Kabogoh Komputer Abdi: Carita Asmara sareng Petualangan

Salajengna kuring bakal nyaritakeun kumaha hubungan kuring sareng sababaraha sebaran GNU / Linux anu parantos kuring anggo. Ieu mangrupikeun tulisan anu kuring kantos nyerat dina blog lami kuring sareng kuring parantos ngarobih sakedik. Upami aranjeunna panginten kuring badé nyarioskeun kabogoh "asli" kuringNya, hurungkeun TV sareng milari program gosip kusabab ieu sanés masalahna 😛

Kabogoh Komputer Abdi: Carita Asmara sareng Petualangan

Pangantén awéwé

Gambar dicandak tina http://www.fanpop.com/clubs/love/images/8966252/title/linux-love-wallpaper

Sapertos seueur anu resep komputer pikeun generasi kuring, romansa munggaran kuring di dunya ieu ngeunaan MS-DOS. Éta romance pondok, tapi kuring diajar masihan ciuman munggaran kuring (sakumaha anu nyarios). Ngetik paréntah éta pikeun nyiptakeun, nyalin folder, sareng anu sanésna, pikeun kuring anu pangsaéna.

Teras dina perjalanan kuring pendak anu bakal janten kabogoh komputer munggaran kuring, anu langkung serius, namina Windows 95 sareng kuring atoh ka anjeunna, sareng urang gaduh hubungan anu panjang 3 taun. Éta kabogoh resmi munggaran kuring.

Hubungan éta turun nalika kuring pendak sareng mojang anyar dina beus di 98, tapi saatos dua taun kuring ogé putus sareng anjeunna kusabab "rentan mental" sareng di 2000, kuring ngamimitian hubungan anyar anu tétéla langkung parah.

Kabeneran dina mangtaun-taun éta kuring jalma anu tampan, sareng naon dina waktos éta, kuring pikir bakal jadi cinta hirup kuring, asup kana kahirupan kuring: Windows XP. Tapi kageulisan henteu sadayana, hubungan urang ngalaman tina pasang surutna kusabab seueur kasalahan anu dilakukeun sareng jumlah panyusup anu anjeunna lebetkeun ka bumi kuring.

Sanaos kitu kuring datang ka ngadominasi anjeunna kalayan saé, tapi jauh kuring terang yén anjeunna mangrupikeun sabab anu kaleungitan, anjeunna ngawasa kuring. Kuring kurang leuwih stabil jeung manehna nepi ka kuring capé. Kuring ngaku yén kuring seueur diajar ti anjeunna, éta mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa diinget, tapi waktos éta kuring henteu kantos angkat ti bumi, kuring teuing teu nyaman sareng kuring henteu terang yén aya tempat ngagoda anu disebut Internét pinuh ku ragam.

Kuring mutuskeun kaluar tina zona kanyamanan kuring sareng milari cinta anu énggal. Hubungan kuring sareng XP parantos turun, sareng kabeneran di konter bar kuring nubruk budak awéwé (anu tétéla geulis, tapi anjeunna seueur bla bla bla, tapi sakedik aksi) nyauran Ubuntu. Nalika kuring sadar yén ieu sanés milik kuring, kuring yakin yén anjeunna ngenalkeun kuring ka babaturan, dulur misan atanapi adi ... budak awéwé pisan ngenalkeun kuring ka indungna. Anjeunna nitah kuring ngantosan di bar sareng milarian milarian anjeunna.

Nalika kuring ngantosan pendak sareng kolot Ubuntu, kuring mimiti ningali awéwé tina sagala rupa sareng jinis. Abdi kagum Mac OSÉta leres-leres éndah, berkelas, bénten pisan sareng Windows. Gagasan gélo murag asih ka dirina asup ka pipikiran kuring tapi kuring bisa sadar ku paguneman pondok yén mojang resep hadiah mahal sareng éta mahal pisan.

Teu sangka Ubuntu parantos ngagoda kuring, sabab lami pisan nembongan, janten kuring angkat ka tempat éta. Janten aya di dinya, disumputkeun di juru, siga anu sedih, nalika kuring pendak sareng awéwé anu saderhana pisan, henteu sombong pisan, geulis, tanpa seueur pura-pura, tapi enya, anjeunna ngaluarkeun kaamanan sareng cocog pikeun hubungan anu stabil.

Kuring ngadeukeutan ka anjeunna kalayan ati-ati sareng mendakan yén éta henteu sapertos Windows ogé "hal anu ngajantenkeun kuring resep pisan" mangrupikeun hal anu énggal, henteu dikenal sareng kuring mutuskeun pikeun ngamimitian paguneman sareng anjeunna. Nalika paguneman beuki parah, kuring mendakan yén éta rada sesah kanggo kuring pikeun ngartoseunana, sareng logis, éta teuing diadaptasi kana Windows, tapi kuring henteu aya anu leungit sareng kuring nyandak résiko, kuring masihan sadayana.

Urang ngobrol sadayana wengi. Anjeunna ngawartosan ngeunaan kulawargana, ageung, ageung pisan, nyatana anjeunna ngagaduhan seueur dulur misan. Kuring naros ka namina sareng kuring terang yén anjeunna awéwé anu idéal, anu kuring pilari. Debian, saurna, sareng didinya kuring sareng sungutna kabuka, kuring reuwas.

Anjeunna nyarios teu lirén ngeunaan anu dipikacinta, sadulur sareng dulur misanna, SUSE, Centos, Mandriva, Mandrake, Knoppix, Fedora, singgetna daptar anu gedé pisan ... sareng aranjeunna sadayana dilahirkeun éndah sareng kuat berkat gen bapakna, lalaki anu namina Kernel Linux. Teras ku pulas anu teu disangka-sangka anjeunna ngawartosan ngeunaan putrina, Ubuntu. Teras kuring ngartos sadayana. Nyatana, ayeuna kuring terang éta kuring sadar yén aranjeunna saleresna mirip pisan, ngan ukur Ubuntu anu pinuh ku makeup.

Kitu mimiti hubungan urang, dina wengi anu ribut di hiji bar. Anjeunna kabogoh kuring salami mangtaun-taun, sareng lami-lami anjeunna parantos robih, anjeunna parantos langkung saé janten kuring ngajukeun anjeunna sareng anjeunna nampi. Éta kawinan anu saé dimana Debian kuring dibaju KDE pikeun upacara, GNOME kanggo jogét, sareng kanggo wengi kawinan, anjeunna nganggo baju jero mérek XFCE.

Éta pisan senang! Tapi kuring sumanget bébas, sareng saatos lami pisan, hubungan janten teuing bosen. Kuring parantos gaduh sababaraha taun sareng kuring mutuskeun milarian budak awéwé anu langkung ngora, ayeuna, sareng éta sababna ayeuna kuring ngajaga hubungan kuring sareng ArchLinux. Tapi sakumaha dina hubungan naon, teu aya anu sampurna. Anjeunna parantos maksa nempatkeun barang-barang di imah kuring anu kuring henteu resep, hal anu anyar anu anjeunna mésér di toko disebut Systemshit, hartosna kuring, Systemd. Urang bakal ningali sabaraha lami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

60 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eduardo lopez cenahna

    milarian kabogoh asli

    1.    elav cenahna

      Tapi upami kuring parantos gaduh .. atoh, sami pikeun anjeun yén anjeun ngagaduhan waktos maca .. 😛

      1.    Yo-yo cenahna

        Uuuuoooohhhhh, éta anu disebatna a ...! Zas dina sadayana sungut xDD

  2.   YatoGami cenahna

    Mulya akhir xD Abdi henteu pernah nyangka yén dunya ieu tiasa ditingali tina sudut pandang éta, hiji dinten kuring bakal nyerat kacinta hawa nafsu kuring ~

    1.    elav cenahna

      XDD Nuhun

  3.   Christian David cenahna

    Abdi hoyong angkat Debian, tapi kuring henteu sanggup ngarugikeun éta ...

    1.    elav cenahna

      Debian mangrupikeun palacur anu disewa ku RedHat 😛

      1.    Yukiteru cenahna

        NGABARAKATAK!!!

        Punten bilih leres tapi leres, sanaos kuring masih nganggé Debian Wheezy dina padamelan kuring, sareng saur kuring henteu bakal dipindahkeun ka Debian Jessie.

  4.   Hannibal Smith cenahna

    Moral: anjeun kedah bangsat langkung 😉

    1.    elav cenahna

      Abdi satuju U_U

  5.   zonadober cenahna

    Kami élmuwan komputer sareng taringuero, kuring henteu terang naon ogé anu ngagaduhan kabogoh tapi kuring bakal milari dina wikipedia

  6.   linuXgirl cenahna

    Hmm… sadayana saé. Tapi kuring bakal sumpah yén kuring ngagaduhan "kabogoh" kalayan nami anu sami sareng dina urutan anu sami. YA ALLAH… !!! Kuring bahkan henteu hoyong pikir yén kami parantos tunangan sareng "kabogoh anu sami" salami ieu.

    1.    elav cenahna

      Aranjeunna transvestite atanapi transsexual .. teu aya ideu, kumaha upami kuring mastikeun yén aranjeunna sadayana awéwé .. aya anu anjeun lakukeun hahaha ..

      1.    linuXgirl cenahna

        Hayu, tapi anjeun moal nolak kuring yén "Ubuntu", "Debian", "Windows" ... éta disada macho, macho ... hehehehe

        Éta ngan ukur banyolan, tong salah jalan. Tungtungna, naha aranjeunna "lalaki" atanapi "awéwé" kami parantos diajar seueur sareng "aranjeunna" sareng sanés tepat ngeunaan séks ... hahahaha

        1.    elav cenahna

          HAHAHAHA .. Ubuntu sareng Windows enya, tapi Debian siga awéwé Latin hahaha

  7.   poékkeun cenahna

    Anggo BSD upami anjeun teu resep systemd mangrupikeun pilihan anu saé pisan.

    1.    Ramon Gelvez cenahna

      Abdi resep FreeBSD, khususna pikeun server, tapi dina hal-hal desktop éta ngagaduhan sababaraha kakurangan. Hibernating contona hese dina laptop sareng praktis teu mungkin dina komputer desktop.

  8.   Luis Miguel cenahna

    Carita anu saé, naha anjeun tiasa nyungkeun naséhat pikeun kuring? Ayeuna kuring sareng Ubuntu tapi kuring henteu resep pisan, kuring milarian anu saé pisan sareng stabil. Kuring ningali SD salaku solusi anu mungkin, naon naséhat anu tiasa anjeun pasihkeun?

    1.    daryo cenahna

      SD diturunkeun tina ubuntu nyaéta, éta sami sareng ikon anu sanés sareng hal-hal sapertos kitu, upami anjeun hoyong anu stabil nganggo debian. saé anjeun tiasa anjeun tiasa nganggo kayu manis salaku desktop anu asalna saé sacara standar sareng tiasa disesuaikan pisan

    2.    Gabo cenahna

      kaputusan anu alus, kuring ngalakukeun éta langkung ti 1 taun ka pengker sareng kuring henteu kuciwa, sanaos diturunkeun henteu aya anu tiasa dilakukeun ñ.ñ

  9.   Rafael Mardojai cenahna

    Tapi henteu sapertos kahirupan dobel sareng Ubuntu sareng Windows 7. xD

    PS: Ninggalkeun Systemd anu miskin, anjeunna jalma anu saé. xD

    1.    daryo cenahna

      aranjeunna bully sistemd xD goréng

      1.    elav cenahna

        Henteu goréng, éta bapakna beunghar, beunghar pisan .. (RedHat)

  10.   Alberto cardona cenahna

    hahaha saé pisan
    Abdi hoyong ngenalkeun anjeun ka mojang anu déwasa pisan sanaos yuswa na, namina gratis BSD,
    Sanaos kuring resep cougars ayeuna, kuring ngagaduhan hubungan sareng Slackware.
    Salam.

  11.   daryo cenahna

    anu paling seksi nyaéta linux mint. Anjeunna ogé henteu pati nungtut sareng anjeunna resep ngalaksanakeun hal-hal pikeun kuring, tibatan Debian anu nyungkeun anjeun ngalakukeun seueur hal xD

  12.   jimat_linux cenahna

    Aya tulisan anu narik pisan anu aya dina prosés anu kuring yakin anu ngailhaman anjeun, barina ogé anjeun masihan ulasan anu munggaran 🙂

    1.    elav cenahna

      Kuring kantos ningali tulisanna tapi teu tiasa nyebarkeunana kusabab gambar na teu aya .. 😉

      1.    jimat_linux cenahna

        Kuring ngumbar

      2.    jimat_linux cenahna

        sebutkeun "ya", kasalahan ramo

      3.    elav cenahna

        Dinten ayeuna pas aya waktos kuring nyebarkeunana .. Nuhun parantos kolaborasi.

  13.   tukang sihir cenahna

    Halo, kuring resep pisan kana tulisan éta. Pendekatan anu anjeun lakukeun kana poko, kadang pisan téknis, tina komputasi; saolah-olah unggal sistem operasi anu anjeun kantos kagungan kabogoh, éta lumayan tiis.

    Ayeuna kuring ningali tina naon anu anjeun turunkeun dina ngalirkeun garis terakhir anjeun anu anjeun pikaresep initd tibatan systemd. Abdi resep pisan upami anjeun netelakeun pendapat ieu. Upami éta ku karesep atanapi ku alesan anu nyata. Abdi resep pisan terang pendapat anjeun ngeunaan éta.

    Pangalusna Wasalam,
    tukang sihir

    1.    elav cenahna

      Nya, éta saderhana pisan. Kuring teu resep yén Systemd hoyong janten initd (anu saéna dugi ka ayeuna), ngendalikeun jaringan, sareng sadaya anu hoyong dikontrol. Abdi henteu resep log binér. Kuring teu resep yén panyipta na ngalangkungan laporan bug, sareng yén sababaraha di antawisna diliwatan saolah-olah pangguna disalahkeun. Kuring resep filsafat Unix, sanaos Linux sanés Unix: lakukeun ngan hiji hal, tapi lakukeun kalayan hadé.

      Éta anu kajantenan kuring sareng Systemd .. 😉

      Wasalam

      1.    daryo cenahna

        Anjeun ngan ukur timburu kusabab systemd ngagaduhan sadayana xD.

      2.    elav cenahna

        HAHAHA .. Teu sangka kitu ..

      3.    anonimo cenahna

        Nya, teras .... .lackware, gentoo, funtoo aranjeunna bakal janten istri anu ngagarap lahan sareng ngadamel kebon ku tangan kasar ??

      4.    petercheco cenahna

        Iraha FreeBSD Elav disababkeun? Tina naon anu anjeun carioskeun, anjeun badé robih ayeuna: D.

        1.    elav cenahna

          Éta butuh prosés anjeun .. Abdi henteu tiasa gélo 😛

  14.   Ramon cenahna

    haha carita alus tapi panjang. Kieu carita kuring: Kuring ngamimitian roman idéllik kuring sareng gnu / linux sareng budak awéwé anu disebut ubuntu kalayan sebutan oeneric ocelot, sataun payun kuring mutuskeun milarian anu sanés anu disebut linux mint maya anu kuring resep ngeunaan anjeunna nyaéta kayu manis.

    Parantos taun ka tukang kuring wani milarian petualangan sareng lengkungan atanapi langkung saé sareng adi lanceukna manjaro, sabab kuring bakal bosen sareng anjeunna kuring mutuskeun yén linux mint kedah numuwuhkeun hubungan urang sareng kuring indit teu meunang saha waé ti dinya. Salami sababaraha taun, atanapi pastina kapungkur, kuring parantos ningali kana anu disebat suse, centos, kaos. Sanaos dina jero haté kuring terang yén kuring henteu tiasa ngaleungitkeun mint ku janten tamu Rebecca pikeun téma na anu warna-warni sareng énggal.

    Tungtungna, kuring ogé ngagaduhan urut réncang dina format 64-bit hatur nuhun ka kabogohna anu bernama boot aman.

  15.   Jibril cenahna

    kanggo ayeuna kuring bobogohan, ngagoda, ngacapruk (dina ngalirkeunana) ubuntu sareng saderekna sareng dulur misanna, pikeun ngalilindeuk indung kuring pasti parantos ngawasa karma sareng saliwatan pasang sapasang simpanse baja pikeun ngadominasi dirina oge tapi Kuring éléh sareng awéwé anu luar biasa…. (:
    Serius elav sisi poék tuxland (redhat) aub ka luhur sareng systemd anu kawéntar, anu sami sareng NSA ????

  16.   gék cenahna

    Janten elav henteu kencan sareng windows 3.11? haha,
    Abdi émut yén kuring kéngingkeun win 98 pikeun topi beureum 5 sareng kde 3.5 anu nyangkut majalah (dvd), tapi kuring henteu kantos tiasa nyarios (kuring henteu terang kumaha ngaktipkeun sora): C

  17.   Roberto cenahna

    Jjajajajjaja saé pisan ... Abdi kabogoh sareng kubuntu, sareng sanaos nami anu rada maskulin, éta lumayan feminin, dipiara rapi sareng diwangun, rada rewel, tapi kuring raoseun sareng anjeunna, sataun katukang anjeunna nilar indungna, dieureunkeun ngarasa nyaman ku seueur cabang sareng pembaruan; Atoh, naon anu bakal janten urang tanpa cinta ieu?

  18.   santiagi cenahna

    Kabogoh kuring anu munggaran sareng kontak kuring nyaéta windows 95 sanaos henteu lami, ti saprak éta dugi ka 98, milénium, tapi sadayana éta samentawis, maka XP sumping anu mangrupikeun hubungan serius anu munggaran dugi ka windows 7 ngagantikeunana. sareng 3 taun ka pengker kuring pendak sareng mint anu mimiti di kulawargana, teras kuring ngaliwat seueur anu salami 2 atanapi 3 minggu, debian, openSUSE, fedora, sareng 90% dulur misanna dugi ka kuring mutuskeun perjuangan pikeun arch sareng anjeunna parantos kuring nalukkeun, sareng ayeuna anjeun ningali openbox, éta ngajar seueur teuing tapi éta ngan ukur ngan cukup sareng kuring resep éta

  19.   Hideung Net cenahna

    Sanaos ayeuna kuring curang ka mojang kuring sareng PSK tinggi ti padamelan (Mac). Kuring mimiti bosen sareng Windows, vi $ ta sareng Ubuntu, teras kuring angkat sareng lanceukna lanceukna Mint 9, sareng ti saprak ayeuna kuring henteu ngantepkeun anjeunna sareng XFCE, sadaya padamelan PhD kuring saé pisan !!!, abdi jalma saderhana , Kuring langkung resep ngorbankeun makeup pikeun performa ... Abdi nampi, kuring parantos ngiringan batur, tapi tetep nganggo beurit ...

  20.   Adolfo Rojas cenahna

    Upami anjeun terang yén salah sahiji putri Arch Linux, Manjaro anu beuki sensual hadir sareng OpenRC tibatan Systemd salaku sistem boot? Éta bakal janten cara anu langkung éndah hudang énjing, maksad abdi ... 😉

    1.    elav cenahna

      Leres, kuring parantos nguping éta .. Abdi kedah masihan rasa .. 🙂

  21.   Gabo cenahna

    kabogoh ubuntu munggaran kuring, cinta hirup abdi anu seksi, tapi elegan ElementaryOS !!!

  22.   HO2Gi cenahna

    Kuring nipu Debian kuring sareng Ubunta dina padamelan kuring. Pd nyaéta adi ti kabogoh Elav.

    1.    elav cenahna

      ngabarakatak

  23.   Raul cenahna

    Normalna nalika urang janten sepuh urang kedah lirén pisan sareng netep. Tapi ieu ngan sabalikna. Anu mimiti resep ka MS-DOS, Windows 286 - 3.1 - 3.11,…, anu pangpanjangna. Nya, aya salah sahiji anu henteu pisan tahan kuring. Unix éta. Kuring ngantepkeun anjeunna di pinggir. Kami henteu saling ngarti. Kalayan sababaraha kuring malah ngagaduhan murangkalih anu masih kénéh lumpat.
    Kaleresan nyaéta kuring ngalaman usum anu kuring pernah ngagoda sareng saha waé anu ngalangkung. Kumaha upami Mint sareng sagala jinis baju alit, Kayu manis, XFCE, KDE, kumaha upami SolykXK, kumaha upami Fedora, ...
    Tapi éta atos pisan kuring gaduh kabogoh di unggal palabuan, janten kuring kantos sareng Debian sababaraha bulan ayeuna, baju Gnome cocog pisan sareng anjeunna. Abdi super cinta sareng kuring ningali masa depan dina hubungan.

  24.   jandresplp cenahna

    Abdi resep carita hahaha.
    Naon deui, kuring pikir éta novél anu pang hébat anu kuring baca teu lirén 🙂
    Saé pisan. Salam.

  25.   lf cenahna

    Kuring ngeureunkeun hubungan kuring sareng lengkungan di 2012, taun systemd, tapi éta kusabab alesan anu sanés, utamina éta kusabab pengunduran diri anu kedah dianggo biasa ku pangguna Linux. Urang kedah mundur diri yén x distro tiasa dianggo saé tapi henteu aya Hiji hal. Distro z ngagaduhan hal A éta tapi henteu tiasa dianggo ogé sareng / atanapi leungit hal B. Éta pikeun ngundurkeun diri, mundur diri nganggo distro terang yén A henteu tiasa dianggo sareng parangkat lunak khususna leungit (Ngan ukur aya dina Windows / OSX), kalobaannana ditipu sareng nyarios "Aya atoh naha kuring butuh hal X damel kanggo abdi ". Henteu kakantun lingkungan desktop anu goréng sareng program anu biasa urang lakukeun. Henteu pikeun nanaon ampir kabéh jalma tungtungna angkat ka OSX nalika aranjeunna ngagaduhan kasempetan. Systemd sigana mah yén éta bakal mawa sakedik urutan (sakumaha aranjeunna nyarios) sareng bakal ngahijikeun arsitektur sakedik, mugia éta bakal ningkat pikeun ngadukung perangkat keras sareng parangkat lunak sakedik, ngaleungitkeun bug, jsb. Pokokna, Linux alus teuing pikeun server anu kuring henteu nampik.

  26.   Solrak Pelangi cenahna

    Budak awéwé BSD ngagaduhan panty kasucian .. xD
    Tulisan anu saé!

  27.   Giskard cenahna

    Anjeun leres-leres ngalakukeunana dugi ka ngajantenkeun anjeun sumpah dina paragraf terakhir. Lian ti éta, tulisan anu saé.

    Ku jalan kitu, anjeun henteu ngalangkungan Windows 3.x ???

  28.   Benpaz cenahna

    Womanizer = Distrohopper

  29.   msx cenahna

    NERD! NERD! NERD!

  30.   jehu88 cenahna

    oh pager enya kuring bangun tulisan ieu salam elav ti sudut jauh sareng leutik Venezuela, keajaiban internet.

  31.   Juan José cenahna

    Léngkah-léngkah éta ogé carita kahirupan kuring anu kajadian ....

  32.   Sergio torres cenahna

    Nya, nalika kuring ningali hubungan kuring sareng Windows sadayana sami sareng kuring ngan ukur ngarobih makeup kuring, kuring pendak sareng Mandrake, geulis, saderhana, rajin sareng ti kulawarga katurunan hiji dinten anjeunna ngawartosan yén anjeunna badé badé ngamimitian olahraga sareng éta anjeunna bakal diajar nari samba, anjeunna mimiti Ngagem merek lingerie Brasil anu seksi Conectiva sareng ngarobih namina janten Mandriva, sadayana kabagjaan dugi aranjeunna mimiti masihan hawa kaagungan sareng anjeunna kaleungitan karep ... teras anjeunna janten bipolar, teras ku kapribadian dobel: Mandriva jauh sareng sombong, sareng Mageia anu Anjeunna percanten kana ilmu sihir sareng bahkan alkimia, janten kuring mutuskeun masihan kasempetan ka adi awéwéna, kuring teras yakin yén anjeunna bakal janten gadis anu sesah sareng gagah, tapi saatos sababaraha taun tina hubungan anu bagja Kuring sadar yén anjeunna nyaéta saurang awéwé anu rajin, rajin, mantap sareng anjeun ngan ukur bakalan nyayogikeun waktos kualitas pikeun éta anu masihan anjeun anu pangsaéna. Naon kulawarga anjeun beunghar? Leres, tapi aranjeunna henteu masihan anjeunna nanaon, Fedora parantos nyiptakeun riwayatna nyalira, yén upami ngamangpaatkeun kontak bapakna 😛

  33.   fosfor cenahna

    Indung kuring xD hébat ieu

  34.   pegasodm cenahna

    Carita anu saé pisan kuring satuju sareng anjeun