KDE Plasma: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

KDE Plasma: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

KDE Plasma: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Kami périodik nyebarkeun beja pang anyarna ti KDE Plasma (5.17, 5.16, 5.15, 5.14, diantarana), atanapi dina sababaraha poko mogokeunana, atanapi a aplikasi menarik pikeun cenah Lingkungan Desktop.

Dina tulisan ieu kami bakal fokus khusus kana Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

KDE Plasma: Perkenalan

KDE Plasma Sapertos seueur batur Lingkungan Desktop (DE) anu ngajantenkeun hirup di anjeunna Sistem Operasi GNU / Linux, Éta mangrupikeun titimangsa anu lami, anu antukna janten salah sahiji anu paling sering dianggo, pikeun mahluk geulis, hampang, lengkep sareng fungsional.

Ti ayeuna na Vérsi 5, dipikanyaho ku nami plasma. Sarua sami naon GNOME asalna resep Lingkungan Desktop standar (standar) réa GNU / Distros Linux.

KDE Plasma: Lingkungan Desktop

Sadayana ngeunaan Plasma

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • KDE dina anjeunna Vérsi 1.0 dirilis dina tanggal 12 de julio de 1998 sareng dina arus na Vérsi 5, dikenal salaku KDE Plasma dirilis dina 15 de julio de 2014.
  • Ayeuna nuju a Lingkungan Desktop dimaksudkeun pikeun nyayogikeun a pangalaman nonton diperbarui akrab pilari sareng gampang dianggo pikeun pangguna naon waé sareng naon waé Sebaran GNU / Linux.
  • Ti mimiti, anjeunna parantos fokus mempermudah panggunaan panggunaan sareng domain tina sadaya fungsi, fitur sareng aplikasi anu ngalangkunganana, ngalangkungan a penampilan beresih sareng gampang dibaca (presentasi), sapertos kitu, nyayogikeun pangalaman pangguna interaktif anu diperbarui, dimodernisasi sareng bersih.
  • ngaran anjeun (KDE) nyaéta akronim pikeun "Kool Lingkungan Desktop". Éta diwangun sadayana murni Software gratis sareng Sumber Terbuka (Free sareng Open Source Software - FOSS).
  • Ieu mangrupikeun bagian tina Proyék KDE anu gumantung kana Organisasi KDE. Sareng éta dumasar kana toolkit QT.
  • Éta ngagaduhan integrasi anu saé sareng X Jandéla System display server, sareng ngagaduhan dukungan sareng integrasi anu saé sareng wayland, dugi ka ngamungkinkeun anjeun nganggo skala fraksi, atanapi ku kecap sanés, éta ngamungkinkeun pangaluyuan ukuran sadaya elemen dina desktop, tina windows, tina fon sareng panel dina cara anu sampurna pikeun monitor HiDPI.
  • Diantara ciri anu ayeuna menonjol nyaéta, nya geulis tur fungsional meja sareng ékosistem ageung na tina aplikasi. Sareng sanaos éta, éta enteng pisan sareng meryogikeun sababaraha sumber pikeun fungsi optimal.
  • Versi stabil ayeuna tina Lingkungan Desktop GNOME nyaéta nomer vérsi 5.17.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Una catetan lagu padet sajarah.
  • Hiji cekap dokuméntasi terstruktur ogé sareng diénggalan online.
  • Anu saé, lengkep sareng ékosistem alat diperbarui sareng aplikasi.
  • Una komunitas raksasa pangguna sareng kontributor didukung ku organisasi anu diaku kuat.
  • Interface Pamaké Grafis (GUI) tiasa disesuaikan pisan, mirip pisan sareng Windows, langkung ti GNOME sareng anu sanés anu langkung dikenal.

kalemahan

  • Éta biasana dianggap pangpangna sumberdaya anu kadua nganggo Lingkungan desktop, teras GNOME.
  • Biasana meryogikeun kartu grafik o kakuatan grafis anu saé pikeun nunjukkeun Interface Pangguna Grafis na anu éndah sareng kuat dina sadaya kamewahanana (GUI).
  • Tingkat kustomisasi tingkat tinggi na sareng sababaraha pilihan konfigurasi tiasa janten rumit atanapi rentan ka kagagalan kusabab disalahgunakeun.

Para diajar deui ti anu sami anjeun tiasa didatangan tautan wéb ieu:

  1. Halaman Wéb Resmi Project KDE
  2. Bagian Resmi Plasma KDE
  3. Wiki Resmi
  4. Aplikasi resmi
  5. Pengumuman resmi
  6. Inpormasi sareng Warta pikeun pangguna
  7. Inpormasi sareng Berita pikeun pamekar
  8. DEBIAN KDE Plasma Wiki

KDE Plasma: 5.18 LTS Béta

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install kde-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop Plasma KDE sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install kde-plasma-desktop sddm
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Catetan: Anjeun tiasa ogé masang Lingkungan Desktop dumasar kana KDE Plasma saderhana atanapi lengkep ku ngaganti bungkusan kde-plasma-desktop ku plasma-desktop, kde-standard o kde-full.

2 varian resmi Instalasi liwat CLI

tasksel -t install kde-desktop
aptitude -q --without-recommends -o APT::Install-Recommends=no -y install ~t^desktop$ ~t^gkde-desktop$

Peta tambahan atanapi pelengkap

      • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
      • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop Plasma KDE, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih SDDM Login Manajer.

Catetan: Saatos nguji éta Lingkungan Desktop Plasma KDE dipasang, anjeun tiasa install dina aplikasi asli tambahan sareng plugins anu diperyogikeun sami, sapertos, contona:

apt install akregator amarok amarok-utils ark baloo-kf5 basket bluedevil cantor digikam dolphin ffmpegthumbs filelight gwenview k3b kaffeine kate kde-baseapps kipi-plugins kmag kolourpaint4 konsole kppp krita krita-l10n krusader kshutdown ksshaskpass ktorrent marble okular qapt-deb-installer pkg-kde-tools qbittorrent skanlite smplayer speedcrunch udevil yakuake

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu teh pos kadua tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Kahiji ngeunaan GNOME sareng anu salajengna bakal ngeunaan XFCE.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «KDE Plasma», baheulana kawanoh ngan ukur salaku «KDE», anu sanés anu ayeuna dianggo di dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jlendres cenahna

    Vérsi plasma naon anu badé dipasang?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Jlendres. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Anu anjeun sayogi di gudang Distro anjeun bakal dipasang.

  2.   mikelet cenahna

    "Versi stabil Lingkungan Desktop GNOME ayeuna nyaéta vérsi nomer 5.17."

    "KDE" 😉

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Mikelete. Koméntar anjeun leres pisan. Ngaliwatan tautan dina tulisan anu disebut: Inpormasi sareng Warta pikeun pangguna anjeun tiasa ngahontal ieu publikasi panganyarna dina patarosan anu ditaros: Pengumuman peluncuran Plasma 5.17.5 ( https://kde.org/announcements/plasma-5.17.5.php?site_locale=es ).

      1.    mikelet cenahna

        Halo, abdi hartosna yén tulisan nempatkeun versi stabil tina desktop "GNOME", sareng kedah nempatkeun KDE.

        Hiji salam.

        1.    Pasang Masang Linux cenahna

          Tautan mimiti tulisan éta parantos dilereskeun kamari. Nuhun kana inpo na!