Kdenlive 20.12 sumping sareng paningkatan pikeun nyiptakeun épék, tarjamahan sareng seueur deui

kdenlive-logo-hori

Pamekar proyék KDE parantos ngarilis Kdenlive 20.12 éditor pidéo video, anu diposisikan pikeun panggunaan semi-propésional, ngadukung damel sareng rékaman video dina format DV, HDV sareng AVCHD, sareng nyayogikeun sadaya operasi éditan pidéo dasar, contona, éta ngamungkinkeun anjeun nyampur video, sora sareng gambar sacara acak nganggo timeline sareng ogé nerapkeun seueur pangaruh.

Pikeun anu henteu sadar Kdenlive, anjeun kedah terang éta ieu mangrupikeun éditor pidéo gratis gratis anu endah pikeun GNU / Linux sareng FreeBSD sareng ngandelkeun sababaraha proyék sumber terbuka sapertos FFmpeg, kerangka video MLT, sareng épék frei0r.

Sakumaha didadarkeun di luhur, Kdenlive diwangun dina kerangka video MLT sareng ffmpeg, anu nyayogikeun fitur unik pikeun nyampur ampirkeun sagala jinis média.

Warta utama Kdenlive 20.12

Dina versi anyar ieu disorot éta fungsionalitas transisi ditambih ka lagu anu sami pikeun gampang nyiptakeun pangaruh transisi pikeun splices. Daripada nyaluyukeun daérah tumpang tindih dina dua klip, fitur anyar ngamungkinkeun anjeun ngan saukur nyetél lilana transisi sareng milih breakpoint anu nangtoskeun puncak transisi nalika anjeun ngaganti hiji klip anu sanés.

Alat anyar diusulkeun pikeun nambihan sareng ngédit tarjamahan, terintegrasi sareng timeline sareng dilaksanakeun dina bentuk lagu khusus sareng widget anyar, plus Ngadukung impor tarjamahan dina format SRT / ASS sareng ékspor dina format SRT. Pikeun ngarobih gaya sareng warna téksna, anjeun tiasa nganggo tag HTML.

Sadaya épék dikelompokkeun kana struktur katégori anu langkung lengkep. Sadaya épék sareng parameter na parantos diénggalan. Épék sora anu sayogi ayeuna ditampilkeun dumasar kana kasaluyuan sareng fungsina anu pakait dina sistem operasi ayeuna. Épék rusak sareng masalah parantos dialihkeun kana kategori épék épéktasi anu sanés anu ngantosan dipiceun dina rilis kahareup.

Disebutkeun ogé yén se parantos ngalaksanakeun épék anyar:

  • Tihang Gema pikeun ngeusian daérah sisi dina pidéo nangtung kalayan pola anu kabur
  • VR 360 sareng 3D pikeun dianggo sareng pigura stéréoskopik sareng tilu diménsi
  • Ékualiser video pikeun ngaluyukeun kacaangan, kontras, jenuh sareng warna
  • Pangaruh Crop by Fill ngagaduhan kamampuan pikeun néwak kana keyframes.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Ditambahkeun kamampuan pikeun ngaganti nami épék khusus sareng nambihan / ngédit pedaran pikeun aranjeunna.
  • Pagawean parantos dilakukeun pikeun ningkatkeun kagunaan garis waktos sareng ningkatkeun réspon antar muka. Klip dina timeline ayeuna robih warna dumasar tag anu napel dina panel proyék.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun ngontrol kaasupan normalisasi sora tina judul lagu.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun ngahapus sababaraha lagu sakaligus.
  • Dina dialog pikeun nyiptakeun arsip proyék, pilihan pikeun ngan arsipkeun klip-klip anu aya dina timeline anu dilaksanakeun, ogé pilihan pikeun milih format TAR atanapi ZIP.
  • Alat sumberdaya online parantos dialihkeun ka qtwebengine sareng ngalih kana muatan sumberdaya langkung ti HTTPS sacara standar.

Kumaha carana masang Kdenlive 20.12 dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa masang vérsi anyar ieu, Anjeun kedah nuturkeun pitunjuk anu kami bagikeun sareng anjeun di handap.

Pamasangan Anjeun tiasa ngalakukeun éta ku muka terminal sareng ngaéksekusi paréntah ieu di jerona:
sudo snap install kdenlive --beta

Pamasangan tina PPA (Ubuntu sareng turunan)

Cara anu sanés pikeun masang aplikasi ieu dina sistem anjeun nyaéta dibantuan ku gudang. Ku sabab kitu cara ieu valid pikeun Ubuntu sareng turunanana.

Di terminal aranjeunna bakal ngajalankeun paréntah ieu:
sudo add-apt-repository ppa:kdenlive/kdenlive-stable -y

Ayeuna aranjeunna bakal ngamutahirkeun daptar bungkus sareng repositories ku:

sudo apt-get update

Akhirna aranjeunna bakal masang aplikasi ku ngaéksekusi paréntah ieu di terminal:

sudo apt install kdenlive

Pamasangan ti AppImage

Tungtungna cara terakhir pikeun distribusi Linux ayeuna nyaéta ngaunduh paket AppImage.

Dina terminal kami badé ngajalankeun paréntah ieu:

wget https://download.kde.org/stable/kdenlive/20.12/linux/kdenlive-20.12.0-x86_64.appimage

Kami masihan idin palaksanaan sareng:

sudo chmod +x kdenlive-20.12.0-x86_64.appimage

Sareng pamustunganana anjeun tiasa ngajalankeun aplikasi ku ngaklik dua kali atanapi tina terminal nganggo:

./kdenlive-20.12.0-x86_64.appimage


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.