Intel & Nokia ngagabung sareng nyiptakeun OS énggal: MeeGo

Pembuat chip panggedéna di dunya sareng pabrik telepon sélulér panggedéna di dunya parantos ngagabungkeun sistem operasi na pikeun nyiptakeun hiji platform kanggo telepon sélulér.




Platform Meego anyar, dipidangkeun dina Mobile World Congress di Barcelona, ​​tiasa dianggo dina telepon sélulér, buku catetan, televisi sareng sistem hiburan dina mobil.


OS open source ieu parantos didamel ku ngagabungkeun unsur-unsur 2 OS: Intel's Moblin sareng Nokia Maemo.Duanana perusahaan parantos ngumumkeun niatna pikeun kolaborasi dina proyék ieu Juni 2009.Ian Fogg, analis di Forrester Research, nyebat penggabungan "kaulinan kandel" sareng nempatkeun Meego dina "posisi kalapa ngalawan Android, iPhone OS, Google Chrome malah ngalawan OS desktop sapertos Ubuntu."OS ieu bakal dijalankeun dina "sababaraha arsitéktur prosésor," anu hartosna éta moal diwatesan ngan ukur produk anu ngandung chip Intel.Industri telepon sélulér langkung milih chip tina panangan firma Inggris, tibatan Intel.


Simbiosis? 


Peluncuran Meego mempertanyakan komitmen Nokia kana platform Symbian, sistem operasi telepon sélulér anu pang populerna anu dibeli perusahaan di 2008.Symbian parantos ngical langkung ti 330 juta telepon sélulér, kalebet telepon sélulér, sapertos N97.Yayasan Symbian - anu Nokia mangrupikeun bagian - ngumumkeun dina awal Pébruari yén bakal ngaleupaskeun kode sumber pikeun platform.


Yayasan ngaluarkeun versi sumber kabuka munggaran, disebat Symbian ^ 3, di Mobile World Congress dinten Senén.Dina peluncuran Meego, Wakil Présidén Eksekutif Alat Nokia, Kai Oistamo, nyarios yén dua sistem operasi aya babarengan, sanaos Meego sigana tiasa dianggo pikeun alat kelas luhur.Parangkat lunak anyar bakal dikirimkeun gratis, tapi Nokia bakal ngahasilkeun artos ku ngajual produk sanés, sapertos aplikasi. Sababaraha aplikasi anu dikembangkeun pikeun Meego ogé bakal dijalankeun dina telepon Symbian sareng alat sanés.Versi mimiti parangkat lunak bakal dileupaskeun dina kuartal kadua 2010.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.