Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Halo babaturan !.

Saatos langkung ti 2 satengah taun teu aya di rohangan digital ieu, anu urang resep pisan maca tulisan anjeun, kami balik pikeun neraskeun sareng kontribusi élmu hina kami kana dunya Parangkat Lunak Gratis.

Sakumaha urang parantos nyatakeun, anjeun ngan ukur bakal mendakan "Hiji deui Éntri Titik" pikeun tiap mata pelajaran. Kami henteu pura-pura terang sadayana, ogé henteu ngaganti matérial diajar anu hadé anu kami mendakan dina Buku Panduan atanapi lalaki unggal paréntah; dina tulisan séjén anu diterbitkeun di WWW Village; literatur khusus; wiki didaptarkeun pikeun program atanapi sistem operasi; buku, sareng sajabana.

Kami henteu gaduh waktos atanapi cekap elmu pikeun nyebarkeun bahan anu saé sapertos buku dina format PDF «Konfigurasi Server Ku GNU / Linux«, Ku panulis Joel Barrios Duenas, kompénsium anu kami nyarankeun pisan pikeun diajar anu ati -na sanés ngan ukur maca gancang- sareng palaksanaan, pikeun anu ngagunakeun CentOS, OpenSUSE, Debian, atanapi distribusi LINUX anu sanés.

Urang bakal ngamimitian rangkay tulisan dina Jaringan komputer, diperyogikeun pisan pikeun fungsi anu saé perusahaan leutik sareng sedeng atanapi PKS, sabab namina parantos didaptarkeun di nagara-nagara anu nyarios Spanyol.

Kami arepkeun usaha sareng waktos anu dikhususkeun pikeun nyiapkeun sadaya tulisan bakal dibales ku maca anjeun sareng kagunaan anu anjeun ngagambarkeun.

perkenalan

Anu ngurus jasa jaringan sapertos ieu, naha judulna Administrator, Administrator Jaringan, Administrator Sistem, sysadmin, atanapi nami sanésna, kami ngagaduhan tanggel waler pikeun nyayogikeun kalayan transparan pikeun pangguna workstation, sacara lengkep Jasa Jaringan kumaha ari Resolusi Ngaran Domain; Ngerjakeun Alamat IP Dinamis; aksés Internét; Pesen sareng Jasa Surat Éléktronik; Jasa Auténtikasi Pangguna sareng Mesin, sareng daptar panjang jasa sanés anu bakal gumantung kana ruang lingkup sareng tujuan Jaringan.

Urang bakal mendakan jinis anu teu sami, ukuran, sareng tujuan Jaringan Komputer: sababaraha anu saderhana sareng anu sanésna rumit; sababaraha pikeun nyayogikeun jasa Kantor sareng Akunting salaku utamina; anu sanés khusus dina kagiatan Desain dibantuan Komputer, atanapi CAD; jaringan mesin sareng pangguna khusus dina program sababaraha sistem, singgetna, El Mar.

Ruang lingkup sareng eusi Jaringan Komputer sapertos ceuk Christopher Columbus: "La Mar Oceana." Conto maksimal, saur kuring: Kampung WWW atanapi Internet.

Éta gélo pikeun nyobaan ngajelaskeun masing-masing kamungkinan varian jaringan, ogé unggal kamungkinan jasa anu urang peryogikeun pikeun jaringan khusus.. Sareng kami henteu gélo, atanapi sahenteuna éta anu dipikirkeun. 😉.

Kituna, urang bakal fokus kana anu paling umum nyaéta Kelas «C» Jaringan Daérah Lokal, sareng kaseueuran padamelan na sareng sistem operasi Microsoft © Windows, sareng aksés Internét. Urang bakal ngabahas jasa penting sareng anu paling sering dianggo.

Tulisan parantos diterbitkeun

Daptar tulisan anu diterbitkeun -dina urutan anu logis sareng henteu aya dina tanggal terbitan- anu bakal diénggalan saminggu, nyaéta kieu:

Workstation

Virtualisasi

BIND, Isc-Dhcp-Server, sareng Dnsmasq

Prasarana, Auténtikasi sareng Jasa

Upami urang perhatoskeun pisan, urang nyobian nawiskeun tinjauan kumaha nyanghareupan palaksanaan Jaringan UKM, nyandak salaku titik awal dua distribusi anu berorientasi pisan kana dunya bisnis -CentOS / Beureum Hat y openSUSE / SUSE- sareng distribusi anu paling umum anu aya di Alam Semesta Linux, anu menurut kami Debian.

Urutan tautan anu sateuacanna sakapeung mah kronologis ngeunaan tanggal unggal tulisan diterbitkeun. Sabalikna, éta ngaréspon minat urang yén aranjeunna dibaca dina urutan éta. Upami urang ningali pisan urang bakal ningali:

  • Mimiti urang nyarios naha urang milih éta distros anu kasebut di luhur, dumasar kana Distribusi dina waktos distribusi Linux.
  • Teras we ngadamel diri urang janten workstation anu pantes pikeun SysAdmin, boh dina Debian sareng di openSUSE.
  • Engké urang bakal diajar kumaha ngadamel Functional Hypervisor, anu bakal ngadukung sadaya server virtual anu urang peryogikeun.
  • Maka kami janten bagian tina Server Infrastruktur. Kami nyarios "bagian" kusabab Protokol Waktos Jaringan Urang bakal ningali éta nalika urang nyentuh masalah Auténtikasi.

Sababaraha topik dibahas sareng kanggo didiskusikeun

Auténtikasi sareng Jaringan Jaringan berorientasi kana UKM

  • Auténtikasi PAM. Palaksanaan jasa pikeun jaringan, kalayan auténtikasi sareng otorisasina tina kredensial pangguna anu didaptarkeun dina hiji server:
    • Server dumasar kana CentOS 7 -dina dua antarbeungeut jaringan- sareng desktop mate, NTP, dnsmasq, CentOS / Red Hat FirewallD, Landasan pacu - lawang saketeng  pikeun aksés Internét, Manajemén Pamaké ngalangkungan antar muka Grafis, Cumi, jsb.
    • Manajemén pangguna lokal nganggo Sarat jeung Kaayaan Sandi.
    • Pangatur pesen Prosodi - protokol XMPP
    • Kamungkinan, Jasa Surat
  • Jasa aksés diréktori dumasar kana OpenLDAP
  • Domain Controller - Diréktori Aktif dumasarkeun kana Samba 4 sahenteuna dua tina sebaran anu dipilih.
  • File Server pikeun Microsoft © Jaringan dumasar kana Samba4
  • Jasa Transfer File dumasar-Proftpd
  • Pangladén OwnCloud
  • Jasa anu kirang penting, tapi éta seueur dianggo

Pikeun Initiates in Service Administration atanapi anu hoyong diajar ngeunaan kagiatan éta, kami nyarankeun pisan pikeun ngamimitian ti mimiti, sareng dina urutan anu diusulkeun.

Sing saha anu hoyong ningali alam semesta anu langkung jembar tibatan anu diusulkeun, tiasa nganjang ka situs Internét anu béda pikeun topik dina Jaringan sareng Jasa. Aya seueur pisan diantarana dina basa Spanyol, Inggris, sareng ogé dina sababaraha ragam basa anu urang manusa di planét ieu nyarios.

Salaku tambahan, kami ngarencanakeun nyerat sakedik tulisan dina FreeBSD tah anu ieu dikenal saeutik Giant kanyaho tina Parangkat Lunak Gratis.

Usul kolaborasi

Upami aya Universitas, Sakola, Lembaga atanapi Perusahaan anu resep dina nerapkeun Kursus Jarak jauh ngeunaan topik anu dibahas sareng anu kedah dilebetkeun, punten nyerat ka kami tanpa ragu atanapi reureuh. Ieu kami pikeun anjeun.

Luigys toro
admin@fromlinux.net

Federico Antonio Valdes Toujague
federicotoujague@gmail.com
+ 53 5 5005735

Kami ngantosan anjeun dina angsuran salajengna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mario cenahna

    Halo, Saé Fico ... séri saacanna saé pisan sareng kuring ngarepkeun anu ieu ...
    Punten pastikeun bagian email sanés mangrupikeun "Kamungkinan", éta mangrupikeun pernyataan!

  2.   Diego cenahna

    Kabeneran ku séri ieu, kuring bakal nuturkeunnana.

  3.   dhunter cenahna

    Tina eusi anu pangsaéna anu kuring kantos baca, kuring ngarepkeun tulisan salajengna. Salam Fico!

  4.   malaikat cenahna

    Perkenalan anu saé, kuring ngamimitian dina dunya administrasi jaringan sareng kuring yakin yén séri ieu anu anjeun usulkeun bakal bantosan sareng pituduh pisan.

  5.   Federico cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo sadayana anu parantos masihan koméntar atas nami tim DesdeLinux. Kalayan bantosan anu teu ternilai tina Luigys anu terhormat, sigana urang tiasa ngaraosan angsuran salajengna, upami henteu dinten ayeuna, énjing.

  6.   Kacang Hanibball cenahna

    Sakumaha hébatna, ieu cocog sareng kuring sapertos sarung tangan, abdi ngantosan publikasi na.

  7.   Luigys toro cenahna

    Serial ieu ngajangjikeun pisan, langkung tina pangalaman Fico anu tiasa diverifikasi, ditambihkeun kana cara nyerat sareng ngadokuméntasikeunana, ngajantenkeun numuwuhkeun élmu sacara lega.

    Hatur nuhun pisan Fico kana kersa kahadéan anjeun sareng pikeun sumbangan anu saé.

  8.   Ale Manusa cenahna

    Posna saé pisan, sapertos biasa, éta nyandak urang anu pangsaéna tina kapinteranna.

  9.   gpauline cenahna

    Saé pisan .. ngantosan ieu, inpo anu saé pisan!

  10.   crespo88 cenahna

    Abdi resep pisan proposal anu Fico bawa, parantos lami ti saprak kuring maca tulisan anu anjeun damel. Nyata sagalana dina kahirupan dimimitian ku titik. Ti mimiti na hatur nuhun kana séri ieu anu parantos janten kanyataan pikeun kuring, sabab anjeun henteu pernah ngagagalkeun kami; Administrator jaringan UKM bakal ngalegaan pisan visi urang.
    Sakumaha Hanibball Bean bakal nyarios sababaraha dinten ka pengker, éta pas anu sampurna, henteu ngan ukur pikeun anu ngamimitian, bahkan anu gaduh pangalaman kuring terang yén aranjeunna bakal neraskeun. Sl2 sareng wilujeng enjing sadayana.

  11.   crespo88 cenahna

    Ah, kuring hilap nyarios yén séri leutik tulisan ngeunaan FreeBSD mangrupikeun anu paling énggal tina proposal anjeun.

    1.    Federico cenahna

      Nuhun parantos mairan, rerencangan Crespo88 !!!. Urang bakal ningali naha anu mikanyaah Linux resep kana Software FreeBSD Free. Urang bakal gaduh kasempetan pikeun terang upami ieu masalahna.

  12.   crespo88 cenahna

    Nya, urang ngantosan.

  13.   Iwo cenahna

    Hai Fico: Kuring maca kecap-kecap anyar tina tulisan "Jaringan Komputer pikeun UKM - Perkenalan" sareng kuring resep pisan ideu "… nyerat serangkaian artikel alit ngeunaan FreeBSD pikeun ngenal saeutik Giant Software Gratis ieu. » ngagunakeun kecap anjeun nyalira. Janten kuring masihan dorongan awal pikeun ngamimitian ngalakukeun sababaraha hal dina distribusi UNIX gratis ieu.
    Kuring ogé resep kana 2 tulisan ngeunaan auténtikasi.
    Sareng dina jasa jaringan anu berorientasi kana UKM, khusus dina "File Transfer Service dumasar kana Proftpd" sajauh kamungkinan anjeun tingali naha mungkin pikeun nerapkeun auténtikasi nganggo pangguna Diréktori Aktif dumasarkeun kana Samba 4. tina pangguna lokal.
    Anjeun ngawartosan kuring pikeun ngingetan tulisan anu parantos diterbitkeun dina DNS Bind a howto ngeunaan kumaha nerapkeun Pandangan Umum.
    Henteu aya anu diarepkeun… ..

  14.   Federico cenahna

    Salam IWO!. Urang bakal ningali kumaha urang nyugemakeun pamundut anjeun. Teruskeun sareng kami yén anjeun moal kuciwa!, 😉