Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

Kamajuan sareng pamekaran sosial sareng Free Software sareng Open Source

El software sapertos anu sanés produk pangaweruh, kedah dianggo sajauh-jauhna, pikeun kauntungan umum sadaya, éta, éta kedah dibagi keur ngahasilkeun kamajuan sareng pamekaran di na pikeun Kamanusaan.

Kalér, tungtung pamungkas, pikeun dituturkeun pikeun sadaya anu ngembangkeun sareng nganggona, Élmu sareng Téhnologi, Informatika sareng Komputasi, utamina anu kagungan gerakan téknologi-sosial, sapertos Parangkat Lunak Gratis sareng Gerakan Sumber Terbuka, éta kedah milarian jumlah pangluhurna kamungkinan karaharjaan sareng kabagjaan ngalangkungan panggunaan anu disumbangkeun (Hardware, Software, Pangetahuan sareng Filsafat), dina biaya sareng waktos terendah pikeun Perusahaan.

perkenalan

Parantos dina publikasi samemehna, parantos urang tingali kumaha manpaatna pikeun masarakat salaku sakabeh, Software gratis sareng Sumber Terbuka, naha éta didamel, dianggo atanapi dibagi ku, kanggo sareng ti jalma, komunitas, perusahaan sareng pamaréntah. Conto anu saé tina pernyataan ieu nyaéta tulisan kami anu sateuacanna dina GNU / Kaséhatan, anu urang marios hal-hal ieu:

KASEHATAN GNU: Ayeuna nganggo tambalan anyar 3.6.2 pikeun ngamimitian 2020

KASEHATAN GNU: Ayeuna nganggo tambalan anyar 3.6.2 pikeun ngamimitian 2020

"Sacara umum, «GNU Health» mangrupikeun hiji anu saé «Sistema Libre de Gestión Hospitalaria y Salud». Maka, éta ditujukeun pikeun ahli kaséhatan, lembaga kaséhatan sareng pamaréntah. Salaku tambahan, sistem ieu ngalaman kamekaran anu luar biasa dina sababaraha taun ka pengker sareng sacara aktif nyumbang kana ningkatkeun téknologi anu aya hubunganana sareng dunya «Software Libre y de Código Abierto» sareng ékosistem tina «GNU/Linux»".

Tulisan anu saacanna matak anu pikaresepeun, dina arah anu sami tina topik anu dirawat, anu disebat "Parangkat lunak Gratis salaku Kawijakan Publik Negara anu épéktip", anu kuring terang parantos jelas, ieu di handap:

"… Panggunaan «Software Libre» siga a «Política Pública de Estado», Éta sanés ngan ukur sual pantun atanapi biaya, tapi éta mangrupikeun unsur anu mendasar pikeun pangwangunan modél anu muncul ayeuna «Gobierno (Abierto y Electrónico)» sedemikian rupa sehingga warga masarakat yakin yén aranjeunna sasuai sareng parameter panggunaan anu dipercaya sareng aman, pikeun sadayana".

Parangkat lunak Gratis salaku Kawijakan Publik Negara anu épéktip

Parangkat lunak Gratis salaku Kawijakan Publik Negara anu épéktip

Sareng pamustunganana, urang tiasa nyebatkeun 2 telepon deui "Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu" y "KABEH: Nyarios kabuka Ngembangkeun sacara kabuka", dimana urang ningali kumaha Perangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka didamel, diadopsi sareng diterapkeun ti perusahaan swasta, pikeun kapentingan kamajuan sareng pamekaran téhnologis, ékonomi sareng sosial sorangan sareng Perusahaan.

"dina ieu Revolusi Industri Kaopat, anu aya Alat ékosistem (Aplikasi, Sistem sareng Platform) tina «Software Libre y Abierto» ni'mat nyoko kana cenah «nuevas tecnologías», ngamungkinkeun anu Organisasi bisa jadi leuwih kalapa sareng nguntungkeun dina waktos-waktos ieu. Sanaos ogé éta faktor manusa mangrupakeun konci, utamina dina tingkat latihan sareng penguasaan alat ieu".

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Software gratis sareng Sumber Terbuka pikeun kamajuan sareng pamekaran sosial

Ayeuna kumaha, seueur Pamaréntah sareng komunitas, organisasi publik sareng swasta aya dina rencana investasi anu penting, panilitian, pamekaran sareng palaksanaan téknologi gratis sareng terbuka (Hardware sareng Software), pikeun nawiskeun atanapi kéngingkeun prosés sareng kagiatan atanapi barang sareng jasa, gratis sareng anu mayar, tiasa dicarioskeun, kalayan jelas sareng akurat yén urang ngahontal poin moal mulang.

Un poin moal mulang, sapertos anu pernah kajadian, iraha Lisénsi / Linux Ubuntu mimiti netep di Supercomputer sareng Mobiles, sareng ayeuna pikeun jalma seueur panginten teu tiasa ngabayangkeun Supercomputer tanpa Distribusi Linux atanapi Mobile tanpa Android.

Dinten ayeuna, parantos seueur pamaréntah kauntungan sareng kauntungan ka wargana, panggunaan sareng palaksanaan Parangkat lunak gratis sareng aplikasi Open Source sareng sistem, berorientasi pikeun nyanghareupan tantangan lokal anu dipikaresep kamajuan nasional sareng pamekaran.

Paduli, upami éta dipaké pikeun ngajamin atanapi nawiskeun jasa anu langkung aman, transparan atanapi ékonomi, atanapi ku nguatkeun kamandirian téknologi nasional, atanapi ngan saukur ku pantun téknologi, khususna dina bidang pamaréntahan, panggunaan prosés sareng téknologi gratis sareng terbuka, di daérah sapertos jasa kaséhatan, pendidikan, kaamanan, atanapi manajemén sumberdaya, data, inpormasi, komunikasi, jasa, prosedur, anu ngolah gambar, sareng anu sanésna, ngagaduhan poténsial pikeun ngamajukeun pangwangunan ékonomi sareng sosial ti seueur nagara.

Pondokna nyiptakeun, nganggona, damel, ngadukung kana Parangkat Lunak Gratis sareng Open Source, dina bidang pamaréntahan sareng organisasi komunitas, umum atanapi swasta, ngagaduhan kauntungan langsung pikeun ningkat pangaruh sumberdaya téknologi sareng ékonomi, pikeun kamajuan sareng pamekaran anu sami sareng Warga sareng / atanapi Pangguna na.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan kumaha ciptaan sareng panggunaan  «Software Libre y Código Abierto» al «Progreso y desarrollo social» sareng ku sabab éta, pentingna atanapi aya hubunganana sareng komunitas urang, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.