KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

KDEApps2: Neruskeun ngajajah aplikasi Komunitas KDE

Kalawan ieu bagian kadua "(KDEApps2) » tina séri tulisan dina "Aplikasi Komunitas KDE" Kami bakal neraskeun ngajajah katalog tina aplikasi gratis sareng muka dikembangkeun ku aranjeunna.

Dina raraga ngalakukeun éta, teraskeun nambihan pangaweruh ngeunaan aranjeunna ka sadaya pangguna umum tina Lisénsi / Linux Ubuntu, utamina anu henteu nganggo «KDE Plasma » Como «Lingkungan Desktop» utami atanapi dampal suku.

KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

Ngeunaan KDE sareng Aplikasi na

"Komunitas KDE mangrupikeun tim internasional anu ngembangkeun sareng ngadistribusikaeun parangkat lunak sumber kabuka. Komunitas kami parantos ngembangkeun rupa-rupa aplikasi pikeun komunikasi, padamelan, pendidikan sareng hiburan. Kami nempatkeun fokus khusus dina milarian solusi inovatif pikeun masalah lami sareng énggal, nyiptakeun suasana anu dinamis sareng terbuka pikeun ékspérimén. " Naon KDE?

"Anggo perangkat lunak KDE pikeun surfing wéb, tetep hubungan sareng kolega, babaturan, sareng kulawarga, ngatur file anjeun, resep musik sareng pidéo, sareng kreatif sareng produktif dina damel. Komunitas KDE ngembangkeun sareng ngajaga langkung ti 200 aplikasi anu dianggo dina sagala desktop Linux, sareng sering ogé dina platform anu sanés." Aplikasi KDE: Kuat, Palang-platform, sareng kanggo Sadayana

KDEApps2: Aplikasi pikeun Atikan

KDEApps2: Aplikasi pikeun Atikan

Pendidikan - Aplikasi KDE (KDEApps2)

Di daérah ieu di pendidikan, la "Komunitas KDE" parantos sacara resmi ngembangkeun 25 aplikasi diantarana urang bakal nyebut sareng masihan koméntar, sacara téks sareng sakedap, 10 anu munggaran, teras kami bakal nyebatkeun 13 sésana:

Top 10 aplikasi

  1. Ngucapkeun: Pelatih lafal anu ngabantosan ningkatkeun sareng nyaring pangucapan tina basa asing ku murid.
  2. Kedip-kedip: Kaulinan éléktronik anu diterbitkeun taun 1978 anu nangtang pamaén pikeun nginget urutan anu nambahan panjang.
  3. Cantor: Antarbeungeut pikeun pakét matématika sareng statistik anu kuat. Cantor ngahijikeun kana Platform KDE sareng nyayogikeun antar muka pangguna grafis dumasar-lembar kerja.
  4. GCompris: Sakumpulan program atikan bermutu tinggi ngandung sajumlah ageung kagiatan pikeun murangkalih umur 2 sareng 10 taun.
  5. KAljabar: Aplikasi anu tiasa ngaganti kalkulator graphing anjeun. Éta ngagaduhan fungsi numeris, logis, simbolis sareng analisis anu ngamungkinkeun anjeun ngitung ungkapan matématika dina konsol sareng sacara grafis ngagambarkeun hasilna dina 2 atanapi 3 diménsi.
  6. kalsium: Program anu nembongkeun tabel périodik unsur-unsur. Anjeun tiasa nganggo Kalzium pikeun milari inpormasi ngeunaan elemen atanapi pikeun diajar ngeunaan tabel périodik.
  7. Kanagram: Kaulinan dumasar kana kecap anagrams: teka-teki direngsekeun nalika hurup kecap campuran dicampur deui dina urutan anu leres.
  8. KBruch: Program alit pikeun latihan itungan sareng fraksi sareng persentase. Jang ngalampahkeun ieu, latihan anu sanés disayogikeun sareng anjeun tiasa nganggo modeu diajar latihan sareng pecahan.
  9. KGeografi: Alat diajar géografi anu ngamungkinkeun anjeun terang babagian politik sababaraha nagara (divisi, ibukota divisi ieu sareng umbul-umbul na, upami aya).
  10. KhangMan: Kaulinan dumasar kana hobi anu terkenal ti hangman. Éta ditujukeun pikeun barudak umur genep taun ka luhur. Kaulinan ngagaduhan sababaraha kategori kecap kanggo diputer, contona: Sato (kecap anu aya hubungan sareng sato) sareng tilu kategori kasusah anu béda: gampang, sedeng sareng susah.

Aplikasi anu sanésna

Aplikasi sanés anu dikembangkeun dina bidang ieu pendidikan ku "Komunitas KDE" Aranjeunna:

  1. Kig: Géométri interaktif.
  2. Kiting: Alat rujukan / studi Jepang.
  3. Kletres: Diajar abjad.
  4. KmPlot: Plotter fungsi matématika.
  5. Kst: Alat pikeun visualisasi sareng nyusun susunan data ageung sacara langsung.
  6. KStart: Planetarium pikeun desktop.
  7. KTouch: Ngatik Tutor.
  8. Kturtle: Lingkungan program pendidikan.
  9. KWordQuiz: Palatih Kartu.
  10. LabPlot: Parangkat lunak grafik sareng analisis data.
  11. marmer: Bola maya.
  12. Menit: Parangkat lunak diajar musik.
  13. Parley: Pembimbing kosakata.
  14. Batok: Téori grafik Rocs.
  15. Lengkah: Simulator fisik interaktif.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, ku ieu révisi kadua "(KDEApps2)" tina aplikasi resmi anu aya di "Komunitas KDE", sareng khusus pikeun anu aya di lapangan pendidikan, kami arepkeun anu terang sareng nerapkeun sababaraha hal ieu aktip ngeunaan sagala rupa GNU / Distros Linux nyumbang kana panggunaan sareng masifisasi anu mantap tur luar biasa pakakas parangkat lunak kumaha geulis tur rajin Komunitaseraera nawarkeun kami sadayana.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.