Kalayan Terminal: Paréntah Ukuran sareng Spasi

Hayu urang nyarios yén urang hoyong terang ukuran file, folder atanapi ruang hard disk dina sérver kami sareng kami henteu ngagaduhan antarmuka grafis. Kumaha urang ngalakukeun éta?

Tingali ukuran file sareng folder nganggo "du".

Aya sababaraha cara pikeun ngalaksanakeun ieu. Hayu urang tingali sababaraha paréntah saderhana pikeun ngajalankeun aplikasi anu parantos dipasang, biasana dina sadaya sistem. Upami urang hoyong, contona, terang ukuran tina .iso atanapi folder khusus, urang tiasa nganggo du.

$ du -bsh /fichero_o_carpeta

Du ngagaduhan langkung seueur pilihan, tapi dina hal ieu kuring nganggo 3 ieu:

  • -b [–bait]: Tembongkeun dina bait.
  • -s [–nyindekkeun]: Nembongkeun ukur ukuran total pikeun unggal argumen.
  • -h [–human-dibaca]: Ukuran sidik tiasa dibaca (contona, 1K, 234M, 2G)

Tingali rohangan disk sareng "df".

Pikeun ningali rohangan kuring sok nganggo paréntah «df»Sigana kuring mah éta anu paling raoseun dibaca. Kagunaanna saderhana, urang kedah nempatkeun:

$ df -h

Ieu bakal balikkeun partisi anu dipasang, panggunaan rohangan dina masing-masingna sareng naon ari sésa-sésa, sareng sadayana ku cara gampang dibaca.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara maéhan prosés kalayan gampang

Data sanésna sareng tangkal.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pareuman sareng balikan deui nganggo paréntah

Paréntah sanés anu narik pisan nyaéta «tangkal»Atanapi naon anu aya dina basa« tangkal »Spanyol Urang kedah masangna sareng upami urang nganggo paréntah ieu kami bakal kéngingkeun hasil anu pikaresepeun pisan.

$ sudo aptitude install tree

sareng cobi varian ieu:

$ tree /directorio

$ tree -h /directorio

$ tree -dh /directorio


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

56 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   F3niX cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 2 taun engké. 🙂

  2.   Leo cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 3 taun engké xD

  3.   Juan Carlos cenahna

    Alus pisan, praktis sareng saderhana. hatur nuhun .. !!

  4.   Daniel cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 4 taun engké xD

  5.   luisdelbar cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 5 taun engké, tapi hatur nuhun xD

  6.   Ezequiel cenahna

    Ayeuna parantos April 2016 sareng posna masih ngabantosan.

    Nuhun kana masukanana.

  7.   Raul cenahna

    Nya, tulisan ieu ngabantuan kuring, hatur nuhun. 15/05/2016

  8.   Sergio cenahna

    Kami jam 12/08/2016 sareng XD masih jalan

  9.   mario lara cenahna

    Kuring maca tulisan ieu dina 18/08/2016 sareng anjeun teu tiasa ngabayangkeun kumaha éta parantos ngabantosan kuring.

  10.   Fransiskus Martin cenahna

    Paké pisan gunana!

    Salaku pelengkap: Upami anjeun ngajalankeun df -hT, kalayan T, anjeun tiasa ningali jinis filesystem pikeun tiap mount point: ext4, xfs, jsb.

    df-hT

    Ditingali dina: http://www.sysadmit.com/2016/08/linux-ver-espacio-en-disco.html

  11.   Teu Recra cenahna

    Kuring maca tulisan ieu dina 01/09/2016

  12.   Abraham cenahna

    05 / Sept / 2016 Hatur nuhun!

  13.   Gerard cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 5 taun ka hareup, dina 27 Séptémber 2016.
    XDDD

  14.   John titor cenahna

    Kuring asalna ti hareup sareng pos masih ngabantuan.
    05 / 11 / 2059

  15.   ulan cenahna

    4 dinten saatos masa depan Jhon Titor sareng masih manpaat. 9-11-2016. Salu2.

  16.   Pablo cenahna

    Kuring asalna ti baheula, pikeun naon ieu ngalayanan?

  17.   Zentola cenahna

    Pos ieu ngingetan kuring ngeunaan waktos, sareng saderek waktos ruang.
    Sumber terbuka sok aya gunana. 😉 sareng rerencangan ti DesdeLinux sareng UsemosLinux, langkung tiasa diaksés.
    Janten debian sobat kuring

  18.   german cenahna

    Januari 2017, hatur nuhun kanggo pos na! 🙂

  19.   Anselmo Gimeno cenahna

    Hebat. Sareng kuring ningali ayeuna, Pébruari 2017.
    Hiji salam.

  20.   ngamuk cenahna

    27-02-2017 mangpaat pisan

  21.   Mike_DCX cenahna

    Bantosan abdi: 09-05-2017

  22.   Michael cenahna

    Sareng kaleresan éta terus ngabantosan !! Salamet.

  23.   henteu aya namina cenahna

    8 Juni 2017 sareng teras ngabantosan.
    hatur nuhun

  24.   Diego cenahna

    23 Juni 2017 ... sareng bakal teras ngabantosan

  25.   henteu aya namina cenahna

    29 Juni sareng teras bantosan …… Hatur nuhun!

  26.   Yesus cenahna

    Hébat, hatur nuhun ngabantosan kuring ayeuna. 325 SM

  27.   Gabo cenahna

    masih jalan, masih jalan !!! 17/07/2017

  28.   henteu aya namina cenahna

    WAH

  29.   henteu aya namina cenahna

    Kami dina taun 2032 sareng masih berfungsi hahaha

  30.   poékkeun cenahna

    Kuring maca tulisan ieu dina Maret 2017 sareng dinten ayeuna kuring parantos nyobian tapi nyaring hasilna ku grep

    df -hT | grep sd

    dimana sd mangrupikeun hard drive atanapi hard drive anu parantos kami pasang.

  31.   poékkeun cenahna

    Abdi nyobian ku cara kieu

    df -hT | grep sd

  32.   John Burgos cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan. Pikeun nambihan, dimungkinkeun pikeun milah kaluaran du -h (anu nunjukkeun hasilna dina MB, GB,…) ku ngalirkeun kaluaran kana paréntah sortir -h. Kalayan -h diurutkeun anjeun tiasa milah kaluaran du -h ku ukuran.

    Inpo lengkep sareng conto: http://www.sysadmit.com/2017/09/linux-saber-tamano-directorio.html

  33.   henteu aya namina cenahna

    Séptémber, kuring resep

  34.   henteu aya namina cenahna

    27 Séptémber 2017 ...

  35.   henteu aya namina cenahna

    Januari 2147

  36.   henteu aya namina cenahna

    inpormasi anu saé pisan ngabantuan kuring pisan ... wasalam

  37.   henteu aya namina cenahna

    19/10/2017 sareng teras ngabantosan

  38.   Carlos cenahna

    21 - 10 - 2017 Hatur nuhun !!!

  39.   Carlos cenahna

    abdi resep pepaya

  40.   Pepe cenahna

    urang balik !!

  41.   Daniel Portugal Revilla cenahna

    masih keneh ngalayanan !!! 10/12/2017 ampir Natal!
    Éta dianggo pikeun kuring: Kuring gaduh CentOS minimal dipasang dina disk maya 5GB, sareng kuring gaduh sababaraha bungkus dipasang kanggo nyebarkeun aplikasi node.js.

  42.   Rolando cenahna

    15-12-2017 Hatur nuhun pisan saderek, pisan saé.

  43.   anRoswell cenahna

    28-12-2017 Masih ngabantosan, hatur nuhun ka lalaki.

  44.   Mixterix cenahna

    06-01-2018 sareng éta ngalayanan kuring dina android kalayan termux

  45.   henteu aya namina cenahna

    Anjeunna ngagaduhan sababaraha inpormasi, tapi henteu sadayana. Masih kuring reuwas, pos anu saé, hatur nuhun

  46.   henteu aya namina cenahna

    Kuring maca tulisan ieu 7 taun engké.

  47.   henteu aya namina cenahna

    Kuring maca tulisan ieu sareng anjeunna masih henteu bogoh ka kuring: 'v

  48.   henteu aya namina cenahna

    23/02/2018…. moal nolak ...
    Éta masih ngabantosan!

  49.   henteu aya namina cenahna

    23/03/2018 Naha ieu masih jumeneng?

    1.    Zentola cenahna

      Anjeun didatangan kami ti hareup !!!
      08 / 03 / 2018

  50.   Garing cenahna

    25/03/2018 Masih jalan!

    hatur nuhun!

  51.   Kalangkang30 cenahna

    14/04/2018 Sareng Éta Masih Gawé

  52.   John Edison Castro Cubillos cenahna

    «Perbarui 2018/05»
    Argumen anu diperyogikeun pikeun pilihan anu panjang ogé diperyogikeun
    pikeun pilihan pondok.

    -a, –kabéh kalebet sistem file dummy
    -B, –block-size = ukuran skala SIZE ku SIZE sateuacan nyetak; mis
    –Direct nunjukkeun statistik pikeun file sanés mount point
    –Total ngahasilkeun total ageung
    -h, ukuran ukuran cetak anu tiasa dibaca ku manusa dina format anu tiasa dibaca ku manusa (contona, 1K 234M 2G)
    -H, –si kitu ogé, tapi nganggo kakuatan 1000 sanés 1024
    -i, –inode nunjukkeun inpormasi i-node tibatan nganggo blok
    -k salaku –block-size = 1K
    -l, –local ngabatesan daptar kana filesystems lokal
    –No-sinkronisasi henteu nyauran sinkronisasi sateuacan nampi kumaha ngagunakeunana
    –Output [= FIELD_LIST] ngagunakeun format output anu ditetepkeun ku
    -P, –portabilitas nganggo format POSIX pikeun kaluaran
    –Sync nyauran sinkronisasi sateuacan kéngingkeun cara ngagunakeunana
    -t, –type = TYPE ngawatesan daptar kana sistem file jinis TYPE
    -T, –print-type nunjukkeun jinis filesystem na
    -x, –exclude-type = TYPE ngawatesan daptar kana filesystems anu sanés tipe TYPE
    -v (teu aya pangaruh)
    –Bantuan nembongkeun bantosan ieu sareng tungtung
    –Version ngalaporkeun vérsi sareng kaluarna

  53.   bpmircea cenahna

    endah, Juni 2o18 sareng trik xd masih jalan

  54.   Mark1234s4 cenahna

    2019 ta

  55.   Archibaldo de la Cruz cenahna

    21-02-2020 Pos masih ngabantosan. Hatur nuhun pisan.

bool (leres)