Kali Linux 2020.1 sumping sareng sababaraha parobihan, diantarana login

kali-2020.1

Anyar versi anyar Kali Linux 2020.1 dirilis, anu mangrupa distro anu dirancang pikeun sistem uji coba kerentanan, Inok, analisis data residual sareng ngaidentipikasi akibat tina serangan jahat. Kali kalebet salah sahiji pilihan alat anu paling lengkep pikeun ahli kaamanan IT - tina alat pikeun nguji aplikasi wéb sareng penetrasi jaringan nirkabel kana program pikeun maca data tina chip RFID ID.

Ikét kalebet koleksi tina garapan sareng langkung ti 300 utiliti verifikasi kaamanan khusus, sapertos Aircrack, Maltego, SAINT, Kismet, Bluebugger, Btcrack, Btscanner, Nmap, p0f. Salaku tambahan, kit distribusi kalebet alat pikeun ngagancangkeun pilihan kecap akses (Multihash CUDA Brute Forcer) sareng tombol WPA (Pyrit) ku ngagunakeun téknologi CUDA sareng AMD Stream, anu ngamungkinkeun anjeun nganggo GPU kartu vidéo NVIDIA sareng AMD. operasi komputer.

Naon anu énggal dina Kali Linux 2020.1?

Kalayan ngaleupaskeun vérsi anyar ieu, sacara standar padamelan disayogikeun dina pangguna anu teu dipikaresep (kumargi samemehna sadayana operasi dilakukeun salaku root).

  • Sajaba ti éta kredensial aksés sistem dirobah, sakumaha sateuacanna sanés pangguna: root
  • ngaliwat: toor

Ieu ayeuna dianggo:

  • pangguna: kali
  • lulus: kali

Ogé, ngeunaan kompilasi Kali anu béda kalayan méja sorangan, ayeuna gambar pamasangan universal tunggal diusulkeun kalayan kamampuan pikeun milih méja anu bakal dipilih ku pangguna numutkeun selerna.

Tina pilihan anu ditawarkeun, urang tiasa mendakan XFCE, Gnome, KDE, Mate, LXQT. Sacara total, tilu gambar universal ayeuna ditawarkeun: pamasangan lengkep, versi langsung, sareng gambar minimal pikeun pamasangan dina jaringan.

Tina parobihan sanés anu menonjol tina vérsi anyar ieu:

  • Ngarobih tampilan installer grafis.
  • Kanggo Gnome, aya téma desain énggal, sayogi dina versi anu poék sareng cahya.
  • Ikon anyar parantos ditambihan kanggo aplikasi anu kalebet.
  • Modeu Kali Undercover parantos dioptimalkeun, disimulasikeun tina perenah Windows, supados henteu ngahudangkeun kacurigaan nalika damel sareng Kali di tempat umum.
  • Komposisina kaasup utiliti anyar cloud-enum, emailharvester, phpggc, sherlock sareng splinter.
  • Utiliti dihapus anu peryogi Python 2 tiasa dianggo.

Dina waktos anu NetHunter 2020.1 dileupaskeun disiapkeun, lingkungan pikeun alat sélulér dumasar kana platform Android kalayan pilihan alat pikeun sistem uji coba pikeun kerentanan.

Kalayan NetHunter, dimungkinkeun pikeun mastikeun palaksanaan serangan khusus pikeun alat sélulérs, contona, nyonto operasi alat USB (keyboard BadUSB sareng HID, niron adaptor jaringan USB anu tiasa dianggo pikeun serangan MITM, atanapi keyboard USB anu ngalaksanakeun substitusi karakter).

Kitu ogé tiasa nyiptakeun titik aksés jahat (MANA Malicious Access Point) NetHunter dipasang dina lingkungan platform Android standar dina bentuk gambar chroot anu ngajalankeun versi Kali Linux anu diadaptasi khusus.

Pamutahiran konci nalika diluncurkeun ku NetHunter 2020.1 Éta mangrupikeun persiapan édisi Rootless, anu henteu peryogi aksés root dina alat.

Unduh sareng kéngingkeun Kali Linux 2020.1

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nyobian atanapi langsung masang versi distro anyar dina komputerna, aranjeunna kedah terang yén aranjeunna tiasa ngaunduh gambar ISO lengkep (2.7 GB) atanapi gambar anu ngirangan (2 GB) anu parantos sayogi kanggo diunduh dina situs wéb resmi tina sebaran.

Wangunan sayogi pikeun x86, x86_64, arsitéktur ARM (armhf sareng armel, Raspberry Pi, Banana Pi, ARM Chromebook, Odroid). Salaku tambahan kana kompilasi dasar sareng Gnome sareng vérsi anu dikirangan, varian ditawarkeun ku Xfce, KDE, MATE, LXDE sareng Enlightenment e17.

Akhirna enya Anjeun parantos pangguna Kali Linux, anjeun kedah angkat ka terminal anjeun sareng ngajalankeun paréntah ieu éta bakal tanggel waler pikeun ngapdet sistem anjeun, janten kedah disambungkeun kana jaringan pikeun tiasa ngalaksanakeun prosés ieu.

apt update && apt full-upgrade


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Robert Diaz cenahna

    Versi ieu labirin pikeun kuring kusabab henteu mungkin pikeun milih basa sareng kuring resep kana éstétika anu saencana

  2.   Thomas cenahna

    Sepuhna palsu, henteu dimimitian ku kali / kali

bool (leres)