Kumaha carana masang sareng ngonpigurasikeun XAMPP dina GNU / Linux

Ieu mangrupikeun pitunjuk anu langkung énggal pikeun cara masang sareng ngonpigurasikeun XAMPP dina GNU / Linux, kalayan detil step-by-step.

Naon XAMPP?

XAMPP mangrupikeun gratis sareng gampang dipasang distribusi Apache anu ngandung MariaDB, PHP, sareng Perl. Paket instalasi XAMPP parantos didesain janten gampang dipasang sareng dianggo. Lengkep gratis sareng gampang masang distribusi Apache anu ngandung MariaDB, PHP sareng Perl.

Kumaha cara masang sareng ngonpigurasikeun XAMPP?

Masang Xampp

1.- Unduh XAMPP pikeun Linux ti https://www.apachefriends.org/es/index.html

masang sareng ngonpigurasikeun XAMPP

2.- Dina akhir unduhan urang gaduh arsip .lalumpatan, anu urang kedah masangkeun ku cara ieu:

  • Kami muka Terminal nganggo Kadali + T, atanapi tina ménu kami.
  • Urang log in salaku root:

Akar Login

  • Urang teraskeun masihan idin palaksanaan ka .run sareng masang XAMPP
$ sudo su $ chmod + x xampp-linux-x64-5.6.28-0-installer.run $ ./xampp-linux-x64-5.6.28-0-installer.run

Instalasi_permisi

0masang

1masang

  • Kami nampi sadayana sareng ngantosan pamasangan réngsé.

Nyiapkeun XAMPP

3.- Urang teraskeun pikeun ngonpigurasikeun XAMPP

  • Konfigurasi MySQL (MariaDB)
    $ ln -s / opt / lampp / bin / MySQL / usr / bin / $ anu MySQL $ tipe MySQL $ ls -lart / usr / bin / MySQL
    

    config MySQL parios MySQL config

  • Nyetél aturan com.ubuntu.pkexec.xampp.policy pikeun panel grafis ngajalankeun sareng idin admin ieu bakal ngahasilkeun file bash anu ngalir xampp-linux-x64-5.6.28-0-installer.run. Pikeun ieu urang angkat ka rute / usr / share / polkit-1 / tindakan sareng kami ngaéksekusi:
    $ touch com.ubuntu.pkexec.xampp.policy $ nano com.ubuntu.pkexec.xampp.policy

    kabijakan touch kabijakan nano
    Di jero file com.ubuntu.pkexec.xampp.policy urang témpélkeun kode ieu:

 Oténtikasi diperyogikeun pikeun ngajalankeun XAMP Control Panel xampp auth_admin auth_admin auth_admin /opt/lampp/manager-linux-x1.0.run leres
  • Nyiptakeun skrip jawab ngaéksekusi panel grafis XAMPP dina jalur / usr / bin / . Urang kedah ngadamel skrip nganggo nami panel xampp-control-panel:
    rampa panel xampp-control-panel nano xampp-control-panel

    toél xpc nano xpc

#! / bin / bash $ (pkexec /opt/lampp/manager-linux-x64.run);
  • Nyiapkeun .desktop pikeun ngaluncurkeun XAMPP manajer jasa grafis, ngajalankeun paréntah ieu, dina jalur / Usr / dibagikeun / aplikasi:
    rampa panel xampp-control-panel nano xampp-control-panel

    toél desktop desktop nano

  • Saatos ngajalankeun nano application.desktop lebetkeun kode ieu
[Éntri Desktop] Koméntar = Start / Stop XAMPP Name = XAMPP Control Panel Exec = xampp-control-panel Icon = xampp Encoding = UTF-8 Terminal = false Type = Application
  • Ayeuna urang gaduh ikon anu nalika dipencet bakal ngaéksekusi pkexec, anu naros kami pikeun login pikeun masihan idin éksékusi kana panel grafis XAMPP. Éta kedahna katingali sapertos kieu:
    xpc pkexec xampp-pc
  • Ngagunakeun MySQL, upami anjeun ngalakukeun konfigurasi sateuacana anjeun henteu kedah deui kana diréktori / opt / lampp / bin / MySQL -u root -p pikeun lebet ayeuna anjeun ngan ukur kedah muka terminal sareng ngajalankeun mysql -u root -p.
    MySQL

Ayeuna urang tiasa sacara grafis ngatur XAMPP sareng ngaksés MySQL biasana tanpa nuju kana diréktori / opt / lampp / bin.

Ieu sadayana pituduh, mugia anjeun resep sareng ulah hilap ninggalkeun koméntar anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Federico cenahna

    Ieu mangrupikeun tulisan anu paling diapresiasi, pikeun eusi lengkep sareng tepat eusina. Anjeunna parantos ngabantosan kolega anu resep Windows masang versi parangkat lunak XAMPP. Kuring henteu sadar ayana installer pikeun Linux, biasa masang sareng ngatur LAMP, sacara manual. Kuring yakin yén éta bakal ngabantosan pisan pikeun anu hoyong gaduh sérver sareng fitur ieu, sareng bakal ngayakinkeun seueur programer sareng pangurus anu langkung resep dipasang dina Windows, pikeun ngalakukeun éta dina sérver anu nganggo Linux. Hatur nuhun Nexcoyotl pikeun tulisan anu saé pisan!

    1.    Nexcoyotl cenahna

      Hatur nuhun pisan, Federico, koméntar anjeun ngaapresiasi, kuring miharep manual anu leutik sareng saderhana ieu parantos aya gunana. Ieu anu mimiti kuring ngarepkeun ngalakukeun seueur deui.

  2.   Yerko cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan

    Tapi kuring gaduh patarosan, naha anjeun némpél? Kuring ngarti yén éta nyaéta pikeun nyiptakeun file kosong, tapi ku ngan ukur nano, anjeun tiasa nyiptakeun sareng ngédit file ...

    1.    Federico cenahna

      nyabak mangrupikeun paréntah anu dianggo pikeun ngapdet aksés sareng tanggal modifikasi hiji atanapi sababaraha file, dugi ka tanggal ayeuna.
      toél [OPTINO]… FAIL…
      Upami FILE argumen atanapi nami file henteu aya, maka file kosong tina nami anu sami sareng FILE didamel.
      Éta langkung langsung - sareng umum - cara ieu pikeun nyiptakeun file kosong, dibandingkeun ngalangkungan éditor nano
      Lumpat lalaki noél pikeun inpormasi anu langkung.

    2.    Nexcoyotl cenahna

      Halo yerko sateuacana hatur nuhun kana koméntar, alesan naha kuring nganggo touch kusabab kuring biasana adatna hehe. Sareng upami, sakumaha ceuk réréncangan Federico, fungsina ngalangkungan nyiptakeun file. Upami anjeun hoyong mendakan langkung seueur, ngaluncurkeun $ man touch, salam sobat.

      1.    Yerko cenahna

        Tapi, saatos keuna anjeun ngarobih file, janten mangrupikeun léngkah tambahan pikeun naon anu anjeun laksanakeun.

      2.    Yerko cenahna

        Kuring terang naon anu dilakukeun ku touch, abdi ngan ukur hoyong terang kunaon anjeun ngalakukeun éta: P, kumargi ku nano éta langkung ti cukup 😉

  3.   Anonimo cenahna

    Dokuméntasi anu saé pisan, hasil saé.
    Naon anu anjeun anggo pikeun ngonpigurasikeun ajakan, kuring resep pisan konfigurasi na.

    Wasalam

    1.    Nexcoyotl cenahna

      Halo sobat, hatur nuhun kanggo mampir sareng mairan 😀, kuring nganggo powerline shell éta mangrupikeun proyek open-source anu anjeun tiasa mendakannana di github. Gampang pikeun ngonpigurasikeun kuring nganggo bash sareng cangkang powerline, sanaos anjeun ogé tiasa ngatur éta pikeun zsh.

  4.   Koratsuki cenahna

    Tutorial anu saé pisan. Konpigurasikeun terminal narik perhatian kuring, naha anjeun tiasa ngabagi config?

    1.    Nexcoyotl cenahna

      Halo Koratsuki, parios tutorial ieu anu kuring lakukeun, kuring miharep bakal aya gunana pikeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun ajakanana. https://blog.desdelinux.net/configurar-bash-prompt-powerline-shell-master/

  5.   Esteban cenahna

    Saé pisan kontribusina Sadérék, duka teuing kuring jarang ningali ieu publikasi, sababaraha minggu ka pengker aranjeunna ngantunkeun kuring tugas masang lingkungan LAMPU dina komputer kuring, tapi tina anu kuring tingali langkung gampang masang XAMPP. Pokokna hatur nuhun kana sumbangan anjeun, salam.

  6.   daz08 cenahna

    Hebat, leres pisan dijelaskeun sareng ku cara saderhana.

  7.   MORKE cenahna

    Hatur nuhun pisan.

    Sadayana hasil saé.

    Salam !!

  8.   Katherine cenahna

    Halo, sadayana anu dijelaskeun dina gambar, naha éta ogé dijelaskeun dina téks? Nyaéta, gambarna ngan ukur pikeun tujuan ilustrasi? Atanapi aya léngkah anu anjeun kedah lakukeun nyaéta dina gambar. Abdi naroskeun sabab kuring buta, sareng kuring henteu acan ahli kana linux, janten kuring henteu hoyong ngaco haha. Di sisi anu sanésna, kuring gaduh pasangan Ubuntu 18. Naha tutorial ieu tiasa diterapkeun? Ti parantos hatur nuhun pisan. Surak!

  9.   Leon S cenahna

    Materi anu saé kalayan eusi ilustrasi, ieu ngajantenkeun langkung gampang pikeun ngabimbing batur

  10.   Ignacio7 cenahna

    - hiji sisi ditingalikeun dua kali
    rampa panel xampp-control-panel
    nano xampp-panel-kontrol
    - hiji dina rute
    / usr / bin /
    - sareng anu sanés dina rute:
    / Usr / dibagikeun / aplikasi
    - Sigana mah dina jalur anu kadua ieu kedahna xampp-control-panel.desktop.
    - Di sisi anu sanésna, pikeun ngalakukeun sababaraha léngkah, kuring henteu ngagaduhan ijin, janten kuring akhirna sateuacanna paréntah kalayan «sudo«, sahingga kuring parantos tiasa nyiptakeunana.
    - Tapi tungtungna nalika kuring aksés kana ikon éta masihan kuring pesen kasalahan:
    Paréntah "xampp-control-panel" teu tiasa dilaksanakeun.
    Gagal ngajalankeun prosés anak "xampp-control-panel" (Idin ditolak)

    1.    Ignacio7 cenahna

      - Kuring parantos ngalaksanakeun éta sareng kuring parantos nempatkeun idin palaksanaan dina file / usr / bin / xampp-control-panel.
      sudo chmod + x / usr / bin / xampp-control-panel

      1.    Harold barboza cenahna

        Nuhun ieu anu kuring leungit pikeun idin ditolak masalah.

  11.   Leon S cenahna

    2020 tulisan ieu masih tiasa dianggo saé!

  12.   Nicksoad cenahna

    Nuhun, éta tiasa dianggo pikeun kuring, sanaos kuring henteu ningali ikon xampp tapi kotak bodas tapi henteu janten masalah, kuring ngan ukur gaduh masalah nalika nganggo kode éditor sapertos anu luhur éta nolak kuring idin pikeun nyiptakeun file dina proyek htdocs. Kuring junun ngadamel anu luhur ku mikeun idin Abdi tiasa maca sareng ngédit file tapi kuring henteu tiasa ngajantenkeun ngadamel file énggal.

  13.   juconta cenahna

    Jutaan Nuhun Nexcoyotl pikeun tulisan !!!, sareng ka sadayana anu ngadamel blog.desdelinux.net tempat dimana anjeun tiasa mendakan inpormasi anu dibutuhkeun !!.
    Nuhun nuhun !!

  14.   Gonzalo cenahna

    Penjelasan anu saé pisan

    Kuring nganggo mint linux sareng kuring tiasa nganggo anu dipedar kalayan aksés sabab kuring ngalaksanakeun léngkah sareng éta henteu muncul dina bagian grafis mana waé.
    Sateuacanna hatur nuhun pisan