Kalayan terminal: Komprés sareng ngadékompresikeun file

Nalika damel sareng sérver sababaraha kali anjeun kedah komprés atanapi ngadékompresikeun file jarak jauh ngalangkungan terminal, sareng dina seueur kasus kami henteu terang (atanapi émut) kumaha cara na. Abdi nyandak tulisan anu kuring terbitkeun sababaraha waktos ka pengker di blog baheula kuring, sareng anu ngajelaskeun sacara rinci kumaha cara ngalaksanakeunana.

Sateuacan dikompres sareng didekompresikeun kalayan salah sahiji format ieu, pastikeun anjeun parantos masang kompresor saluyu sareng format anu bakal kami jalan.

Payil tar

Pakét: tar -cvf archivo.tar /dir/a/comprimir/
Ngabongkar: tar -xvf archivo.tar
Tingali eusi: tar -tf archivo.tar

File Gz

Komprési: gzip -9 fichero
Dekompres: gzip -d fichero.gz

File Bz2

Komprési: bzip fichero
Dekompres: bzip2 -d fichero.bz2

gzip ó bzip2 aranjeunna ngan ukur file komprési [sanés diréktori, éta sababna tar aya]. Pikeun niiskeun sareng arsip dina waktos anu sami anjeun kedah ngagabungkeun aspal jeung gzip atawa bzip2 sukamaha kieu:

Payil Tar.gz

Komprési: tar -czfv archivo.tar.gz ficheros
Dekompres: tar -xzvf archivo.tar.gz
Tingali eusi: tar -tzf archivo.tar.gz

Payil Tar.bz2

Komprési: tar -c ficheros | bzip2 > archivo.tar.bz2
Dekompres: bzip2 -dc archivo.tar.bz2 | tar -xv
Tingali eusi: bzip2 -dc archivo.tar.bz2 | tar -t

File pos

Komprési: zip archivo.zip ficheros
Dekompres: unzip archivo.zip
Tingali eusi: unzip -v archivo.zip

Lha file

Komprési: lha -a archivo.lha ficheros
Dekompres: lha -x archivo.lha
Tingali eusi: lha -v archivo.lha
Tingali eusi: lha -l archivo.lha

File Arj

Komprési: arj -a archivo.arj ficheros
Dekompres: unarj archivo.arj
Dekompres: arj -x archivo.arj
Tingali eusi: arj -v archivo.arj
Tingali eusi: arj -l archivo.arj

File kebon binatang

Komprési: zoo -a archivo.zoo ficheros
Dekompres: zoo -x archivo.zoo
Tingali eusi: zoo -L archivo.zoo
Tingali eusi: zoo -v archivo.zoo

File rar

Komprési: rar -a archivo.rar ficheros
Dekompres: rar -x archivo.rar
Tingali eusi: rar -l archivo.rar
Tingali eusi: rar -v archivo.rar


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tilu belas cenahna

    Kuring henteu terang dina distro anu didaptarkeun pikeun sérver, tapi dina distribusi desktop, bungkus anu aya hubunganana sareng unggal jinis komprési (rar, jar, contona) henteu teras dipasang.

    Upami ieu halna, sateuacan dikompres atanapi didekompres, pasang sadaya bungkus saluyu sareng unggal jinis file komprési.

    Salam.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Ieu anu kuring netelakeun dina awal tulisan 🙂

      1.    Tilu belas cenahna

        Leres, heh.

    2.    bakal nabrak cenahna

      Kuring nyobian sababaraha cara anu dipendakan dina WWW pikeun nimba file atanapi file multipart zip (sababaraha file zip) tina unduhan Google Drive tapi éta henteu tiasa dianggo (ogé).

      Tungtungna mah gampang waé ditampi ti terminal sapertos kieu:

      unzip filename01.zip
      nalika kuring réngsé nimba bagian éta sami sareng anu kieu:
      unzip filename02.zip
      teras salajengna …

      Cara séjén:

      7z x filename01.zip
      nalika kuring réngsé nimba bagian éta sami sareng anu kieu:
      7z x filename02.zip
      teras salajengna …

      sumber: https://www.lawebdelprogramador.com/foros/Linux/1720854-Como-extraer-un-fichero-zip-multiparte.html

  2.   Roberto cenahna

    Kumaha cara kuring nga-zip sababaraha file * .tar dina waktos anu sami?

    Salam na hatur nuhun.

  3.   camel36 cenahna

    Kumaha cara kuring nga-zip sababaraha file * .tar dina waktos anu sami?

    Salam sareng hatur nuhun.?

    ngajalankeun paréntah ieu

    pikeun FAIL di * .tar.gz; ngalakukeun tar xzvf $ FAIL; parantos

    !!!!! linux gratis HONDURAS !!!