KDE Plasma Mobile 21.08 sumping sareng sababaraha ngalereskeun bug

Versi anyar na KDE Plasma Mobile 21.08 parantos dileupaskeun sareng dina versi anyar ieu, sababaraha perbaikan bug parantos dilakukeun, anu seuseueurna kanggo aplikasi jam, spacebar, kasts sareng seueur deui.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh kana KDE Plasma Mobile, anjeun kedah terang yén ieu platform dumasar kana édisi sélulér desktop Plasma 5, perpustakaan KDE Frameworks 5, tumpukan telepon Ofono, sareng kerangka komunikasi Telepathy.

Ngeunaan KDE Plasma Mobile

Struktur na kalebet aplikasi sapertos KDE Connect pikeun masangkeun telepon sareng sistem desktop, panempo dokumén Okular, pamuter musik VVave, Panempo gambar Koko sareng Pix, catetan rujukan sistem Buho, perencana kalénder Calindori, manajer file Index, Discover manager aplikasi, program ngirim SMS SpaceBar, diantawis aplikasi sanés tina proyék Plasma Mobile.

Pikeun nyiptakeun panganteur aplikasi, Qt, saperangkat komponén Mauikit sareng kerangka Kirigami ti Frameworks KDE dilarapkeun, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun antar muka serbaguna, cocog pikeun smartphone, tablet sareng PC. Server komposit kwin_wayland digunakeun pikeun mintonkeun grafik. PulseAudio dianggo pikeun ngolah sora.

Fitur anyar utama KDE Plasma Mobile 21.08

Dina versi anyar ieu tina pembaruan bulanan utamina kalebet perbaikan bug sareng anu disebatkeun dina iklan nyaéta yén aranjeunna sumping pikeun ningkatkeun Shell ku ngungkulan masalah anu mangaruhan keyboard virtual sareng ningkatkeun reliabilitasna nalika dibuka atanapi ditutup, salian ti ngalaksanakeun infrastruktur kanggo ngagampangkeun nyiptakeun tombol khusus kanggo konfigurasi gancang.

Diantara aplikasi Plasma Mobile anu ningkat dina vérsi ieu nyaéta aplikasi Jam lanu mana parantos ngagaduhan faktorisasi kode, katambah deui ayeuna ngamungkinkeun pangguna pikeun muterkeun waktos sareng netepkeun paréntah khusus pikeun ngajalankeun nalika waktos kadaluarsana. Aplikasi Jam ayeuna tÉta ogé nawiskeun pangguna Pinephone pangalaman anu langkung saé bentang sareng ogé ditekenkeun yén masalah anu aya hubunganana sareng jangkungna layar anu henteu cekap anu muncul dina Pinephone dina modeu lanskap dilereskeun sareng épék animasi na ditingkatkeun.

Kodeu na parantos ditulis deui pikeun nerapkeun setélan gancang tina panél luhur, komponén-komponén ditambihkeun pikeun nyiptakeun kancing nyalira pikeun gancang-gancang ngarobih setélan sareng dina aplikasi kanggo nampilkeun ramalan cuaca parantos didesain ulang sacara signifikan, anu antarbeuna parantos ditarjamahkeun pikeun nganggo Qt Gancang. Ngalereskeun masalah nampilkeun garis teuing kandel dina Pinephone.

Anu ngadangukeun podcast tina Kasts salian ti kéngingkeun sababaraha perbaikan bug alit, ayeuna ngamungkinkeun ngarobih lokasi dimana episode tina diunduh podcast sareng gambar sindangan, éta ogé ngagaduhan kamampuan pikeun masihan visualisasi ruang disk anu diilikan ku pamandangan sareng gambar, kumargi sateuacanna inpormasi ieu henteu disayogikeun sareng masalah panyimpenan kajantenan sareng pilihan kanggo mersihan cache ku gambar.

Di sisi séjén dina spacebar, tina vérsi anyar ieu parantos ngagaduhan dukungan pikeun nampi sareng ngirim pesen SMSSalaku tambahan, ayeuna leres ngawartosan pangguna ngeunaan pesen anu henteu acan dikirim sareng aranjeunna henteu deui diblokir nalika ngirim nomer telepon ka oFono dina format tampilan anu leres.

Tina parobihan sanés anu menonjol tina vérsi anyar ieu

  • Éta ogé nyerat deui kode pangaturan gancang panel luhur, nempatkeun infrastruktur anu bakal ngajantenkeun gampang nyieun tombol panyiapan gancang khusus.

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan vérsi pembaruan énggal ieu, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.

Kéngingkeun Plasma Mobile 21.08

Jalma anu resep ngagaduhan pembaruan Plasma Mobile Gear 21.08 énggal ieu kedah terang yén éta sayogi di gudang perangkat lunak tina sababaraha distribusi GNU / Linux anu sayogi pikeun alat sélulér, sapertos Manjaro Linux atanapi PostmarketOS.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.