debian.social: situs pikeun nyederhanakeun komunikasi sareng eusi antara pamilon proyék

Sosial Debian

Cikeneh pamekar proyék Debian dileupaskeun ngaliwatan pernyataan bubuka sakumpulan layanan sosial Debian pikeun diayakeun dina situs debian. sosial sareng anu tujuan utami nyaéta nyederhanakeun komunikasi sareng patukeuran kontén di antara pamilon proyék.

Tujuan akhirna nyaéta nyiptakeun rohangan anu aman pikeun pangembang sareng pendukung proyek, dimana aranjeunna tiasa ngabagi inpormasi ngeunaan padamelan anu parantos dilakukeun, nunjukkeun hasil, komunikasi sareng kolega sareng ngabagi kanyaho.

 

Ayeuna, jasa ieu diluncurkeun dina modeu tés:

  • pleroma.debian.social: (dianggo ku parangkat lunak Pleroma) - platform microblogging terdesentralisasi anu ngingetan Mastodon, Gnu Social, sareng Statusne
  • pixelfed.debian.social: (dianggo ku parangkat lunak Pixelfed) - Ladénan ngabagi poto anu tiasa dianggo, contona, pikeun nyebarkeun laporan poto.
  • peertube.debian.social: (dianggo ku parangkat lunak PeerTube) mangrupikeun platform desentralisasi pikeun ngatur pidéo sareng streaming video, anu tiasa dianggo pikeun host tutorial video, wawancara, podcast, sareng rapat pangembang sareng laporan rékaman konperénsi. Salaku conto, sadaya pidéo konperénsi Debconf bakal diunduh ka Peertube.
  • jitsi.debian.social: (ngagunakeun parangkat lunak Jitsi): sistem pikeun konperénsi pidéo ngalangkungan Wéb.
  • wordpress.debian. sosial: (ngagunakeun parangkat lunak WordPress) - Platform pikeun pamekar blogging.
  • nyerat: (dianggo ku parangkat lunak WritingFreely) - Ieu sistem desentralisasi pikeun blogging sareng postingan. Ékspérimén ogé dilaksanakeun sareng ngalebetkeun sistem blogging terdesentralisasi dumasar kana platform Plume.

Dina waktos anu payun, Kamungkinan nyiptakeun layanan olahtalatah dumasar kana Mattermost henteu dikaluarkeun ogé., platform komunikasi dumasar kana Matrix sareng jasa pikeun tukeur file sora dumasar kana Funkwhale.

Kaseueuran jasa terdesentralisasi sareng ngadukung federasi pikeun berinteraksi sareng sérver anu sanés. Salaku conto, nganggo akun dina layanan Pleroma, anjeun tiasa ngalacak pidéo énggal dina Peertube atanapi gambar dina Pixelfed, ogé nyéépkeun koméntar kana jaringan Fediverse terdesentralisasi sareng berinteraksi sareng jasa sanés anu ngadukung protokol ActivityPub.

Sapertos kitu platform na ngan parantos dileupaskeun, tapi henteu acan diluncurkeun sabab masih aya sababaraha masalah anu kedah direngsekeun.

contona tina masalah anu dipikaterang ayeuna yén pamekar Debian badé ngabéréskeun sateuacan ngalebetkeun fase béta anu leres, sebatkeun ieu:

  • Kami masih ngerjakeun kabijakan moderasi, téks CoC dina situs, jst. Upami anjeun hoyong ngabantosan moderasi, gabung kana saluran IRC kami
  •  Beban server ayeuna langkung luhur tibatan normal, urang badé bérés ngimpor sadaya pidéo Debconf pangénggalna ka Peertube
  •  Pleroma gaduh sababaraha gambar sugestif anu urang resep dipiceun
  •  Peertube masihan kasalahan server internal nalika unggah avatar anu ngandung transparansi
  • Kami henteu acan terang kumaha carana nanganan sababaraha pamundut gaya GDPR langkung saé. Salaku conto, upami pangguna nyungkeun salinan sadaya data na kanggo ayeuna, urang ngarepkeun pamundut sapertos kitu janten sakedik anu urang tiasa ngolah sacara manual.
  • Rupa-rupa masalah CSS saeutik

Kumaha carana kéngingkeun akun dina debian.social?

Pikeun nyieun akun dina jasa, maksudna pikeun nyiptakeun aplikasi di salsa.debian.org (akun di salsa.debian.org diperyogikeun).

Sanaos pangembang nyatakeun yén aranjeunna tetep damel sareng jasa éta henteu acan tiasa diaksés:

Masih mimiti pikeun urang sareng masih aya seueur padamelan anu kedah dilakukeun. Dina jangka panjang, urang ngarencanakeun ngoténtikasi jasa ieu ngalawan salsa.debian.org. Sababaraha layanan mangrupikeun jalan, anu sanés tiasa langkung seueur waktos sareng kolaborasi sareng hulu.

Samentawis waktos, anjeun tiasa nyungkeun akun kanggo salah sahiji atanapi langkung jasa di salsa.debian.org, kukituna platform sosial bakal cocog sareng akun salsa anjeun. Kami laun-laun bakal nambihan rekening nalika urang raoseun langkung aman dina layanan dina dasar datangna, mimiti dilayanan.

tungtungna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis proposal ti developer Debian, anjeun tiasa mariksa pelepasan dina milis Debian. Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.