[Humor] Firmware, mimpi ngimpi Bagian 5: DI dieu KIRIM PAPA !!

Tulisan ieu kedah dibaca ngabayangkeun yén éta ditulis ku kipas sepak bola …… ..sa tim saingan anjeun. Kurang leuwih siga lalaki ieu.

Naon anu anjeun lakukeun pinguinito? Sadayana saé? Naon pachaaaa? Naha anjeun sedih? Tampi, anjeun nganggo sistem operasi anu sanés kanggo sadayana. Jalma-jalma hoyong gaduh sistem operasi dimana sagala jalanna, gim, photoshop, skaip, porntube, jst. Hormat kanggo jalma anu nyandak sumpah kasucian sareng langkung resep kasenangan tina tantangan rebab sareng mesin.

Sareng kusabab anjeun resep tantangan, kuring ngagaduhan anu ieu anu anjeun bakal resep.

Kuring ngulang deui: Kapala jalma ieu nyaéta kuncup anu hormat anu bertunas kembang Skotlandia (upami anjeun ngartos hartos dobel).

Naha anjeun émut kana Secure Boot?

boot aman

Seeeeeeeee, anu aman buuuuuuuuuu, pingguin alit anu pucho nangis sabab cenah yén anjeunna moal tiasa masang chu linuch. Tapi teras kabeulit, sareng anjeun mareuman boot anu aman janten anjeun tiasa masangkeunana. Sareng nalika Windows 8 kaluar, Paus Microsoft maréntahkeun sadaya pabrik yén biosna gaduh pilihan pikeun nganonaktifkeunana. Éta sanés bohong, éta mangrupikeun sarat perangkat keras yén boot aman diaktipkeun sareng anjeun gaduh pilihan pikeun mareumanana. Sareng pabrik laptop kedah matuh upami aranjeunna hoyong gaduh stiker Windows 8. Naha anjeun terang éta? Leres, laptop anjeun pastina gaduh sabab tempat anu ngajual laptop tanpa windows atanapi mac, ibarat oasis.

Nya ayeuna tingali. Kami parantos ngahasilkeun draf (Éta sanés anu terakhir), naon anu bakal kami nyungkeun laptop nganggo Windows 10. Naha anjeun hoyong ningali anu kami pénta? Neuteup.

windows-10-secure-boot

Abdi nyarios ka anjeun dina basa Spanyol supados anjeun ngartos kuring. Henteu ngan ukur boot aman bakal diaktipkeun, tapi pabrik mutuskeun naha masihan anjeun pilihan pikeun nganonaktifkeunana. Upami anjeun henteu ngagaduhan pilihan pikeun mareumanana, éta moal janten kasalahan urang tapi pabrikna.

Aya naon sareng anjeun? Naha anjeun gugup? Naha anjeun henteu resep tangtangan? Kuring nuju seuri ngabayangkeun rupa anu badé didamel ku anjeun nalika anjeun naros ka anjeunna "naha boot aman tiasa dipareuman?" Éta sami anu anjeun nempatkeun nalika anjeun ningali sandi, aranjeunna masihan deui ka anjeun sakedik artos.

Sandi na nyaéta "(lebetkeun kotak sepakbola saingan) juara". Sadayana dina aksara leutik.

Ayeuna kumaha? Entong ngawartosan anjeun teu ngagaduhan distro anu henteu ngadukungana. Anjeun gaduh Huevuntu, anjeun ngagaduhan Feladora sareng anjeun gaduh OpenSusana. Sareng upami anjeun hoyong, bapak ngabantosan anjeun pikeun 99 gagang héjo pikeun ngabantosan anjeun nganggo éta secureboot. Ayeuna garingkeun cimata yén sanaos anjeun putra abdi, anjeun parantos déwasa. Tapi émut. Kirimkeun bapak di dieu.

Oké. Balik kana kaseriusan, upami ieu ngajantenkeun anjeun mesum, kuring ogé.

kipas angin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    NGABARAKATAK!! Sedih, lucu sareng leres pisan. Hayu urang tingali naha anu sami anu khusus pikeun Boikot jalma pikeun janten homo ayeuna kaluar.

  2.   anonimo cenahna

    Sareng ieu tahapan énggal dibuka kanggo urang dina ngalereskeun PC, nambalan bios.
    Sanaos dina pamikiran anu kadua, kuring miharep sareng seueur anu kajebak dina ngan saukur tiasa masang win
    janten nalika aranjeunna henteu tiasa kabur tina kupling ... aranjeunna émut nalika aranjeunna gaduh kahirupan dobel. 😉

  3.   Cristian cenahna

    tapi upami distro ditandatanganan teu kedah aya masalah [+ boot partition] ... sareng dina pamikiran anu kadua, boot aman nguntungkeun dina hal kaamanan, pikeun nyegah kasalahan sareng pelanggaran kaamanan anu disababkeun ku lapisan 8 tibatan ku program anu jahat, sabab pikeun ngarobih mimiti anjeun kedah ngalangkungan otorisasi pangguna dina linux sareng windows ...

    ps: kumaha upami kuring ngagentos kernel, naha sadayana ka kotoran?

    1.    anonimo cenahna

      @Cristian 24 Maret 2015 1:11

      tapi upami distro ditandatanganan teu kedah aya masalah [+ boot partition] ... sareng dina pamikiran anu kadua, boot aman nguntungkeun dina hal kaamanan, pikeun nyegah kasalahan sareng pelanggaran kaamanan anu disababkeun ku lapisan 8 tibatan ku program anu jahat, sabab pikeun ngarobih mimiti anjeun kedah ngalangkungan otorisasi pangguna dina linux sareng windows ...

      ps: kumaha upami kuring ngagentos kernel, naha sadayana ka kotoran?

      Kuring ngarti yén sababaraha distro binér datang sareng gim multinasional pikeun ngamangpaatkeun sadaya iklan ieu ... tapi upami salaku pangguna anjeun nyusun kernel kanggo nyésakeun naon waé anu dianggo ku hardware anjeun, tanda tangan atanapi checkum atanapi naon waé, bakal dirobih, kumargi éta moal sami sareng kumargi kitu kuring moal nampi ngamimitian.
      Ieu mangrupikeun perusahaan anu ageung nyobian nutupan panonpoé ku ramo ... .linux maju dina sagala rupi sareng aranjeunna henteu terang kumaha ngeureunkeunana, aranjeunna moal tiasa bersaing ngalawan biaya nol parangkat lunak gratis sareng anu ngajantenkeun aranjeunna gugup pisan.

  4.   Chaparral cenahna

    . . . Tapi aranjeunna bakal. . . .

    Kuring moal mésér artefak naon waé tina kaayaan éta, sanajan tagihanana ragrag tina kantong kuring dina jet.

    Tapi parantos aya sajumlah pabrik anu ngajual komputer nganggo Linux anu parantos dipasang.

  5.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    Untungna pikeun kuring, kuring nembé ngagaduhan laptop énggal, sareng kuring ngitung durasi sakitar 3 atanapi 4 taun; dugi ka éta, panginten bakal aya jalan kaluarna boikot Windows ieu

  6.   x11 tete11x cenahna

    HAHAHAHA Abdi putus sareng gambar terakhir xDDD

  7.   Pablo cenahna

    Éta bakal lucu upami kuring terang tim maén bal anu aranjeunna carioskeun. Tapi kuring ngirimkeun yén kuring henteu gaduh ideu anu paling écés saha éta kaos. Kahoyong hampura. Sedengkeun pikeun spésifikasi éta. Abdi ngabayangkeun yén bakal aya jalma anu kumaha waé jalanna. Ku teu sangka éta bakal kajadian ka déwasa. Pamustunganana anjeun keukeuh sareng megatkeun balna dugi ka maotna anu ngical sareng upami aranjeunna ningali yén aranjeunna kaleungitan jual alat-alat aranjeunna bakal tekanan pikeun nyingkahan éta. Ogé terang yén aya waé anu terang kana hal éta sareng anu resep kana hal-hal anéh sapertos gnu / linux kuring ngabayangkeun aranjeunna bakal ngamimitian ngerjakeun solusi. Aya seueur distribusi, sareng masarakatna ageung pisan henteu mendakan deui sapertos kitu.

    1.    diazepam cenahna

      Baju na ti Monterrey sareng si éta némbalan ka fans Chivas. Tapi bayangkeun yén upami tim maén bal anjeun X arkibna nyaéta Y, jalma éta pameget Y.

    2.    HO2Gi cenahna

      Beureum Musimundo ngajual komputer ka dua leungeun teu saurang ogé, ti 10000 konsumén 5 humandeuar yén bakal dilakukeun.
      Henteu nanaon, aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon kusabab kagagalan pakakas.

  8.   wen cenahna

    Netralitas jandela masihan kawani, anjeunna badé ngantunkeun fungsi UEFI ku kabijaksanaan pabrikan, alhamdulillah sistem FreeBSD kumaha waé nerapkeun uefi dina CD instalasi. Linux kedah ngalakukeun hal anu sami?.

  9.   alexis_hr cenahna

    Dina komputer desktop pilihan anu pangsaéna nyaéta pikeun ngempelkeun pc & laptop anjeun chromebooks sareng coreboot

  10.   Santiago cenahna

    Kuring henteu leres-leres ngartos boot aman, hartosna, kuring ngartos naha éta langkung aman tapi kuring henteu terang kasus naon waé éta bener-bener nyalametkeun batur, éta langkung seueur anu ngaganggu tibatan anu ngabantosan

  11.   rolo cenahna

    Henteu lami ti harita kuring mendakan buku catatan samsung np270e5e anu ngagaduhan Active Secure Boot ti pabrik kalayan Windows 8 sareng ti hiji dinten ka dinten anu salajengna (numutkeun anu bogana) layar biru maot muncul. PC sareng kedah dihirupkeun deui. Kami badé ngempelkeun inpormasi ngeunaan kasalahan teras éta bakal balikan deui sacara otomatis »teras éta hurungkeun deui sareng ngabalikan deui sareng ngabalikan deui…
    Anjeun teu tiasa ngakses BIOS, Teu aya kombinasi F + anu tiasa dianggo, Anjeun henteu tiasa lebet kana mode aman (win + x), Henteu aya kajadian lamun nempatkeun DVD Win8 tina boot. Hiji-hijina hal anu nyésa nyaéta jumper bios sareng kaleungitan windows aslina sareng garansi, pikeun ngabongkar buku catetan: /
    Janten solusina nyaéta ngajalankeun garansi sareng kaleungitan langkung ti 10 dinten nyandak hal éta ka jasa téknis resmi

    Kaleresan Boot aman ieu hébat hahahaha

  12.   Mrnadix cenahna

    Hanjakal ... Leres. Mudah-mudahan ieu bakal nganggur sareng anu multinasional anu nista bakal lirén ngadalikeun ... Moco $ sering angkat-angkatan

  13.   PakNadix cenahna

    Lucuna, ambek sareng sakedik duka ... Tapi hé, dinten bakal datang nalika Microsoft bakal bérés tina bisnis sareng saur kuring éta ngan mimiti. Windows 10 gratis kanggo pangguna bajak laut?
    bau sapertos nekat

  14.   javimg cenahna

    Acan alesan sanésna pikeun kutuk MS sareng J »· $» · · (sistem operasi% & $… ..

    Aranjeunna henteu lirén maénkeun naon anu henteu disada ...... unggal dinten kuring langkung berkah dinten anu kuring ninggali kuk nila.

    Lawangna lucu pisan… .hahahahahaha….

    🙂

  15.   lain ngaran cenahna

    bisi sabalikna bakal ironis

    Naon anu bakal kajadian upami aranjeunna ngaleupaskeun PC nganggo linux anu tos dipasang sareng boot aman diaktipkeun, sareng masihan pabrik pilihan upami aranjeunna ngantepkeun pangguna nganonaktifkeunana?

    xD

    1.    Louis cenahna

      Kuring wareg lamun aranjeunna ngantep kuring milih naha atanapi henteu hoyong kuring ngaktipkeun boot aman. OS anu kuring henteu paduli naha éta datang atanapi henteu, anu kuring henteu resep nyaéta mayar lisénsi nalika kuring gaduh Linux, anu gratis sareng gratis.

  16.   terus terang cenahna

    Naha cara nyeratna umur 13 taun? Kuring ngartos humor, tapi kedah maca éta henteu nyababkeun kuring rahmat, sabalikna D:

  17.   shackra cenahna

    Jalang, punten: Gluglug http://www.gluglug.org.uk/