Kali Linux 2020.4 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Anyar Pengumuman pelepasan Kali Linux 2020.4 dileupaskeun, di mana sababaraha parobihan utama parantos dilakukeun, kumargi parobihan tina ZSH kana Bash dina gambar desktop, ogé versi anyar Win-Kex, alat-alat anyar ditambihan sareng seueur deui.

Pikeun anu teu wawuh sareng Kali Linux, aranjeunna kedah terang yén éta dirancang pikeun sistem uji coba pikeun kerentanan, Inok, analisis data residual sareng ngaidentipikasi balukar tina serangan jahat.

Kali kalebet salah sahiji kumpulan pakakas anu paling komprehensif pikeun para profesional ngeunaan kaamanan komputer, tina alat pikeun nguji aplikasi wéb sareng nembus jaringan nirkabel kana program pikeun maca data tina chip RFID. Ikét kalebet kumpulan garapan sareng langkung ti 300 utiliti.

Kali Linux 2020.4 Fitur Anyar Anyar

Dina versi anyar Kali Linux 2020.4 ieu, para pangembang nyatakeun yén de cangkang ZSH standar dipaké tibatan Bash.

Alesan pikeun pindah ka ZSH dicutat ngagaduhan kamampuan maju sareng kamampuan ngagunakeun Bash kénca salaku pilihan (chsh -s / bin / bash), sareng garis paréntah ditata ZSH.

Nalika ngalebetkeun konsol, pesen dipidangkeun sareng tautan kana dokuméntasi, gambar pamasangan khusus sareng pitunjuk ngarobih / usr / bin / python ti Python 2 janten Python 3.

Ogé disorot diperbarui ngawangun pikeun AWS EC2 sareng nambihan dukungan pikeun GovCloud.

Ogé, éta dina versi anyar Kali Linux 2020.4 ieu vérsi paket anu diénggalan tina seueur komponén sistem anu kalebet, anu parantos disingkronkeun sareng anu Debian, sapertos kernel Linux anu parantos diénggalan kana vérsi 5.9, GNOME ka 3.38 sareng KDE ka 5.19.

Sacara standar, Pakét proxychains4 dipaké (ProxyChains-NG), anu dianggo pikeun neraskeun koneksi ngalangkungan proxy SOCKS4a / 5 atanapi HTTP.

Sareng alat-alat anyar anu ditambihan:

  • Apple bleee
  • CertGraph
  • dnscat2
  • FinalRecon
  • goDoH
  • hostapd-mana
  • Kerangka Metasploit v6
  • Whatmask

Di sisi Win-Kex (Pangalaman Windows + Kali Desktop) dirancang pikeun dijalankeun dina Windows di lingkungan WSL2 (Windows Subsystem for Linux), ieu parantos diénggalan sareng dina édisi énggal "Mode sési ningkat" parantos ditambihan (–Esm), anu ngagunakeun RDP pikeun aksés.

Dina waktos anu sasarengan, pelepasan NetHunter 2020.4 disiapkeun., lingkungan pikeun alat sélulér dumasar kana platform Android kalayan pilihan alat pikeun sistem uji coba pikeun kerentanan.

Ngagunakeun NetHunter, dimungkinkeun pikeun mastikeun palaksanaan serangan spésifik dina alat sélulér, contona, ngaliwatan panularan alat USB (BadUSB sareng HID Keyboard - emulasi adaptor jaringan USB anu tiasa dianggo pikeun serangan MITM, atanapi USB keyboard anu ngalaksanakeun substitusi karakter) sareng nyiptakeun jalur aksés palsu (MANA Evil Access Point).

NetHunter dipasang di lingkungan standar tina platform Android dina bentuk gambar chroot, anu ngajalankeun versi Kali Linux anu khusus diadaptasi.

Tina parobihan di NetHunter 2020.4, ménu anyar pikeun nyadangkeun sareng mulangkeun file konfigurasi disorot, sareng ngarobih animasi boot.

Modul "Magisk Persistence" dilebetkeun, anu ngamungkinkeun anjeun ngaleungitkeun momotan Magisk (ngamungkinkeun anjeun ngarobih komponén sistem sareng ngamanipulasi aksés root) saatos masang NetHunter.

Unduh sareng kéngingkeun Kali Linux 2020.4

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nyobian atanapi langsung masang versi distro anyar dina komputerna, aranjeunna kedah terang yén aranjeunna tiasa ngaunduh gambar ISO lengkep dina situs wéb resmi tina sebaran.

Wangunan sayogi pikeun x86, x86_64, arsitéktur ARM (armhf sareng armel, Raspberry Pi, Banana Pi, ARM Chromebook, Odroid). Salaku tambahan kana kompilasi dasar sareng Gnome sareng vérsi anu dikirangan, varian ditawarkeun ku Xfce, KDE, MATE, LXDE sareng Enlightenment e17.

Akhirna enya Anjeun parantos pangguna Kali Linux, anjeun kedah angkat ka terminal anjeun sareng ngajalankeun paréntah ieu éta bakal tanggel waler pikeun ngapdet sistem anjeun, janten kedah disambungkeun kana jaringan pikeun tiasa ngalaksanakeun prosés ieu.

apt update && apt full-upgrade


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.