Manajer paket kanggo Qt nuju dikembangkeun

Perusahaan Qt ngumumkeun sababaraha dinten ka pengker ngalangkungan postingan blog éta anjeun maksadkeun ngasupkeun manajer paket dina installer online Qt, anu bakal ngabantosan nyederhanakeun pamasangan perpustakaan tambahan dina Qt 6.

Salaku basa, Manajer paket Conan bakal dianggo, Dirancang pikeun ngadistribusikaeun perpustakaan di C / C ++ sareng ngagaduhan arsitéktur terdesentralisasi anu ngamungkinkeun anjeun ngadistribusikaeun perpustakaan ti sérver anjeun. Éta dianggap éta manajer paket ngamungkinkeun pangguna ngagunakeun modul tambahan dina Repository éksternal tanpa overloading atanapi ngahesekeun set dasar.

Dina tahap kahiji, Otorisasi Qt Network, Qt Image Formats sareng modul Qt 3D direncanakeun disebarkeun, tapi ku dileupaskeun Qt 6 dina bulan Désémber, jumlah modul bakal nambahan. Salian ti ngamuat modul tambahan anu disayogikeun ku pamekar Qt, manajer paket ogé tiasa dianggo pikeun kéngingkeun perpustakaan ti vendor luar.

Kalayan Qt 6 kami hoyong nyayogikeun langkung kalenturan ku ngamangpaatkeun hiji manajer paket salian ti Qt Online Installer. Fungsi manajer paket anu énggal, dumasar kana conan.io (https://conan.io), ngamungkinkeun nyayogikeun langkung seueur bungkus ka pangguna tanpa nambihan pajeulitna garis dasar Qt. Salaku tambahan kana bungkusan anu disayogikeun ku Qt, manajer paket tiasa dianggo pikeun kéngingkeun eusi tina sumber anu sanés.

Mimitina, urang gaduh tilu tambahan Li b raries anu disayogikeun ku manajer paket: Jaringan Otorisasi Qt, format gambar Qt, sareng Qt 3D. Langkung seueur perpustakaan tambahan bakal sayogi dina vérsi salajengna Qt 6. Kami ayeuna ngamangpaatkeun sistem pangiriman Qt anu aya salaku backend pikeun perpustakaan tambahan anu aya ngalangkungan manajer paket. Sapertos Qt 6.0, padamelan ayeuna masih dina béta sareng sadaya koméntar ditampi.

Penting pikeun disebatkeun yén file profil Conan sareng resep ngawangun ayeuna nuju digarap pikeun tujuan Android sareng ios.

Sajaba ti éta, Qt Company parantos ngaluarkeun Qt pikeun MCU 1.5, tinjauan kerangka Qt pikeun mikrokontroler sareng alat kakuatan low. Paketna ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun aplikasi grafis pikeun sababaraha rupa éléktronika konsumén, alat portabel, alat industri, sareng sistem bumi pinter.

Pangwangunan dilumangsungkeun nganggo API akrab sareng alat pamekaran standar anu digunakeun pikeun nyiptakeun GI komprehensif pikeun sistem desktop.

Boh C ++ API sareng QML tiasa dianggo nganggo widget Qt Quick Controls anu didesain ulang kanggo layar alit. Pikeun ngahontal performa tinggi, skrip QML ditarjamahkeun kana kode C ++ sareng rendering dilakukeun nganggo mesin grafik anu misah, Qt Quick Ultralite (QUL), anu dioptimalkeun pikeun nyiptakeun interfaces grafis sareng sajumlah RAM sareng sumber daya prosesor.

Mesinna dirancang ku mikrokontroler ARM Cortex-M dina pikiran sareng ngadukung akselerator grafik 2D sapertos PxP dina chip NXP i.MX RT1050, Chrom-Art dina chip STM32F769i, sareng RGL dina chip Renesas RH850.

Kusabab kitu kami ngenalkeun dina Qt pikeun MCUs 1.5 sakumpulan API anu anyar anu ngamungkinkeun integrasi éta.

Disebutkeun yén Éta biasana diwangun ku dua bagian:

Namespace platform ngalaan fungsi abstrak anu béda anu anjeun kedah laksanakeun. Ieu mangrupikeun fungsi anu disebat mesin Qt Gancang Ultralite pikeun berinteraksi sareng perangkat kerasna. Aya 18 diantarana pikeun nerapkeun paling seueur, sababaraha diantarana opsional.

Spasi ngaran PlatformInterface nyayogikeun sadaya API anu anjeun peryogikeun dina kode adaptasi platform anjeun pikeun nyauran mesin deui, contona pikeun nanganan kajadian touch anu ditampi ti layar sentuh controller atanapi pikeun memicu pembaruan mesin dumasar otomatis atanapi ku cara anu sanés.

Anjeun moal kedah nerapkeun sadaya fitur platform nalika hijrah Qt Gancang Ultralite kana pakakas. Qt SDK pikeun MCU kalebet kode sumber pikeun sadaya adaptasi platform, anu hartosna yén upami anjeun kedah adaptasi Qt Quick Ultralite ka papan khusus dumasar kana salah sahiji MCU anu didukung, atanapi upami anjeun kedah port MCU énggal ti kulawarga anu cocog .


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.