Kalayan terminal: Kalénder sareng Kal.

Kami badé ngamimitian naon anu tiasa urang sebut bagian anyar dina Fromlinux, dimana kami bakal nunjukkeun hal-hal anu aya hubunganana sareng terminal: tips, aplikasi, Paréntah… Jsb.

Urang bakal ngamimitian ku dua aplikasi anu saderhana pisan: almanak y kal.

Almenak.

Kami muka terminal sareng nyerat:

$ calendar

Sareng urang bakal aya hasilna:

Sakumaha urang tiasa ngaapresiasi, aranjeunna bakal kaluar salaku jinis ephemeris tina naon anu diperingati dina dinten ayeuna sareng énjingna, sababaraha data anu narik pisan ku jalan 😀

Kal & NCal

Nalika urang ngaéksekusi duanana paréntah dina terminal (hiji mimitina sareng anu sanésna engké), urang bakal kéngingkeun sapertos kieu:

Dua kalénder saderhana pikeun terang dinten naon urang hirup. Kumaha saur anjeun?

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Laegnur cenahna

    alus

    Naskah bashrc naon anu anjeun kedah cét waktos dina terminal?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi parantos nyerat tulisan ngeunaan 😀

  2.   Guadalupe cenahna

    Kumaha ngapdet "kalénder"?