Kayu manis: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Kayu manis: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Kayu manis: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

kayu manis éta éndah tur fungsional Lingkungan Desktop, ngeunaan anu kami henteu sering diterbitkeun, janten milik urang pos panungtungan ngahususkeun perkawis éta, langkung ti 3 taun ka pengker.

Ieu pastina disababkeun ku kanyataan yén, sacara umum, éta diucapkeun ngan ukur nalika diucapkeun linux mint, ti saprak nyarios Lingkungan Desktop lahir sareng ieu Sebaran GNU / Linux. Maka, dina ieu publikasi urang bakal fokus khususna Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

Kayu manis: Bubuka

Anu nyiptakeunna (Linux Mint) nyatakeun yén Kayu Manis nyaéta:

"Desktop Linux kalayan desain tradisional, diwangun ku téknologi modéren sareng ngenalkeun fitur-fitur inovatif anyar. Kayu manis nyaéta desktop Linux anu nyayogikeun fitur inovatif anu canggih sareng pangalaman pangguna tradisional. Tata perenah desktop mirip sareng Gnome 2 sareng téknologi Gnome Shell anu didasari. Kayu manis ngajantenkeun pangguna ngaraos betah sareng pangalaman desktop anu gampang dianggo sareng nyaman. " Bagéan kayu manis tina situs Linux Mint dina GitHub

Kayu manis: Eusi

Sadayana ngeunaan Kayu manis

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • Proyék dina kayu manis dirilis dina tanggal Désémber 20 2011 tapi diumumkeun sacara umum dina January 2 2012 dina blog tina linux mint. Versi kahijina ngeunaan Linux Mint 12 "Lisa".
  • Tina Vérsi 2.0, Kayu manis nyaéta Lingkungan Desktop lengkep, sareng sanés ngan ukur frontend pikeun GNOME sapertos GNOME Shell sareng Unity.
  • Nyayogikeun a panganteur dasar pamaké kalayan panél, juru panas, ménu, diantara anu penting. Anu ogé ditulis dina JavaScript, sedengkeun perpustakaan inti na ditulis dina "C".
  • Ayeuna nuju kanggo vérsi stabil 4.4.2

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Hiji dukungan anu saé pikeun anu hébat Linux Mint Distro.
  • Éta difokuskeun ngaronjatkeun produktivitas pamaké dina sistem operasi.
  • Wawaran a kasaimbangan alus teuing antara kagancangan, stabilitas sareng kagunaan.
  • Nyaéta ngamimitian janten kalebet kana Repository tina loba Distros.
  • pisan customizable na lightweight, utamina dina tingkat Panel sareng Desktop ngalangkungan pangaturan lanjutan sareng paningkatanana téma, applet, desktop na ekstensi.
  • Kasaluyuan asli sareng aplikasi GNOME3 sabab duanana nganggo GTK +.
  • Éta idéal pikeun jalma anu ngamimitian hijrah ti Windows ka GNU / Linux, Kusabab panganteur na nawiskeun aranjeunna a suasana anu rada akrab sareng gampang dianggo.

kalemahan

  • Biasana meakeun a jumlah sumber anu lumayan (RAM sareng CPU), sami sareng lingkungan desktop sapertos KDE Plasma sareng GNOME.
  • Dioptimalkeun pikeun ngalaksanakeun akselerasi pakakas, sahingga tiasa dianggo kalayan kartu grafis anu saé sareng komputer anu saé. Nanging, éta ngagaduhan modél alternatif modél boot gancangan.
  • Sareng alesan anu sami operasi percepatan hardware biasana nampilkeun sauyunan sareng panggunaan Mesin Virtual, sapertos VirtualBox.

Para diajar deui anjeun tiasa didatangan na ramatloka resmi sareng anu nyiptakeun Distro:

  1. Halaman wéb tina Proyék Kayu Manis
  2. Website Resmi Distro Linux Mint

Dimana anjeun tiasa mendakan inpormasi sareng / atanapi unduh Téma, Applét, Desktop sareng Penyuluh ngeunaan Kayu manis, atanapi ningali sawangan informatif, unduh Distro, tingali proyék sareng tim pakaitna, diantara seueur hal anu sanés. Tautan ieu ogé sayogi pikeun nambihan inpormasi ngeunaan kayu manis:

  1. Blog Mint Linux
  2. Forum Mint Linux
  3. Komunitas Mint Linux
  4. Proyék Linux Mint
  5. Spasi ngeunaan Kayu manis dina GitHub
  6. Arch Wiki ngeunaan Kayu manis

Kayu manis: Pamasangan

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install cinnamon-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desk Cinnamon sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install cinnamon
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Catetan: Anjeun tiasa ogé masang Lingkungan Desktop dumasar kana kayu manis saderhana atanapi lengkep ku ngaganti bungkusan cinnamon ku cinnamon-core o cinnamon-desktop-environment.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop kayu manis, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih Manajer Login Kayu manis-sési.

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu teh pos kaopat tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Kahiji ngeunaan GNOME, saterusna KDE Plasma y XFCE. Sedengkeun anu salajengna bakal ngeunaan MATE, LXDE sareng pamungkas LXQT.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «Cinnamon», anu aya diantara seueur anu aya, éta mangrupikeun salah sahiji anu pang elegan sareng cairan ayeuna di dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   usdiariom cenahna

    Kalayan debian janten desktop karesep kuring sabab kuring tiasa gancang gaduh sadayana, gnome sareng KDE anu berkesan sareng langkung komprehensif tibatan éta, tapi kuring henteu resep ngalakukeun langkung seueur klik pikeun dugi ka hiji tempat, kesederhanaan kayu manis, applet cuaca, jalan pintas dina panel sareng upami urang nambihan konky, kuring gaduh sadayana dimana-mana.

  2.   Autopilot cenahna

    Masalah sareng Debian nyaéta yén henteu datang ogé terintegrasi sareng Mint. Anjeun kedah nambihan, contona, paket-update-indikator anu ningkatkeun tapak RAM.

  3.   sebas cenahna

    Naon vérsi anu dipasang dina MX-Linux? Dimana éta antara vérsi "pangénggalna" dipasang dina Mint sareng versi "prasejarah" dipasang dina Debian?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Sebas. Paréntah "apt search cinnamon" ngalaporkeun hal-hal ieu: kayu manis / stabil 3.8.8-1 amd64