Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dina dinten penultimate ieu tina Juli 2021, sapertos biasana di unggal akhir bulan, kami nganteurkeun sakedik ieu kompendium, tina sababaraha paling publikasi diulas tina jaman éta.

Supados aranjeunna tiasa marios (tingali, maca sareng ngabagi) sababaraha anu pangsaéna sareng paling relevan inpormasi, berita, tutorial, manual, pituduh sareng sékrési, boh milik urang sorangan sareng tina sumber anu sanés, sapertos wéb DistroWatch, la Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF), la Prakarsa Sumber Terbuka (OSI) jeung Yayasan Linux (LF).

Bubuka Bulan

Kalawan ieu kompilasi bulanan, urang ngarepkeun sakumaha biasana, aranjeunna tiasa langkung gampang tetep update dina bidang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, sareng daérah sanés anu aya hubunganana sareng warta téknologi.

Tulisan Bulan

Ringkesan tina Juli 2021

Di jero FromLinux

alus

Tulisan anu aya hubunganana:
Debian 11 Bullseye: Katingali Leutik dina Masang Debian Anyar
Tulisan anu aya hubunganana:
Pamilih Lisensi: Sumberdaya online pikeun milih Lisénsi CC anu leres
Tulisan anu aya hubunganana:
Clapper: Pamuter média GNOME sareng GUI responsif

Goréng

Tulisan anu aya hubunganana:
Kerentanan dina KVM ngamungkinkeun palaksanaan kode di luar sistem tamu dina prosesor AMD

Tulisan anu aya hubunganana:
Saatos mésér Audacity, aplikasi ayeuna ngamungkinkeun ngumpulkeun data pikeun kapentingan aparat pamaréntah
Tulisan anu aya hubunganana:
Copilot, asistén AI GitHub nampi kritik anu kuat ti komunitas sumber terbuka

Pikaresepeun

Tulisan anu aya hubunganana:
Firebird RDBMS: Naon éta sareng naon anu énggal dina versi anyar na 4.0?
Tulisan anu aya hubunganana:
Scorecards Kaamanan: Naon éta sareng naon anu énggal dina versi anyar na 2.0?
Tulisan anu aya hubunganana:
Oramfs, sistem file virtual anu énkripsi lengkep

Top 10 tulisan anu disarankeun tina Juli 2021

  1. EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux? (pintonan)
  2. Deepin nuturkeun léngkah Windows 11 sareng aplikasi Android tiasa dipasang ngalangkungan Toko na. (pintonan)
  3. Kerentanan dina KVM ngamungkinkeun palaksanaan kode di luar sistem tamu dina prosesor AMD. (pintonan)
  4. Sutradara IT: Seni ngatur Unit Teknologi sareng Sistem. (pintonan)
  5. GitHub Copilot, asistén kecerdasan buatan pikeun nulis kode. (pintonan)
  6. Photocall TV, pilihan anu pikaresepeun pikeun nonton DTT dimana waé. (pintonan)
  7. CBL-Mariner, sebaran Linux Microsoft ngahontal vérsi 1.0. (pintonan)
  8. Heretic sareng Hexen: Kumaha Maén Kaulinan "Old School" dina GNU / Linux? (pintonan)
  9. Steam Deck, konsol Valve pikeun bersaing sareng Switch. (pintonan)
  10. Musieum: Pamuter musik alternatip sareng alternatip pikeun GNU / Linux. (Lalajo)

Jaba tiLinux

Juli 2021 GNU / Linux Distros Kaluaran Numutkeun ka DistroWatch

  • Siduction 21.2.0: 2021-07-28
  • MX Linux 21 Béta 1: 2021-07-29
  • Linux Lite 5.6 RC1: 2021-07-28
  • Grml 2021.07: 2021-07-26
  • Haiku R1 Béta 3: 2021-07-26
  • GParted Live 1.3.1-1: 2021-07-23
  • Kaisen Linux 1.7: 2021-07-23
  • UBports 16.04 OTA-18: 2021-07-14
  • Buntut 4.20: 2021-07-13
  • EuroLinux 8.3: 2021-07-13
  • Solus 4.3: 2021-07-11
  • EasyNAS 1.0.0: 2021-07-11
  • ExTiX 21.7: 2021-07-10
  • T2 SDE 21.7: 2021-07-09
  • Linux Ubuntu mint 20.2: 2021-07-09
  • Porteus 5.0 RC3: 2021-07-08
  • Proxmox 7.0 "Lingkungan Maya": 2021-07-06
  • VzLinux 8.4: 2021-07-05

Pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan masing-masing rilis ieu sareng seueur deui, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Free Software Foundation (FSF)

  • 01-07-2021 - FSF nyandak léngkah salajengna dina komitmenna pikeun ningkatkeun pamaréntahan dewan: Sakumaha mimiti diumumkeun dina bulan April, Déwan Yayasan Perangkat Lunak Gratis (FSF) parantos ngalakukeun sababaraha tindakan pikeun nguatkeun sareng modérenisasi struktur pamaréntahan yayasan sareng prosés. Tujuan tina usaha ieu nyaéta nyiapkeun organisasi pikeun tantangan sareng kasempetan anu langkung payun. (pintonan)
  • 20-07-2021 - kabebasan sateuacanna: Tinjauan sajarah FSF: Dinten ieu kami ngaluncurkeun halaman waktos sajarah FSF anu nunjukkeun tinjauan anu jelas ngeunaan tonggong organisasi, sapertos nalika GPLv3 dileupaskeun, atanapi nalika konperénsi LibrePlanet anu munggaran dilaksanakeun. Sadaya halaman ieu ngagaduhan tautan anu bakal nyandak anjeun langkung jero kana liang kelenci pikeun nambahan kanyaho anjeun kana karya sajarah FSF sareng gerakan perangkat lunak gratis sacara umum. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan masing-masing berita ieu sareng seueur deui, pencét ieu di handap link.

Warta Panganyarna ti Open Source Initiative (OSI)

  • 09-07-2021 - Inpormasi Praktis ngeunaan Open Source (POSI): CFP Kami kanggo Émbaran Sumber Terbuka Praktis (POSI) parantos kabuka salami sasasih sareng kami ngarencanakeun hiji waktos, acara satengah dinten nargetkeun organisasi sareng jalma-jalma anu sering teu dipaliré dina program komunitas sareng milari inpormasi ngeunaan naon gunana sumber terbuka hartosna dina prakna, tina panangan anu gaduh pangalaman anu lega di lapangan. (pintonan)
  • 23-06-2021 - Naon hartosna Copilot pikeun sumber terbuka?Sadayana parantos nyarioskeun perkawis Copilot GitHub anu nembé ngumumkeun alat Copilot, asistén kode anu didukung AI anyar. Janten urang mimitian ku naros ka diri urang sorangan, "Naha alat ieu positif pikeun komunitas sumber terbuka?" Walerna nyaéta "Meureun", tapi ku sababaraha peringatan. Salaku tambahan pikeun komunitas ageung kontributor pragmatis na (seueur anu henteu nangtoskeun lisénsi naon, langkung-langkung lisénsi sumber terbuka), GitHub gaduh sababaraha cara janten tempat standar dimana komunitas sumber terbuka damel babarengan. Posisi unik éta nyandak sababaraha tanggung jawab alamiah. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan masing-masing berita ieu sareng seueur deui, pencét ieu di handap link.

Warta Panganyarna ti Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • Acara énggal difokuskeun nyiptakeun cybersecurity dina ranté suplai parangkat lunak diumumkeun: Kami resep nawiskeun ka masarakat hiji acara anyar dimana jalma tiasa diajar langsung ti para ahli anu parantos ngerjakeun ngarengsekeun kerentanan ieu salami ampir dasawarsa, pikeun milarian terang kumaha langkung ngajagi ranté pasokan sareng mitigasi musibah anu potensial. (pintonan)
  • Yayasan Linux - Networking (LFN) nambihan anggota énggal dina ékosistem bisnis sareng pamaréntahan pikeun ngadukung prakarsa super blueprint 5G kabuka: LFN ngagampangkeun kolaborasi sareng kaunggulan operasional dina proyék jaringan sumber terbuka dinten ayeuna ngumumkeun yén tujuh organisasi anggota énggal parantos ngagabung sareng komunitas pikeun kolaborasi dina prakarsa 5G Super Blue Print. (pintonan)

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan masing-masing berita ieu sareng anu sanésna, pencét ieu di handap Tumbu: Blog, Warta proyék y Kaluaran pencét.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, kami ngarepkeun éta ieu "leutik sareng manpaat warta compendium " kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «julio» ti taun 2021, janten manpaat pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux».

Sareng upami anjeun resep publikasi ieu, tong lirén bagikeun ka batur dina situs wéb, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah anjeun. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.