Iceweasle Mobile garpu Fenix ​​anu timbul tina nonconformists

Pamekar Mozilla parantos réngsé hasil Migrasi Firefox 68 pikeun pangguna Android kana peramban anyar anu dikembangkeun ku proyék Fenix, anu nembé ditawarkeun ka sadaya pangguna salaku pembaruan "Firefox 79.0.5".

Kumargi ieu, peminat anu teu satuju kalayan parobihan dina Firefox énggal pikeun Android parantos ngadegkeun garpu anu disingkronkeun tina proyék éta: Iceweasle mobile, anu tujuanna pikeun nyayogikeun pilihan anu maju pikeun ngaréka sareng ningalikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan halaman anu ditingali.

Salain ti namina, eProyék éta henteu aya hubunganana sareng garpu Iceweasel dikirimkeun dina Debian sareng dikembangkeun ku tim anu misah.

Iceweasle Mobile ngabalikeun aksés ka ngeunaan: setélan config (Dina Fenix ​​halaman ieu ditumpurkeun sacara standar).

Salaku tambahan kana fitur anu tangtu tina Firefox lami kanggo Android anu henteu sayogi di Fenix: tampilan kode halaman, setélan halaman bumi, tab kompak, kirim tab ka alat anu sanés, antrian tab, daptar tab anu nembé ditutup, bilah alamat anu teras-terasan dina modeu tampilan (sok aktip dina Fenix ​​autohide), simpen halaman dina PDF.

oge Aya parobihan kana plugins anu sacara resmi didukung dina Fenix, pamasangan plugins sanés diidinan dina garpuh; Kusabab panggunaan komponén Android Mozilla urang, kaseueuran plugins moal tiasa fungsina tanpa dirobih deui, tapi pangguna gaduh kasempetan pikeun nyobian masang plugin naon waé tanpa ketat ngawatesan daptar na.

Kusabab di Fenix ​​aranjeunna ngan ukur ngadukung plugin ieu: uBlock Origin, Dark Reader, Privacy Badger, NoScript, HTTPS Everywhere, Decentraleyes, Search by Image, YouTube High Definition and Privacy Possum.

Sumawona, tab switch antar muka di Iceweasle Mobile parantos didesain janten siga Firefox lami kanggo Android. Rencana pikeun kapayunna, damel pikeun nganonaktifkeun telemetri sareng kode propriétér anu menonjol.

Ayeuna, kami yakin yén telemetri henteu kedah dikirim deui ka Mozilla, tapi kami henteu tiasa ngajamin ieu; data masih tiasa dikirim. Upami ngadeteksi yén aplikasi ngintunkeun data kana Mozilla, Adjust, Leanplum, Firebase atanapi jasa anu sanés. Kinten-kinten data anu dugi ka Mozilla diatur ku kabijakan privasi Mozilla, tapi kumargi Iceweasel Mobile henteu, deui, produk Mozilla , urang moal tiasa janji.

Iceweasel Mobile ngagabungkeun kakawasaan Fenix ​​sareng sumanget Fennec, ku unggeuk hormat kana tradisi hébat Netscape Navigator, dimana sadayana proyek basis Gecko asalna, kaasup anu pangkolotna anu ngaheulaan urang, jaman baheula. Mozilla Phoenix sareng Mozilla Browser desktop Firefox.

Tina fitur-fitur anu tetep aya dina Firefox anyar pikeun Android (Fenix)

  • Dupi anu modeu perenah gelap, bilah alamat standar ditransferkeun ka handapeun layar sareng blok pop-up anyar pikeun pindah antara tab kabuka (tab tray).
  • Modeu gambar-di-gambar, anu ngamungkinkeun anjeun maénkeun pidéo dina jandéla alit nalika ningali eusi sanés atanapi nalika damel di aplikasi sanés.
  • Perlindungan canggih tina pelacakan gerak, anu ngamungkinkeun, ngahalangan iklan nganggo kode ngalacak gerak, konter analitik wéb, widget média sosial, metode idéntifikasi pangguna anu disumputkeun sareng kode pikeun penambangan cryptocurrency.
  • Bar alamat multifungsi, Éta ngagaduhan tombol universal pikeun operasi gancang sapertos ngirim tautan kana alat anu sanés sareng nambihan situs kana daptar paporit.
  • Kamampuh ngagabungkeun tab kana kumpulan, ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahemat, ngagolongkeun sareng ngabagi situs karesep anjeun. Nalika anjeun nutup pangotéktak anjeun, tab anu masih kabuka sacara otomatis dikelompokkeun kana kumpulan anu engké anjeun tiasa ningali sareng balikeun.

Meunang Iceweasle Mobile

Tungtungna pikeun anu resep tiasa nyobian sareng masang pangotéktak ieu, aranjeunna tiasa angkat kana tautan ieu, dimana anjeun tiasa mendakan tautan anu nyayogikeun kompilasi pangénggalna anu aya (apk) pikeun dipasang dina alat Android anjeun.

Dina tautan anu sami anjeun bakal mendakan sadaya kode sumber pikeun anu resep terang éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.