Debian + KDE: Pamasangan sareng kustomisasi

Sakumaha anu kuring janjikeun, ieu aya sababaraha léngkah tina tindakan anu kuring laksanakeun saatos kuring dipasang DIMANA 4.6 di sayang abdi Tés Debian. Abdi parantos rada sibuk dinten ayeuna, janten punten upami henteu lengkep sakumaha anu anjeun pikahoyong.

Dinten énjing-énjing kuring ngalakukeun pamasangan anu bersih (ti mimiti) tina Debian, dina raraga ngadokumentasikeun paket anu langkung saé anu kuring kedah pasang sareng saterasna, janten upami anjeun nuturkeun tulisan ieu saléngkah-léngkah, anjeun moal ngagaduhan alesan pikeun ngagaduhan masalah.

Pamasangan Debian.

Perkawis pamasanganana aya kaanehan. Kuring biasana nganggo Tés Debian jeung hal anu paling logis nyaéta Kuring parantos ngaunduh iso tina link ieu sareng ku anjeun parantos réngsé dipasang. Masalahna nyaéta kusabab bandwidth kuring henteu kéngingkeun éta, kuring kedah nganggo iso tina Debian meres.

Saran # 1: Éta nyobian masang sareng Debian Testing iso kusabab dua alesan:

  1. Bakal aya langkung sakedik bungkus kanggo diperbarui.
  2. Anjeun ngajalankeun résiko kirang tina nyanghareupan kasalahan kagumantungan atanapi hal-hal sapertos kitu.

Pamasangan, boh ku iso de Kuah o Ngimpi, éta sami sareng kumaha kuring ngajelaskeunana dina pdf ieu, kecuali kuring henteu masang Lingkungan Grafika, tapi ngan ukur dina Utiliti sistem standar. Pikeun panduan ieu kuring badé nganggap yén pamasanganana parantos dilakukeun tina iso tina tés.

update

Sakali urang bérés masang tanpa lingkungan grafis, urang lebet salaku root sareng ngonpigurasikeun Repository:

# nano /etc/apt/sources.list

dina file sumber anu urang nempatkeun:

deb http://ftp.debian.org/debian testing main contrib non-free

sareng ngapdet:

# aptitude update

Upami réngsé, urang perbarui bungkus anu parantos dipasang:

# aptitude safe-upgrade

Sakali prosés ieu réngsé, upami sadayana parantos lancar, urang balikan deui PC sareng urang teraskeun masang KDE.

Instalasi KDE

Dina panduan ieu kami ngan ukur badé masang bungkus anu diperyogikeun sahingga KDE ditampilkeun leres sareng tiasa ngagunakeunana. Kami ogé bakal masang sababaraha bungkus anu diperyogikeun anu henteu kalebet sacara standar. Sakali urang lebet salaku akar, urang bakal ngagaduhan lingkungan anu fungsina sapinuhna ku masang bungkus ieu:

# aptitude install kde-plasma-desktop kde-l10n-es kde-i18n-es kwalletmanager lightdm

Kalayan ieu cekap sahingga sakali éta réngsé sareng urang balikan deui, urang tiasa lebet desktop anyar kami. Upami ningali tungtungna mah nambihan CahayaDM sareng kuring ngajelaskeun naha. Nalika urang masang iket dimana-plasma-desktop, ieu masang kami kdm anu pikeun kuring beurat pisan, jadi kuring ganti ku CahayaDM. Sakali kami masihan asup, tukang sihir bakal naros ka kami anu mana anu hoyong kami anggo, anjeun milih anu anjeun pikahoyong.

CahayaDM éta ogé bakal masang bungkus kanggo sérver grafis. Kusabab kuring nganggo intel, kuring ngan ukur nambihan: xserver-xorg-video-intel, anu sapertos kieu:

# aptitude install kde-plasma-desktop kde-l10n-es kde-i18n-es kwalletmanager lightdm xserver-xorg-video-intel

Ieu cekap, tapi upami urang hoyong urang tiasa dipasang pas réngsé, atanapi sasarengan sareng ieu, paket ieu:

# aptitude install kde-icons-oxygen kde-config-gtk-style kde-style-qtcurve kwalletmanager kde-icons-mono system-config-gtk-kde gtk2-engines-oxygen gtk-qt-engine

Éta mangrupikeun bungkusan anu kami bakal ningkatkeun aplikasi gtk anu urang anggo sareng sababaraha ikon anu urang tambihan. Upami anjeun henteu nganggo dompét KDE pikeun ngatur kecap konci, anjeun tiasa miceun kwalletmanager.

Bungkusan tambahan.

Sateuacan dihirupkeun deui, langkung saé pikeun masangkeun bungkus sanés anu urang peryogikeun, contona:

Pakét Anu Patalina Audio / Pidéo
# aptitude install clementine kmplayer vlc (instalado por defecto) gstreamer0.10-esd gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-fluendo-mp3 gstreamer0.10-plugins-bad lame pulseaudio -y

Pakét anu aya hubunganana sareng sistem:
# aptitude install ark rar unrar htop mc wicd wicd-kde dbus gdebi-kde rcconf ksnapshot -y

Aplikasi NO / KDE anu kuring anggo:
# aptitude install iceweasel icedove libreoffice-writer libreoffice-l10n-es libreoffice-kde libreoffice-impress libreoffice-calc gimp inkscape diffuse -y

Hal-hal anu kuring cabut:
# aptitude purge exim4 exim4-base exim4-config exim4-daemon-light -y

Tangtosna anjeun kedah nambihan atanapi ngahapus naon anu anjeun peryogikeun 😀

Ngaropea KDE

Upami urang ngalangkungan léngkah-léngkah sateuacanna tanpa masalah, urang bakal datang kana bagian anu paling narik tina hal ieu: ngarobih KDE pikeun ngahemat urang sababaraha Mb tina konsumsi. Mimiti urang bakal ngalakukeunana sacara manual (ku konsol) pikeun engké ngalih kana aspék grafik.

Ngahurungkeun Akonadi + Nepomuk:

Kuring moal masihan rinci ngeunaan naon éta Akonadi o Nepomuk, utamina kumargi aya tulisan anu saé anu ngajelaskeun leres pisan naon fungsina masing-masing. Anjeun tiasa maca di dieu. Pikeun nganonaktifkeun Akonadi sacara lengkep, urang ngalakukeun hal ieu:

$ nano ~/.config/akonadi/akonadiserverrc

Kami milarian garis anu nyebatkeun:

StartServer=true

sareng kami lereskeun:

StartServer=false

Perhatoskeun yén aplikasi resep kmmail aranjeunna nganggo Akonadi, Janten urang moal tiasa ngagunakeunana. Pikeun mareuman Nepomuk edit file:

$ nano ~/.kde/share/config/nepomukserverrc

sareng éta:

[Basic Settings]
Start Nepomuk=true

[Jasa-nepomukstrigiservice]
autostart = leres

Kami tinggalkeun sapertos kieu:

[Basic Settings]
Start Nepomuk=false

[Jasa-nepomukstrigiservice]
autostart = palsu

Dina tiori sadayana ieu tiasa dilakukeun ku The Preferensi tina sistim, tapi teu nanaon, sakitar dieu langkung gancang 😀

Ngaleungitkeun épék.

Urang tiasa ngahémat sakedik sumberdaya ku ngaleungitkeun épék (transparansi, transisi) éta asup KDE sacara standar. Pikeun ieu urang buka Manajer Préferénsi Sistem » Penampilan sareng paripolah ruang kerja »Pangaruh Desktop sareng pupus centang » Aktipkeun épék desktop.

Urang ogé tiasa ngaleungitkeun épék sanés ku ngonpigurasi setélan oksigén. Pikeun ieu kami pencét Alt + F2 sareng urang nyerat pangaturan oksigén. Urang kedah kéngingkeun sapertos kieu:

Di dinya urang tiasa ngahibur diri nyalira épék tina sababaraha jinis. Kuring ngan saukur pupus centang: Aktipkeun animasi.

Nampilkeun leres aplikasi Gtk

Hal anu mimiti kami lakukeun nyaéta masang motor gtk perlu:

$ sudo aptitude install gtk2-engines-oxygen gtk2-engines-qtcurve

Engké urang buka terminal sareng nempatkeun:

$ echo 'include "/usr/share/themes/QtCurve/gtk-2.0/gtkrc"' >> $HOME/.gtkrc-2.0
$ echo 'include "/usr/share/themes/QtCurve/gtk-2.0/gtkrc"' >> $HOME/.gtkrc.mine

Ayeuna urang ngan ukur kedah milih dina Karesep kdu tibatan pikeun aplikasi gtk make QtCurve. Hasilna tiasa ditingali dina kuring Firefox:

Ngaleungitkeun prosés di awal.

Urang muka éta Manajer Préferénsi Sistem »Administrasi Sistem» Startup and Shutdown »Service Manager sareng pupus centang anu henteu urang hoyong mimitian. Conto salah sahiji anu kuring sok mareuman: Modul milarian Nepomuk.

Ngaleungitkeun kursor elastis.

Sanaos sigana henteu sapertos kitu, luncat sakedik ikon anu nembongan dina kursor nalika urang muka aplikasi nganggo sumber daya. Pikeun ngaleungitkeun éta urang muka éta Manajer Préferénsi Sistem »Penampilan sareng tingkah laku umum» Aplikasi sareng bewara sistem »Peluncuran bewara sareng dimana cenah Kursor elastis urang nempatkeun: Teu kursor sibuk.

Méja Palasik.

Kuring resep pisan méja tradisional, sapertos dina Gnome o KDE 3. Pikeun ieu urang buka desktop teras pencét dina ikon di beulah katuhu luhur sareng pilih Karesep tampilan polder:

Sareng dina jandéla anu kaluar urang ngarobah watekna ka Panempoan polder.

RCConf

Kami dipasang rcconf pikeun nganonaktifkeun sapertos biasana sababaraha daemon anu dimimitian nalika sistemna boot. Bisi kuring salah sahiji anu kuring hapus nyaéta kdm saprak kuring nganggo CahayaDM. Anjeun kedah ati-ati pisan sareng ieu, sareng henteu pernah ngahapus dbus.

Sareng sajauh ieu pituduh. Mudah-mudahan kuring tiasa nambihan seueur hal sakumaha waktosna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    Hatur nuhun elav pikeun ngajaga kecap +1

    1.    elav <° Linux cenahna

      😀 Mugi leres-leres ngabantosan anjeun ...

  2.   mac_live cenahna

    Nuhun, kuring parantos ngadamel kustomisasi, kami ngan ukur hurungkeun deui pikeun ningali naha urang leres-leres jalan langkung gancang, sareng program naon anu tiasa kuring laksanakeun tanpa dina waktos mimiti? Upami kuring henteu ngaganggu anjeun?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya éta gumantung kana naon anu tos anjeun pasang. Upami anjeun ningalikeun screenshot kuring, panginten kuring tiasa ngabantosan anjeun .. 😉

  3.   hypersayan_x cenahna

    Dimana éta nyatakeun hal akonadi, anjeun nempatkeun ka tukang, pikeun mareuman akonadi variabelna kedah palsu, sapertos kieu:

    StartServer = salah

    1.    elav <° Linux cenahna

      Leres, éta kajantenan nalika kuring nyerat tulisan, hatur nuhun pisan 😀

  4.   Oscar cenahna

    elav Jigana pikeun nganonaktipkeun akonadi mangrupakeun tibalik kumaha anjeun nempatkeun éta dina pos.

  5.   Oscar cenahna

    Ku miceun alat tulis, sareng mareuman Akonadi sareng Nepomuk, kuring ngirangan konsumsi ku 200Mb, kuring wareg.

    1.    elav <° Linux cenahna

      200Mb? 0_o

      Tapi sabaraha RAM anjeun gaduh? Naha anjeun ngirangan konsumsi pisan? Wah .. Hébat 😀

      1.    Oscar cenahna

        Kuring gaduh 1.5Gb sareng 1.3Gb sayogi sareng prosesor dual core AMD64, anu kuring pikir, nalika kuring maca dina wéb, meakeun langkung RAM tibatan i386. Kuring rarancang nyobian dugi ka 4Gb.

        1.    elav <° Linux cenahna

          MMM OKÉ.

      2.    kik1n cenahna

        Nyatana leres.
        Kde abdi henteu kantos lebet kuring kusabab konsumsi Ram anu seueur.
        Abdi resep tapi abdi di Gnome Ja

        1.    Oscar cenahna

          Kalayan Gnome2 kuring satuju sareng anjeun tapi kuring nyobian Fedora 15 sareng Gnome3 sareng ngagaduhan konsumsi RAM anu ageung ampir sami sareng KDE, kuring miharep yén kalayan pamekaran éta ningkatkeun konsumsi.

  6.   Romawi77 cenahna

    Tuto anu saé pisan ... .ha, ampir sami sareng pamasangan Debian… anu ngabédakeun nyaéta nalika kuring masang sareng Squeeze sareng prosés na loooong 🙂

    Wasalam

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun Roman77, kami resep anjeun resep 😀

  7.   Carlos-Xfce cenahna

    Hai Elav. Sanaos kuring henteu kantos janten pangguna KDE, kuring mendakan tutorial ieu pikaresepeun pisan. Abdi resep diajar. Hatur nuhun pisan sareng mugia anjeun teraskeun nyebarkeun langkung seueur.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun Carlos-Xfce, kuring ogé ngarepkeun teraskeun nyebarkeun anu sanésna, hartosna, upami Gnome henteu nyauran kuring, kuring parantos ningali langkung seueur paket Gnome3 anu lebet kana Uji 😀

  8.   arthur molina cenahna

    Abdi mendakan éta pikaresepeun. Hayu urang tingali naha akhir minggu kuring ngadorong diri pikeun masangna. Salam.

  9.   Rojas cenahna

    Pos anu saé, ayeuna kuring mimiti nuturkeun ... Kuring ogé hoyong nyusun kernel pikeun pc kuring tapi kuring henteu terang modul naon anu kedah dipasang, kuring gaduh Toshiba anu ngagunakeun inti AMD Thurion Dual kalayan 4 gb RAM sareng ieu kaluaran lspci:
    00: 00.0 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] RS880 Host Bridge
    00: 01.0 PCI Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 / RS880 PCI to PCI Bridge (int gfx)
    00: 04.0 PCI Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI Bridge (PCIE port 0)
    00: 05.0 PCI Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI Bridge (PCIE port 1)
    00: 06.0 PCI Bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI Bridge (PCIE port 2)
    00: 11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 SATA Controller [modeu AHCI]
    00: 12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 USB OHCI0 Controller
    00: 12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller
    00: 12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 USB EHCI Controller
    00: 13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 USB OHCI0 Controller
    00: 13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller
    00: 13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 USB EHCI Controller
    00: 14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3c)
    00: 14.2 Alat audio: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
    00: 14.3 ISA sasak: ATI Technologies Inc SB7x0 / SB8x0 / SB9x0 LPC host controller
    00: 14.4 Sasak PCI: ATI Technologies Inc SBx00 PCI ka PCI Bridge
    00: 18.0 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] Kulawarga 10h Processor HyperTransport Configuration
    00: 18.1 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] Kulawarga 10h Alamat Prosesor Peta
    00: 18.2 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] Kulawarga 10h Processor DRAM Controller
    00: 18.3 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] Kulawarga 10h Processor Rupa-rupa Control
    00: 18.4 Sasak host: Advanced Micro Devices [AMD] Kulawarga 10h Processor Link Link
    01: 05.0 VGA kompatibel controller: ATI Technologies Inc M880G [Mobility Radeon HD 4200]
    02: 00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8191SEvB Wireless LAN Controller (rev 10)
    03: 00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E / RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)