MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

MATE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

mate mangrupakeun lampu sareng lengkep Lingkungan Desktop, perkawis mana sareng sapertosna kayu manis, urang henteu biasana nyebarkeun sering pisan, janten milik urang pos panungtungan ngahususkeun perkawis éta, langkung ti 3 taun ka pengker.

Ieu pastina disababkeun ku kanyataan yén, sacara umum, éta diucapkeun ngan ukur nalika diucapkeun Linux Mint atanapi Ubuntu MATE, ti saprak nyarios Lingkungan Desktop Hal ieu seueur dianggo dina duaan Distribusi GNU / Linux. Maka, dina ieu publikasi urang bakal fokus khususna Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

MATE: Bubuka Nyutat halaman wéb na, MATE dianggap salaku:

"Lingkungan Desktop nyaéta lsaatos GNOME 2. Éta nyayogikeun lingkungan anu intuitif sareng pikaresepeun nganggo kiasan tradisional Linux sareng sistem operasi gaya Unix anu sanés. MATE keur aktip dikembangkeun pikeun nambihan pangrojong pikeun téknologi anyar, bari ngalestarikeun pangalaman desktop tradisional. " Website resmi mate

MATTE: Eusi

Sadayana perkawis MATE

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • mate dirilis dina tanggal 19 Agustus 2011 sareng namina asalna tina yerba pasangan, spésiés holly asli bagian sub-tropis Amérika Kidul.
  • Ayeuna nuju kanggo Vérsi 1.24 (pamekaran sareng 1.22 (mantep).
  • mate geus sadia ngaliwatan gudang resmi dina seueur GNU / Linux Distros, sapertos: DEBIAN, Mint, Ubuntu sareng Fedora.
  • Ékosistem aplikasi asli tina mate Éta diwangun ku sababaraha program anu ngagaduhan nami béda-béda ti éta komponén GNOME aslina, pikeun nyingkahan konflik bungkus. Salaku conto: Box (File Manager), Pen (Text Editor), Eye of MATE (Image Viewer), sareng anu sanésna sanés.
  • Dina awal na, mate éta ngan ukur cocog sareng GTK + 2. Dina vérsi 1.12 éta cocog sareng duanana GTK + 2 sakumaha kalayan GTK + 3.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • pisan lightweight kalayan aplikasi anu saé sareng stabilitas tinggi.
  • Penampilan tradicional anu mempermudah panggunaan sareng panarimaan na.
  • Kasaluyuan asli sareng aplikasi GNOME sabab duanana nganggo GTK +.
  • Éta idéal pikeun jalma novice anu mimiti dimimitian di dunya GNU / Linux sareng / atanapi ngagaduhan alat-alat sumberdaya rendah.

kalemahan

  • Éta langkung seueur animasi sareng pangaruh grafis atanapi visual dibandingkeun sareng Lingkungan Desktop anu langkung mantep sapertos KDE Plasma atanapi Kayu manis.
  • Tingkat kustomisasi na dianggap ku seueur dasar teuing sareng saderhana dibandingkeun sareng Lingkungan Desktop anu langkung mantep sapertos BPE Plasma atanapi Kayu manis.
  • Kirang aktip asli sareng ekstensi dibandingkeun sareng Lingkungan Desktop anu langkung mantep sapertos KDE Plasma atanapi Kayu Manis, tapi tetep mangpaatkeun ngagunakeun seueur aplikasi GNOME3.

Para diajar deui anjeun tiasa didatangan na ramatloka resmi sareng anu nyiptakeun Distro:

  1. Halaman wéb resmi Proyék MATE

Dimana anjeun tiasa kana Blog, Pitunjuk Instalasi, Inpormasi ngeunaan pamekaran sareng Komunitas Pamaké, diantara seueur hal anu sanés. Tautan ieu ogé sayogi pikeun nambihan inpormasi ngeunaan mate:

  1. Arch Wiki ngeunaan MATE

MATE: Pamasangan

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install mate-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop MATE sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install mate
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Catetan: Anjeun tiasa ogé masang Lingkungan Desktop dumasar kana MATE saderhana atanapi lengkep ku ngaganti bungkusan mate ku mate-core o mate-desktop-environment. Tiasa ngalengkepan ku bungkus sapertos:  mate-desktop-environment-extras y mate-tweak.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop mate, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih Login Manajer
    mate-session-manager.

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu teh kalima pos tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Anu samemehna perkawis GNOME, KDE Plasma, XFCE y kayu manis. Sedengkeun anu salajengna bakal ngeunaan LXDE, sareng akhirna LXQT.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «MATE», anu dianggap salah sahiji anu paling ringan sareng paling fungsional, sapertos XFCE, Kalayan gaya tradisional sareng sauntuyan aplikasi asli anu saé, dina dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arazal cenahna

    Tulisan anu lengkep sapertos ciri khas Linux Post Install

    RENGAT!

bool (leres)