Pamasangan KDE dina Arch Linux

aaas

Perhatosan!: Sateuacan masang KDE, anjeun kedah masang Basic Graphical Environment (Xorg) sareng Video Driver, upami anjeun henteu dipasang, buka pituduh ieu:

Pamasangan Lingkungan Grafis Dasar sareng Supir Video.

-11c Instalasi KDE

-a    KDE:

Pasang grup rangkep upami anjeun ngan ukur hoyong sababaraha modul tina vérsi ayeuna tina KDE SC. Grup ogé mangpaat pikeun pangguna anu ngan ukur hoyong ngajaga sababaraha bungkus tina hiji grup, tapi nekad pikeun miceun anu sanés.

$ sudo pacman -S kde

-a    KDE-Meta:

Anggo meta-packages upami anjeun hoyong instal sadayana KDE SC, atanapi salah sahiji atanapi langkung modul na sacara gembleng. Ieu mastikeun jalur pamutahiran anu lancar ku otomatis nambihan paket pamisah anyar dina versi engké.

$ sudo pacman -S kde-meta
>langkung seueur ngeunaan kde sareng kde-meta.

-a    Instalasi KDE Minimal:

Upami anjeun hoyong pamasangan minimal tina KDE SC:

$ sudo pacman -S kdebase phonon-qt4-gstreamer

-12 d Pamasangan Plugin

-a    Bahasa Spanyol:

$ sudo pacman -S kde-l10n-en

-a    Dukungan pikeun NetworkManager (applet):

$ sudo pacman -S kdeplasma-applets-plasma-nm

-a    Manajer paket grapik:

$ sudo pacman - S aper

-13 d Aktipkeun manajer login

Pikeun integrasi anu langkung saé sareng desktop disarankeun nganggo manajer ngamimitian KDM.

0_1363547309

Kami ngaktipkeun KDM:

$ sudo systemctl bisa jadi kdm.service

Tungtungna urang balikan deui pakakasna.

$ sudo reboot

Sakali sistem kami dihirupkeun deui, urang tiasa terasrasakeun KDE.

Punten! kirimkeun anjeun masalah / mamang dina email abdi: arch-blog@riseup.net

ff Bantosan kami ku hiji klik!, bagikeun pituduh ka babaturan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ds23yTube cenahna

    Tutorial ieu dipikahoyong pisan. Sadayana disederhanakeun pisan. hatur nuhun

    Sanaos kuring kedah ngaku yén kuring nganggo skrip pamasangan AUI ti GitHub

  2.   kik1n cenahna

    Salam.
    Hapunten, kuring aya kasalahan masang lengkungan ku paréntah install grub, éta ngalungkeun kasalahan flexnet sareng ngahalangan kuring nganggo jaringan.

    1.    Ds23yTube cenahna

      Tés: grub-install –recheck –debug / dev / sdx

      1.    kik1n cenahna

        Hapunten, kuring asa sareng masang Mageia 4 sareng jalanna saé pisan.

  3.   edu cenahna

    Saé pisan, kamari kuring tungtungna ngahapus dualboot antara Win7 sareng Lmint, sareng dipasang Arch, tutorial ieu anu kuring tunggu-tunggu !!!!!!!!!!! Nuhun !!!!!!!

  4.   Tabris cenahna

    Naha henteu phonom-gstreamer?

  5.   edu cenahna

    Sadayana sampurna !!! Abdi sumping ti damel sareng masangna sakedap, kuring teu ngagaduhan masalah.
    Ayeuna laptop kuring mabur.

    1.    edu cenahna

      Baraya, dugi ka hiji-hijina hal anu kuring teu acan tiasa ngatasi nyaéta ngahijikeun tampilan gtk dina kde, kuring parantos dipasang sadayana tapi kuring henteu tiasa ngajantenkeun katingalina saé. Naon anu kuring kedah lakukeun sacara khusus?

      1.    kik1n cenahna

        Naon masalahna?
        Pasang gtk-engine-murrine sareng anjeun parantos réngsé.

  6.   g cenahna

    Hatur nuhun parantos ngantunkeun email anjeun ... upami dina hiji waktos kuring masang lengkungan atanapi parabola sareng sababaraha masalah timbul, ujug-ujug kuring nyerat ka anjeun.

  7.   facp cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tutorialna, kuring akhirna tiasa masang lengkungan dina pangkonan.

  8.   Navo cenahna

    Henteu mungkin pikeun ngabayangkeun lingkungan grafis, kuring henteu nandaan kasalahan dina sababaraha léngkah pamasangan, naon anu janten sabab ieu?

    1.    fcevallos cenahna

      Coba mimitian ku pangguna root.

  9.   Exylon cenahna

    Halo, kuring parantos nuturkeun pituduh instalasi (Arch) step by step sareng kuring teu ngagaduhan masalah, kuring parantos masang kde salaku manajer desktop sareng tiasa dianggo tanpa masalah, anu katingalina anéh pikeun kuring nyaéta nalika kuring partisi kuring ngartikeun partisi pikeun / bumi sareng ogé "swap". Ayeuna nalika kuring mariksa «KsysGuard» éta nyaritakeun mémori fisik anu kuring gaduh sareng tambahan ngawartosan yén mémori swap nyaéta 0.0; Kakurangan anu sanés anu kuring tingali nyaéta sigana partisi / bumi teu acan dipasang, kumargi KDiskFree nunjukkeun kuring yén ngan aya hiji partisi nyaéta / (sda3), éta henteu nunjukkeun kuring / bumi. Kuring ngahargaan bantosan anu disayogikeun pikeun méréskeun masalah-masalah ieu, éta mangrupikeun kahiji kalina kuring masang Arch ti saprak kantos sareng Debian ampir 3 taun sareng kuring henteu hoyong uih deui kana masalah anu dikedalkeun.

    1.    Alexander ponce cenahna

      Kuring parantos ngirim jawaban kana email anjeun, salam.

  10.   Juan Carlos cenahna

    Naon pituduh kapungkur, kuring ngaleupaskeun topi kuring, kuring énggal pikeun Arch sareng kuring nuturkeun kana surat éta sareng kuring gaduh sistem anu tiasa dianggo sapertos sutra, anu leres nyaéta panduan ieu pikeun masihan anjeun Oscar, hatur nuhun sareng di dieu anjeun angkat pengikut anu sanés 6 bulan ka pengker kuring ninggalkeun windows sacara lengkep dina sadaya PC sareng laptop anu kuring gaduh, ngan ukur Linux.

  11.   joakoej cenahna

    Pitunjuk hébat Kuring parantos nganggo sababaraha kali

  12.   kungsi cenahna

    Kuring nuturkeun pituduh sareng sadayana tapi kuring henteu tiasa nyerat ka manajer login D:
    KDE

  13.   Gilberto cenahna

    Halo Alejandro! Kuring parantos nuturkeun totorales anjeun kana serat sareng sajauh ieu sadayana henteu kunanaon, tapi sakali dibalikan deui ... kumaha kuring asup ka lingkungan grafis? Kuring nyobian startx tapi teu nanaon. Aya saran? Hatur nuhun!

    1.    shinsou cenahna

      Pikeun ngamimitian lingkungan grafis nyaéta saatos ngaktipkeun sési anjeun dina kasus kuring sabab kuring kdeero

      systemctl ngaktipkeun kdm
      Systemctl ngamimitian kdm

  14.   Alexis cenahna

    Kuring gaduh sababaraha kasulitan leutik kuring ngagaduhan kasalahan dina manajer paket grafis: udo pacman -S apper sareng anu sanésna nyaéta kuring henteu terang kumaha ngamimitian lingkungan grafis.

  15.   Moises hernandez cenahna

    Hai dinten anu saé!
    Kuring parantos nuturkeun pituduh sareng sadayana méwah. Kahariwang kuring. Upami abdi hoyong masang kdebase langkung saé. Paket atanapi program naon waé anu kedah kuring pertimbangkeun dipasang? Janten sistem kuring minimalis tapi lengkep.
    Salam.

  16.   Eduardo cenahna

    Ayeuna yén Plasma parantos ngarobih instalasi KDE4, kuring bakal nyarankeun pikeun ngapdet bagian ieu. Salam.

  17.   lollipop cenahna

    Hébat! Kuring junun masang KDE ... ayeuna kuring bakal ningali naha Virtualbox ngagancangkeun kuring, sabab kuring nyonto kana mesin Oracle dina Windows 7 ^^

  18.   cuirass cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorial ieu, aranjeunna mempermudah ngamimitian sareng lengkungan pisan, nanging ku ieu kuring ngagaduhan sakedik masalah, sareng anu ayeuna lengkungan nganggo kde5.

  19.   Omar cenahna

    Mangpaat pisan pituduhna, kamari kuring masang linux lengkah sareng teu aya masalah kecuali dugi ka saat masang desktop. Kuring parantos janten pangguna kde mangtaun-taun. Abdi ngahargaan pisan upami anjeun ngajelaskeun cara masang plasma 5. Hatur nuhun sateuacana

  20.   memohon pikeun kuring cenahna

    ombak. ale nempatkeun sudo systemctl ngaktipkeun kdm.service pikeun ngaktipkeun kdm ngalungkeun kuring kasalahan ieu
    gagal pikeun ngaktipkeun unit: file kdm.service teu kapendak
    aranjeunna ngabantosan kuring?