CameraV: Kaamanan sareng reliabilitas kanggo gambar sareng pidéo anjeun

Gambar anu dicandak nganggo smartphone biasana ngandung inpormasi tambahan anu kalebet, katelah metadata. Inpormasi ieu tiasa janten dasar sakumaha waktos sareng tanggal gambarna, sareng sakumaha akuratna lokasi dimana gambarna dicandak, jinis kaméra, data lingkungan, sareng eureun ngitung.

Pastina, inpormasi éta tiasa henteu bahaya, tapi dina sababaraha skénario, teuing inpormasi dina gambar atanapi pidéo saderhana tiasa nempatkeun poto-poto sederhana dina bahaya.

Nyanghareupan kaayaan ieu, Proyék Guardian, pangwangunan Obscuracam, aplikasi jinis kaméra anu ngaleungitkeun inpormasi (metadata) anu dihasilkeun dina unggal file, salain otomatis ngadeteksi sareng ngaburikeun wajah dina unggal poto sareng video, ngajaga nami anonim pangguna.

The_Guardian_Project_logo

Ayeuna, tina sudut pandang anu sanés, generasi metadata ieu tiasa janten inpormasi anu manpaat pikeun validasi eusi, khususna di jaman-jaman ieu dimana anu dipikanyaho "Jurnalistik warga”Unggal-unggal butuh deui hiber. Sadaya ieu ngajantenkeun metadata penting ayeuna, nunjukkeun yén manipulasi gambar digital sareng robahan umum ayeuna.

Sakali deui, The Guardian Project nembongan, tapi ayeuna nganggo KaméraV, panerapan tina sumber kabuka keur Android, Dumasar kana platform InfoCam. Kalayan anjeun tiasa nyandak poto sareng video, kalayan validasi eusi ngalangkungan panggunaan metadata.

Éta dikembangkeun ku aktivis, wartawan sareng ahli hukum, anu tujuanana pikeun nyiptakeun aplikasi anu ngamungkinkeun aranjeunna néwak bukti visual sareng ngabuktikeun nyiksa sareng ngalanggar hak di seluruh dunya.

05.0img_setup1

KaméraV mangrupikeun panangkep metadata, éta nganggo sénsor anu ngagaduhan smartphone anjeun pikeun kéngingkeun inpormasi lingkungan, ogé data ti WiFi, Bluetooth, sareng jaringan sélulér, pikeun nyimpen poto-poto éta sareng poto-poto anu dicandak. Ku cara kieu, CameraV teu ngan ukur gambar tina naon anu lumangsung, tapi ogé Candak suasana poto atanapi pidéo na. Sensor ieu tiasa tina:

Gerakan, sapertos akselerator, anu ngamungkinkeun ngadeteksi gerakan anu kajantenan dina waktos rékaman.

posisi, ngalangkungan lokasi GPS, nyayogikeun koordinat anu pasti dimana gambar atanapi video éta dicandak.

lingkungansapertos thermometers anu nyayogikeun inpormasi suhu sareng data anu patali sareng cuaca.

Ogé KaméraV nyimpen jaringan WIFI sareng alat Bluetooth di caket tempat éta, kalebet data lokasi dina jaringan sélulér, pikeun nyayogikeun tingkat inpormasi anu langkung luhur pikeun verifikasi eusi.

Jumlah metadata anu cukup ieu énkripsi di handapeun PGP sareng dibagi sareng jalma sanés kanggo ngabantosan mastikeun inpormasi anu disayogikeun, ngalangkungan ID file anu unik, atanapi signature digital sasarengan sareng sesa metadata, anu bakal dikirim ka alamat email, SMS atanapi jaringan sosial.

00.3img_share

Kamampuh aplikasi pikeun verifikasi kaaslian unggal gambar penting pikeun saha waé. Sanaos kami satuju yén inpormasi tambihan ieu tiasa kompromi pangguna dina sababaraha cara, inpormasi anu sami ieu tiasa nyayogikeun bukti anu berharga anu tiasa ngajantenkeun naon anu lumangsung dina hiji waktos sareng tempat.

Anjeun tiasa mendakan KaméraV dina GooglePlay, f droid atanapi dina unduhan langsung tina sérver Github.



Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bender_R cenahna

    Aplikasi anu pikaresepeun pisan kanggo dicobian cenah

  2.   nu make cenahna

    Tulisan ieu langkung lieur.
    Mimiti anjeun nyarios yén program ngaleungitkeun metadata
    teras janten jelas yén naon anu program lakukeun sabalikna:
    ngumpulkeun seueur metadata kalebet lokasi kami ngalangkungan GPS sareng ngirim kana méga.
    Énkripsi atanapi henteu, kuring henteu paduli, naon anu kedah dilakukeun ku jalma nyaéta ngabersihkeun unggal dokumén sadaya metadata sateuacan nempatkeun kana internét sareng pikeun anu aya program khusus sapertos ExifTool

    1.    Gerak cenahna

      Wilujeng enjing pangguna, mugia anjeun tiasa maca tulisan deui kanggo méréskeun kabingungan. Sacara prinsip, urang nyarioskeun ngeunaan ObscuraCam, Aplikasi ti TheGuardianProject anu ngaluarkeun sadaya metadata tina gambar sareng pidéo ku alesan kaamanan. Tapi teras, ningali metadata tina sudut pandang anu sanés, ideu nganggo salaku sumber verifikasi kontén timbul, Sareng dina hal ieu, TheGuardianProject ayeuna nyiptakeun Aplikasi anu sanés disebut CameraV, anu ngahasilkeun sajumlah ageung metadata énkripsi pikeun oténtikasi eusi.

      Hal anu matak ngeunaan poko nyaéta hiji aplikasi (ObscuraCam) mangrupikeun pasangan anu sanés (CameraV), sareng éta bakal gumantung kana aplikasi atanapi kabutuhan pangguna pikeun nganggo hiji atanapi anu sanés.

  3.   Miguel Angel cenahna

    Kanyataan anu pikaresepeun, hatur nuhun.