Kali Linux 2019.1 sumping sareng kernel 4.19 sareng Metasploit 5.0

kali-release-2019

saméméhna katelah BackTrack anu dumasar kana Ubuntu, kÉta diganti nami Kali Linux, anu ayeuna janten distribusi basis Debian., distro ieu dirancang utamina pikeun kaamanan IT umum sareng auditing. Didirikeun sareng dijaga ku Offensive Security Ltd.

Kali Linux Ubuntu kalebet salah sahiji kumpulan pakakas anu paling lengkep pikeun spesialis kaamanan IT: ti alat pikeun nguji aplikasi wéb sareng nembus jaringan nirkabel kana program pikeun maca data tina chip idéntifikasi RFID.

Kit kalebet kumpulan garapan sareng langkung ti 300 alat kontrol kaamanan khusus sapertos Aircrack, Maltego, SAINT, Kismet, Bluebugger, Btcrack, Btscanner, Nmap, p0f.

Salaku tambahan, distribusi kalebet pakakas pikeun nyepetkeun pilihan kecap akses (Multihash CUDA Brute Forcer) sareng tombol WPA (Pyrit) ku ngagunakeun téknologi CUDA sareng AMD Stream, anu ngamungkinkeun GPU ngagunakeun kartu grafis NVIDIA sareng AMD pikeun ngalaksanakeun operasi. .

Sadaya kamajuan asli anu didamel dina distribusi disebarkeun dina lisénsi GPL sareng sayogi ngalangkungan Repository Git umum.

Versi Linux Kali Linux parantos dileupaskeun

cikeneh versi anyar tina sebaran Kali Linux 2019.1 dileupaskeun. Versi anyar tÉta parantos ngamutahirkeun vérsi pikeun komponén anu kalebet, kalebet panggunaan kernel Linux 4.19 kumargi versi pangénggalna kalebet Kernel 4.18.

Dina paket distribusi, sababaraha aplikasi nampi pembaruan sareng paningkatanana Urang tiasa nyorot platform analisis kerentanan Metasploit 5.0, ogé pakét Harvester 3.0.0 sareng DBeaver 5.2.3 sareng ogé daemon JSON-RPC énggal.

Perkawis dukungan ditambihan ku pangembang Kali Linux ieu Alat Pisang Pi sareng Pisang Pro parantos ditambihan ngawangun sistem ARM.

Dina set anu dihijikeun kanggo Raspberry Pi (skrip kalipi-tft-config ditambihan kana konfigurasi kanggo ngonpigurasikeun TFT LCD, anu ngamungkinkeun ngaleungitkeun pangiriman gambar anu misah pikeun papan anu nganggo tampilan anu nyambung)

Kumaha carana kéngingkeun Kali Linux 2019.1?

Pikeun anu hoyong ngaunduh pikeun nyobaan atanapi masang versi anyar sistem ieu pAnjeun tiasa ngalakukeun ieu ku langsung ka halaman resmi distribusi.

Dimana anjeun bakal mendakan link download pikeun gambar iso lengkep (3,2 GB) sareng gambar anu ngirangan (929 MB).

Sét sayogi pikeun x86, x86_64, arsitéktur ARM (armhf sareng armel, Raspberry Pi, Banana Pi, ARM Chromebook, Odroid). Salaku tambahan pikeun ngawangun dasarna sareng GNOME sareng versi anu dipangkas, versi kalayan Xfce, KDE, MATE, LXDE, sareng Enlightenment e17 sayogi.

Si Anjeun parantos pangguna Kali Linux, anjeun kedah angkat ka terminal anjeun sareng ngajalankeun paréntah ieu éta bakal tanggel waler pikeun ngapdet sistem anjeun, janten kedah disambungkeun kana jaringan pikeun tiasa ngalaksanakeun prosés ieu.

apt update && apt full-upgrade

Tip: Kumaha lebet kana Kali Linux saatos masangna?

Akhirna, sumber daya alit anu kuring pasihkeun ka pangguna Kali Linux anu énggal sareng anu sering konsultasi nyaéta kumaha cara lebet kana Kali Linux
Pamaké: root
Lulus: "kecap akses anu anjeun nunjukkeun dina prosés instalasi"

Kumaha cara ngabakar Kali Linux ISO kana USB?

Salaku pilihan terakhir anu kuring tiasa nawiskeun nyaéta metode pikeun nyieun USB anjeun sareng Kali Linux, metoda ieu gumantung pisan kana sistem operasi anu anjeun anggo, upami anjeun pangguna Windows anjeun tiasa nganggo alat Win32 Disk.
Di sisi anu sanésna, upami anjeun pangguna Linux, anjeun tiasa nganggo paréntah dd pikeun masang ISO dina USB anjeun, anjeun ngan ukur kedah ngaidentipikasi dimana titik pemasangan anjeun ngagaduhan USB, anjeun tiasa nganggo:

sudo fdisk -l
Sareng didieu anjeun bakal ditingalikeun titik gunung, anjeun kedah nganggo paréntah dd sapertos kieu:

dd if=kali-linux-2018.1-amd64.iso of=/dev/sdx bs=512k

Dimana "upami" mangrupikeun jalur anu aya di ISO, anu paling saderhana nyaéta nempatkeun diri anjeun tina terminal dina folder dimana anjeun nyimpen ISO sareng dimana "tina" mangrupikeun titik pemasangan USB anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.