Paréntah Virsh - Jaringan Komputer pikeun UKM

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Halo babaturan!

Upami anjeun nuturkeun sareng kami maca tulisan anu diterbitkeun dugi ka ayeuna, anjeun bakal sadar yén kami nuturkeun jalur anu cukup logis, pikeun kéngingkeun stasiun kerja atanapi laboratorium di bumi, kalayan dukungan anu dibutuhkeun pikeun ngalaksanakeun mesin virtual atanapi server anu mana kami bakal nerapkeun jasa minimal pikeun a LAN - Jaringan Daérah Lokal Usaha.

Kami anggap yén anjeun maca:

Tautan anu sateuacanna, ogé tautan éksternal kana halaman anu béda sareng situs anu ngandung inpormasi anu kawéntar, kalebet dina unggal tulisan, ditawarkeun kalayan tujuan pikeun ngahontal kanyaho dasar ngeunaan sababaraha topik anu dibahas.

Pos ieu mangrupikeun tuluyan logis tina jalur anu dipilih. Maca sareng diajar anjeun bakal ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan ideu ngeunaan dunya lega anu Virtualisasi ngalangkungan Qemu-KVM sareng toko buku utama na kabébasan.

Virsh - Antarbeungeut pangguna utama pikeun ngatur Virtual Domain

Kami terang tina bacaan sateuacanna yén Virtualisasi dina Linux hartosna kamampuan ngajalankeun sababaraha conto sistem operasi sasarengan anu béda, dina platform hardware anu sami. libvirt nyaéta pakakas anu ditulis dina basana C, anu ngamungkinkeun urang pikeun berinteraksi sareng kamampuan virtualisasi tina versi panganyarna tina Linux, sareng ogé sareng sistem operasi anu sanés.

Urang tiasa nganggo program virsh pikeun nyiptakeun, ngareureuhkeun, mareuman, daptar, sareng seueur deui operasi dina domain virtual sareng hypervisors anu janten host aranjeunna. Nami program nunjukkeun yén éta pondok pikeun «Virtualisasi Shsaring»Atanapi Prosesor Paréntah Virtualisasi.

Ku cara umum urang tiasa nganggo salaku:

virsh [PILIHAN] .... [HUJAN] ...
  • parentah: tiasa janten salah sahiji 215 paréntah didaptarkeun engké
  • domain: nami domain atanapi mesin virtual, atanapi id identik numerik tina domain, atanapi UUID domain.
  • argumen: pilihan anu khusus pikeun unggal paréntah

Aya sababaraha pengecualian kana aturan sateuacanna, sapertos dina kasus paréntah nindak kana sadaya domain, mesin, atanapi langsung dina Xen Hypervisor - XenHypervisor. Pengecualian sapertos kitu diberesihan pikeun tiap paréntah.

nyatet: Sanaos valid pikeun ngaidentipikasi mesin virtual ku ID numerik na, nilai numerik ieu bakal salawasna diinterpretasi salaku ID domain, sareng sanés namina.

nu PILIHAN paréntah Virsh Aranjeunna:

  • -c, –hubungkeun URI: Nyambung kana URI «Identifier Sumberdaya Seragam»- Identifier Sumberdaya Seragam, tibatan standar URI anu tina hypervisor lokal.
  • -d, –debug TINGKAT: Aktipkeun pesen debugging - debug, dugi ka nilai integer LEVEL, argumen numeris anu tiasa nyandak nilai antara 0 sareng 4. Justru 4 mangrupikeun nilai standar.
  • -e, –séktor bentang: Nyetél runtuyan karakter alternatip pikeun nalika urang pencét «konciEsc«. Urutan standar nyaéta ^]. Karakter anu diidinan nyaéta: karakter abjad sagala, @, [,], \, ^, _. Kami nyarankeun entong ngarobih urutan karakter standar.
  • -h, –bantuan: Teu maliré naon waé argumen anu sanés sareng kalakuanana siga ngalaksanakeun paréntah Tulung.
  • -k, --keepalive-interval INTERVAL: Nyetél interval dina detik kanggo ngirim jinis pesen jaga-jaga, pikeun mariksa naha sambungan kana sérver masih hirup. Upami nilai tina Interval disetel ka 0, maka mékanisme mariksa ieu dinonaktipkeun.
  • -K, --keepalive-count COUNT: Nyetél sabaraha kali pesen tiasa dikirim jaga-jaga tanpa kéngingkeun réspon ti sérver, sareng tanpa nyirian koneksi parantos maot. Éta moal aya pangaruh kana pilihan ieu, upami nilai INTERVAL tina pilihan sateuacanna disetél ka 0.
  • -l, –log FAIL: Ngarahkeun kaluaran log operasi kana file FAIL.
  • -q, -tiis: Nyingkahan inpormasi tambahan dina pesen. Modeu jempé.
  • -r, –maca waé: Sambungan awal didirikan dina Maca waé. Sarua sareng nalika urang nganggo pilihan –Baca deui dina paréntah nyambungan.
  • -t, -waktu: Nembongkeun waktos anu dikonsumsi ku unggal paréntah.
  • -v, –versi = pondok: Teu maliré naon waé argumen sanésna, sareng nunjukkeun ngan ukur pérsi pustaka kabébasan program asalna virsh.
  • -V, –versi = panjang: Teu maliré naon waé argumen sanésna sareng nunjukkeun pérsi pustaka kabébasan program asalna virsh sareng saterasna, hypervisors anu béda, pengendali - drivers, jinis jaringan, sareng sajabana anu dirojong ku kompilasi.

catetan:

  • Kaseueuran operasi paréntah virsh, anggap éta perpustakaan kabébasan tiasa nyambung kana jasa libvirtd dina aksi.
  • Kaseueuran paréntah ngabutuhkeun yén éta dijalankeun kalayan hak-hak pangguna akar kusabab saluran komunikasi anu dianggo pikeun komunikasi sareng Hypervisor. Upami ngajalankeun sareng kaistiméwaan pangguna normal, éta bakal ngahasilkeun éror.
  • Kaseueuran paréntah meta sasarengan. Kamungkinan pengecualian nyaéta shutdown, setvcpus y setmem. Dina kasus-kasus éta, kanyataan yén virsh balikkeun teh gancang paréntah, éta henteu hartosna yén tindakan réngsé hasil. Éta kedah dipariksa sacara berkala pikeun mendakan yén operasi réngsé dina Tamu - tatamu.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan kontén, tingali lalaki virsh.

Saran ngeunaan cara ngadeukeutan diajar virsh

Sangkan leuwih gampang pikeun kéngingkeun bantosan dina ngagunakeun langkung ti 200 paréntah, virsh golongan aranjeunna ku kecap konci - kecap konci pitulung, nyaéta:

  • domain
  • monitor
  • nu boga imah
  • interface
  • saringan
  • jaringan
  • nodedev
  • rasiah
  • snapshot
  • balong kojay
  • jilid
  • virsh
buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help domain
 Manajemén Domain (bantosan kata kunci 'domain'): ngalampirkeun-alat ngagantelkeun alat tina file XML ngagantelkeun-disk ngagantelkeun alat disk ngalampirkeun-panganteur ngalampirkeun panganteur jaringan ngotostomkeun hiji domain blkdeviotune Atur atanapi naroskeun alat blok I / O parameter tuning.
 blkiotune Meunangkeun atanapi atur parameter blkio blockcommit Mimitian operasi ngalakukeun blok.
 blockcopy Mimitian operasi salinan blok.
 blockjob Atur operasi blok aktip blockpull Populate disk from his backing image.
 blockresize Ngarobih ukuran blok alat tina domain.
 Change-media Ngarobih média CD atanapi konsol drive floppy nyambung kana konsol tamu CPU-baseline ngitung dasar CPU CPU-ngabandingkeun host CPU sareng CPU anu dijelaskeun ku file XML CPU-stats nunjukkeun statistik cpu domain nyiptakeun domain tina XML ngahartikeun file ngahartikeun (tapi ulah ngamimitian) domain tina acara XML file turun atanapi atur pedaran domain atanapi judulna hancurkeun hancurkeun (lirénkeun) alat coplokkeun alat-alat tina hiji file XML detach-disk detach disk device detach-interface detach panganteur jaringan domdisplay tampilan domain tampilan URI domfsfreeze Freeze domain's filesystems dipasang.
 domfsthaw Thaw domain's filesystems dipasang.
 domfstrim Ménta fstrim dina sistem file anu dipasang dina domain.


buzz @ sysadmin: ~ $ virsh pitulung monitor
 Monitoring Domain (bantosan kata kunci 'monitor'): domblkerror Tembongkeun kasalahan dina alat blok domblkinfo blok domain inpormasi ukuran alat domblklist daptar sadaya blok domain domblkstat kéngingkeun statistik blok alat pikeun domain kontrol domain domain kontrol domain domif-getlink kéngingkeun kaayaan panganteur antar muka virtual daptar domiflist sadayana panganteur virtual domain domifstat kéngingkeun statistik panganteur jaringan pikeun inpormasi domain domain dommemstat kéngingkeun statistik mémori kanggo domain domstate domain domain domstats kéngingkeun statistik ngeunaan hiji atanapi sababaraha domain daptar waktos domain domain daptar daptar

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh pitulung monitor
 Monitoring Domain (bantosan kata kunci 'monitor'): domblkerror Tembongkeun kasalahan dina alat blok domblkinfo blok domain inpormasi ukuran alat domblklist daptar sadaya blok domain domblkstat kéngingkeun statistik blok alat pikeun domain kontrol domain domain kontrol domain domif-getlink kéngingkeun kaayaan panganteur antar muka virtual daptar domiflist sadayana panganteur virtual domain domifstat kéngingkeun statistik panganteur jaringan pikeun inpormasi domain domain dommemstat kéngingkeun statistik mémori kanggo domain domstate domain domain domstats kéngingkeun statistik ngeunaan hiji atanapi sababaraha domain daptar waktos domain domain daptar daptar

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help host
 Host sareng Hypervisor (bantosan kata kunci 'host'): allocpages Manipulate halaman kamampuan ukuran kolam renang cpu-model CPU model domcapilities domain capabilities freecell NUMA free freepages NUMA halaman gratis hostname print the hypervisor hostname maxvcpus koneksi vcpu maximum node-memory-tune Get or set node parameter mémori nodecpumap node cpu map nodecpustats Prints cpu stats of the node. inpormasi simpul nodeinfo nodememstats Nyitak statistik mémori tina node. nodesuspend nunda node host pikeun durasi waktos anu ditangtoskeun sysinfo nyetak hypervisor sysinfo uri nyetak hypervisor canonical URI versi acara versi

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help interface
 Interface (help keyword 'interface'): iface-begin create a snapshot of current interfaces setting, which can be later komitmen (iface-commit) atanapi disimpen (iface-rollback) iface-bridge ngadamel alat sasak sareng pasang alat jaringan anu tos aya mun éta iface-commit ngalakukeun parobihan anu dilakukeun saprak iface-start sareng titik balikkeun gratis upami ditetepkeun ngartikeun (tapi entong ngamimitian) antar muka host fisik tina file XML upami file-ngancurkeun ngancurkeun antar muka host fisik (mareumanana / "if- handap ") inpormasi antarmuka iface-dumpxml dina XML iface-edit edit konfigurasi XML pikeun antar muka host fisik daptar daftar iface-list antar muka host fisik iface-mac ngarobih nami antar muka pikeun alamat MAC antarmuka iface-name ngarobih alamat MAC antar muka kana nami antar muka iface-rollback rollback kana konfigurasi anu disimpen sateuacana didamel ngalangkungan iface-start iface-start ngamimitian interface host fisik (aktipkeun / "if-up") iface-unbridge undefine parangkat sasak saatos ngaleungitkeun alat budak na iface-undefine undefine a fil sical host interface (angkat tina konfigurasi)

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help filter
 Saringan Jaringan (bantosan kata kunci 'filter'): nwfilter-definisikeun ngahartikeun atanapi ngamutahirkeun saringan jaringan tina file XML nwfilter-dumpxml inpormasi saringan jaringan dina XML nwfilter-edit edit konfigurasi XML pikeun saringan jaringan nwfilter-list list network filters nwfilter-undefine ngahartikeun saringan jaringan

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help network
 Jaringan (pitulung keyword 'network'): net-autostart autostart jaringan net-create nyiptakeun jaringan tina file XML net-definite ngahartikeun (tapi tong ngamimitian) jaringan tina file XML net-ngancurkeun ngancurkeun (stop) a jaringan net-dhcp-nyéwakeun inpormasi nyéwa pikeun inpormasi jaringan net-dumpxml jaringan anu dipasihkeun dina XML net-edit édit konfigurasi XML pikeun jaringan net-event Network Kajadian net-info inpormasi jaringan daptar daptar net-jaringan jaringan net-nami ngarobih jaringan UUID kana nami jaringan net-start ngamimitian (anu parantos ditetepkeun) jaringan anu teu aktip net-undefine undefine jaringan pengkuh net-update bagian-bagian tina konfigurasi jaringan anu parantos net-uuid ngarobah nami jaringan kana jaringan UUID

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh bantosan nodedev
 Node Device (bantosan keyword 'nodedev'): nodedev-create nyiptakeun alat anu ditetepkeun ku file XML dina nododev-ngancurkeun node (stop) alat dina nododev-detach node detode node alat tina driver alat na nodedev-dumpxml node detil alat dina XML nodedev-list enumerate device on this host nodedev-reattach reattach reodeach node to his device driver nodedev-reset reset node device

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh pitulung rahasia
 Rahasia (ngabantosan kata kunci 'rahasia'): rahasia-ngahartikeun atanapi ngarobih rusiah tina file XML rasiah-dumpxml atribut rusiah dina XML rusiah-kéngingkeun nilai Kaluaran daptar rahasia daptar rahasia-daptar rahasia rasiah-atur-nilai netepkeun rahasia nilai rusiah-undefine undefine rahasia

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help snapshot
 Snapshot (pitulung keyword 'snapshot'): snapshot-create Nyiptakeun snapshot tina XML snapshot-create-as Nyiptakeun snapshot tina susunan args snapshot-current Candak atanapi atur snapshot snapshot-delete Hapus domain snapshot snapshot-dumpxml Dump XML pikeun snapshot domain snapshot-edit edit XML pikeun snapshot snapshot-info snapshot information snapshot-list List snapshot pikeun domain snapshot-parent. Kéngingkeun nami kolotna snapshot snapshot-balikeun Balikkeun domain kana snapshot
buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help pool
 Panyimpenan Kolam renang (bantosan kata kunci 'kolam renang'): panggihan-panyimpenan-kolam-sumber-sakumaha mendakan sumber panyumputan poténsial panggihan-panyimpenan-kolam-sumber mendakan sumber panyimpenan poténsial kolam renang-autostart autostart kolam renang-ngawangun ngawangun kolam renang- create-as create a pool from a set of args pool-create create a pool from a XML file pool-define-as define a pool from a set of args pool-definite define (tapi ulah ngamimitian) kolam renang tina XML file pool-Delete hapus kolam renang-hancurkeun ngancurkeun (eureun) inpormasi kolam renang-dumpxml kolam renang di XML kolam-édit édit konfigurasi XML pikeun inpormasi kolam renang-inpormasi inpormasi kolam-kolam renang inpormasi daptar kolam-kolam daptar kolam renang-nami ngarobih kolam renang UUID kana nami kolam renang-nyegerkeun deui kolam renang-mimitian mimitian a (anu parantos ditetepkeun) kolam renang-undefine undefine undefine anu teu aktip hiji kolam renang-uuid ngarobah nami kolam renang janten kolam renang

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help volume
 Volume Panyimpenan (bantosan kata kunci 'volume'): clone vol-clone a volume. vol-create-as create a volume from a set of args vol-create create a vol from an XML file vol-create-from create a vol, using another volume as input vol-delete Delete a vol vol-download download volume content to file vol-dumpxml vol information in XML vol-info storage vol information vol-key mulihkeun konci polumeu kanggo nami volume anu dipasihkeun atanapi jalur vol-list list vol-name ngasilkeun nami volume pikeun konci volume atanapi jalur vol- anu ditangtoskeun jalur balikkeun jalur volume pikeun nami volume anu dipasihkeun atanapi tombol vol-pool ngasilkeun kolam renang panyimpenan pikeun konci polumeu anu dipasihkeun atanapi jalur vol-ngarobah ukuran ngarobah ukuran file upload vol vol-upload kana volume vol-wipe wipe a vol

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh bantosan virsh
 Virsh sorangan (ngabantosan kata kunci 'virsh'): cd ngarobih diréktori ayeuna nyambungkeun (ulang) sambungkeun ka hypervisor echo echo argumen kaluar kaluar terminal interaktif ieu ngabantosan nyetak bantosan PWR tiasa nyetak diréktori ayeuna kaluar terminal interaktif ieu

Pikeun pitulung khusus pikeun salah sahiji paréntah anu kadaptar

Urang kedah ngaéksekusi virsh pitulung. Conto:

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh daptar pitulung
  Daptar NAMA - daptar domain Daptar SYNOPSIS [- henteu aktip] [--sagala] [--serang] [--persisten] [--with-snapshot] [--without-snapshot] [--state-running] [- -state-pause] [--state-shutoff] [--state-other] [--autostart] [--no-autostart] [--with-ngatur-simpen] [--tanpa-diatur-simpen] [ --uuid] [--name] [--abdi] [--managed-save] [--title] DESKRIPSI Balikkeun daptar domain. PILIHAN --daptar teu aktif domain teu aktif --kabéh daptar domain teu aktip & aktip --daptar samentawis domain sementara --daptar anu tetep domain anu pengkuh --dengan domain daptar snapshot kalayan snapshot --daptar domain tanpa snapshot tanpa snapshot --state -Ningal daptar domain dina kaayaan ngajalankeun - domain daptar nagara-reureuh dina kaayaan direureuhkeun - domain daptar kaayaan-tutup dina kaayaan tutup - domain daptar nagara-nagara séjén di nagara bagian séjén - domain daptar daptar otomatis kalayan diaktipkeun autostart - henteu otomatis daptar domain kalayan autostart ditumpurkeun --dina-dikelola-simpen daptar domain sareng kaayaan ngahemat dikelola --tanpa dikelola-simpen-daptar domain tanpa dikokolakeun ngahemat --daptar ngan ukur uuid --sistem nami domain waé - tabel daptar tabel (standar ) --kelola-simpen tanda domain henteu aktip kalayan kaayaan ngahemat dikelola - judulna nunjukkeun judul domain

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh help shutdown
  NAME shutdown - anggun shutdown a shutdown domain SYNOPSIS [--mode ] PEDARAN Ngajalankeun mareuman dina target domain. PILIHAN [--domain] ngaran domain, id atanapi uuid --mode modeu pareum: acpi | agén | initctl | sinyal | paravirt

Conto ngagunakeun paréntah virsh

Vérsi Virsh

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh -v
1.2.9

buzz @ sysadmin: ~ $ virsh -V
Parangkat Virsh paréntah libvirt 1.2.9 Tingali situs wéb di http://libvirt.org/ Disusun kalayan dukungan pikeun: Hypervisors: QEMU / KVM LXC UML Xen LibXL OpenVZ VMWare VirtualBox Test Networking: Remote Network Bridging Interface netcf Nwfilter VirtualPort Storage: Dir Disk Filesystem SCSI Multipath iSCSI LVM RBD Sheepdog Rupa-rupa: Daemon Nodedev AppArmor SELinux Rahasia Debug DTrace Readline Modular

Lebetkeun konsol virsh

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virsh
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Wilujeng sumping di virsh, terminal interaktif virtualisasi. Ketik: 'bantosan' kanggo pitulung paréntah 'kaluar' pikeun kaluar

Daptar sadayana domain

virsh# daptar --kabéh
 Id Ngaran Nagara ----------------- ----- - dns pareum - miweb pareum - sysadmin-centos pareum

Mimitian domain dns

virsh# ngamimitian dns
Domain dns ngamimitian

virsh# domdisplay dns
bungbu: //127.0.0.1: 5900

Daptar jilid panyimpenan

virsh # kolam renang-daptar
 Nami Propinsi Autostart ------------- standar aktip no vms -gambar aktip enya       

virsh # pool-info standar
Ngaran: standar UUID: 3d158e62-6237-464f-9d8f-07ac98be56dc State: ngajalankeun Persisten: enya Autostart: no Capacity: 14.64 GiB Allocation: 5.18 GiB Available: 9.46 GiB

virsh # pool-info vms-gambar
Ngaran: vms-images UUID: 72e1b63d-3d90-4f02-bfde-197fd00f3b94 State: running Persisten: yes Autostart: yes Capacity: 916.77 GiB Allocation: 464.22 GiB Available: 452.55 GiB

Daptar gambar anu aya dina jilid a

virsh # vol-list vms-gambar
 Jalur Ngaran ----------------- ------------------------------ CentOS-7-x86_64-Sadayana-1511.iso / tera / vms / CentOS-7- x86_64-Sadayana-1511.iso dns.qcow2 /tera/vms/dns.qcow2 miweb.qcow2 /tera/vms/miweb.qcow2 openSUSE-13.2-DVD-x86_64.iso /tera/vms/openSUSE-13.2-DVD-x86_64 .iso sysadmin-centos.qcow2 /tera/vms/sysadmin-centos.qcow2 sysadmin.qcow2 /tera/vms/sysadmin.qcow2                

virsh # vol-info dns.qcow2 --pool vms-gambar
Ngaran: dns.qcow2 Type: file Kapasitas: 10.00 GiB Alokasi: 1.56 GiB

Ngadamel gambar disk dina jilid a

virsh # vol-create-as --pool vms-gambar --nama dns2.raw --kapasitas 20G
Vol dns2.raw didamel

virsh # vol-list vms-gambar
 Jalur Ngaran ----------------- ------------------------------ CentOS-7-x86_64-Sadayana-1511.iso / tera / vms / CentOS-7- x86_64-Sadayana-1511.iso dns.qcow2 /tera/vms/dns.qcow2                     
 dns2.raw /tera/vms/dns2.raw                    
 miweb.qcow2 /tera/vms/miweb.qcow2 openSUSE-13.2-DVD-x86_64.iso /tera/vms/openSUSE-13.2-DVD-x86_64.iso sysadmin-centos.qcow2 /tera/vms/sysadmin-centos.qcow2 sysadmin .qcow2 /tera/vms/sysadmin.qcow2

Gabung gambar anu nembé didamel kana domain anu ngalir

virsh # domstate dns
jalan

virsh # domaininfo dns
Id: 4 Nami: dns UUID: 9e69ebc6-213e-42f7-99bf-83b333e93958 Jenis OS: hvm State: ngajalankeun CPU (s): 1 waktos CPU: 25.2s Memori maksimum: 262144 KiB Memori bekas: 262144 KiB Persisten: enya Autostart: nonaktipkeun Managed save: no Security model: none Security DOI: 0

virsh # domblklist dns
Sumber Target ---- vda /tera/vms/dns.qcow2 hda -

virsh # attach-disk dns /tera/vms/dns2.raw vdb --persisten --live
Disk napel suksés

virsh # domblklist dns
Sumber Target ---- vda /tera/vms/dns.qcow2 vdb /tera/vms/dns2.raw hda -

virsh # domblkstat dns vda
vda rd_req 5438 vda rd_bytes 67512320 vda wr_req 405 vda wr_bytes 2854912 vda flush_operations 14 vda rd_total_times 20533958076 vda wr_total_times 423498369 vda flush_total_times 232141607

virsh # domblkstat dns vdb
vdb rd_req 117 vdb rd_bytes 479232 0 vdb wr_req 0 vdb wr_bytes 0 vdb flush_operations 28976780 vdb rd_total_times 0 vdb wr_total_times 0 vdb flush_total_times XNUMX

Kami partisi, pormat sareng pasang disk anyar

virsh# kaluar
buzz @ sysadmin: ~ $ ssh buzz@192.168.10.5
sandi buzz@192.168.10.5:

buzz @ dns: ~ $ sudo fdisk / dev / vdb
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Wilujeng sumping di fdisk (util-linux 2.25.2). Parobihan bakal tetep aya dina mémori waé, dugi ka anjeun mutuskeun nyeratna. Ati-ati sateuacan nganggo paréntah nyerat. Paréntah (m pikeun bantosan): n Tipe partisi p primér (0 primér, 0 diperpanjang, 4 gratis) e diperpanjang (wadah pikeun partisi logis) Pilih (standar p): p Jumlah partisi (1-4, standar 1): Sektor kahiji (2048-41949951, standar 2048): Sektor pamungkas, + séktor atanapi + ukuran {K, M, G, T, P} (2048-41949951, standar 41949951): Dijieun partisi 1 anyar tina jinis 'Linux' sareng ukuranana 20 GiB. Paréntah (m pikeun bantosan): p Disk / dev / vdb: 20 GiB, 21478375424 bait, 41949952 séktor Unit: séktor 1 * 512 = 512 bait Ukuran séktor (logis / fisik): 512 bait / 512 bait I / O ukuranana ( minimum / optimal): 512 bait / 512 bait Jenis Disklabel: dos Disk identifier: 0x12e1497e Device Boot Start End Sories Size Id Type / dev / vdb1 2048 41943039 41940992 20G 83 Linux Command (m pikeun pitulung): w Tabel partisi parantos dirobih . Nelepon ioctl () pikeun maca deui tabel partisi. Disinkronkeun disk.

buzz @ dns: ~ $ sudo mkfs.ext4 / dev / vdb1

buzz @ dns: ~ $ sudo fdisk -l

Cakram / dev / vda: 10 GiB, 10737418240 bait, 20971520 séktip Unit: séktor 1 * 512 = 512 bait Ukuran séktor (logis / fisik): 512 bait / 512 bait Ukuran I / O (minimum / optimal): 512 bait / 512 bait Tipe Disklabel: dua Identifier Disk: 0xb1e40216 Device Boot Start End Sories Ukuran Id Type / dev / vda1 * 2048 20013055 20011008 9.6G 83 Linux / dev / vda2 20015102 20969471 954370 466M 5 Extended / dev / vda5 20015104 20969471 954368 swap / Solaris Disk / dev / vdb: 466 GiB, 82 bytes, 20 séktor Unit: séktor 21478375424 * 41949952 = 1 bait Ukuran séktor (logis / fisik): 512 bait / 512 bait I / O ukuran (minimum / optimal): 512 bait / 512 bait Jenis Disklabel: dos Disk identifier: 512x512e0e Device Boot Start End Séktor Ukuran Id Type / dev / vdc12 1497 1 2048 41943039G 41940992 Linux

buzz @ dns: ~ $ sudo mkdir / toko
buzz @ dns: ~ $ sudo nano / jsb / fstab 
/ dev / vdb1 / toko standar ext4 0 0

buzz @ dns: ~ $ sudo mount -a
buzz @ dns: ~ $ ls -l / total toko 16 drwx ------ 2 root root 16384 Dec 10 17:34 leungit + kapendak

Urang balik deui kana konsol virsh

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo virsh Wilujeng sumping di virsh, terminal interaktif virtualisasi. Ketik: 'bantosan' kanggo pitulung paréntah 'kaluar' pikeun kaluar

virsh# 

Urang pareum

virsh # domstate dns
jalan

virsh # shutdown dns
Domain dns nuju dipareuman

Resumen

Sajauh ieu kami parantos balayar sapanjang sisi Laut Virsh. 😉 Kanggo inpormasi lengkep, laksanakeun paréntah lalaki virsh. Nanging, urang ngantepkeun file téks biasa disebut virsh-help.txt yén urang ngajantenkeun hirup janten langkung gampang pikeun anu miluan Super Command ieu pikeun administrasi sareng manajemén Hypervisors sareng Mesin Virtual na.

Kami nyarankeun pisan uji paréntah di luar lingkungan produksi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dhunter cenahna

    Abdi hoyong nganggo Virsh pikeun langkung seueur hal, ayeuna ngan ukur dasar, ngamimitian, lirén, sadayana anu sanés abdi nganggo virt-manager, kuring resep anjeun tiasa gaduh N server anu ngajalankeun libvirt sareng ngatur éta tina workstation anjeun sareng virt-manager.

  2.   Federico cenahna

    Halo sobat Dhunter !!! Abdi parantos aya di padamelan. Unduh file virsh-help.txt anu bakal ngabantosan anjeun pisan. Kuring ngadamel tina konsol virsh éta sorangan, teras kuring ngadamel skrip pikeun ngeusianana. Jigana éta, anu diatur ku kecap konci pitulung, éta langkung tiasa diinum. Dina tulisan salajengna kuring nyentuh langkung seueur jejer ngeunaan paréntah ieu.

  3.   Carburus Zodiac cenahna

    Salam Federico. Kuring parantos nuturkeun tulisan anjeun anu pikaresepeun dina UKM. Éta langkung gampang pikeun ngagunakeun konsol pikeun administrasi gancang sareng épisién. Éta ogé nyéépkeun sumber anu langkung saeutik. Abdi ngantosan pangiriman salajengna.

  4.   crespo88 cenahna

    Nya Federico, anjeun parantos pendak sareng kuring. Hatur nuhun kana kado ieu anu parantos anjeun pasihkeun ka kami. Pos anu saé, kuring atosan ngantosan tulisan ieu ngeunaan virsh. Hatur nuhun lanceuk, urang sadayana bakal terang kumaha ngagunakeunana kalayan leres.

  5.   fico cenahna

    Wilujeng sumping, Crespo88. Pikeun éta kami aya di DesdeLinux.

  6.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    halo, kuring kagum ku poténsi paréntah virsh, kuring henteu mendakan kecap-kecap pikeun ngajelaskeun naon anu kuring pikirkeun ngeunaan hal éta, luar biasa, sareng naon anu anjeun nyatakeun dina postingan éta ngan ukur sikat, ngagunakeun kecap anjeun nyalira «Sajauh ieu urang ngagaduhan balayar sapanjang sisi Laut Virsh. "
    pohara kapaké nalika anjeun ngajelaskeun kumaha carana milarian pitulung virsh nganggo kecap konci anjeun.
    hébat conto anu dikembangkeun tina Nyiptakeun gambar disk dina jilid sareng Gabung (tambahkeun) kana domain anu ngajalankeun (atanapi MV), sadayana nganggo virsh; teras tina WK sysadmin kami sambungkeun ku SSH kana domain sareng di jerona, janten partisi sareng filesystem ext4 na kanggo tungtungna dipasang tina fstab.
    Henteu aya anu ngiringan sareng postingan salajengna dina séri virt qemu-kvm sareng hatur nuhun pisan kana sadayana anu parantos ngabagi ieu.

    1.    Federico cenahna

      Anjeun ngagaduhan inti tina pesen, sobat Wong. Upami ngan ukur ku ngenalkeun paréntah Virsh, keajaiban tiasa dilakukeun, naha henteu teraskeun sareng diajar sareng panggunaan na. virsh Éta, sacara definisi, antarmuka Qemu-KVM, dikandung ku panyipta na di Red Hat, Inc sareng disponsoran ku perusahaan hébat éta. Sanaos kami terang yén aya antarbeungeut anu sanés sapertos Virt-Manager sareng oVirt, Virsh masih paling lengkep pikeun ngatur perpustakaan kabébasan. Hatur nuhun rerencangan Wong kana koméntar anu berharga.

bool (leres)