Canaima's Alpha 4 munggaran sayogi

Wilujeng énjing ka dulur-dulur kuring di Free Software sareng komunitas Gnu / Linux.

Meureun saeutik anu terang tapi, kuring ogé Venezuelan sareng dinten ieu kuring mendakan ngalangkungan jaringan sosial anu kasadiaan alfa munggaran Canaima 4 handapeun nami kode «kerepakupai». Urang kedah émut yén, Canaima ngagunakeun Debian salaku distro dasar dina cabangna anu stabilKusabab kitu, éta diarepkeun yén alfa munggaran bakal gancang ningali cahaya.

Disebut «kerepakupai», pikeun ngahargaan ka Kerepakupai Vená, nami aslina (Pemón) curug pangluhurna di dunya, ayana di Taman Nasional Canaima, di Vénézuéla.

Canaima

Pikeun anu henteu terang, kuring bakal nyebatkeun yén, Canaima mangrupikeun meta-distribusi Venezuelan Sakumaha anu kuring parantos saurna, éta nyandak Debian salaku pangkalan sareng nambihan aplikasi anu béda anu dilakukeun di nagara urang. Sebaran ieu timbul tina kabutuhan nagara Vénézuéla pikeun ngalaksanakeun a hijrah pinuh ti lembaga ka Software Gratis.

Sababaraha hal anyar anu dimiliki Canaima 4 dina vérsi Alfa ieu, sakumaha anu dicarioskeun dina milis distribusi nyaéta:

  • - Gnome Desktop 3.4.
  • – Kernel Linux 3.2.0
  • –X.org Windows Server 7.7.
  • –Office Suite LibreOffice 4.0.1.
  • –Cunaguaro 22.0 Wéb Browser (dumasar kana Iceweasel).
  • –Klién pikeun Correo Guácharo 17.0.5 (dumasar kana Icedove).
  • –GIMP 2.8 program manipulasi gambar.
  • –Ekspéktor grafik vektor inkscape 0.48.
  • –Python 2.7 / 3.2 basa.
  • –Pérl 5.14 basa.

Canaima

Ieu pérsi alfa. Pamasangan dina mesin produksi teu disarankeun. Ngan pikeun nguji éta sareng ngalebetkeun bug janten tim pangembang tiasa ngalereskeunana

Ieu link dimana anjeun tiasa mendakan catetan rilis lengkep ogé sababaraha inpormasi lengkep di dieu

Ayeuna, tautan na leungit, leres? Éta aranjeunna ...

Unduh 32 bit

Unduh 64 bit

Ieu sadayana, kuring pamit ngadamel telepon ka sadayana anu tiasa sareng gaduh waktos luang pikeun nyobaan vérsi ieu sareng "mendakan" bug anu tiasa dilaporkeun di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

59 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   diazepam cenahna

    Koméntar ngalibetkeun politik dina 3… .2… .1….

    1.    sétan AG cenahna

      Mudah-mudahan teu aya D:

      1.    nano cenahna

        Canaima membangkitkan téma éta, sabab lahir dina jilbab politik

        1.    Miguel cenahna

          Sadaya hal anu ngalibatkeun kaputusan koléktif politik.

    2.    nano cenahna

      Program kaopat, sigana urang nempatkeun kana distro nasional ... naha anjeun badé daptar?

  2.   Giskard cenahna

    Teu gélo masang éta !!!

    1.    sétan AG cenahna

      Éta alfa ... Mugi éta sababna.

      1.    Giskard cenahna

        Henteu, éta sanés.
        Henteu pantes dikoméntaran kunaon, tapi di dieu di blog ieu aranjeunna masihan koméntar ngeunaan suite kantor Cina sareng pendapat kuring sami dina hal ieu.
        Kuring resep ngantepkeun ukuran éta pikeun nyingkahan henteu nyampur hal-hal.

        1.    nano cenahna

          Koméntarna gratis sareng kabuka sareng Canaima mangrupikeun topik anu tiasa janten Api kusabab alesan anu béda, kuring henteu nganggo langsung sabab henteu sigana kuring nawiskeun leres-leres naon waé anu pikaresepeun, kuring henteu nyangka éta ngajantenkeun kuring langkung-langkung urang Venezuelan nganggo éta, langkung-langkung kuring Kuring ngaraos diidentipikasi sareng éta, kuring rumaos peryogi pisan pikeun leres-leres janten naon anu disangka-sangka tapi aranjeunna hoyong nempatkeun langkung dina sungutna tibatan anu tiasa nyapek sareng ngelek, leres dicarioskeun, tapi henteu goréng yén jinis proyék ieu parantos dilakukeun, ngajar hal salah sahiji cara atanapi anu sanés

          1.    eliotime3000 cenahna

            idem

        2.    Miguel cenahna

          Giskard, entong nganggo baju atanapi alat ogé sabab éta sadayana didamel di Cina.

  3.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Sacara pribadi, kuring langkung resep henteu masang distro anu langsung didukung ku pamaréntah, kuring langkung seueur ti komunitas anu teu ngagaduhan hubungan atanapi terlibat sareng sagala jinis pamaréntahan.

    Ieu naha kuring resep pisan sareng Debian 😀

    1.    sétan AG cenahna

      Éta dipromosikeun ku pamaréntah tapi kamekaranana mangrupikeun tugas masarakat Vénézuél. Nyatana, kagiatan masarakat teras dilakukeun pikeun ngamajukeun panggunaanana saluareun administrasi umum. Ati-ati, kuring henteu ngadukung pamaréntahan Vénézuéla pisan, tapi kuring ngarasa Canaima salaku milik kuring, janten, bahkan ngagunakeun Debian kuring sadar kana kamekaranana.

    2.    Giskard cenahna

      Abdi satuju sareng anjeun!
      Kuring ayeuna nyobian SolydX sareng éta lumayan lumayan saé. Kacuali aya kasalahan "seueur teuing file kabuka" anu ngaganggu pisan (tapi kuring parantos ningal kumaha cara ngajawabna) Maksad kuring pikeun sacara lengkep ngalih ka Debian sareng ninggali turunanana.

    3.    kike cenahna

      Debian aturanzz !!

    4.    eliotime3000 cenahna

      Kuring ogé, di sagigireun éta Repos Launchpad khusus pikeun Ubuntu LTS langkung difokuskeun kana versi stabil Debian (sanaos dintenna hanjakalna diitung ku Cannonical).

    5.    adolf cenahna

      Éta pasti yén windows atanapi naon waé anu disebatna henteu dirojong ku pamaréntah anu nyerang sareng nolak, kuring nyéépkeun sésana ...

  4.   elav cenahna

    Cobi tingali .. Abdi henteu kersa asup kana masalah politik, tapi éta moal bisa dihindari. Canaima mangrupikeun sebaran anu ngadukung prosés migrasi Pamaréntah Vénézuéla, éta leres, tapi éta henteu hartosna yén pikeun alesan éta kalebet "hal-hal anu disumputkeun" pikeun nebus pangguna na atanapi anu sapertos kitu.

    Kuring gaduh kasempetan pikeun nyobaan vérsi anu sateuacanna sareng kuring kedah nyarios yén kuring resep pisan. Henteu ngan kusabab dumasar kana Debian, tapi kusabab éta cukup dioptimalkeun sareng ngagaduhan karya seni sareng garpu aplikasi nyalira.

    Abdi henteu ningali pisan.

    1.    sétan AG cenahna

      Pasti, éta cara na. Distribusi masih Bébas, upami aya "mata-mata", urang bakal terang ayeuna. Sanaos politik sosial, éta kedah ngagaduhan wates dina hal téknologi. Éta distro anu saé sareng versi anyar ieu katingalina saé pisan.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Sanés ogé kuring, tapi anu leres, seueur anu resep nyingkahan panggunaan éta kusabab filosofi anu teuing museur kana politik sareng seueur distro anu ngahindarkeun kaom chauvinisme. Dina sesa kualitas na, aranjeunna hébat, tapi kuring resep Debian sabab éta distro GNU / Linux anu paling cocog sareng kabutuhan kuring sareng kagunaan anu luar biasa sareng stabilitas dibandingkeun sareng turunan na sapertos Ubuntu (bahkan LTS) sareng turunan.

      Abdi resep ka Tencent QQ sareng Kingston Office sumping ka Linux (Maksad abdi versi internasionalna, kusabab versi lokalna parantos dianggo sacara intensif) sareng sahenteuna éta terang kumaha ngeusian kakosongan anu ditingalkeun ku Microsoft ku pati. Windows Live Messenger sareng anu lengkep na henteu leres-leres ngabébaskeun sistem file Open Office XML (dugi ka ayeuna kuring masih kénéh nyanghareupan tampilan goréng anu dipasihkeun ku LibreOffice sareng format file anu diédit dina MS Office 2k7, 2k10 sareng saluhureuna).

  5.   pandev92 cenahna

    Nya, kuring henteu ragu ngeunaan kabutuhan distro ieu ..., tapi hé, éta pikaseurieun nalika kuring ngagaduhan gnome 2, kusabab éta ngagaduhan téma sareng sadayana, kuring parantos nganggo éta bari, sareng kuring ti Spanyol, tapi ayeuna ku gnome 3, kuring henteu ningali kabutuhan, sakedik bakal robih, kecuali nami aplikasi ...

    1.    Miguel cenahna

      pamekaran lokal sareng kamandirian téknologi

  6.   Rodrigo bravo cenahna

    Kamari kuring ngetesna sareng kuring parantos ngalaporkeun bug munggaran. Kuring bakal ngadukung masarakat ku naon waé anu kuring mampu. Seueur urang Venezuelan ngaraos cekap dikenalkeun sareng distribusi ieu pikeun sadaya sisikian keusik anu kami nyumbang ka dinya sareng pikeun sababaraha proyék anu hasil tina éta, sapertos "Canaima Educativo" ( http://www.canaimaeducativo.gob.ve/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=92 ) anu parantos dilaksanakeun di ampir kabéh sakola sareng SMA di nasional (Ieu mangrupikeun sababaraha hal anu kuring parantos ngadukung Pamaréntah ieu).

    Abdi nyarankeun anjeun nyobian.

    1.    Miguel cenahna

      nganggo gnome 3 cangkang gaya murni atanapi klasik?

  7.   firefox cenahna

    «… Nambihan aplikasi anu béda anu dilakukeun di nagara urang». Kuring resep terang naon ari aranjeunna ... Naon anu aranjeunna dianggo pikeun sareng upami aranjeunna museurkeun kuring kana padamelan kuring ... Abdi sanés Vénézuélan, tapi anjeun kedah teras-terasan kabuka pikeun program-program anyar sareng cara-cara damel. Nuhun sateuacanna.

    1.    nano cenahna

      pikeun padamelan anjeun? nyatana henteu nambihan naon-naon pikeun distro sanés anu teu dipibanda, punten tapi henteu xD

      1.    elav cenahna

        Turpial contona nyaéta 100% Venezuelan.

        1.    nano cenahna

          tapi henteu ngabantosan seueur produktipitasna, parantos turpial Abdi resep, pantes waé keprok sabab éta ngan ukur dibawa ku hiji jalma

          1.    eliotime3000 cenahna

            Janten, ganti versi chauvinistic ieu Debian ku Turpial. Di sagigireun éta, éta téh tuning anu langkung saé tibatan Canaima.

          2.    Miguel cenahna

            Naha anjeun henteu pikir aranjeunna gaduh bias saeutik?

  8.   irung cenahna

    Dihargaan yén pamaréntah ninggali biaya anu kaleuleuwihan sapertos perangkat lunak propriétari sareng mimiti nganggo alat gratis. Kuring parantos nyobian sateuacan na, sabab Elav parantos masihan koméntar, teu aya kacurigaan ngeunaan spyware.

    Ku jalan kitu, pamaréntah Cina sareng Vénézuéla teu aya hubunganana sareng éta.

  9.   nano cenahna

    Éta sanés rusiah pikeun saha waé yén kuring sanés sobat dalit Canaima kusabab seueur alesan. Nyatana kuring tiasa nyarios leres sabab kuring terang sareng ngobrol sareng anggota CNTI sareng pangurus server Canaima (repos sareng éta) ...

    Nya, mimitina, Gnome Shell masih kénéh aktip, urang bakal ningali, aranjeunna aya patarosan naha kalebetna sareng nyiptakeun titik putus sareng pangguna (aranjeunna nuju tés kagunaan kabuka sareng mesin VIT), Mate atanapi Kayu manis ... Pribadi nalika kuring masih pendak sareng anjeunna kuring ngagaduhan mérek nyarankeun KDE pikeun rébuan alesan, kalebet yén aranjeunna hoyong ngadamel distro mobile pikeun telepon sareng tablet, khususna anu terakhir, sanaos sacara pribadi kuring ningali éta henteu saé pisan sareng téknologi GTK.

    Aranjeunna henteu hoyong nganggo KDE kusabab éta henteu khusus ngagaduhan pilihan aksés sapertos Orca, tapi kuring mikir yén upami aranjeunna leres-leres hoyong ngadamel bédana, aranjeunna kedah ngamimitian ngembangkeun aplikasi aksés qt pikeun ngahijikeun kana proyék sanés sareng tiasa nyebatkeun yén aya leres-leres aya barang damel.

    Ieu mangrupikeun hal anu pikasieuneun sabab sanaos aya hal "sorangan", kuring nyebatkeun yén éta henteu didamel di bumi, éta "garpu di bumi", kumargi naon anu disebut cunaguaro sareng guacharo mangrupikeun garpu saderhana tina topéng es sareng es Nyeri saha anu nyeri, éta leres. Upami aya hal nyalira sapertos installer Python (kuring parantos ngirut kode), installer alat pangwangunan (anu kaleresan henteu aya gunana, kuring tetep terminal pikeun hal-hal éta) turpial (nol keluhan sareng éta), payun - ujung anu gancang sapertos canaima siki kanggo nyiptakeun rasa, sareng sajabana ...

    Ayeuna, kuring tipayun badé nyerat tulisan kuring nyalira engké, tapi pikeun bulan Nopémber saatos kuring ngalakukeun acara anu kuring parantos rencanakeun sareng kuring ngarepkeun gaduh sababaraha anggota CNTI sareng abdi supados kuring langkung saé tiasa ngobrolkeun perkawis ieu kusabab kuring ngarasa yén Canaima tetep henteu hal anu leres anu kedah dilakukeun. naon anu pura-pura, éta henteu maju sakumaha mistina sareng kanyataanna pagawéan masarakat ampir teu aya di réa daérah, ampir sadaya padamelan didorong ku pamaréntah sareng hanjakalna kuring ningali Canaima salaku kabongkar pikeun nyarios yén kami "téknologi berdaulat" sareng politikkeun naon anu pikeun kuring henteu sopan, SL ...

    Pendapat sareng anekdot kuring tiasa diperpanjang ku paragrap sareng paragrap tapi kurang leuwih ideu kuring diangkat, ieu mangrupikeun topik anu lemes pisan pikeun kuring xD

    1.    sétan AG cenahna

      Jujur, kuring satuju sareng seueur anu anjeun carioskeun. Sanaon éta ogé leres yén sakapeung urang anu ngokolakeun GNU / LINUX dina cara anu tangtu henteu ngagaduhan sumbangan anu cekap pikeun distro. Salaku conto, kuring gaduh réréncangan anu terang sakedik ngeunaan pamrograman atanapi desain ngeunaan sistem GNU / LINUX sareng bahkan henteu ngagaduhan minat sakedik ngabantosan distro.

      Kuring sadar NANO yén anjeun ogé bénsuelan, sareng kuring satuju sareng anjeun yén pamaréntah nyobian politikkeun naon anu henteu kedah, tapi urang ogé kedah ngajantenkeun Canaima langkung milik urang. Dina sababaraha hal, Nano, kuring satuju kana masalah éta: Canaima saé tapi henteu. Kanyataan éta henteu tiasa disumputkeun.

      1.    nano cenahna

        Anu pikaseurieun nyaéta kuring mangrupikeun panyabab Canaima tapi kuring gaduh hubungan anu saé sareng anu ngajaga xD ... janten kuring sadar pisan kana naon anu lumangsung, pastina éta kusabab kahoyong kuring meunang seueur ku LUG. Pokokna, meureun kuring bakal ngembangkeun skripsi ku Canaima nyalira, atanapi ... Kuring henteu weruh, éta gumantung kana naha aranjeunna masihan kuring infrastruktur pikeun ngatur éta, tapi kuring keukeuh, Canaima kedah diwanohkeun di luar GTK, hiji proyek kudu dimimitian pikeun nyiptakeun sistem aksés aksés anu leres dina KDE-QT sabab éta mangrupikeun hal anu bakal nguntungkeun dunya sialan, distro naon waé sareng anu bakal janten léngkah anu luar biasa sareng homemade leres ...

        Perkawis distro kanggo telepon sareng tablet, sih, nyiptakeun deui roda? Demi Gusti, Plasma aktip sareng FF-OS sareng voila, anjing sial, kuring terang salah sahiji tina dua REP Mozzila di Vénézuéla sareng seueur hal anu tiasa dilakukeun, tapi teu nanaon, sanaos Canaima "milik urang" dibiayaan ku pamaréntah sareng kaputusan dilakukeun dumasar kana éta dina sababaraha kasempetan.

        1.    sétan AG cenahna

          Sigana kuring henteu masalah anu utami nyaéta ngeunaan GTK, kuring leres-leres yakin yén di Canaima aya masalah anu langkung parah (politikisasi, kurang motivasi pikeun pangembangan, birokrasi ...) tibatan masalah QT atanapi GTK. Jigana urang béda kana éta. Tapi kuring satuju kana seueur hal anu anjeun angkat. Ngan pikeun netelakeun, kuring henteu kantos hoyong nunjukkeun yén kuring rumaos langkung béntenis kusabab sadar kana Canaima.

          1.    nano cenahna

            Kuring sering ningali ka daérah kuring, anu sacara langsung ngembangkeun sareng éta, pastina aya deui anu kedah diperbaiki tapi aya kirang anu tiasa dilakukeun dina pengertian éta, éta sababna kuring nyarios yén masarakat langkung ilusi tibatan kanyataan

    2.    elav cenahna

      Orca henteu aya, tapi KDE gaduh Jovie ... sareng kuring ragu yén teu aya alat sapertos kitu.

      1.    nano cenahna

        http://userbase.kde.org/Applications/Accessibility

        Aya aksés tapi sigana urang kedah ngusahakeun pisan pamekaranana tapi kuring leres-leres ngaraos yén KDE mangrupakeun cara anu langkung saé pikeun canaima, tés anu dilakukeun pikeun pangguna ngaluarkeun hasil anu nunjukkeun yén dina MATE sareng di Shell aranjeunna leungit, kuring ngaraos yén ku KDE aranjeunna tiasa nyandak seueur léngkah payun sareng ku agul-qt ngadamel versi ringan; Kuring keukeuh QT sanés kusabab kuring fanboy tapi kusabab seueur kamungkinan anu disajikan di hareup

    3.    Miguel cenahna

      Éta nunjukkeun cukup yén anjeun henteu sobat Canaima, anjeun parantos nyarios sapertos 20 kali. XD

  10.   Kerameki cenahna

    Sigana kuring anu ngadukung distribusi ieu teu aya hubunganana sareng ngadukung pamaréntahan Vénézuéla, éta dua hal anu bénten-bénten (sanaos henteu kedah silih éksklusif). Kuring sapinuhna ngadukung jinis proyék ieu anu lahir ti Amérika Latin dina upaya ningkatkeun ayana urang dina dunya parangkat lunak, abdi Argentina sareng didieu kami ogé ngembangkeun distribusi urang sorangan anu disebut Huayra anu dianggo dina PC anu pamaréntah pasihkeun pikeun siswa tingkat menengah saatos lulus ti sakola. Abdi resep ningali langkung seueur tina jinis ieu sareng tangtosna kuring bakal nyobian Canaima tanpa ragu. Bisi aya anu resep kuring tinggalkeun tautan ka distro Huayra anu dikembangkeun di Argentina.

    http://huayra.conectarigualdad.gob.ar/

    1.    Claudio cenahna

      Dear Kerameki: naha anjeun terang yén pikeun ngembangkeun Huayra, aya tim 15 jalma damel ti saprak 2010? Maksad abdi: ngadamel karya seni Debian, nganggo naon anu dilakukeun ku Tuquito sareng Lihuen sateuacana (diantarana) butuh 3 taun… sareng 15 urang. Sareng bagian ageung tina konténna tina Educ.ar, anu dimimitian taun 2000, dilarang ku saurang jutawan Argentina anu cicing di London! Kuring resep Lihuen (UNLP) langkung saé kusabab aya murid anu diajar di tukangeun pangwangunan, atanapi Tuquito, anu gratis pikeun Nagara.

    2.    Miguel cenahna

      Hatur nuhun kana tautan Hayra, abdi milarian distro kalayan identitas Amérika Latin, sareng anu ngagaduhan desktop klasik.

  11.   lovell cenahna

    Salam kanggo sadayana.

  12.   lovell cenahna

    Salam ka sadayana, kuring ngantunkeun anjeun 2 tautan pikeun ngartos sakedik ngeunaan topik ieu parangkat lunak sareng politik gratis, kuring bakal nyarankeun maca ngeunaan CopyFarLeft sareng mendakan pilar dasar tina perangkat lunak gratis, tautan: http://goo.gl/uRin0 http://goo.gl/ayM15 ... Kuring miharep anjeun maca éta ku pikiran anu kabuka.

  13.   truko22 cenahna

    Aya jalan !!! Debian

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nyatana, kuring parantos lami ngagunakeunana (sanaos sakapeung kuring ngamangpaatkeun waktos-waktos anu kuring mairan tina kompus sareng Windows anu lembaga anu kuring pelajari).

  14.   Jose Miguel cenahna

    Abdi henteu tiasa nyarios perkawis Canaima kusabab kuring henteu terang anjeunna. Sanaos kitu, kuring henteu tiasa ngartos kumaha proyék migrasi perangkat lunak gratis tiasa ngahasilkeun mamang pisan.

    Éta di Spanyol henteu kajantenan atanapi lulucon. Dina pengertian éta, ucapan salamet kuring ka pamaréntah Vénézuéla.

    Salam.

    1.    Miguel cenahna

      Sigana mah sami

  15.   jamin-samuél cenahna

    Oh wao… Canaima sareng Gnome Shell 3.4 ngajantenkeun…

    Kuring bakal ningali sababaraha "réréncangan" nyarios (Kuring henteu ngartos omong kosong ieu) AJAJAJAJAJAJAJAJAJ

    ????

    Ok, parantos kaluar guacjafa, kuring miharep pisan yén distro nyandak hiber .. didieu di nagara urang budaya perangkat lunak gratis peryogi pisan 🙂

  16.   Zironida cenahna

    Naha aya anu terang kumaha aranjeunna nempatkeun logo di gigireun ménu?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Henteu aya ide, tapi éta kedah dilakukeun ku Debian pikeun mikat langkung seueur pangguna.

      1.    Zironida cenahna

        Amin XD

    2.    DanielC cenahna

      Aya hiji éksténsif anu disebat "aktip configurator" dimana anjeun tiasa ngarobih ieu (nempatkeun ikon, nempatkeun anu sanés sanés "Kegiatan", pamisahan menu ...), sakali dipasang anjeun tiasa ngarobih tina halaman ekstensi gnome anu sami:

      extensions.gnome.org/extension/358/activities-configurator/

      1.    Zironida cenahna

        Hatur nuhun 🙂 (neda dihasilkeun)

      2.    Zironida cenahna

        Ti Iceweasel kuring tiasa masangna, hatur nuhun!

  17.   FernandoRJ cenahna

    Conhecem atanapi Cylon Linux ngalakukeun Sri Lanka?

  18.   KONDUR05 cenahna

    Héi sadayana, kuring ogé ti Venezuela, sareng upami nganggo canaima. kalolobaanana kusabab gaduh komputer vit di bumi, sareng sakumaha ceuk nano, anjeun gaduh pro sareng kontra, dina bagian anu saé canaima stabil, gancang salaku putra debian anu saé sareng presentasinina bahkan éndah, utamina dina versi pangénggalna (éta Kuring resep sabab ubuntu awon dina bagian éta) Hal anu sanésna nyaéta aya jalma di Vénézuéla anu tiasa ngabantosan anjeun nalika anjeun énggal sareng anjeun henteu ngaraos nyalira sateuacan dunya, (upami aya bantosan dina linux sadunya, tapi henteu sapertos kitu nyarios sareng ngartos dina cara anu sami XD).

    Naon anu salah na? Nya, dimimitian ku, pamekaran lambat sareng kuring pikir yén ngan pamaréntah masihan dukungan anu kuat, (ogé, hal anu kuat sakapeung ngan ukur kasaksian), sareng sabab aranjeunna kedahna henteu salawasna ngagaduhan anu pang anyarna. Kuring ogé parantos kritis pikeun jalma CNTI ngeunaan panggunaan KDE pikeun kamungkinan na sareng kuring ngabagi kritik ngeunaan nano, sabab éta mangrupikeun hal anu logis anu diangkat anjeunna.

    Kacindekan? Pantes dianggo deui upami anjeun pro-pamaréntahan atanapi oposisi, utamina upami anjeun gaduh vit, éta sanés ngan ukur hiji di Vénézuéla (dina FLISOL kuring ningali anu sanésna ti UCV). Sareng salaku urang Venezuelan urang kedah ngadukung deui, saha waé anu nyandak sareng hiji dinten janten hébat di antara anu hébat, asa moal leungit, henteu saur anjeun?

  19.   eddy cenahna

    réréncangan anu ngambek anjeunna kusabab canaima mangrupikeun proyék pamaréntahan Bolivarian Vénézuéla, éta panginten janten parangkat lunak gratis sareng urang tiasa ngarobih éta numutkeun kabutuhan urang sareng naon anu ditawarkeun distro, pikeun anu henteu hoyong éta dipolitikkeun, sigana mah aranjeunna kedah Pikeun diajar konsép politik sareng upami upami kaputusan dilakukeun ku politikus éta moal lirén dianggo sacara politis mangrupikeun hal anu kuring pikir super logis, jalma anu resep kana KDE sareng hoyong bébas kacurigaan upami fidel terang naon anu anjeun ngetik dina Canaima, anggo, cobian kontribusi sareng kolaborasi sareng Proyék sapertos venenux pikeun namina Vénézuéla, kuring ngadukung langkung seueur pamekaran pikeun anu parantos gaduh elmu sareng anu hoyong diajar ku beasiswa, kursus sareng sadayana anu tiasa dilakukeun, kuring naros ka anu sangsara kusabab Kanada ti pamaréntahan dimana abad, industri swasta bahkan bakal ngamimitian proyék parangkat lunak gratis di Vénézuéla upami niatna pikeun merjuangkeun éta kusabab éta henteu tiasa masihan aranjeunna dividen sarengdrive dina kanyaho gratis. Anu purun anu resep kana gosip anu aranjeunna bejakeun ka kuring, dengekeun, naon anu dicarioskeun, kuring ningali kanyataan kanyataanna eusi atikan siga anu saé pisan pikeun kuring, kritik kuring anu aranjeunna parantos terang nyaéta ukuran ageung gudangna, kritik konstruktif kedahna Aranjeunna kedahna anu kedah ngarusak forum sareng situs sanésna Canaima, sanés frustasi politik tina anu ngadamel opini. Kami sadayana urang Venezuelan, masalahna nyaéta pikeun ningali saha ngaapresiasi naon ari urang Venezuelan sareng saha anu damel pikeun ningkatkeun éta!

  20.   mtamasi cenahna

    Kusabab kuring parantos kalibet dina hal parangkat lunak gratis ieu, langkung ti 10 taun ka pengker, salah sahiji tujuan utama tina sadaya gerakan nyaéta pikeun pamaréntah nyandak éta salaku kabijakan nagara. Ayeuna tétéla éta ngaganggu anjeun yén pamaréntahan Vénézuél "politikus" ka SL? Langkung saé nyarios yén anjeun henteu resep warna politik pamaréntahan Vénézuél, sabab tangtosna aranjeunna ngagaduhan hak pikeun ngalakukeun éta. Tapi mun nyarios "politisasi" tina SL henteu masuk akal. Sabalikna, nyoko, ngamajukeun sareng ngembangkeun éta mangrupikeun kabijakan, sareng upami éta nagara anu kalibet, wilujeng sumping. Abdi hoyong aya deui.