Idin dasar dina GNU / Linux nganggo chmod

Jalma alus! 🙂 Mimiti, perlu disebatkeun yén éta mangrupikeun kontribusi munggaran kuring ka masarakat, kuring miharep aya anu mendakan éta mangpaat

=> Struktur dasar idin dina file
=> Struktur dasar idin dina diréktori
=> Pamaké, Grup sareng Anu Batur
=> Chmod octal

1.- Struktur dasar idin dina file

Aya 3 atribut dasar pikeun file saderhana: maca, nyerat, sareng ngaéksekusi.

>> Maca ijin (baca)
Upami anjeun ngagaduhan ijin kanggo maca file, anjeun tiasa ningali eusina.

>> Tulis ijin (nyerat)
Upami anjeun ngagaduhan ijin nyerat file, anjeun tiasa ngarobih file ieu. Anjeun tiasa nambihan, nimpa atanapi ngahapus eusina.

>> Ngaéksekusi idin (laksanakeun)
Upami file parantos ngaeksekusi idin, maka anjeun tiasa ngawartosan sistem operasi pikeun ngajalankeunana saolah-olah éta program. Upami éta mangrupikeun program anu disebat "foo" urang tiasa ngajalankeun sakumaha paréntah.
Atanapi skrip (juru) anu kedah dibaca sareng ngaéksekusi idin, program anu disusun mung kedah dibaca.

 

Karakter anu dihasilkeun kana idin nyaéta:
r hartosna nyerat sareng asalna Read
w hartosna maca sareng asalna tina Writus
x hartosna palaksanaan na asalna tina eXecute

Ngagunakeun chmod pikeun ngarobih idin
chmod (modeu parobihan) mangrupikeun paréntah anu dianggo pikeun ngarobih idin, anjeun tiasa nambihan atanapi ngaleungitkeun idin kana hiji atanapi langkung file nganggo + (plus) atanapi - (dikurangan)

Upami anjeun hoyong nyegah diri anjeun tina ngarobih file anu penting, kantun nyabut idin nyerat dina "file" anjeun ku paréntah chmod

Tulisan anu aya hubunganana:
Tip: Langkung ti 400 paréntah pikeun GNU / Linux anu kedah anjeun terang 😀
$ chmod -wFile Anjeun

upami anjeun hoyong ngadamel skrip anu tiasa laksana, nyerat

$ chmod + x tuScript

upami anjeun hoyong nyabut atanapi nambihan sadaya atribut sakaligus

$ chmod -rwx file $ chmod + file rwx

Anjeun ogé tiasa nganggo tanda = (sami) pikeun nyetél idin dina kombinasi anu pasti, paréntah ieu ngaleungitkeun nyerat sareng ngaeksekusi idin ngan ukur dibaca

$ chmod = file r

Ati-ati sareng ngédit idin file anjeun, upami anjeun ngédit na tong hilap tinggalkeun sapertos aslina

2.- Struktur dasar idin dina diréktori

Dina hal diréktori kami ngagaduhan ijin anu sami, tapi kalayan hartos anu béda.

Tulisan anu aya hubunganana:
4 paréntah pikeun terang data tina HDD atanapi partisi urang

>> Maca ijin dina diréktori
Upami diréktori parantos maca ijin, anjeun tiasa ningali file anu dikandungna. Anjeun tiasa nganggo "ls (daptar diréktori)" pikeun ningali eusina, ngan kusabab anjeun parantos maca idin dina diréktori sanés hartosna anjeun tiasa maca eusi file na upami anjeun henteu ngagaduhan ijin maca ngeunaan éta.

 

>> Tulis ijin dina diréktori.
Kalayan ijin nyerat anjeun tiasa nambihan, nyabut atanapi mindahkeun file kana diréktori

>> Ngajalankeun idin dina diréktori.
Eksekusi ngamungkinkeun anjeun nganggo nami diréktori nalika anjeun ngaksés file dina diréktori éta, nyaéta idin ieu ngajantenkeun diperhatoskeun dina pamilarian anu dilakukeun ku program, contona, diréktori tanpa idin éksékusi moal diparios ku paréntah manggih

3.- Pangguna, Grup sareng Anu Batur

Ayeuna urang terang 3 idin sareng kumaha cara nambihan atanapi ngaleungitkeunana, tapi 3 idin ieu disimpen di 3 tempat anu béda-béda disebat.
Pamaké (u) asalna tina pangguna
Kelompok (g) asalna tina grup
Batur (atanapi) asalna ti anu sanés

Nalika anjeun lumpat

$ chmod = file r

Ngarobih idin di 3 tempat, nalika anjeun daptar diréktori ku "ls -l" anjeun bakal ningali anu sami.

-r - r - r-- 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file

perhatoskeun 3 r éta pikeun 3 jinis idin anu béda

dimana:

x ------------- x ------------- x | idin | milik | x ------------- x ------------- x | rwx ------ | pangguna | | --- rx --- | kelompok | | ------ rx | lain | x ------------- x ------------- x

urang tiasa nyabut idin pikeun masing-masing pamilik; anggap urang gaduh file:

-rwxr-xr-x 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file

Pikeun miceun idin éksékusi ka grup sareng anu sanésna, cukup nganggo:

$ chmod gx, file sapi

file urang bakal ngagaduhan ijin ieu

-rwxr - r-- 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file

upami anjeun hoyong nyabut pangguna nyerat idin:

$ chmod ux file
-r-xr - r-- 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file

Nambahkeun sareng miceun dua ijin dina waktos anu sami:

$ chmod u-x + w file
-rw-r - r-- 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file

Kan saderhana kan? big_smile

4.- chmod dina octal

Répréséntasi octal of chmod saderhana pisan

Maca ngagaduhan nilai 4
Tulisan ngagaduhan nilai 2
eksekusi ngagaduhan nilai 1

Lajeng:

x ----- x ----- x ------------------------------------ x | rwx | 7 | Maca, nyerat sareng ngaéksekusi | | rw- | 6 | Maca, nyerat | | rx | 5 | Maca sareng ngaeksekusi | | r-- | 4 | Maca | | -wx | 3 | Tulisan sareng palaksanaan | | -w- | 2 | Nulis | | --x | 1 | Palaksanaan | | --- | 0 | Teu aya idin | x ----- x ----- x ----------------------------------- x

Kukituna:

x ----------------- x ----------------- x | chmod u = rwx, g = rwx, o = rx | chmod 775 | | chmod u = rwx, g = rx, o = | chmod 760 | | chmod u = rw, g = r, o = r | chmod 644 | | chmod u = rw, g = r, o = | chmod 640 | | chmod u = rw, go = | chmod 600 | | chmod u = rwx, go = | chmod 700 | x ----------------- x ----------------- x

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

76 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   AurosZx cenahna

    Abdi henteu pernah ngaraos ngaraosan perkawis t Hatur nuhun kana tulisan éta!

    1.    watir cenahna

      trik saderhana nyaéta ningali éta dina binér: rwx ngagambarkeun 3 bit (Maca, Tulis, eXecutkeun). Upami anjeun hoyong maca sareng nyerat ijin, anjeun ngagaduhan 110 binér, anu dina oktal mangrupikeun nomer 4. Ogé upami anjeun terang yén éta diatur salaku GUO (Grup, Pamaké, Batur) anjeun parantos ngalaksanakeunana. Conto: maca, nyerat sareng ngaéksekusi pikeun kelompok sareng pangguna; maca jeung kinerja pikeun batur; bakal tetep: 111,111,101 -> 775

      1.    fico cenahna

        Hatur nuhun. Abdi henteu ningali sapertos kitu

      2.    R1791 cenahna

        Ati-ati sabab 110 binér sanés nomer oktal 4.
        Nomer binér 110 nyaéta octal angka 6

    2.    henteu aya namina cenahna

      Dasarna urang gaduh dina hiji sisi pangguna atanapi pangguna sareng di sisi anu sanés idin
      Idin:
      r = maca (maca)
      w = nyerat
      x = exe (eksekusi)
      - = teu aya ijin.
      Pangguna:
      u = pamilik, pangurus.
      g = kelompok.
      o = kabéh batur.
      Kalayan ls -l kami ningali idin boh diréktori atanapi file pikeun masihan sadayana contona sareng:
      sudo ugo + rwx 'filename' // Kami bakal masihan sadayana idin.

  2.   ngepung84 cenahna

    éta langsung kana catetan
    .
    hatur nuhun!

  3.   JerryKpg cenahna

    Huy bueno!

  4.   eliotime3000 cenahna

    Pohara alus.

  5.   Kevin Maschke cenahna

    Alus!

    Tulisan anu saé, tapi sakedik koréksi kedah dilakukeun:

    r hartosna nyerat sareng asalna tina Maca
    w hartosna maca sareng asalna tina Tulis
    x hartosna eksekusi sareng asalna tina eXecut

    (R) Maca nyaéta Maca sareng (W) Nulis nyaéta Nulis

    Salam!

    1.    Wada cenahna

      Éta kajantenan ngadamel catetan wengi wengi hahahaha hapunten kalepatan abdi pas tiasa menerkeunana, ayeuna éta méré kuring kasalahan, Hatur nuhun 🙂

      1.    RAW-Dasar cenahna

        Éta masihan anjeun kasalahan .. .. Kusabab sanaos anjeun panulis tulisan, anjeun henteu dibéré idin pikeun ngédit éta saatos dipasang ..

        Kasalahan leutik anu sanés .. ..dina titik 3 .- .. nalika anjeun nyarios "upami anjeun badé nyabut idin nyerat ti pangguna" .. anjeun nempatkeun "$ chmod ux file" .. ..sana kedahna "$ chmod uw file" ..pikeun cocog sareng naon anu anjeun carioskeun .. sareng hasilna ..

        1.    Wada cenahna

          Annotated

    2.    Juan Perez cenahna

      r hartosna MACA sareng asalna tina Maca
      w singkatan tina NULIS sareng asalna tina Tulis
      x hartosna eksekusi sareng asalna tina eXecut

  6.   poék Ungu cenahna

    Kuring parantos nyobian ngabagi folder sareng Samba, sareng masihan idin maca sareng nyerat ka tamu, tapi nyatana nalika ngadamel folder anyar tina salah sahiji dua komputer (tamu atanapi klien) folder anyar henteu ngagaduhan ijin maca sareng nyerat nyerat kanggo sadayana ... Naha aya cara pikeun ngalereskeun éta tanpa kedah ngaédit idin unggal waktos folder didamel? Rada sesah. Ku jalan kitu, kuring ngalakukeun sadayana ngalangkungan panganteur grafis.

    1.    Wada cenahna

      Patanyaan setfacl

  7.   tanda cenahna

    Tulisan anu jelas pisan. Detil, dimana éta nyarios:
    | chmod u = rwx, g = rx, o = | chmod 760 |
    Kuduna:
    | chmod u = rwx, g = rw, o = | chmod 760 |
    O muhun:
    | chmod u = rwx, g = rx, o = | chmod 750 |

    1.    Steeven Abraham Santos Farias cenahna

      Kunaon sobat?

      1.    Fefo cenahna

        Kusabab x sami sareng 5 sareng dina conto éta janten 6
        g = rx 6 Éror
        g = rx 5 Leres
        g = rw 6 Leres

  8.   Rainier Herrera cenahna

    Pikeun Ungu Gelap:
    Tina sakedik anu kuring kantos pelajari, kuring parantos nyalametkeun élmu ieu (anu kuring henteu terang leres éta bakal ngabantosan anjeun dina masalah anjeun, tapi éta perlu dicobaan; sareng éta leungit dina ieu publikasi):
    Masihan idin anu ngulang (-R) sapertos kieu:
    chmod -R 777 parent_directory / *
    Ieu bakal masihan sadaya idin ka sadaya pangguna, grup, sareng anu sanésna perkawis folder indungna, sareng ka sadaya folder sareng file anu aya di lebetna (idin sacara standar pikeun anu énggal anu didamel dina diréktori ieu, sahenteuna anu aya dina slax kuring)

  9.   Rainier Herrera cenahna

    Dina bentuk grafis, anjeun kedah milarian pilihan anu nyebatkeun "ngadamel paréntah ieu ngulang deui" atanapi "ngalakukeun ieu pikeun folder anu kalebet"

  10.   Bruno cascio cenahna

    Kami salah sahiji anu teras-teras ngalungkeun 777 kana mesin kuring pikeun genah, tapi ku paréntah ieu kuring badé nempatkeun batréna sareng langkung ati-ati, hatur nuhun kana kontribusina!

  11.   yo cenahna

    Hatur nuhun, anjeun ngagaduhan kuring teu ragu

  12.   Manuel Kaleb cenahna

    Kontribusi anu saé pisan ... teraskeun waé ...

  13.   edibrets cenahna

    saé pisan hatur nuhun 😀

  14.   support.masvernat@gmail.com cenahna

    Penjelasan anu saé, tungtungna jelas pikeun kuring salah sahiji ...

  15.   Camila cenahna

    Halo!

    tingali, abdi henteu terang naha éta relevan tapi kuring ngagaduhan masalah sareng idin pikeun ngarékam, ngahapus, dina mp4 kuring. Éta moal ngantep kuring ngarobih idin, janten dibaca hungkul. Lebetkeun paréntah anu anjeun pasihan tapi jawaban na
    chmod: ngarobah idin "/ media / 0C87-B6D2": Sistem file baca-hijina

    Kuring parantos marios seueur forum sareng teu aya anu damel pikeun kuring, kuring nyaritakeun yén kuring mangrupikeun pamula dina ieu janten panginten aya anu lepat.

    Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring.

    kisses

    1.    henteu aya namina cenahna

      Coba log in salaku pangguna super

    2.    Javi_VM cenahna

      Anjeun panginten henteu ngagaduhan supir anu pantes. Kalayan filesystem NTFS éta moal ngantep anjeun nyerat kecuali upami paket NTFS-3g dipasang. Kuring henteu weruh mp4 sistem anu bakal dipibanda ...

  16.   cristhian alexis galeano ruiz cenahna

    Excelente, gracias.

  17.   Fran cenahna

    hatur nuhun kanggo tutorial 🙂 mangpaat pisan

  18.   Yerson Rico cenahna

    kabeneran kuring maca ngeunaan paréntah chmod dina panduan administrasi sistem linux, anu ogé jelas pikeun kuring, ngan ukur aya aranjeunna ngawartosan ngeunaan 3 paréntah -s -S sareng -T anu mangrupakeun idin tambahan, éta anu kuring lakukeun moal kuring jelas, isukan kuring bakal maca bacaan anu saé deui, saé pisan tabel anjeun, salam

  19.   Xavier cenahna

    Kontribusi na ngaapresiasi. Ngan anu kuring diperyogikeun

  20.   Juan Gomez cenahna

    Halo, pikaresepeun pisan, kuring hoyong terang kumaha atanapi nganggo program naon kuring tiasa ngédit file, chmod atanapi naon anu aya dina folder éta,
    Abdi hoyong ngédit sababaraha ijin, anu aya ...

    Atanapi kumaha ieu ... hatur nuhun

    hatur nuhun

  21.   LM cenahna

    Saé pisan anu dijelaskeun, hatur nuhun

  22.   ISMAEL cenahna

    SUMBANGAN LUAR BIASA, hatur nuhun parantos masihan bagian tina waktos anjeun pikeun ngalaksanakeunana.

  23.   Miguel cenahna

    Kontribusi anu saé. Nuhun kang. Abdi hoyong ngajantenkeun klarifikasi anu kuring anggap penting. Dina basa Spanyol ngahapus henteu sami sareng Inggris ngahapus. Dina basa Spanyol ngahapus henteu hartosna ngaleungitkeun.
    Numutkeun ka RAE hartosna:

    1. tr. Luluskeun atanapi ngalihkeun hiji hal ti hiji tempat ka tempat anu sanés. U. tc prnl.
    2. tr. Mindahkeun hiji hal, oyagkeun atanapi muterkeunana, biasana supados unsur-unsur na béda-béda nyampur.

    Dina pengertian ieu, tibatan ngaleungitkeun, kecap pagawéan nyoplokkeun kedah dianggo.

    1.    elav cenahna

      Éta leres, kuring nyarios Cabut sorangan nalika kuring miceun hiji hal, utamina dina istilah komputer.

    2.    Wada cenahna

      Anjeun kedah nambihan garis katilu ...
      3. tr. Cabut, sisihkan, atanapi obviate masalah.
      Kuring henteu kantos nyarios dina usaha "Hapus" upami henteu miceun 🙂 hapunten upami éta maksad dihapus. Hatur nuhun mampir sareng kanggo klarifikasi kuring bakal tumut kana akun.

  24.   Fabian garcia cenahna

    alus

    Punten aya anu netelakeun patarosan pikeun kuring, éta nalika kuring ngartos éta ngan ukur pikeun pangguna sareng grup anu ngagaduhan file atanapi diréktori, tapi upami kuring ngagaduhan pangguna atanapi grup "xyz" contona, kumaha kuring masihan ijin naha ti r, atanapi wox ngan ukur pikeun pangguna atanapi grup na sanés ka anu bogana.

  25.   a cenahna

    Kumaha kuring tiasa ningali idin ti grup khusus sareng kumaha kuring tiasa ngédit éta supados ngagaduhan idin anu sami

  26.   tazmania cenahna

    Hai, kuring gaduh sakedik masalah, PC aya di lubuntu sareng dina domain sareng pangguna lokal, éta henteu masihan masalah tapi pikeun pangguna domain, sareng éta dina waktos muka mozilla sareng thunderbird yén sadayana sistem beku Mugi aranjeunna tiasa ngabantosan kuring
    surak

  27.   Justo Gonzalez cenahna

    Penjelasan anu saé

  28.   Orianis cenahna

    Tulisan anu saé pisan ... Abdi ngan ukur badé percanten kana réspon sababaraha jalma alim tina forum ieu, ngeunaan patarosan ieu: «Upami kuring nambihan pangguna A ka grup GROUP kuring, anu idin grup GROUP ieu nyaéta rwx, sadayana pangguna grup ieu, kalebet A, naha izin rwx ieu dina file / diréktori internal? Nganggap yén file internal parantos ngagaduhan rwx pikeun grup GROUP? Hatur nuhun!!!!!! 🙂

  29.   JeFNDZ cenahna

    Padamelan anu saé. Basajan sareng kahartos.

  30.   Segora cenahna

    Abdi leres pisan énggal sareng inpo ieu. Éta hasil pisan pikeun kuring. Hatur nuhun.

  31.   Daniela cenahna

    Kontribusi anu saé, mangpaat pisan, hatur nuhun (:

  32.   Eduardo Aledo Loredo cenahna

    Pédah pisan ... Pédogogis pisan.

  33.   Miguel cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan, éta ngabantosan kuring pisan, ieu pisan ngabingungkeun xDDDD

  34.   Lepah cenahna

    Kontribusi anjeun kapaké pisan, anéhna kuring gaduh masalah yén file anu kuring sering anggo nyaéta "baca waé" laksanakeun
    file chmod 777
    root @ Leps: / home / leps # chmod: ngarobah idin "Undeuran / canaima-popular-4.1 ~ stable_i386 / canaima-popular-4.1 ~ stable_i386.iso": Baca-hijina filesystem

    sareng sadaya file éta sami, bahkan kuring lumpatna nganggo Ctrl + Alt + F1 salaku root sareng éta sami. Naon anu kuring tiasa lakukeun?

  35.   Peternak cenahna

    Inpormasi anu saé !! Éta pisan ngabantosan kuring.
    Hatur nuhun.

  36.   Gustavo Urquizo cenahna

    Catetan anu saé pisan. Kuring kadesek pikeun nerapkeun idin sareng berkat tutorial ieu, kuring tiasa ngalakukeun sababaraha menit. Disarankeun pisan.

  37.   KaliNovato cenahna

    Kuring ngalakukeun chmod -R 777 dina akar pamasangan kuring, nyaéta /
    sareng balikan deui linux kali sareng ayeuna éta henteu dimuat
    Aya ideu?

    1.    Diego cenahna

      Leres, sadayana rusak, anjeun kedah masang deui Ubuntu, sareng kuring terang sabab hal anu sami kajadian ka kuring!

  38.   Vicente cenahna

    Tutorialna saé pisan, lengkep pisan. Sugan aya kasalahan leutik, tapi éta parantos dikoméntaran yén aranjeunna moal tiasa diédit. Masih saé pisan pikeun diajar

  39.   Kevin cenahna

    r hartosna nyerat sareng asalna tina Maca
    w hartosna maca sareng asalna tina Tulis

    Di dinya anjeun bingung. r maca maca, w ngarobih nyerat

  40.   Wekmentor cenahna

    Mangpaat pisan! Pikeun urang anu henteu resep kana administrasi Linux, tutorial ieu saé pisan.

    Gening dina blog!

  41.   Bertholdo Suarez Perez cenahna

    Salam ti pangunjung Blog Sincelinux.

    Hiji hal anu lucu kajadian kuring nganggo distro ubunter sapertos LMint.
    Kuring nyalin sareng nempelkeun polder téma kana diréktori / usr / share / téma nganggo 'sudo' (naroskeun kecap akses pangguna kuring).
    Aya dina folder sistem éta, nalika ngadamel daptar nganggo 'ls -l', atanapi 'ls -la', saurna folder téma atanapi téma, dipimilik ku nami pangguna kuring (sareng grup), nyaéta sanés ku Akar.

    Janten, kuring badé ngadamel parobihan kanggo nyabut ijin nyerat ti pangguna kuring dina diréktori anu diémutan tina téma anu diunduh, kumargi nalika marios sadaya file sareng folder na sacara recursively ku 'ls -laR', pangguna kuring ngan ukur hiji anu tiasa nyerat dina folder sareng file cenah. Pasti kuring nebak kawasa Akar ogé.
    Posisikeun diri kuring ti Terminal, kalayan 'cd / usr / share / téma / téma-diunduh', teras ngan saukur ngaéksekusi 'chmod -Rv uw *', tanpa meryogikeun 'sudo' atanapi idin root. Anjeunna ngawartosan kuring yén anjeunna suksés ngarobih idin nyerat pangguna kuring pikeun sadaya file sareng subférder 'the-theme-diunduh'. Tapi, éta henteu ngarobih idin tina folder indung ti tempat kuring ngajalankeun paréntah, 'the-theme-diunduh', kalayan tumut kana akun anu angger éta kedah sacara rekursif.

    Nalika kuring parios yén folder téma anu diunduh ngalangkungan file explorer «Box», kuring ningali subférder munggaran di ditu ku bantalan konci, sareng hal anu absurd kajantenan, kuring tiasa nyalin folder ieu sareng témpél na di ditu sareng sadaya eusina, janten éta kedahna ditolak. Teras nalika nyobian mupus salinan éta, éta henteu tiasa dilakukeun: idin dibantah, sigana mah kusabab sadaya subdirektori sareng file di jero parantos diijinkeun nyeratna, sapertos anu kuring latihan.

    Kuring henteu terang naha éta mangrupikeun Bug tina paréntah chmod, salah sahiji anu henteu ngarobih idin tina folder ti mana paréntah diluncurkeun, teras gulung tiasa nyalin subdirektori anu dikonfigurasi tanpa nyerat idin.

    Dina tulisan dina internét, kalebet anu ieu, anjeunna ngajelaskeun ieu mangrupikeun léngkah-léngkah supados leres-leres leres-leres.
    Kuring milarian dina basa Inggris, pikeun ningali aya pilihan tina paréntah anu leungit, tapi kuring henteu mendakan éta. Nanging, kuring ngainduksi tina tés samemehna, yén paréntah tiasa dianggo sapertos kieu 'chmod -Rv uw ./ *', sareng leres, éta ngarobih idin tina folder atanapi diréktori ti tempat kuring ngajalankeun paréntah, folder téma anu diunduh, sanaos teu acan ningali éta pilihan './' dina ngagunakeun chmod.
    Upami aya pangirut, punten tiasa ngajelaskeun kuring ngeunaan mamang kuring.

    Hatur nuhun.

  42.   raja cenahna

    Upami pangguna ngagaduhan ijin nyerat sareng henteu ngagaduhan ijin maca dina file, naha anjeunna tiasa ngarobih file na?

    1.    Gambar placeholder Alvaro Torijano cenahna

      Si

    2.    Gambar placeholder Alvaro Torijano cenahna

      Hal sanésna: inisial ijin anu salah.
      Anu dimaksud nyaéta pikeun Baca, sareng éta mangrupikeun bacaan. Idem pikeun nyerat.

  43.   Larry-laffer cenahna

    alus pisan kuring tungtungna ngarti éta ogé dipedar

  44.   aganis cenahna

    Kuring gaduh mamang sareng conto anu aranjeunna nempatkeun
    conto paréntah: chmod -r 777
    Numutkeun kuring nyabut ijin Baca ka pangguna, grup, anu sanés tapi 777 (rwx) janten naon hartosna?

    henteu siri sami k chmod ur, gr, atanapi ????

  45.   Manuel Moreno cenahna

    Saé pisan, kuring ngarepkeun pikeun neraskeun diajar Linux

  46.   Andres Reyes cenahna

    Hatur nuhun pisan! Kontribusi anu saé ...

  47.   henteu aya namina cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun

  48.   César cenahna

    Penjelasan anu saé pisan, kuring ngagurat diri ku partisi dimana kuring henteu tiasa ngarobih file. Teras kuring mendakan yén kuring henteu ngagaduhan ntfs-3g dipasang kumargi éta mangrupikeun partisi ntfs sareng direngsekeun.

  49.   lumpat 3 cenahna

    Atanapi skrip (juru) anu kedah dibaca sareng ngaéksekusi idin, program anu disusun mung kedah dibaca.

  50.   John cenahna

    a "d" nembongan dina mimiti pangguna drwxr-xr-x. naon éta hartosna? Sigana mah éta diréktori tapi kuring henteu yakin

  51.   bukatony cenahna

    Ayeuna urang terang 3 idin sareng kumaha cara nambihan atanapi ngaleungitkeun ieu, tapi 3 idin ieu disimpen di 3 tempat anu béda-béda disebat

  52.   y8 cenahna

    -r - r - r– 1 wada pangguna 4096 Apr 13 19:30 file?

  53.   G saklar 3 cenahna

    Upami éta mangrupikeun program anu disebat "foo" urang tiasa ngajalankeun sakumaha paréntah. https://gswitch3.net

  54.   mastiff cenahna

    Nice pos endah ieu.

  55.   ramon tomas cenahna

    Ieu mangrupikeun salah sahiji jinis scam anu teu kaambek. tong percaya kana naon anu kuring carioskeun.

  56.   Irving Faulkner cenahna

    hai sadayana, kuring nembé teuing kana topik chmod ieu, sareng chonw.

    Kuring nyungkeun hapunten upami kuring henteu ngartos pisan, kuring nyobian mesen sadaya conto pikeun gaduh kajelasan kumaha ngagunakeun ijin, sareng tugas sababaraha kelompok anu béda, kalayan izin rwx, maca tulisan palaksanaan, kumaha ngartos sadayana konfigurasi, tina file sareng folder, subdirektori nalika anjeun ngajalankeun paréntah l-inpormasi anu nembongan di dinya, sareng tanda hubung antara unggal hurup anu dirumuskeun di dinya, ogé kumaha carana ngalakukeun éta nalika anjeun nyalin inpormasi tina disk ngalangkungan nautilus, éta sadayana file anu disalin nembongan kalebet folder sareng padlock, kumaha janten pamilik sadaya inpormasi tanpa ngarobih idin masing-masing file sacara standar, tiasa maca, nyerat, ngaéksekusi, sareng ngahapus naon anu anjeun pikahoyong, tanpa kedah nganggo akar.

    Kuring parantos maca sareng kuring parantos janten pangguna anu sok ngaeksekusi file chmod -R 777, atanapi folder, sabab kuring parantos maca éta ku cara kitu, tapi nalika anjeun ngalakukeun file ka file cenah, atanapi folder maka éta bakal disorot dina héjo anu langkung sengit anu teu tiasa dibaca Ngaran jelas, kusabab kuring nganggo linux mint, tapi kuring ningali aya folder anu sanés, sareng atribut anu sanés, sareng warna anu béda, sapertos anu sésana, ayeuna kuring maca anu 755, abdi henteu terang upami éta kedah dianggo ku cara kieu (chmod - R 755 Folder) ninggali idin sacara standar, kana folder éta, sareng éta pikeun diréktori, tapi 644 kanggo file, abdi henteu terang naha henteu kunanaon ngagunakeunana ku cara kieu (chmod -R 644 file), tapi nalika ls dilakukeun - Teras nembongan yén file na 644, sareng anu sanésna katingali root, sareng anu sanés dina nami pangguna, kalayan hasil ieu, aya anu henteu biasa.

    Kuring henteu gaduh sakedik ide ngeunaan cara ngagunakeun paréntah anu idéal, sahingga folder, diréktori, sareng file ngagaduhan ijin anu diperyogikeun, sareng ditugaskeun ka grup, atanapi pangguna anu kuring hoyong

    Abdi hoyong diajar terang naon jinis file nalika ngalakukeun ls -l

    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 15 22:32 a
    -rwxrwxrwx 1 root root 474 Feb 16 23:37 canaima5
    -rwxrwxrwx 1 root root 374 Feb 9 16:34 Error_EXFAT
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 15 00:22 windows instalasi USB
    -rw-r - r– 1 m18 m18 7572 Des 22 2016 mdmsetup.desktop
    -rwxrwxrwx 1 root root 61 Feb 18 13:07 pkme
    -rwxrwxrwx 1 root root 10809 Méi 15 2013 README
    -rwxrwxrwx 1 root root 57 Jan 3 11:58 cageur sudo
    -rwxrwxrwx 1 root root 1049 Feb 18 01:02 Rep-Systemback
    -rwxrwxrwx 1 root root 1163 Feb 11 11:12 root.txt
    -rwxrwxrwx 1 root root 384 Feb 10 22:30 systemback ubuntu 16-18
    -rwxrwxrwx 1 root root 31 Jan 1 2002 torregal

    ieu mangrupikeun conto Kuring parantos nyobian ngarobih sababaraha file anu m18 diciptakeun dina pangguna, sésana disalin tina disk anu sanés, sareng nautilus, sareng aranjeunna gaduh padlocks,

    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 15 00:22 masang windows USB
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 15 22:32 a gaduh padlock, sésana file ogé, tapi anggo paréntah inpormasi ieu ngabuktikeun yén éta kajantenan: file-file ayeuna teu gaduh padlock tapi, kuring henteu terang naha aranjeunna sanés Idin anu dipiboga ku aranjeunna, sareng ideu na nyaéta terang naon idin masing-masing file atanapi folder, sareng dina kelompok mana anu kedahna. sareng terang naon anu kedah dianggo nalika nambihan chmod.

    m18 @ m18 ~ $ cd Desktop /
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ ls -l
    total 60
    drw-r - r– 2 akar akar 4096 Pébruari 15 22:32 a
    -rw-r - r– 1 root root 474 Pébruari 16 23:37 canaima5
    -rw-r - r– 1 root root 374 Pébruari 9 16:34 Kasalahan_EXFAT
    drw-r - r– 3 root root 4096 Feb 15 00:22 windows instalasi USB
    -rw-r - r– 1 m18 m18 7572 Des 22 2016 mdmsetup.desktop
    -rw-r - r– 1 root root 61 Feb 18 13:07 pkme
    -rw-r - r– 1 root root 10809 Méi 15 2013 README
    -rw-r - r– 1 root root 57 Jan 3 11:58 nimba sudo
    -rw-r - r– 1 root root 1049 Feb 18 01:02 Rep-Systemback
    -rw-r - r– 1 root root 1163 Pébruari 11 11:12 root.txt
    -rw-r - r– 1 root root 384 Feb 10 22:30 systemback ubuntu 16-18
    -rw-r - r– 1 root root 31 Jan 1 torregal
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ sudo ugo + rwx *
    [sudo] kecap akses pikeun m18:
    sudo: ugo + rwx: paréntah teu kapendak
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ sudo chmod ugo + rwx *
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ ls -l
    total 60
    drwxrwxrwx 2 root root 4096 Feb 15 22:32 a
    -rwxrwxrwx 1 root root 474 Feb 16 23:37 canaima5
    -rwxrwxrwx 1 root root 374 Feb 9 16:34 Error_EXFAT
    drwxrwxrwx 3 root root 4096 Feb 15 00:22 windows instalasi USB
    -rwxrwxrwx 1 m18 m18 7572 Des 22 2016 mdmsetup.desktop
    -rwxrwxrwx 1 root root 61 Feb 18 13:07 pkme
    -rwxrwxrwx 1 root root 10809 Méi 15 2013 README
    -rwxrwxrwx 1 root root 57 Jan 3 11:58 cageur sudo
    -rwxrwxrwx 1 root root 1049 Feb 18 01:02 Rep-Systemback
    -rwxrwxrwx 1 root root 1163 Feb 11 11:12 root.txt
    -rwxrwxrwx 1 root root 384 Feb 10 22:30 systemback ubuntu 16-18
    -rwxrwxrwx 1 root root 31 Jan 1 2002 torregal
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ sudo chmod -R 755 instalasi \ de \ windows \ USB /
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ ls -l
    total 60
    drwxrwxrwx 2 root root 4096 Feb 15 22:32 a
    -rwxrwxrwx 1 root root 474 Feb 16 23:37 canaima5
    -rwxrwxrwx 1 root root 374 Feb 9 16:34 Error_EXFAT
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 15 00:22 windows instalasi USB
    -rwxrwxrwx 1 m18 m18 7572 Des 22 2016 mdmsetup.desktop
    -rwxrwxrwx 1 root root 61 Feb 18 13:07 pkme
    -rwxrwxrwx 1 root root 10809 Méi 15 2013 README
    -rwxrwxrwx 1 root root 57 Jan 3 11:58 cageur sudo
    -rwxrwxrwx 1 root root 1049 Feb 18 01:02 Rep-Systemback
    -rwxrwxrwx 1 root root 1163 Feb 11 11:12 root.txt
    -rwxrwxrwx 1 root root 384 Feb 10 22:30 systemback ubuntu 16-18
    -rwxrwxrwx 1 root root 31 Jan 1 2002 torregal
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ sudo chmod -R 755 a
    m18 @ m18 ~ / Desktop $ ls -l
    total 60
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 15 22:32 a
    -rwxrwxrwx 1 root root 474 Feb 16 23:37 canaima5
    -rwxrwxrwx 1 root root 374 Feb 9 16:34 Error_EXFAT
    drwxr-xr-x 3 root root 4096 Feb 15 00:22 windows instalasi USB
    -rw-r - r– 1 m18 m18 7572 Des 22 2016 mdmsetup.desktop
    -rwxrwxrwx 1 root root 61 Feb 18 13:07 pkme
    -rwxrwxrwx 1 root root 10809 Méi 15 2013 README
    -rwxrwxrwx 1 root root 57 Jan 3 11:58 cageur sudo
    -rwxrwxrwx 1 root root 1049 Feb 18 01:02 Rep-Systemback
    -rwxrwxrwx 1 root root 1163 Feb 11 11:12 root.txt
    -rwxrwxrwx 1 root root 384 Feb 10 22:30 systemback ubuntu 16-18
    -rwxrwxrwx 1 root root 31 Jan 1 2002 torregal

    di sisi anu sanés terang kumaha ngagunakeun paréntah chown. Kuring ogé henteu terang naha langkung saé nganggo paréntah cp pikeun nyalin inpormasi, tina hard disk anu sanés sareng sababaraha wildcard anu nyalin file kalayan idin sadayana, sareng éta tetep aya pikeun pangguna anjeun, atanapi aranjeunna tetep tetep sareng gembok

    anu kuring pikahoyong nyaéta upami aya anu terang ngeunaan tulisan anu langkung lengkep, sareng conto unggal wildcard, aranjeunna nganggo chmod, sareng chown. Kuring tiasa nempatkeunana supados langkung gampang pikeun anu anyar diajar, kumargi aya tabel dimana panomoran 3-angka némbongan, sapertos 777, 644, sareng kumaha cara numutkeun na, tanpa éta parantos ditangtoskeun, atanapi aya seueur langkung anu kagambar ku kasimpulan tina ugo kuring henteu terang naha leres saur kuring nyaéta Pamaké, Grup Anu Kagungan, sareng nganggo rwx kanggo folder, subdirektori, file anu tiasa dieksekusi, jst.

    dina tungtungna anu kuring pikahoyong nyaéta diajar ngagunakeun sadaya formula, tina chmod, sareng chonw pikeun sadaya file, sareng pikeun sakabéh sistem file linux

    Kuring nyungkeun hapunten upami patarosan kuring ngeunaan hal ieu pikaseurieun pisan, kuring ngan ukur milari sababaraha pitunjuk, pikeun ngagaduhan padika anu langkung nyaman pikeun tiasa ngartos masing-masing bagian tina idin grup, sareng paréntah modifier, tina chmod, sareng program chonw .

    Salam, sareng Hatur nuhun pisan kana kolaborasi anjeun.

  57.   burit cenahna

    danny abdi bogoh ka anjeunna uwu

  58.   burit cenahna

    danny abdi bogoh ka uwu….