Naha urang resep garis paréntah tibatan GUI?

Tinjauan tulisan sanésna kuring mendakan sual sakedik ieu anu nyababkeun kuring pisan, leres yén salah sahiji hal munggaran anu kauninga ku pangguna sistem sanés (kecuali FreeBSD) nyaéta kami henteu nganggo GUI. Nyarios leresna, éta ogé katingalina rada panasaran pikeun kuring dina mimiti lalampahan GNU / Linux kuring. Kuring kedah ngaku yén ngalangkungan waktos, ayeuna kuring nganggo garis paréntah langkung seueur tibatan program GUI anu sanés, sareng sababaraha kali kuring langkung resep program garis paréntah tibatan program anu langkung rumit kalayan guI anu matak heran.

Mitos

Sabenerna ieu henteu lain ngan ukur mitos pakotaan, sabab henteu sapertos sistem sanés anu namina moal disebatkeun di dieu, éta aya dina GNU / Linux dimana anjeun leres-leres gaduh libertad tina pilihan. Kuring miharep yén dina sistem anu sanés aya kagunaan anu aya di dieu. Tapi hayu urang ningali sacara langkung caket dina masalah ieu, upami henteu seueur hal anu henteu jelas:

Pelayanan

Urang sadayana parantos nguping kecap Server, sababaraha yakin éta komputer super anu ngawasa Google atanapi Amazon, atanapi anu di perusahaan anjeun. Tapi kanyataanna nyaéta a Server ngaréspon a modél gawé. Kami nganggo istilah ieu pikeun ngarujuk kanyataan yén kami ngagaduhan program anu sayogi pikeun pangguna (konsumén) sareng masrahkeun aranjeunna hal. Conto dasar nyaéta Apache, anu dianggo pikeun ngaladenan halaman wéb dina internét. Program ieu nganteurkeun html ka konsumén anu nyungkeun éta.

Pangladén gambar

Tapi sanés ngan ukur server anu tiasa dina komputer super anu dimungkinkeun ku Google sareng seueur perusahaan sanésna, bahkan laptop anu "pangkolotna" tiasa janten server, utamina nalika urang nyarioskeun gambar. Urang sadayana ngajalankeun a server gambar dina laptop urang pikeun tiasa gaduh layar fungsional, dina hal ieu server jeung langganan aranjeunna jalma anu sami. Conto anu paling umum nyaéta X (katelahna xorg-server dina seueur distribusi) sareng gaganti anu énggal Wayland. Kami moal masihan penjelasan anu lengkep naha org, atanapi kumaha jalanna Wayland, atanapi filosofi anu aya di balik proyék hébat ieu, tapi kami bakal ngajelaskeun yén éta berkat aranjeunna anu urang tiasa gaduh web browser sapertos Firefox atanapi Chrome, atanapi seueur program anu sanés.

Gerentes jandéla

Manajer jandela damel langsung sareng sérver gambar, padamelan na aya dina tingkat "langkung handap", kumargi aranjeunna ngatur (hampura kaleuleusan) kumaha windows didamel, dirobih, ditutup. Éta biasana lumayan saderhana sareng lingkungan desktop diwangun dina ieu. Daptar na ageung, tapi kuring ngan ukur bakal ningalkeun ideu anu mana anu aranjeunna softwares minimalis, anu ngamungkinkeun anjeun gaduh kontrol anu cukup dasar pikeun gambar server.

Lingkungan desktop

Sakumpulan perangkat lunak anu langkung khusus anu henteu ngan ukur ngamungkinkeun operasi server gambar, tapi ogé nyayogikeun kamampuan kustomisasi. Diantara ieu, anu pangkolotna sareng paling beurat nyaéta KDE sareng GNOME, tapi urang ogé ngagaduhan lingkungan anu langkung enteng sapertos LXDE atanapi Mate, Kayu manis, jsb.

CLI (Paréntah Paréntah Antarmuka)

Saatos sakedap ningali kana dunya server gambar, urang ayeuna nuju kana topik urang deui. CLI, ngakibatkeun program naon waé anu dilaksanakeun ku jalur paréntah, ogé git, vim, weechat, atanapi ogé, naon waé anu aya émut. Anjeun tiasa tingali yén kuring nyarioskeun program anu, sanaos dieksekusi dina garis paréntah, nunjukkeun sajenis "antarmuka grafis" sapertos weechat o vim. Pikeun sadayana anu teu acan nyobian aranjeunna, kuring nyarankeun aranjeunna, aranjeunna dasarna anu kuring anggo sadidinten.

Naha CLI langkung saé tibatan GUI

Hayu urang nyobaan anu saderhana 🙂 Dinten anu sanés kuring hoyong damel dina tambalan Portage (manajer paket Gentoo). Sapertos proyek kolaborasi anu saé, jumlah garis kode ngaleuwihan 70k. Coba muka éta dina IDE sapertos NinjaIDE (Portage ditulis dina Python) sareng moal lami-lami diperhatoskeun yén nalika layar mimiti dimuat, mesin anjeun janten lambat pisan (sahenteuna mah i7 mah) sareng ieu ngan ukur nyobian buka kode sareng robih kana warna standar «bantosan».

Ayeuna cobian lakonan hal nu sami sareng vim, éta ngamuat kuring dina hitungan rébu sadetik, sareng dina waktos anu sami nempatkeun warna "geulis" sareng anu sanés-sanésna.

CLI parantos lami sateuacanna

Sababaraha di dieu bakal nyarios yén program éta kolot, Kuring nelepon aranjeunna mantap. Upami anjeun tiasa ningali jumlah jam anu diinvestasikeun dina ngawangun emacs, vim, gdb, sareng ratusan program konsol sanés, anjeun tiasa perhatoskeun yén jumlah kode sareng fungsionalitas anu saé pisan aranjeunna sacara praktis parantos ngumbar sagala anu diperyogikeun pikeun direngsekeun. Seueur GUI Pikeun program anu parantos mantep dina CLI-na, aranjeunna moal ngagaduhan fungsionalitas anu sami, ieu ngan saukur kusabab upami urang ngadamel tab pikeun tiap subcommand anu sayogi, contona git, urang bakal kaleungitan diri antara pilihan sareng éta moal produktip, sabab éta bakal hésé pikeun digawé.

CLI langkung gancang

Sihir dimimitian ku konci na Tab, ieu sanés ngan ukur sobat dalit anjeun nalika ngotéktak komputer méja di terminal anjeun, tapi nalika leres ngonpigurasi, éta ngamungkinkeun anjeun nyingetkeun kalimat panjang janten 2 hurup sareng Tab, 3 hurup sareng Tab, atanapi bahkan serat sareng Tab.

Tapi ieu sanés ngan ukur kauntungan, urang anu parantos nyéépkeun waktos pikeun diajar vim o emacs Urang tiasa nyarios yén sanaos kurva diajar rada langkung luhur tibatan IDEs dinten ayeuna, dina tungtungna hasil produktivitasna luar biasa, teu tiasa ngabayangkeun waktos anu tiasa leungit nalika mindahkeun beurit. Ngagaduhan keyboard dina 90% waktos sanés ngan ukur ngajarkeun konsentrasi, sajaba ti éta, kanyataan tina ngetik pisan dina keyboard bakal ngajadikeun anjeun lincah sareng produktif. Sareng ayeuna urang balik deui ka titik anu sateuacanna, parantos lami pisan sareng kami, program sapertos ieu parantos ngagaduhan sagala fungsionalitas anu tiasa dipikiran ku batur, hiji paribasa anu lumayan pikeun urang anu ngagunakeun éta dina pikiran:

Upami anjeun nganggo langkung ti 4 konci, panginten aya jalan anu langkung saé.

Sederhana tapi kuat, vim ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun sadayana kalayan seueur konci sareng kamungkinan kombinasi, anu henteu tiasa lirén diajar, tapi ogé leres yén pikeun tiasa ngagunakeunana henteu perlu terang sadayana, sakitar 10 atanapi 15 cekap pikeun ngamimitian janten langkung produktif.

CLI masihan anjeun kadali lengkep

Nalika salah sahiji ngajalankeun operasi sareng mouse, atanapi program tina sérver gambar, sadaya konfigurasi tambahan anu dilaksanakeun saat diklik henteu salawasna aya, ieu henteu kajantenan sareng terminal, di dieu anjeun ngagaduhan kakuatan mutlak naon éta dilaksanakeun atanapi henteu, kalayan pilihan naon atanapi dugi ka mana. Ku langkungna waktos anjeun sadar yén anjeun peryogi kirang tina anu anjeun pikirkeun, sareng éta ngabantosan anjeun pikeun ngalakukeun sababaraha hal ku cara anu langkung difokuskeun.

GUI ogé ngagaduhan barang anu nyalira

Kuring moal nyebatkeun yén urang sadayana kedah nganggo CLI salawasna, éta henteu idéal ogé, kuring nyalira nganggo GUI ampir sadaya waktos, pikeun nyerat tulisan ieu kuring nganggo Chrome kuring, sareng ningali email abdi nganggo Évolusi (sanaos kuring ogé nganggo mutt rada akhir-akhir ieu). Sareng kuring nebak ieu mitos pangageungna sadayana ... yén jalma nyangka yén GNU / Linux ngan ukur ngakhiri aranjeunna, kuring resep lingkungan desktop kuring, éta rada minimalis, tapi kuring resep sapertos kitu I Sareng biasana ngan ukur dua atanapi tilu program anu ngajalankeun, Chrome mah, Évolusi sareng terminal mah 🙂

Ieu sababaraha alesan kunaon kuring resep pisan kana CLI sareng naha kuring ngajak anjeun nyobian, aranjeunna engké tiasa tungtungna sapertos kuring nganggo langkung seueur CLI tibatan GU 😉 Salam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    «Siga proyek kolaborasi anu saé, jumlah garis kode ngaleuwihan 70k. Bagéan ieu nyieun kuring teuing ribut. Naha aya kamustahilan téknis naha kode éta kedah dipadetkeun dina file anu sami? Henteu hadé pikeun misahkeun kabiasaan dina sababaraha éntitas anu béda (file / kelas / modul)?
    Éta henteu sigana mangrupikeun alesan anu sah pikeun maksa hiji téknologi tibatan anu sanés, pikeun nyingkirkeun kaunggulan anu diusulkeun ku sabab kurangna bentuk pangwangunan. Bisi wae, kuring ngobrol tanpa terang naon proyek khusus anu dimaksud, aya sabab anu langkung ageung anu maksa jalan éta

    1.    ChrisADR cenahna

      pantun,

      Nya, panginten ieu meryogikeun sakedik penjelasan, tapi naon anu kuring sebut salaku "proyek anu saé" nunjukkeun yén jumlah garis nyatakeun yén éta mangrupikeun komunitas anu séhat anu tetep tumuh. Aya proyek kalayan jumlah garis anu langkung alit, tapi lumayan séhat dina pamekaranana. Pikeun nyatana anu leres, portage dibagi kana saloba file sabisa, tapi perlu tetep bagian dikelompokkeun sapertos perpustakaan, atanapi saklar anu ngakibatkeun sababaraha fungsi sanés. Tapi nalika ngimpor proyek kana seueur IDE ayeuna, éta nunjukkeun yén éta bakal maca sadaya file dina proyék sareng nyobian nempatkeun format "visual" anu leres.

      Kuring miharep ngajantenkeun langkung jelas 🙂 sareng hatur nuhun pikeun koméntar.
      Wasalam

  2.   henteu aya namina cenahna

    Ngagunakeun garis paréntah? Leres, tapi ngan ukur nalika lumaku. Nyaéta, nalika éta langkung raoseun sareng langkung gancang. Salaku conto, upami kuring hoyong masang program anu tangtu, langkung gampang pikeun kuring pikeun ngetik sudo apt install programname tibatan pikeun muka manager perangkat lunak, milari éta, tandana pikeun masang teras pencét "install". Tapi umumna ieu sanés masalahna. Salaku conto: upami kuring hoyong nyalin 20 lagu anu kuring paling resep tina hiji diréktori ka anu sanés éta super-nyaman pikeun ngalakukeun Ctrl + Klik nalika anjeun anteng marios daptar ageung ti pangatur file teras sered tur teundeun. Conto sanésna: upami kuring hoyong partisi disk langkung saé éta dilakukeun ngaliwatan gparted (program anu ngalaksanakeun réa paréntah bari nunjukkeun anjeun sacara grafis kumaha disk na) tibatan ngalakukeun éta sacara manual. Daptarna tiasa henteu aya tungtungna. GUI tiasa (kanyataanna biasana) ngajantenkeun damel langkung gampang, salian ti nambihan pungsionalitas anu kanggo aplikasi kli anu ditangtoskeun moal mungkin

    1.    ChrisADR cenahna

      ogé éta gumantung kana kumaha anjeun raos ku garis paréntah ... contona:

      find dir/musica -name "archivo" -exec grep cp {} dir/nuevo \;

      kalayan sakedik sihir dina bash anjeun bahkan tiasa ngadamel fungsi anu ngajalankeun sami sareng nempatkeun nami lagu:

      Sapertos kitu

      mover(){
      find dir/musica -name $1 -exec grep cp {} dir/nuevo \;
      }

      sareng siap! anjeun tiasa mindahkeun sadaya lagu anjeun ku saderhana

      mover cancion1.mp3

      🙂 Sedengkeun pikeun anu kadua, sanaos sabagéan GUI ngadamel padamelan éta "langkung saderhana" ku ngahindarkeun émutan sareng malikan paréntah, ieu ngan ukur gunana pikeun kerangka umum, nalika anjeun peryogi anu khusus, gparted atanapi GUI anu sanés tiasa pondok 🙂 sareng GUI ulah nambihan fungsionalitas tambahan, éta ngan ukur nyandak anu aya dina CLI (henteu sadayana) sareng ngolompokkeunana, tapi henteu nyiptakeun aranjeunna

      Wasalam

      1.    henteu aya namina cenahna

        henteu masalah sabaraha prosésna otomatis ku:
        mindahkeun lagu1.mp3

        maka, kuduna, bakal aya:
        mindahkeun lagu2.mp3
        mindahkeun lagu3.mp3
        .
        .
        .
        mindahkeun lagu20.mp3
        aya seueur lagu anu ngagugah ...
        kalayan mana wae file manager .. ngan ukur peryogi 20 klik sareng gerakan drag & drop. Kuring henteu terang, tapi sahenteuna manajer kuring (Lumba-lumba) ngamungkinkeun kuring pikeun saderhana sareng gancang-gancang (kirang ti 5 detik) milah daptar 100 lagu dumasar nami, tanggal, ukuran, tag, peringkat, albeum, seniman, durasi, jsb. pikeun kuring éta PRODUKTIFitas sareng éta ogé nambihan fungsionalitas kana garis paréntah.

        Sedengkeun pikeun conto anu sanés .. GParted: OKÉ .. upami anjeun peryogi anu khusus pisan sapertos ngarobih nilai standar bait per inode nalika pormat, anjeun kedah buka konsol .. tapi babaturan, éta sanés normal na. 99% waktos GParted bakal sampurna nyumponan kabutuhan urang ku cara anu saderhana sareng gancang pisan, sahenteuna pikeun kuring, éta ogé produktivitas

        Wasalam

        1.    ChrisADR cenahna

          Nya, éta conto automation dina bentuk anu paling saderhana, sakumaha anjeun nyarios "upami kuring hoyong nyalin 20 lagu abdi anu kuring paling resep tina hiji diréktori kana lagu anu sanés", sadayana éta penting kalayan waktos ngabantosan anjeun "tenang" marios daptar anjeun saatos mesen na ogé ngeklik sareng sanésna, terminal ngamungkinkeun éta sareng seueur deui dina ngan hiji garis, panginten sakitar 0.1 detik éksékusi dina prosesor anjeun (sanaos parantos sepuh), upami panon anjeun sareng beurit tiasa méréskeun éta , muhun abdi badé kana GUI 🙂 sareng sanés kuring nyarios yén kuring henteu nganggo éta, aranjeunna gaduh seueur hal anu mangpaat, kuring moal nolak, tapi sahenteuna kuring parantos mendakan kaparaban anu langkung ageung di terminal, salian ti ngabantosan kuring latihan saeutik program unggal dinten nalika ngaotomatisasi padamelan. Paribasa anu umum di kalangan SysAdmins nyaéta "upami anjeun ngalakukeun hal anu sami langkung ti sakali sapoé, ngajadikeun otomatis éta, upami anjeun ngalakukeun sakali sakali sadinten langkung ti dua dinten, ngajadikeun otomatis éta, upami anjeun ngalakukeun éta bahkan sabulan sakali, otomatiskeun éta . "

          Tapi yeuh, dina hal rasa sareng warna, masing-masing gaduh hal masing-masing, kuring ngawatesan diri pikeun ngabagi hal-hal anu kuring resep 🙂 sareng meureun aya seueur jalma anu "sieun" kana hal-hal sapertos emacs, vim, atanapi terminal anu sami , ku postingan ieu Kuring ngan ukur nyoba masihan anjeun saeutik kapercayaan sareng panasaran ku kituna anjeun tiasa nyobian aranjeunna sareng mutuskeun 🙂

          Wasalam

          PS: Kuring terang seueur pangembang anu GUI henteu ngarengsekeun hal-hal kusabab jumlah kompleksitas anu diperyogikeun dina unggal dintenna, anu panginten pangguna "biasa" moal pernah ningali, tapi éta henteu nunjukkeun yén langkung seueur pangguna "Commons" tiasa anggo alat ieu sareng kéngingkeun manpaat anu langkung serbaguna anu sami.

          1.    henteu aya namina cenahna

            Kuring masih mikir yén pikeun tugas ieu (sareng seueur anu sanés) peryogi kirang waktos nganggo manajer file dibandingkeun sareng garis paréntah ... tapi hé, sakumaha anjeun nyarioskeun aya rasa sareng warna pikeun sadayana.

            Kuring henteu nolak ogé kuring sieun terminal, tapi kuring henteu ningali éta kalimat anu ampir wajib, janten kuring ngamimitian ku nyarios "Garis paréntah enya, tapi lamun pantes"

            Sedengkeun pikeun pamekar, aya sadayana, tapi skala na jelas nunjukkeun ka hiji sisi: Kuring ngajak anjeun ningali:

            https://pypl.github.io/IDE.html

            Sigana pamekar "umum" ningali kaunggulan damel di lingkungan grafis anu pinuh ku fasilitas upami urang ngabandingkeun sareng anu bet damel sareng éditor "ukur téks"

    2.    anjeun ngaduruk cenahna

      Salaku conto: upami kuring hoyong nyalin 20 lagu anu kuring paling resep tina hiji diréktori ka anu sanés éta super-nyaman pikeun ngalakukeun Ctrl + Klik nalika anjeun anteng marios daptar ageung ti pangatur file teras sered tur teundeun.

      Aya manajer file baris komando anu sakumaha praktis atanapi langkung ti grafik, sapertos Vifm atanapi Ranger. Ogé pikeun disk partisi aya aplikasi garis paréntah sapertos cgdisk kalayan antarmuka e ncurses.

      1.    ChrisADR cenahna

        Nya, leres 🙂 Kuring henteu terang naha seueur pisan jalma anu takwa ka terminal, éta saleresna mangrupikeun alat anu mantap tur serbaguna, hal anu kedah diusahakeun sadayana sahenteuna dina jero.

        Hatur nuhun pikeun ngabagi sareng salam.

      2.    henteu aya namina cenahna

        Leres, manajer file terminal aya sateuacan grafik. Sedengkeun pikeun kepraktisan, éta gumantung kana naon anu anjeun pikahoyong. Manajer file grapik naon waé anu disayogikeun ku tab, paporit, modeu titingalian, pratinjau, kamungkinan pesen dina 1000 cara anu béda, pikeun nyambungkeun terminal, masang plugin, jst, jsb, jsb. anu ngajantenkeun aranjeunna langkung serbaguna dibandingkeun mana waé pangatur file téks.

        Saé henteu kedah kedah awon

    3.    bageur35 cenahna

      éta ngan ukur anjeun diajar ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun dina klién, sareng kuring ngajamin yén éta bakal langkung gampil, naon anu anjeun sebutkan gampang pisan anu anjeun lakukeun ku rsync sareng anjeun tiasa sacara gampang ngadamel skrip.

      Kuring nyarankeun anjeun pangatur file faila anu disebut ranger anu ngagaduhan sadayana anu anjeun sebatkeun.

  3.   Alberto cardona cenahna

    Éndah !!
    Kuring masih teu tiasa mutuskeun masang Gentoo 🙁 (Abdi di BunsenLabs) Kuring ayeuna nganggo openbox sareng nganggo nano kanggo skrip Bash kuring
    Tapi éta ngajantenkeun kuring hoyong miluan Vim atanapi Emacs!
    Wasalam
    Abdi resep maca tulisan anjeun

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Alberto 🙂 Kuring bagja pisan anjeun resep tulisan kuring, kuring resep nulis tulisan.
      Kuring miharep anjeun surak sareng tangtos na leres, éta pikeun salawasna nyobian anu énggal

  4.   ChrisADR cenahna

    Nya, ku ieu kuring bérés ngajawab dua koméntar terakhir sareng kuring ngahargaan moderator anu henteu nampi langkung seueur perkawis éta, ieu henteu kamana waé sareng ideu na henteu kedah ngeusian daptar koméntar ku séri argumen anu miharep atanapi ngalawan hiji atanapi anu sanés.

    Sedengkeun pikeun "kagunaan", panginten saha waé anu nganggap ieu nganggap yén ngan GI anu gaduh plugins, tapi anu leres nyaéta plugins terminal sakumaha rupa-rupa sareng fungsionalna sapertos jalma anu ngagunakeunana, conto anu paling jelas nyaéta

    https://vimawesome.com/

    Daptar plugin anu ampir teu aya tungtungna pikeun vim anu ngajantenkeun langkung serbaguna tibatan seueur IDE ... sareng nyarios, link éta henteu nyebatkeun yén daptar éta kalebet jalma anu nganggo IDEs dina Windows sareng Mac, anu leres-leres langkung seueur nyarioskeun Vim ngeunaan Eclipse kumargi upami urang ngabandingkeun jumlah jalma anu nganggo Eclipse dina tilu platform, Vim moal aya anu éra gaduh tempat ka 4 anu pantes.

    Tapi bakal rada jauh ... yén jalma "biasa" ngagunakeun hiji hal henteu nyatakeun yén ieu pasti saé, tapi sigana Windows bakal langkung saé tibatan sistem anu sanés 🙂 panginten éta ngan ukur aranjeunna langkung resep diajar kumaha ngagunakeun hal sabab aranjeunna resep pilihan gampang ... atanapi kusabab perusahaan anjeun parantos mutuskeun ngalaksanakeun standar (Eclipse mangrupikeun standar di seueur perusahaan, éta bakal ngajelaskeun sajumlah pangguna ... sapertos Android sareng Visual Studio, anu ngan ukur hiji-hijina hartosna damel sareng bahasa masing-masing ... sedengkeun Vim Éta mangrupikeun pilihan GRATIS pikeun anu ngagunakeun éta)

    . "Ugly" mangrupikeun istilah anu subyektif pisan, kuring tiasa nganggap "awon" desain Qt, atanapi WebKit, atanapi bahkan antar muka Mac OS ... tapi éta henteu hartosna yén batur ningali éta ku cara kitu, éta ngan ukur masalah payung kabiasaan

    Wasalam

    1.    henteu aya namina cenahna

      Abdi hormat kahoyong henteu kersa masihan hak pikeun némbalan.

      kanggo inpormasi hungkul:
      https://vim.sourceforge.io/download.php

  5.   Claudio cenahna

    Kuring sapuk pisan sareng Anonim, tapi upami kuring, kuring pangguna saderhana, tanpa kanyaho jero ngeunaan analis atanapi programmer. sareng sapertos kitu, kuring peryogi GUI pikeun ngajantenkeun kuring seueur harta karun di linux, contona dinten ayeuna sareng janten taun 2017, teu aya aplikasi GUI anu gampang ngabagi folder dina jaringan Linux, sareng kuring nyarios Linux, kuring henteu kéngingkeunana Kalayan Samba sareng Windows, kuring nyarioskeun jaringan Linux anu murni. Pikeun tiasa ngabagi jaringan Linux anjeun kedah ngonpigurasikeun NFS anu tangtu sareng ngan ukur ti jalur paréntah, waktos janten boros sareng kuring ogé henteu ngajelaskeun naha sesah pisan gaduh GUI anu ngajantenkeun gampang sapertos kajadian di Windows.
    Numutkeun ka ChrisADR "Kuring pamekar parangkat lunak ngora" sareng anjeun ningali yén anjeun terang seueur perkawis éta, naha anjeun kedah ngembangkeun aplikasi GUI anu ngagampangkeun naon anu kuring nembé ngajelaskeun atanapi naha anjeun judul anu murni sareng sombong? Éta sami sareng upami dokter masihan pendapat ngeunaan kumaha langkung saé pikeun ngalakukeun operasi, bari henteu pernah dilakukeun. "Anjeun ningali pingos di pengadilan" anjeun kedah ngembangkeun aplikasi GUI sateuacan masihan pendapat anjeun ti tempat "pengembang parangkat lunak" sareng upami langkung saé atanapi henteu nganggo terminal, anjeun kedah nempatkeun diri di tempat anu nganggo Linux sareng ka saha anu nganggona. Mudah-mudahan anjeun tiasa ningali tulisan ku ChrisADR, nampilkeun sareng ngabagi aplikasi GUI na, pikeun ngabagi file dina jaringan Linux. Di momen, teu aya, kecuali upami anjeun nganggo Samba ngan ukur pikeun dibagikeun Windows.

    1.    tagihan cenahna

      Nyiptakeun program sanés hal anu gampang dina hiji sore, peryogi usaha sababaraha minggu sahenteuna sareng naon anu langkung parah, maka urang gaduh usaha mangtaun-taun ngalereskeun kasalahan, ngamutahirkeunana sareng perpustakaan fungsi énggal anu ngajantenkeun anu dianggo anu sateuacana ., bungkusan pikeun sebaran anu béda, ...
      Tapi ogé, upami anjeun parantos gaduh SAMBA anjeun ogé tiasa nganggo antara dua GNU / Linux tanpa kedah nganggo Windows naon waé, naha anjeun badé nganggo solusi NFS?
      Sanaos manual anu anjeun tingali dina internét nyarioskeun tentang linux sareng windows, kantun turutan pitunjuk pikeun ngabagi folder tina linux teras nyambung ka folder jaringan anu sanés tina linux ogé.
      Sigana mah Ubuntu 16.04 masih gaduh palaksanaan gampang pikeun téma ieu: http://www.hernanprograma.es/ubuntu/como-compartir-una-carpeta-desde-ubuntu-16-04-a-traves-de-samba/