password1' = '"%"password2' ] && pdftk '"%f"' output '`basename %n | sed 's/\.[[:alnum:]]*$//'`-locked.pdf' allow "%"mlist1 owner_pw '""%"password1"' " -- close

    Catetan 1: Pikeun nyingkahan ékspansi dina cangkang, lampiran sadaya garis paréntah pikeun dilaksanakeun dina tanda petik ku nempatkeun bash -c di payuneunana supados éta nafsirkeun garis-garis ieu, janten urang tiasa nganggo operator khusus sapertos & | antara séjén.
    Catetan 2: Nalika paréntah dilakukeun antara tanda petik «» aranjeunna henteu tiasa dianggo pikeun misahkeun kolom kosong tibatan éta kedah nganggo tanda petik tunggal »sahingga nyésakeun '/ path / to / folder / file sareng space1', upami aranjeunna nganggo sababaraha landian sapertos% sandi mimitina kedah misahkeun persén ku tanda petik ganda sareng landian sareng persén antawis tanda petik sareng éta dikemas deui ku tanda petik »sahingga nyésakeun '» »%» sandi1 ″', upami urang badé nganggo% fo simbolologi% n kedahna nempatkeun kana tanda petik ganda teras dina tanda petik tunggal, sahingga ngajantenkeun '»% f»'.
    Catetan 3: Upami anjeun hoyong ngajagi tina muka panto, anjeun kedah ngagentos pilihan pemilik_pw janten user_pw.
  2. Pikeun netepkeun landihan pikeun tiap data anu urang lebetkeun dina kotak dialog urang tiasa nganggo formulir ieu (gunana nalika nyieun naskah):

     

    eval "`spacefm -g --input --input --button ok`"

    Urang tiasa parios yén nilai anu urang lebetkeun dina kotak dialog parantos ditugaskeun input 1
    echo $dialog_input1

  3.  

  4. Pilarian file anu tangtu sareng pilih pikeun muka atanapi ngahapus:

     

    find %F -name *.txt > $HOME/.derr && SpaceFM -g --mlist @$HOME/.derr --button abrir bash -c "mimeopen -M "%"mlist1" --button borrar bash -c "rm "%"mlist1" – close && rm $HOME/.derr

    Kompléks
    –Hsep (garis horizontal)
    –Vsep (garis nangtung)
    –Tombol (kancing)
    – Tombol Gratis (Tombol gratis, anu tiasa diposisikan di daérah sanés tibatan di handapeun jandéla)
    –Hbox (pikeun ngatur tombol sacara horisontal)
    –Vbox (Pikeun ngatur tombol sacara vertikal)
    –Window-ikon (Jandéla ikon)
    – Ikon (Témbongkeun ikon)
    –Label (Pikeun nuliskeun téks handapeun pigura jandela)
    –Image (Sarupa sareng pilihan –icon)
    –Timeout (Otomatis tutup jandela saatos countdown réngsé)
    –Singkungan Windows (Pilih ukuran jandela 600 × 400)

Aya cara anu sanés pikeun damel sareng kotak dialog ieu naha dina naskah atanapi ku cara anu sanés, pikeun langkung seueur dokuméntasi tingal halaman dina manual tina SpasiFM dina bagian dialog.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel De la Rosa cenahna

    Impressive ... Tanpa Kecap. Nyatujuan !!!!

  2.   helena_ryuu cenahna

    saé pisan!, tulisan anu saé, hayu urang cobian tip ^^

  3.   Marcelo cenahna

    Tulisan lengkep pisan. Jinis éntri ieu, janten rumit sareng lengkep, anu masihan pamor sareng inohong kana halaman wéb. Wilujeng!

  4.   hexborg cenahna

    Endah. Kuring henteu terang ieu tiasa dilakukeun ku spacefm. Sigana langkung lengkep tibatan xdialog atanapi zenity. Tulisan anu saé pisan.

  5.   socrates_xD cenahna

    Pikeun hal ngingetkeun kuring ngeunaan Glade

  6.   auroszx cenahna

    Kuring henteu terang yén SpaceFM tiasa ngalakukeun éta Oo