Kasalahan umum anu anyar dina énggal Linux

Aya langkung seueur pangguna sistem Lisénsi / Linux Ubuntu unggal dinten; kanaékanana masih lambat tapi tetep sareng sadaya jalmi ngagaduhan alesan nyalira nganggo distribusi GNU / Linux atanapi OS ti cabang sanés. Mungkin kusabab paningkatan ieu, pola kasalahan anu dilakukeun ku pendatang tiasa dititénan nalika aranjeunna sumping kana sistem gratis atanapi ideu anu sateuacanna parah anu nyusahkeun aranjeunna.



1. Entong dipasang tina Repository.
Ieu sanés kasalahan, tiasa dilakukeun tanpa masalah. Naon anu lumangsung nyaéta seueur pangguna sumping kana GNU / Linux kalayan méntalitas "Windows”Sareng teraskeun masang parangkat lunak ku cara éta: milarian Internét pikeun program anu dipikahoyong, unduh, sareng pasang éta. Pangguna ieu henteu ngémutan yén seueur distribusi anu ngagaduhan manajer paket anu ngagampangkeun prosés instalasi, sabab éta saéstuna saderhana sareng gancang.


2. Pembaruan "Selektif".
Milih naon anu diperbarui sareng naon anu henteu diperbarui tiasa ngajantenkeun sistem henteu stabil, antukna waktos. Paul nyarankeun ka flagging sadaya pembaruan anu dilaporkeun ku manajer pembaruan pikeun nyingkahan masalah poténsial.


3. GNU / Linux TEU Windows.
Konsép saderhana ngartos tapi sesah diasimilasi, saatos mangtaun-taun ngagunakeun sistem Microsoft. Anu anyar kedah ngémutan yén anjeunna nganggo OS anu sanés sareng éta ngagaduhan sasaruaan dina sababaraha titik tapi henteu sami ogé henteu ngagaduhan logika kerja anu sami. Kusabab kitu, anu anyar kedah ngagaduhan pikiran kabuka pikeun warta sareng nyobian diajar ti aranjeunna.


4. Pamakéan terminal.
Dina distribusi ayeuna, ampir sadaya "tugas harian" tiasa dilakonan ngalangkungan antar muka grafis. Nanging, saatos damel sareng sistem, teu lami unggal pangguna mendakan yén seueur pancén ieu tiasa dilakukeun langkung gancang ti terminal atanapi, sacara paradoks, aranjeunna langkung gampil sareng éta.


5. Nyalahgunakeun forum bantuan.
Bade forum anu ngagaduhan masalah anu tiasa direngsekeun dina 1 menit, saatos milarian sakedik dina Internét, ngalangkungan forum-forum éta atanapi bahkan muka halaman halaman lalaki, henteu ngahasilkeun. Upami anjeun tiasa mendakan jalan kaluar pikeun masalah anjeun sacara saderhana, naha nyéépkeun langkung seueur waktos pikeun ngajelaskeun masalah anjeun sareng / atanapi naon anu anjeun pikahoyong? Salaku tambahan, dina prosés milari solusi, seueur hal-hal sanés anu diajar salian ti mendakan solusi anu anjeun milari. Sareng di dieu kuring nambihan hal anu henteu disebatkeun ku Paul: kapuasan anu luar biasa tina masalah anjeun nyalira.


6. Anggo hak root ngan upami diperyogikeun.
Kalayan hak administrasi root, upami anjeun henteu terang naon anu anjeun laksanakeun, anjeun tiasa sacara serius kompromi kaamanan sareng / atanapi stabilitas sistem. Nalika ngajalankeun paréntah di terminal anu anjeun kedah root, éta disarankeun pikeun mastikeun naon anu anjeun lakukeun, naon anu bakal dihasilkeun.


7. Harepan teuing.
Tiasa waé pikeun nganggo sistem GNU / Linux di hardware lami sareng henteu kuat pisan, masihan kamungkinan anyar pikeun alat-alat anu ngumpulkeun lebu. Nanging, komputer ieu masih lami sareng distro Éta dianggo, henteu paduli kumaha entongna (atanapi dikonfigurasi), henteu ningkatkeun kakuatan PC / laptop éta.


8. Nganggo teuing anggur.
Éta logis yén, dina mimiti, anjeun hoyong nganggo programas Jandéla anjeun biasa. Nanging, hilap kana pilihan anu ditawarkeun ku aplikasi gratis sistem GNU / Linux nyaéta ngalalaworakeun pilihan anu optimal, sahenteuna. Aya sababaraha tabel kasetaraan parangkat lunak dina Wéb anu tiasa ngabimbing para novice, salami dinten-dinten mimiti nganggo GNU / Linux.


9. Teu maliré pesen kasalahan sistem.
Dina sistem GNU / Linux, kasalahan sering disarengan ku pesen anu jelas. Kami henteu kedah malire aranjeunna sabab kamungkinan anjeun henteu ngan ukur hiji anu nampi pesen-pesen ieu sareng aranjeunna bakal ngabantosan milarian solusina atanapi nyayogikeun inpormasi perkawis masalah dina forum, dimana pantes.


10. Nyerah gampang.
Teu aya anu lahir diajarkeun sareng unggal pangguna kedah diajar ngagunakeun OS dina komputerna. Jelas: upami pangguna terang kumaha ngagunakeun Windows, contona, éta kusabab aranjeunna parantos diajar, aranjeunna parantos nyéépkeun waktos pikeun ngenalkeun sakedik-sakedik. GNU / Linux sanés sistem anu sanés, dina hartos éta. Peryogi waktos, katekunan sareng katekunan pikeun diajar ngawasa éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.