Kali Linux, suite kaamanan IT anu hébat

Dipikanyaho yén ekosistem GNU / Linux sacara umum serbaguna sareng tiasa diadaptasi kana sababaraha padamelan, ti mimiti damel di bumi dugi ka padamelan anu rumit pisan dina komputer super.

Diantara seueur sebaran GNU / Linux, sadayana pikaresepeun sareng mangpaat gumantung kana cita rasa sareng kabutuhan masing-masing jalma, aya sababaraha anu langkung khusus, anu ngagaduhan fungsi anu langkung maju dina sababaraha bidang sareng tugas anu langkung spésifik. Distribusi ieu, sanaos henteu cocog, atanapi ngan saukur kapaké pikeun sadaya pangguna, nawiskeun fungsionalitas anu kuat pisan dina masing-masing lapangan padamelan. Distribusi anu bakal urang tingali nyaéta salah sahiji, anu khususna, fokus kana bidang kaamanan komputer.

Sebaran ieu disebat Kali Linux Ubuntu, sareng éta, ampir henteu diragukeun, suite anu paling lengkep sapertos na, parantos ngahontal tujuan pikeun ngolompokkeun alat-alat lapangan ieu dina hiji tempat, ngagampangkeun panggunaanana.

Kali Linux mangrupikeun distribusi anu didaptarkeun pikeun kaamanan komputer, sanés ngalaksanakeun tindakan haram. Sadaya kagunaan anu dipasihkeun ka Kali, kedah didorong ku tujuan pendidikan sareng etika.

asli

Kali dumasar kana Debian, sareng didesain utamina pikeun kaamanan IT umum sareng audit. Ayeuna dikokolakeun ku Offensive Security Ltd. anu ngembangkeun distribusi ti panulisan BackTrack (ogé dikembangkeun ku aranjeunna), sebaran miheulaan ka Kali, sareng anu suksés pisan di antara anu kalibet dina kagiatan ieu.

Kali Linux parantos dipasangkeun sareng sajumlah ageung program anu aya hubunganana sareng topik kaamanan komputer (langkung ti 600 program), sababaraha anu paling dikenal nyaéta Nmap (scanner port), Wireshark (sniffer), John the Ripper (A cracker). tina kecap akses) sareng suite Aircrack-ng (Software pikeun tés kaamanan dina jaringan nirkabel), salian ti Metasploit anu teu aya tandinganna, suite eksploitasi kerentanan anu hébat.

KaliLinux

Distribusi ieu gampang pisan dipasang (éta persis dipasangna Debian), sareng sanaos henteu gampang digunakeun, aya seueur inpormasi dina Internét, sareng jalma-jalma anu cukup cekap terang kumaha ngokolakeunana sareng anu ngajar élmuna, kalobaannana kualitasna hébat, anu pisan mempermudah diajar aranjeunna.

Éta ngagaduhan sababaraha fitur kanggo dipasang atanapi dijalankeun (contona, éta ngagaduhan modeu "Forensik"), éta dioptimalkeun pikeun dijalankeun dina modeu langsung, sahingga henteu tiasa dideteksi. Ogé, sakumaha anu aranjeunna nyarios dina halaman wébna, "aranjeunna kataji ku ngadukung sadaya alat ARM", anu mangrupikeun fitur anu saé sareng pikaresepeun dina sababaraha kasus.

Pikeun ngarengsekeun tulisan, kuring nyungkeun pidéo munggaran tina vérsi énggal anu bakal dirilis dina 11 Agustus, nyusun ulang distribusi sareng nambihan hal-hal énggal kana distribusi anu parantos lengkep, sareng ayeuna dina format Rolling Release.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Sareng GNOME? Sigana mah teu aya kabutuhan pikeun éta. Distribusi Inok kedah gaduh minimal bulistir pikeun dianggo dina alat naon waé. Jigana ku Openbox éta bakal langkung saé .. tapi atoh ..

    1.    Yukiteru cenahna

      Anjeun gaduh poin @elav, tapi nyatana éta henteu penting pisan. GNOME, KDE, hebat pisan dugi ka tiasa dianggo pikeun nga-audit, upami anjeun raoseun damel sapertos kitu.

      Di dieu titik tina ngagunakeun GNOME nyaéta pikeun genah, langkung ti anu séjén. Salaku tambahan, Kali siap siap dianggo salaku distro pikeun auditing sareng peretasan etika, tapi kuring terang saeutik pisan peretas anu leres-leres nganggo distro ieu pikeun ngalaksanakeun padamelanana, biasana biasana sareng Debian, Ubuntu, Fedora atanapi langsung sareng OpenBSD atanapi FreeBSD.

      1.    elav cenahna

        Leres, tangtosna, tapi upami anjeun badé Inok PC anu lami sapertosna, ku GNOME anjeun bakal nyéépkeun sababaraha damel, éta anu kuring hartosna langkung saé nganggo Openbox ..

      2.    eliotime3000 cenahna

        Dina kasus eta, upami anjeun ngaraos henteu raoseun ku standar GUI, anjeun tiasa teras-teras gumantung kana TTY (sanés kasenangan seuseueurna alat audit anu didamel di TTY sareng sanés di GUI).

    2.    omartinez cenahna

      Gambar utama saluyu sareng gnome, tapi éta ngagaduhan pakakas pikeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun gambar anjeun nyalira sakumaha anu anjeun pikahoyong, tiasa kalebet desktop anu sanés (lxde, kde, mate, xfce ...), sareng tiasa nyiptakeun sistem pikeun karesep anjeun, sabab anjeun ogé tiasa milih bungkusan anu anjeun hoyong kalebetkeun, jsb.

      1.    Yukiteru cenahna

        Nya, éta mangrupikeun pilihan anu luar biasa 😀

      2.    eliotime3000 cenahna

        Gagasan anu saé. Ku cara kieu kuring nyingkahan sangsara ku GNOME.

  2.   NaM3lesS cenahna

    Kuring henteu kantos nganggo pribadi ieu.
    Ogé bores anu "kumaha kuring ngalakukeun ieu di kali" atanapi "batur terang ngeunaan .."
    Hal anu sanésna nyaéta kuring ningali seueur jalma anu maénkeun pentéstér sareng lebet kana dunya GNU / LINUX kalayan kali kalayan henteu ngagaduhan seueur élmu (juakers).

    Pondokna, kuring langkung saé masang hal-hal dina distro ti mimiti, pikeun ngagaduhan anu dipasang.

    PS: Gnome moal beurat teuing pikeun ieu?

    Salam!

    1.    Yukiteru cenahna

      Upami ideu anjeun pikeun damel sareng auditing komputer sareng peretasan etika, henteu masalah DE atanapi WM anu anjeun anggo, anjeun bébas nganggo lingkungan anu langkung gampil sareng gampang dianggo nganggo sakumpulan alat anu badé dianggo pikeun tugas-tugas anu tetep dina émutan.

    2.    omartinez cenahna

      Leres aya jalma anu ngagunakeun Kali tanpa terang naon anu dilakukeun sareng anu percanten dina Péstéstér, tapi upami leres dilakukeun (nyaéta, nyobian diajar sareng henteu ngan ukur nyobian ngarobih), Kali tiasa janten alat anu saé pikeun ngamimitian dina dunya kaamanan komputer.

      Sedengkeun pikeun desktop, pamekar nawiskeun pilihan pikeun ngatur gambar sareng ngalebetkeun desktop pilihan anjeun.

  3.   Sli cenahna

    Naon anu matak pikasediheun, kuring henteu pernah resep sareng langkung kusabab éta henteu ngamimitian dina komputer kuring. Pikeun pemula éta langkung saé wifisalx anu mawa skrip pikeun pemula sareng dina basa Spanyol, ogé nami backtrack langkung saé

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kali Anjeunna sacara praktis déwi Hindu waktos, parobihan, sareng karuksakan. Maka kunaon aranjeunna ngaganti nami distro.

  4.   Bitl0rd cenahna

    Kalayan gnome? éta bakal langkung saé ku openpox Heboh jsb. Ieu kumaha aranjeunna disusun. Blackarch

    1.    omartinez cenahna

      Pamekar masihan pilihan pikeun ngarobih gambar anjeun nyalira, sahingga éta ngagaduhan desktop, bungkus, sareng sajabana anu anjeun pikaresep.

  5.   Gustavo cenahna

    Leres, kuring nyobian masang backtrack nalika kuring bahkan langkung énggal dina Linux, saur éta sanés ide anu saé pisan ... Anu kuring hoyong nyaéta diajar naon anu tiasa dilakukeun sareng masing-masing alat ieu.

  6.   Yukiteru cenahna

    Iraha kuring ningali tulisan sapertos kieu janten émutan yén urang masihan budak hiji bazooka 😀

    1.    eliotime3000 cenahna

      Untungna, alat-alat auditing dilakukeun heula dina konsol sareng engké ku ujung payun pikeun nyegah batur ngamangpaatkeun kurva diajar (éta sababna Beini henteu ngagaduhan nasib anu sami sareng Kali).

  7.   Roberto Méjia cenahna

    Kuring boga rasa hormat anu luhur pikeun Kali linux sabab kuring nganggap yén éta henteu distro pikeun panggunaan saha waé atanapi panggunaan sapopoé sabab numutkeun anu kuring nguping, sadaya tugas linux Kali dijalankeun dina modeu root anu sok dianggap ekstrim Ogé, bahaya yén dina pendapat pribadi kuring kuring henteu kantos satuju sareng Hacking kecuali pikeun tujuan pendidikan atanapi kaamanan

  8.   Genténg cenahna

    Pidéo éta nyatakeun yén aranjeunna parantos ngarobih antarmuka panganggo (hihi)
    Kuring ngan ukur mikir jero yén éta ngeunaan waktos aranjeunna milih Gnome 3 atanapi lingkungan anu aya vérsi anu pang anyarna, bahkan LXDE atanapi XFCE (karesep kuring pikeun jenis distro), openbox ogé saé

  9.   Ignacio cenahna

    Abdi bogoh ka Gnome, naha aya anu lepat ???

    1.    Yukiteru cenahna

      Henteu, henteu leres

  10.   Kadés cenahna

    Pikeun anu teu ngalaman, kaleuleuwihan aplikasi tiasa ageung, pikeun ahli kaleuleuwihan aplikasi henteu diperyogikeun, saéstuna, rata-rata ahli nganggo distro naon waé sareng masang bungkus anu biasana anjeunna anggo, anu henteu kedah sadayana, kuring resep kana BackTrack dina waktosna, kuring miceun éta kusabab kuring henteu resep Debian sareng turunanana, tapi anu pasti nyaéta jenis distribusi ieu ngagaduhan poténsi pendidikan anu unik, anu panasaran sareng diajar nyalira, anjeun bakal resep salametan ieu.

    Catetan: GUI henteu penting, éta mangrupikeun distribusi sareng sapertos kitu anjeun tiasa masang sareng nganggo GUI pilihan anjeun sareng kuring henteu resep Gnome saprak vérsi 3.0 na.

  11.   Malaikat Acatecatl cenahna

    Pisan pikaresepeun! Kuring nganggo Debian salaku sistem kaamanan ... XD

  12.   Alejandro cenahna

    Pikeun aranjeunna anu nyarioskeun ngeunaan GNOME, anjeun ogé kedah ningali kana Parrot Security OS, nganggo desktop MATE sareng éta ogé ngagaduhan alat Kali anu sami.
    Salaku tambahan Kali ogé tiasa ngahijikeun XFCE, MATE sareng desktop sanésna ngan ukur ngédit file.

  13.   Ska Ucing cenahna

    Abdi nganggo ayeuna!

  14.   batu pasir cenahna

    Kumaha saur anjeun ngeunaan Cyborg Hawk Linux, aya anu nyarankeun ka kuring, numutkeun distribusi kaamanan komputer anu saé pisan, naha aya anu parantos nganggo éta?

  15.   Anjeun Buntu cenahna

    Bener na.