Kalayan terminal: Ngadangukeun musik nganggo mplayer

Aya seueur cara pikeun maénkeun musik ngalangkungan konsol, duanana pikeun ngahemat sumberdaya, sareng tina kagoréngan pisan. "Kuring ngan ukur ngawangun sakedik kecap, janten Wani moal nganteurkeun kuring ka Rae 😛

Naon anu kuring lakukeun nyaéta maénkeun musik sareng mplayer ngalangkungan konsol, sareng konsumsi henteu naék tina 2Mb, sakumaha saderhana éta.

$ mplayer /ruta/fichero.ogg

Tangtosna, bakal hésé pisan milih lagu anu urang hoyong ngupingkeun hiji-hiji. Anu kuring lakukeun nyaéta ngagunakeun program sapertos Rhythmbox o Banshee pikeun nyieun daptar puter. Kuring ngekspor salaku m3u. Maka kuring nganggo paréntah:

mplayer -msgcolor -playlist Music/Listas/Banshee_Completo.m3u

parentah -warna pesen nyaéta ngawarnaan inpormasi anu kaluar dina konsol sakumaha katingal dina gambar. Upami anjeun hoyong nyobian pilihan sanésna urang tiasa nganggo «Maéhan keledai»:

$ man mplayer


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   isargone cenahna

    Trik anu saé pisan. Kuring nganggo moc (Music On Console), kanggo kuring pamuter anu pangsaéna pikeun konsol. Masangna:
    $ sudo apt-meunang install moc
    Sareng pikeun ngalancarkeunana:
    $mocp
    Wasalam

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nalika kuring henteu nganggo mplayer, kuring nganggo mp3blaster, sanaos dina Debian sigana ayeuna éta ngagaduhan Bug anu henteu mikawanoh kartu audio atanapi anu sapertos kitu. Nya, abdi henteu terang naha éta ngan ukur kajadian kuring.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Bug dina Debian? … Distro super stabil anjeun. Hal anu anéh, kuring bakal nyandak screenshot koméntar ieu

        1.    elav <° Linux cenahna

          Tanpa hoyong menerkeun nanaon, kuring bakal nyaritakeun yén anjeun tiasa ngalakukeun naon waé anu anjeun pikahoyong ku koméntar éta. Kuring henteu masang Debian sareng sadayana lingkungan desktop, tapi dibungkus ku rangkep. Kuring panginten henteu sono kana pangaruh mp3blaster pikeun ngadeteksi kartu sora.

          Nanging, kuring tiasa terang yén dina sababaraha waktos, kuring panginten ngagaduhan bug di ditu, khususna kusabab kuring nganggo Tés. Janten…

          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Oh hayu, tong pikir kuring nyarioskeun éta ku niat goréng hihi ... tong janten pertahanan pisan HAHA.
            Dinten ayeuna abdi nuju dina suasana anu saé pisan 😀

        2.    kawani cenahna

          ¬¬

    2.    Gonzalo cenahna

      Anu matak, aya entri séjén dina blog ieu khusus pikeun program éta https://blog.desdelinux.net/moc-music-on-console/
      halaman wéb program éta nyaéta https://moc.daper.net

  2.   kawani cenahna

    Anu freak kuring parantos ngabayangkeun, naon anu lumangsung nyaéta kuring rada ngarusak HOYGAN ...

  3.   hypersayan_x cenahna

    Naha anjeun hoyong anu langkung geék? Pikeun maénkeun audio nganggo ffmpeg:

    file FFmpeg -i.mp3 -f alsa -ac 2 hw: 0

    ????

  4.   ngepung84 cenahna

    Ayeuna amarok gaduh kasalahan sareng nalika muterkeun lagu naon waé ogé ditutup [ngantosan éta diréndos], pituduh ieu pohara kapaké pikeun kuring 🙂

  5.   SIreum cenahna

    Hatur nuhun. Éta dianggo pikeun kuring dina jandéla sareng warnana saé dina konsol2 ...