IPv4 béak

Saluareun diskusi ngeunaan palaksanaan protokol IPv6 énggal atanapi langkung laun (henteu énggal deui), kanyataan anu kasar parantos ngetrokan panto dinten Salasa, 19 Januari 2010, anu Organisasi Sumber Nomer (NRO) parantos ngingetkeun yén rohangan alamat IPv4 anu masih aya di handap 10%, anu dianggap tingkat kritis.


Dumasar kana inpormasi ieu, organisasi parantos ngémutan palaksanaan IPv6 vital dina teras neraskeun sareng kamekaran Internét.

Alamat IP, sareng perpanjangan 32-bit, dimungkinkeun pikeun ngartikeun rohangan alamat Internét anu parantos kami anggo dugi ka ayeuna, sareng anu ngagaduhan 4.294.967.297 kamungkinan alamat IP. Dinten Salasa éta halangan 400.000.000 alamat IP anu masih teu ditugaskeun parantos diliwatan, anu nyababkeun peringatan ieu.

Di dieu anjeun tiasa mendakan akuntan anu ngawartosan anjeun alamat anu masih aya sareng perkiraan waktos kanggo ngahontal panipuan dina tingkat alokasi alamat ayeuna.

Henteu aya deui alamat IP anu sayogi hartosna lirénkeun ékspansi Internét, anu tumuh sacara mantep sareng mantep ti saprak 1989, sareng mangrupikeun prasarana bisnis utama ayeuna. Konci pikeun ngatasi watesan ieu: adopsi global IPv6.
Nanging, seueur spesialis nyatakeun yén, sasarengan sareng palaksanaan NAT, dimungkinkeun pikeun nuluykeun ngamangpaatkeun struktur IPv4 kanggo sababaraha waktos.

Sacara pribadi, kuring yakin yén nuluykeun nunda migrasi ka IPv6 ngan saukur nunda implementasi téknologi anu parantos lami ngantosan bakal diluncurkeun, sareng éta bakal tiasa ningkatkeun operasi Internet sacara signifikan bari nawiskeun jasa anyar. Palaksanaan NAT dina tingkat ISP ngan ukur bakal nimbulkeun watesan jasa anu sayogi ayeuna, kumargi henteu sadayana beroperasi sacara transparan nalika alamat IP ditarjamahkeun.

Di sisi sanésna, séktor penting Internét parantos dioperasikeun sareng IPv6 (Cina, Jepang, bagéan Éropa sareng Amérika Serikat), sareng prasarana desain Internét disiapkeun pikeun ngadukung migrasi: aya tulang tonggong IPv6 internasional, jasa DNS parantos diénggalan struktur pendaptaran na ... nyatana, tos aya IPv6 operasional pinuh www. Krisis ngamungkinkeun evolusi upami urang nyandak sapertos kitu, sareng sanés ngan saukur nunda solusi.
Tangtosna, langkung penting tibatan sarat perangkat keras anu ditumpukeun ku IPv6 nyaéta syarat latihan sareng latihan. Kasempetan séjén pikeun ngalatih sareng berkembang. Aya seueur sumber anu sayogi pikeun ngamimitian damel dina topik ieu, sababaraha diantarana didaptarkeun di handap ieu.

Ditempo dina | Buku Jaringan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.