Kalayan terminal: Ngarobih resolusi monitor

Ngarobih résolusi monitor ngalangkungan terminal rada saderhana, sareng langkung gancang tibatan ngagunakeun alat grapik naon waé.

Kami muka terminal teras nyimpen:

$ xrandr

Éta bakal balik daptar kirang langkung sapertos kieu:

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1024 x 768, maximum 4096 x 4096
VGA1 connected 1024x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 310mm x 230mm
1024x768       85.0*+   75.1     70.1     60.0
1280x1024      60.0
1152x864       75.0
832x624        74.6
800x600        85.1     72.2     75.0     60.3     56.2
640x480        85.0     72.8     75.0     66.7     60.0
720x400        87.8     70.1

Ayeuna urang ngan saukur kedah nyerat:
$ xrandr -s [Nro]

Dimana [] Mangrupikeun jumlah garis dimana résolusi anu urang badé nempatkeun tiasa dipendakan, mimitian ti garis 0 (Nol).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   oleksis cenahna

    Wah! tips anu saé, lami pisan kuring milarian anu langkung gampang pikeun Debian tibatan dpkg-reconfigure xserver-xorg

    Nya tiasa leres .. Nuhun!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kami bungah yén éta parantos ngalayanan anjeun 😀

  2.   F. Gléz cenahna

    Kuring gaduh Ubuntu 11.04.

    Kumaha nempatkeun hiji sacara standar na, upami sanés jalan anu kuring pikahoyong, kumaha sareng dimana (ngédit file mana) kuring tiasa nambihan.

    Sateuacan aya xorg.conf anu gampang pisan, tapi ayeuna, dimana menu konfigurasi?

    Nuhun pisan sareng padamelan anu saé…

  3.   Luis cenahna

    Kuring ngagaduhan peres debian tapi nalika kuring nempatkeun xrandr dina terminal éta nembongkeun daptar kalayan ngan ukur 3 pilihan:

    1024 × 600 60.0 * +
    800 × 600 60.3 56.2
    640 × 480 59.9
    sareng kuring hoyong anu salah sahiji 1152 × 864

    1.    Juan cenahna

      Upami anjeun ngan ukur gaduh € 3 anjeun moal tiasa nyéépkeun 10. 😉

  4.   Juan Carlos cenahna

    Kumaha kuring ngalebetkeun mode konsol ??? nalika debian dimimitian éta ngan nunjukkeun kuring sababaraha pilihan tapi teu aya anu nyarios modeu konsol.

  5.   pumber humberto cenahna

    Hatur nuhun pisan kuring henteu tiasa ngarobih tina konfigurasi sabab cicing dina 640 × 480 sareng henteu kaluar nerapkeun accept