[HUMOR ... atanapi henteu seueur] Inits kopling di Debian: Perdebatan pamilihan (bagian ka-1)

Tulisan ieu kalintang gigantic yén kuring kedah ngalakukeun éta dina dua bagian (tilu upami masalah kajantenan engké). Kuring ngalakukeun parodi anu sami kana pos debat maén bal dina pilihan init, tapi waktos ieu kuring badé ngadugikeun program pamilihan TV dimana pamilihan umum kalebet ti saprak sirkuit kabuka dugi ka dianalisis hasilna. 

Dulur-dulur, wilujeng énjing. Wilujeng sumping dinten pamilihan ieu éta lumangsung di dunya dina dua minggu ieu ti 5 dugi ka 18 Nopémber. Sakumaha diumumkeun tanggal 16 Oktober anu lalu: Resolusi umum diantara pamekar utama proyek parantos dipilampah pikeun mutuskeun docking inits. Kami bakal dibarengan ku ayana Pengacara Oscar Bacon sareng Eduardo Dvorak ti perusahaan CypherFacts, anu bakal ngaliwat wincik pamilihan umum sareng saha urang bakal nganalisis detil tina hasil, anggota ponsel kami anu ngadaptar dinten pamilih, sareng DJ Palega Rupenian kalayan pangkat jingles na kanggo ngahirupkeun sadidinten. Dina waktos ieu kami aya kontak sareng telepon sélulér urang Gabriela Cantero. Teraskeun Gabriela.

Wilujeng énjing Gonzalo, kami di warnet Shopping Tres Cruces dimana urang ngantosan kadatangan pamilih. Pikeun ayeuna urang ngan ukur aya jalma anu nganggo Facebook, anu sanés anu nyungkeun sidik dokumén didamel dina mesinna. Teu aya anu teu biasa.

Muhun hatur nuhun pisan Gabriela. Kami teraskeun ti Fromlinux News Center sareng kami aya di lulusan Oscar Bacon sareng Eduardo Dvorak. Dinten anu saé pisan.

Kumaha damang? Wilujeng énjing.

(Eduardo ngucapkeun wilujeng énjing nganggo basa isarat. Anjeunna kaserang kofosis, tapi éta henteu ngahalangan anjeunna janten komunikator anu cekap terampil)

Abdi hoyong anjeun ngenalkeun pemirsa ngeunaan naon sora ieu. Mimitian anjeun Oscar.

A pelesir. Nalika usum gugur sareng usum salju, Komite Téknis Debian saatos debat panjang sareng panas mutuskeun ketat éta systemd bakal janten standar standar pikeun vérsi Jessie anu bakal kaluar taun 2015. Ieu nyababkeun dua hal. Anu mimiti nyaéta daptar milis dieusian ku spam anu dilakukeun ku jalma anu ngalawan kaputusan Komite Téknis. Tina éta kode tingkah laku pikeun média cenah disahkeun ku résolusi umum. Hal anu kadua nyaéta gerakan umum pikeun resolusi dilakukeun ku Matthew Vernon pikeun ngajaga pilihan pangguna pikeun masang init. Dina waktos éta proposal ieu henteu ngagaduhan cekap dukungan sahingga Mateus kedah mundur. Bulan-bulan parantos kalangkung, perairan janten tenang teras robih deui, Ian Jackson ngadamel proposal anu sami deui sareng waktos ieu anjeunna ngagaduhan cekap dukungan kanggo nyungkeun resolusi umum.

(Gonzalo nyarios ka Eduardo yén Ian Jackson parantos rada ambek sareng kaputusan Komite Téknis.)

(Eduardo nyarios yén Ian Jackson ngiringan amarah, sanaos anjeunna netelakeun yén éta sanés kusabab pilihan systemd, tapi kusabab anjeunna éta ngajukeun sora dimana éta ogé bakal dipilih upami init khusus diperyogikeun. Sora ieu ngagaduhan 10 pilihan, init dipilih sacara standar sareng upami init khusus diperyogikeun, sareng éta sesah mutuskeun sareng éta naha anjeunna henteu ngagaduhan perhatian. Éta tempat amarahna asalna sareng seueur anu nyarios yén Ian nyobian nyabotkeun kaputusan éta.)

Nuhun Eduardo. Janten, naon anu kajantenan sateuacan teu aya dukungan sareng ayeuna aya?

Naon anu kajantenan nyaéta dina waktos éta pamekar poténsial anu ngadukung resolusi umum henteu terang ngeunaan proposal éta. Nyatana proposal dilelepkeun ku diskusi ngeunaan systemd saatos kaputusan panitia téknis. Bulan engké dina bulan Juli, systemd dipasang "cicingeun" dina komputer dina pengujian sareng sid cabang, detractors systemd mimiti mangtaun moméntum, aranjeunna ngaboikot senjata sareng nyiptakeun garpuh. Tanggal 13 Oktober, pesen ieu ngahirupkeun deui ideu resolusi, sareng sanaos diitung kalayan sababaraha oposisi naon cenah yén éta kasép pikeun hal ieu, Ian Jackson nunjukkeun dukungan na nyarios yén upami waktos ieu anjeunna ngempelkeun cekap dukungan, Abdi badé ngajukeun proposal anu sami. Dina 3 dinten anjeunna ngagaduhan langkung ti cekap.

(Gonzalo nyarios ka Eduardo pikeun nyaritakeun ngeunaan pilihan dina sora.)

(Eduardo nyarios yén aya 5 pilihan anu aya. Kahiji ditepikeun ku Ian Jackson sareng ngusulkeun yén bungkus sacara umum henteu meryogikeun init khusus anu dijalankeun sakumaha pid 1, kajabi ti inits anu sanés, bungkus panggunaan khusus sapertos manajer init, sareng kelompok pakét koperatif anu kanggo panggunaan init khusus. Kadua Éta ditepikeun ku pamimpin nyalira Lucas Nussbaum dimana aranjeunna nyarankeun dukungan sababaraha inits pikeun arsitéktur anu didukung, tapi éta dukungan sapertos kitu henteu wajib. Ieu ngandung harti yén lamun sistemd henteu dianggo dina arsitéktur, éta henteu tiasa dipaksa pikeun ngagawekeunana, tapi upami éta tiasa dianggo, éta tiasa didukung disarengan init séjén anu tiasa dianggo dina arsitektur éta. Pilihan katilu ditepikeun ku Luca Falavigna sareng ngajukeun yén bungkus SI tiasa meryogikeun init khusus anu dijalankeun salaku pid 1, upami anu ngajaga paket-paket éta mutuskeun pikeun ngalakukeunana. Kaopat, ditepikeun ku Charles Plessy nganggap yén kaputusan ieu henteu meryogikeun resolusi umum. Sareng tungtungna pilihan ka-5 nyaéta pilihan Greater Diskusi, anu mangrupikeun pilihan standar sareng naon anu dilakukeun nyaéta ngabatalkeun kaputusan.)

A pelesir Oscar sareng Eduardo. Urang bakal sumping deui ka anjeun engké. Dina momen ieu kami aya hubungan sareng Ramón Clericó anu sareng Ian Jackson. Teraskeun Ramón.

Buenos dias. Kami di Cambrigde, Inggris, babarengan sareng salah sahiji lalaki anu paling penting dina Debian: pamekar dpkg, mantan pamimpin sareng anggota panitia téknis Ian Jackson. (Sesa paguneman dina basa Inggris) Kumaha kabar anjeun?

Saé pisan hatur nuhun.

Naha anjeun nembé milih?

Sumuhun.

Kumaha pendapat anjeun dina dinten pamilihan umum ieu?

Anu sapertos dinten pamilihan sora séjén pikeun Resolusi Umum. Sadidinten nyalira sepi, henteu paduli masalahna. Unggal taun sahenteuna aya hiji anu janten pilihan pamimpin, sareng kadang aya anu sanés dina masalah anu meryogikeun sora sapertos kitu.

Naha saur anjeun yén resolusi éta bakal nguntungkeun pikeun henteu ngabutuhkeun init khusus?

Kuring optimis, hususna kusabab dukungan anu hébat yén panyelaan pikeun resolusi umum parantos diraih dina sababaraha dinten terakhir. Ogé, aya kaputusan pangguna anu pasti anu kedah dihormat nalika ningkatkeun mesinna tina hiji vérsi anu stabil ka versi anu sanés. Salah sahijina nyaéta pilihan lingkungan desktop anjeun (salah henteu ti Debian Wheezy sareng Gnome ka Debian Jessie kalayan KDE sacara otomatis) sareng anu sanésna sigana kuring kedah janten pilihan init.

Kumaha saur anjeun ngeunaan lirénna Upstart di Ubuntu, saatos kaputusan panitia? Anjeun parantos nyatakeun dukungan anjeun pikeun init éta dina sora éta.

Nya, éra yén éta ujug-ujug dieureunkeun sapertos kieu sareng ngan ukur ku kaputusan kami. Upstart parantos aya ti saprak versi 6.10 nalika kami masih nganggo sysvinit dina Debian, janten kuring kaget ku kaputusan Markus. Kuring parantos nyatakeun alesan téknis anu saé pikeun milih mimiti salaku init standar, tapi kajaba Russ Allbery (anu ngabantah alesan téknis ogé tapi mihak kana systemd), sésana anu ngalawan éta mimiti langkung fokus kana Pasatujuan Kontribusi Canonical tibatan ku alesan téknis. Tapi atoh. Kuring lirén damel di Canonical salami sataun satengah, sateuacan sadayana ieu kedah diputuskeun.

Naon anu bakal aya pangaruhna Debian Jessie nalika dileupaskeun?

Sadaya rilis vérsi stabil Debian matak ngareureuwas. Naon anu lumangsung nyaéta akhir-akhir ieu pangaruhna langkung seueur pikeun pangguna desktop. Di Wheezy kami ngagaduhan hijrah ti Gnome 2 ka Gnome 3. Dina Squeeze kernel sumping tanpa gumpalan (anu dipindahkeun ka repositori anu henteu gratis). Éta ogé ngabantosan kami ngaleupaskeun vérsi anu stabil unggal 2 taun. Kitu ogé, Debian ngaleupaskeun vérsi anu stabil nalika saatos diuji teu aya bug RC anu ditunda. Upami Red Hat damel atos ngajaga distribusi bisnis na tetep stabil, urang moal katinggaleun.

Hatur nuhun pisan Ian. A pelesir.

Henteu masalah.

(Balik nyarios dina basa Spanyol) Urang balik deui ka pusat.

Saé pisan Ramón. Urang teraskeun kana musik sareng Palega Rupenian.

Shalalala, Shalalala, Shalalala, kumaha kabar anjeun? Heheeeeee. Kuring mawa anjeun totem jingles pikeun kampanye Debian ieu. Totem pikeun ngajaga anjeun nguping salami dua minggu ieu. Totem nyanyi kalayan bungah. Totem anu langkung ti totem mangrupikeun sapuluh top. Dimimitian di nomer 10, urang gaduh jingle kalayan saeutik difusi tapi penetrasi ceuli anu kuat anu ditulis ku Catastro Farina, aya dimana waé.

(Éta musik «Bengkak Clemente«, Tapi anu seratna nyarios« Anjeun kedah ngarobih init anu ngagaduhan Debian. Sysvinit ti jaman nini kuring, teu aya situs sareng internét. Pilih sora tilu sareng kaluar tina orsai. »)

Anu kuring resep nyaéta nada maén bal anu kedah dipibanda ku jingle ayeuna yén maén bal anu modis pisan. Dina posisi nomer 9 urang gaduh jarang kieu ditulis ku Maduro Dameduro.

(Éta musik ti jingle ieu ti 1001, anu koméntator Uruguay Darwin Desbocatti diklasifikasikeun salaku "diwangun ku komunis Roberto Giordano." Tulisan tanganna nyarios "Gratis. Pangwangunan. Prestasi. Naon anu leungit. Pangguna. Hayu urang teraskeun. Nguji. Mangsa nu bakal datang. Pilihan sora Debianists dua bakal nguatkeun kabébasan Perangkat Lunak Gratis anu kawéntar ieu. Pilihan sora Debianis dua bakal nguatkeun kabébasan Parangkat Lunak Gratis ieu anu maju loooooooooooooooooooooooooooooooooily. ")

(Sepi) Naon anu ngahuleng. Kuring henteu weruh kumaha saha waé anu tiasa resep sapertos kitu. (Anjeunna sadar yén anjeunna aya di awang-awang) OOOOOOOOOH Naon anu janten idéal pikeun pachanga debianera. Kami teraskeun sareng posisi nomer 8 anu dilakukeun ku dulur misan Maduro, Pedro Dalesduro.

(Éta pidato kalayan latar pilem horor, sami sareng iklan Pacheco ieu. Biantara nyebatkeun "Pilihan hiji nyaéta koherensi, antidemagoguery, kajujuran. Pilihan kahiji nyaéta kabébasan, pertahanan sysadmins, panghalang ngalawan Poetterisasi. Pilihan hiji mangrupikeun pilihan nyata sareng pilihan hiji AKÉ NANGTUT SEPERTI. »)

Flattenerrrr. Saperti posisi nomer 7 pikeun The Perverse Sisters.

(Pidéo anu sami ieu. Aranjeunna nyarios aranjeunna ngadukung pilihan 2.)

Sareng dina posisi nomer 6, anu henteu ngawangun anu dilakukeun ku Juan Fogata.

(Musik pikeun CCR "Bad Moon Rising", alias "Brazil, carioskeun kumaha parasaan anjeun." Lirik na nyatakeun "Opat, nyaéta pilihan anu kuring milih. Opat, sabab ieu parantos nunjukkeun. Henteu aya résolusi anu diperyogikeun. Pilihan opat Kuring milih. »)

Engké urang bakal uih deui sareng tofai. Lima jingles pangalusna dina kampanye. Heheeeeeeeeeeeeeee.

Éta Palega bageur. Kami balik deui nganggo telepon sélulér Gabriela Cantero. Teraskeun Gabriela.

Halo deui, berita sedih karek dugi. Dua lalaki maot tina kacilakaan konstruksi. Aranjeunna nuju ngalakukeun corétan sareng prasasti 'FUCK SYSTEM' anu henteu acan réngsé dina témbok tempat konstruksi nalika balok murag. Korban henteu acan acan dikenal, atanapi henteu dipikaterang naha éta anarkis atanapi anti-sistemérder. Kami ngarepkeun ngembangna.

Hatur nuhun pisan Gabriela. Kami badé lirén sareng dina tanggal 19, bagian kadua tina tulisan ieu bakal sumping sareng metode pamilihan sora, langkung seueur wawancara, lima jingle luhur sareng hasil tina kaputusan anu diarepkeun. Hatur nuhun pisan Pamaca.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   bert cenahna

    Ieu mangrupikeun KOMUNIKASI TI DEBIAN'S ADMINISTRATORS:

    Kami pangurus sistem UNIX Samaun sareng kami leres-leres paduli kana naon anu kajantenan sareng Debian GNU / Linux, dugi ka titik anu urang serius nganggap hal éta. Sababaraha urang mangrupikeun pangembang asli sareng sababaraha urang mangrupikeun pangurus sistem anu propésional, tapi sadayana urang prihatin ngeunaan jalma anu berinteraksi sareng Debian sareng turunanana dina kahirupan sadidinten. Kami henteu hoyong dipaksa ngagunakeun systemd tibatan tradisional UNIX sysvinit init nalika kami ngémutan yén sistemd bakal ngahianat filosofi Linux.

    Kami merhatoskeun nyoko kana alternatip pikeun sysvinit, tapi teu aya hartosna, jalma-jalma anu ngaruksak prinsip dasar tina konsepsi proyék: 'Lakeun hiji hal sareng lakukeun kalayan alus'. Kami henteu hoyong ngagentos sysvinit ku sakumpulan kompleks binari anu ditambah kakuatan sareng register anu henteu gaduh transparansi "

    Kami tiasa mastikeun yén teu saurang ogé diantara urang domba sareng upami systemd akhirna ngagantikeun sysvinit, kami bakal garpu Debian sareng nyiptakeun distribusi anyar. Kami arepkeun ieu moal janten diperyogikeun tapi kami siap.

    1.    diazepam cenahna

      Upami nalika kuring milih kuring sono ka anjeunna, kuring langsung caket.
      Tapi ogé éta aranjeunna ngasah kuring pikeun ngagulingkeun diktator.

      Jorge Lazaroff - Cuple of the People

    2.    Sink tulling cenahna

      Kadieu Debian, kuring henteu pernah resep tapi di sisi ieu bank, henteu sapertos tukang nguseup kelek CentOS anu dijual kalayan gaji ti redhat.

      1.    Facu cenahna

        Naha anjeun nyarios yén aranjeunna dijual ka redhat?

  2.   atah Dasar cenahna

    Hahahaha! .. ..EPIC! ..

  3.   ratkill cenahna

    ngabarakatak

  4.   linuXgirl cenahna

    Jigana hal anu pangsaéna pikeun dilakukeun tim Debian nyaéta nerapkeun korék gas (atanapi langkung énggal, langkung énggal, tinderbox, naon waé anu disebatna di nagara masing-masing) pikeun init distro ieu. 😆

    1.    Sylvia cenahna

      Abdi sapuk pisan: v

  5.   Karangkemiri cenahna

    Warna-warni! systemd vs Sysvinit Linux Cheatsheet

    Peta anu nunjukkeun kaunggulan sareng karugian duanana systemd sareng sysvnit. Perdebatan anu panas tina jalma-jalma ieu anu ngabela paréntah ieu, upami anjeun maca forum anu dina basa Inggris anjeun bakal sadar yén aya sistem anu sanés sareng éta henteu saé pikeun bagian jalma anu saé.

    Tautan:
    http://linoxide.com/linux-command/systemd-vs-sysvinit-cheatsheet/

  6.   Azureus cenahna

    Kumaha upami slackware? Kuring ngabayangkeun anjeun masih kedah nganggo sysvinit sareng henteu sistemd.
    Jalma anu masih nganggo sysvinit kedah dibom ku unduhan.
    Ragu Naha mungkin pikeun balik ti systemd ka sysvinit? Éta bakal ngalayanan kuring pisan dina lengkungan atanapi batur. Saur kuring (kuring henteu yakin) yén dina raspbian aranjeunna masih nganggo lengkungan pikeun Pi saur aranjeunna parantos nganggo éta, fedora atoh.

    1.    mirage cenahna

      slackwre henteu nganggo sysVinit. anggo unix init asli anu tipe BSD ose skrip .rc tunggal

      Upami anjeun hoyong ngabanjiran anu nganggo systVinit kalayan diunduh, maka anjeun bakal kedah katingali seueur kusabab henteu

      pilihan anjeun ubuntu kalayan mimiti nepi ka vérsi salajengna {anu bakal ngagunakeun systemd sareng gentoo anu ngagunakeun openRC

      saha waé anu ngagunakeun sistemd kalebet SUSE sareng ARCH bahkan mandriva / mageia ngagunakeunana.

  7.   Sink tulling cenahna

    Kuring ngajak anjeun asup sareng nyebarkeun ideu, dina sérver tanpa sistemd.

    http://hackingthesystem4fun.blogspot.com/2014/11/un-fork-de-debian-me-siento-un-poco-mas.html

  8.   rolo cenahna

    Pikaresepeun, sadaya koméntar anti systemd dilakukeun ku jalma anu henteu nganggo debian. langkung ti anti systemd aranjeunna anti-debian

  9.   Sylvia cenahna

    Saé pisan saé. Kuring seuri pisan.