I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang kalima pos ngeunaan Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios hal-hal ieu 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun terus terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

I3WM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela sapertos Tiling, lengkep ditulis ti mimiti. Anu janten target platform nyaéta GNU / Linux sareng BSD Operating Systems. Kodeu kami nyaéta Free and Open Source Software (FOSS) dina lisénsi BSD. Ogé, i3 utamina ditujukeun pikeun pangguna canggih sareng pamekar. Sareng kamekaranana didasarkeun kana pangalaman anu diala nalika hoyong hack (ningkatkeun) WMII Window Manager".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar kirang ti sabulan.
  • Tipo: Ngariung.
  • Éta nawiskeun kode anu tiasa dibaca sareng didokumentasikeun anu langkung saé ngembangkeun sareng adaptasi na, ku jalma anu terang kumaha programna tapi henteu kedah biasa sareng sadaya unsur internal X11.
  • Anggo xcb tibatan Xlib. xcb ngagaduhan API anu langkung bersih, anu langkung dipikaresep janten langkung gancang dina kaseueuran kasus.
  • Éta leres nerapkeun dukungan multi-monitor, nyaéta masihan unggal rohangan pikeun layar virtual. Ogé nyayogikeun dukungan pikeun monitor anu tos diputer.
  • Anggo tangkal salaku struktur data. Ieu ngamungkinkeun pikeun perenah anu langkung fleksibel tibatan pendekatan dumasar-kolom anu dianggo ku Pangatur Jandéla tradisional anu sanés.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "i3" o "I3-wm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

IceWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela pikeun Linux X Window System. Sareng anu tujuan utami nyaéta nyayogikeun kagancangan sareng kesederhanaan panggunaan, tanpa ngahambat pangguna".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 2 dinten.
  • TipoNumpuk.
  • Éta kalebet task bar kalayan tombol pager, global sareng windows, sareng sistem menu anu dinamis.
  • Ngidinan jandéla aplikasi dioperasikeun ku keyboard sareng mouse. Windows tiasa di-iconified dina taskbar, dina baki, dina desktop atanapi tiasa disumputkeun. Sareng aranjeunna tiasa dikontrol nganggo jandéla saklar gancang (Alt + Tab) sareng dina daptar jandéla.
  • Kalebet dukungan kanggo sababaraha monitor ngalangkungan RandR sareng Xinerama.
  • Éta tiasa ngonpigurasi pisan, tematik, sareng saé didokumentasikeun. Éta kalebet pengelola wallpaper éksternal anu opsional kalayan dukungan transparansi, pangatur sési saderhana, sareng baki sistem.
  • Éta sayogi pikeun kaseueuran distribusi Linux sareng BSD.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "icewm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

ion

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela sapertos Tiling, anu ogé ngagaduhan pigura tab gaya PWM anu tiasa nahan sababaraha windows klien. Fitur ieu ngabantosan windows tetep teratur sareng gancang ngalih di antawisna. Éta dirarancang utamina salaku Jandela Manajer anu épisién sareng bijaksana pikeun pangguna anu resep kana keyboard.".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 11 taun ka pengker.
  • Tipo: Genténg.
  • Pangwangunanana ngahontal vérsi 3 (Ion3), anu nawiskeun operasi anu diutamakeun ngalangkungan keyboard, tapi anu ogé ngamungkinkeun operasi dasar, sapertos ngarobah sareng nyeret windows ogé ngarobah ukuran pigura, nganggo mouse.
  • Éta nawiskeun jandéla anu dipiguraan, kalayan judul masing-masing dina tab anu tetep katingali diluhur eusi anu saleresna, sahingga sababaraha jandéla tiasa aya dina bingkai, tapi ngan hiji anu tetep katingali, kalayan tab na disorot saluyu.
  • File konfigurasi na ditulis dina kode program lua, anu ngamungkinkeun ngagaduhan konfigurasi anu cukup dinamis. Ogé, éta ngagaduhan modeu jandéla ngambang anu dasar pisan anu tiasa dipilih sacara opsional nalika nyiptakeun ruang kerja énggal (virtual desktops).
  • A cacad minor dina ion3 nyaéta éta henteu nawiskeun kamampuan ngagunakeun mouse pikeun muka menu root pikeun ngaluncurkeun aplikasi. Janten, éta gumantung kana keyboard atanapi sahenteuna sababaraha jenis peluncur pikeun ngajalankeun aplikasi.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Ieu diaktipkeun pikeun diunduh sareng dipasang link. Sareng pikeun langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu anjeun tiasa ngadatangan ieu di handap link.

jwm

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela anu enteng pikeun Sistem Jandéla X11. Éta ditulis dina C sareng ngan ukur nganggo Xlib minimal. Kusabab ukuranana alit, éta mangrupikeun Jandéla Manajer anu hadé pikeun komputer anu langkung lami sareng sistem anu kirang kuat, sapertos RaspBerry PI, sanaos sampurna tiasa dianggo dina sistem modéren. Sareng biasana kalebet kana sebaran Linux alit sapertos Puppy Linux sareng Damn Small Linux, sareng sayogi salaku paket anu misah dina seueur distribusi sanés.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 2 bulan ka pengker. Sanaos, vérsi anu terakhir dirilis (2.3.7) nembé langkung ti 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta milari kéngingkeun kasaluyuan anu pangsaéna sareng standar ICCCM, MWM sareng EWMH.
  • Konfigurasi dilakukeun ngalangkungan file XML tunggal.
  • Éta nawiskeun dukungan pituin pikeun panel sareng tombol anu tiasa disesuaikan, sareng docking sareng sistem tray.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "jwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link.

Kotak Kocok

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWALingkungan basa sumber kabuka pikeun Sistem Jandéla X anu dijalankeun dina platform non-desktop anu dilebetkeun sapertos genggam, kotak set-top, kios éléktronik, sareng naon waé anu ruang layar, mékanisme input, atanapi sistem sumber daya komputer diwatesan".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 8 taun ka pengker.
  • Tipo: Merdeka.
  • Éta diwangun ku sababaraha aplikasi anu tiasa ditukeurkeun sareng opsional anu tiasa diadaptasi kana platform khusus non-desktop pikeun ningkatkeun kagunaan dina lingkungan "terbatas".
  • Cocog pikeun sistem anu kedah nganggo résolusi pidéo rendah sareng PDA layar sentuh.
  • Mangrupikeun solusi Perangkat Lunak anu mangrupikeun bagian tina Proyék Yocto, anu mangrupikeun proyék kolaborasi sumber terbuka anu ngabantosan pangembang ngadamel sistem basis Linux khusus pikeun produk anu dipasang, henteu paduli arsitektur perangkat keras. Tujuanana nya éta pikeun nyayogikeun sakumpulan alat anu fleksibel sareng rohangan dimana pamekar produk anu dipasang di panjuru dunya tiasa ngabagi téknologi, tumpukan parangkat lunak, konfigurasi, sareng prakték pangsaéna anu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun gambar Linux khusus pikeun alat anu dipasang.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkusan kotak koréksi o "Matchbox-window-manager"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link sareng ieu link.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Teu aktif cenahna

    Anjeun nempatkeun yén Jwm mangrupikeun: «Proyék Henteu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar 5 taun.»

    Nanging, dina halaman wéb na nyarios yén versi pangénggalna nyaéta 2.3.7 taun 20170721: http://joewing.net/projects/jwm/release-2.3.html

    Sareng dina gitar anjeun komitmen terakhir ti 25 Juli kamari ... https://github.com/joewing/jwm/

    Janten tina teu aktip nanaon 😉

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Henteu aktip. Pastina komitmen terakhir anjeun nembé langkung ti sabulan katukang dina file "menu.c" sareng "taskbar.c" dina folder. Sareng 2 bulan ka pengker, file «configure.c» dina akar proyék. Bisa jadi, candak salaku rujukan tanggal rilis terakhir vérsi 2.3.1 anu dituduhkeun salaku 20150618, sedengkeun vérsi 2.3.7 parantos tanggal ditandaan 20170721. Hatur nuhun kana inpormasi, janten kami nyimpen inpormasi anu akurat pisan sareng dimutahirkeun.

bool (leres)