KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

Lamun omongan Kami ngeunaan Lisénsi / Linux Ubuntu jeung Komunitas Pamaké atanapi aranjeunna Lingkungan Desktop teu bisa dilawan aranjeunna bakal salawasna nangtung 2, anu henteu ngan ukur ageung tapi produktip pisan dina hal aplikasi anu dikembangkeun pikeun urang Sistem operasi gratis sareng terbuka.

Salah sahijina nyaéta "Komunitas GNOME" sareng anu sanésna "Komunitas KDE". Sareng dina ulasan anu munggaran ieu "(KDEApps1)" urang bakal mimitian ku ningali heula anu aya aplikasi resmi de la "Komunitas KDE", dimimitian ku anu aya di lapangan Pangwangunan parangkat lunak.

GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

Ngeunaan aplikasi resmi de la "Komunitas GNOME" kami ogé parantos masihan koméntar sateuacanna. Henteu ngan ukur sacara individual tapi seueur ogé proyék sareng prakarsa. Janten salah sahijina, ditujukeun di urang pos patali saméméhna anu tautan urang bakal langsung angkat di handap, upami aya anu hoyong konsultasi:

"Proyék anu narékahan pikeun ningkatkeun kamekaran sareng kamekaran aplikasi sareng perpustakaan pikeun ngalegaan ékosistem Lingkungan Desktop GNOME. Maka, GNOME CIRCLE mangrupikeun perangkat lunak anu saé anu dikembangkeun sareng sayogi pikeun platform GNOME. Henteu ngan ukur aplikasi sareng perpustakaan anu pangsaéna pikeun GNOME, tapi ogé ngusahakeun ngadukung pamekar independen nganggo téknologi GNOME." GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

Tulisan anu aya hubunganana:
GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

Kanggo inpormasi tambihan sareng mangpaat dina Téknologi anu dianggo ku "Komunitas GNOME" ieu tiasa ditalungtik link. Atanapi upami éta kasus, perkawis Lingkungan Desktop XFCE, anu salajengna link.

KDEApps1: Aplikasi pikeun Pangembangan Software

KDEApps1: Aplikasi pikeun Pangembangan Software

Pangwangunan - Aplikasi KDE (KDEApps1)

Di daérah ieu di Pangwangunan parangkat lunak, la "Komunitas KDE" parantos sacara resmi ngembangkeun 19 aplikasi diantarana urang bakal sakedap nyebut sareng masihan koméntar kana 10 anu munggaran, sareng kami ngan ukur nyebatkeun 9 deui:

Top 10 aplikasi

  1. Cervisia: Antarmuka sistem kontrol vérsi anu ramah. Éta ditujukeun pikeun nerapkeun CVS sareng program sistem kontrol vérsi sanésna nganggo antarmuka anu dihijikeun, nyayogikeun résolusi konflik, sajarah sareng bédana paningali, status file salinan damel, sareng nerapkeun kalolobaan fungsi kontrol vérsi.
  2. Kélap: Plugin kompiler clang anu ngaluarkeun peringatan anu aya hubunganana sareng prakték Qt anu saé.
  3. ELF Diséktor: Inspektur anu kapaké pikeun binér ELF, utamina nalika anjeun kedah ngalakukeun padamelan sapertos Periksa mudik katergantungan kana perpustakaan sareng simbol, analisis kinerja ukuran file ELF, sareng seueur deui.
  4. Galéri Kirigami: Penjelajah elemen grafis pikeun Kirigami, mangrupikeun kerangka KDE anu diwangun pikeun nyiptakeun aplikasi konvergénsi, nyaéta aplikasi anu antar muka na tiasa diadaptasi pikeun lingkungan anu keuna sareng desktop.
  5. Tapak tumpukan: Utilitas parangkat lunak anu ngalacak sadaya alokasi memori sareng nyatakeun kajadian ieu ku tilas tumpukan sahingga anjeun tiasa nganggo alat khusus anu ngamungkinkeun anjeun napsirkeun analisis kinerja memori ingetan gratis.
  6. KAppConto: Aplikasi anu gunana pikeun ngamimitian gancang ngagunakeun témplat anu aya anu nyayogikeun kode dasar anu sering ditulis sababaraha kali sareng struktur anu leres.
  7. KCachegrind: Alat analisa data analisis kinerja anu dianggo pikeun nangtoskeun bagian-bagian tina program anu nyéépkeun waktos nalika dilaksanakeun.
  8. KDebugSettings (Preferensi KDebug): Ngidinan anjeun milih QLoggingCategory anu ditampilkeun. QLoggingCategory nembongkeun pesen tina aplikasi dina konsol.
  9. Kdesrc-ngawangun: Alat anu ngamungkinkeun anjeun pikeun gampang nyusun KDE tina Repository kode sumber anjeun.
  10. Kdesvn: Klién Subversion anu nganggo API pangembangan Subversion asli sanés ngan ukur nganalisis kaluaran alat tina garis paréntah, sapertos anu dilakukeun ku sabagéan ageung klien.

Aplikasi anu sanésna

Aplikasi sanés anu dikembangkeun dina bidang ieu Pangwangunan parangkat lunak ku "Komunitas KDE" Aranjeunna:

  • Kembangan: Lingkungan pangwangunan terpadu
  • KDiff3: Antarmuka pikeun diff / tambalan
  • KImageMapEditor: Éditor Peta Gambar HTML
  • Kompare: Antarbeulit anu bénten / Patch
  • KUIViewer: Qt Desainer UI File Viewer
  • Lokalisasi: Sistem tarjamah anu dibantuan ku komputer
  • Massif-Visualizer: Antarmuka Analyzer
  • Rencana interior OSM pikeun KDE: Rencana interior OSM
  • Payung: Modél UML

Aplikasi KDE: Kuat, Palang-platform, sareng kanggo Sadayana

"Anggo perangkat lunak KDE pikeun surfing wéb, tetep hubungan sareng kolega, babaturan, sareng kulawarga, ngatur file anjeun, resep musik sareng pidéo, sareng kreatif sareng produktif dina damel. Komunitas KDE ngembangkeun sareng ngajaga langkung ti 200 aplikasi anu dianggo dina sagala desktop Linux, sareng sering ogé dina platform anu sanés." Aplikasi KDE: Kuat, Palang-platform, sareng kanggo Sadayana

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Dina kasimpulan, ngeunaan ulasan munggaran ieu "(KDEApps1)" tina sadaya anu aya aplikasi resmi de la "Komunitas KDE", anu mana kami parantos sacara khusus nyarioskeun sareng ngenalkeun jalma-jalma dina bidang Pangwangunan parangkat lunak, urang percanten yén éta bakal ngamajukeun sakedik langkung mantap sareng luar biasa pakakas parangkat lunak kumaha geulis tur rajin Komunitaseraera nawarkeun kami.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alain cenahna

    Pisan pikaresepeun, hatur nuhun pisan!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Alain. Hatur nuhun kana koméntar anjeun, éta sok pikaresepeun ngalaporkeun hal-hal berharga ka Komunitas.