KiCad bakal disponsoran ku Yayasan Linux

kicad

KiCad mangrupikeun paket perangkat lunak gratis pikeun otomatisasi desain éléktronik anu ngagampangkeun desain pikeun sirkuit éléktronik sareng konvérsi na janten sirkuit cetak. Gawe sareng perpustakaan elemen sirkuit listrik, ngamanipulasi témplat dina format Gerber, sareng ngatur proyek.

KiCad éta mangrupikeun program multiplatform, ditulis dina C ++ kalayan wxWidgets pikeun dijalankeun dina FreeBSD, Linux, Microsoft Windows, sareng Mac OS X. Seueur perpustakaan komponén anu sayogi sareng pangguna tiasa nambihan komponén khusus. Komponén khusus tiasa sayogi ku proyék atanapi dipasang kanggo dianggo dina proyek naon waé.

oge aya alat pikeun ngabantosan komponén impor tina aplikasi EDA anu sanés, contona, EAGLE. File konfigurasi na aya dina téks polos (téks biasa), ogé didokumentasikeun, anu ngabantosan pikeun nyambungkeun sistem kontrol vérsi, ogé skrip generasi komponén otomatis.

Numutkeun ka sababaraha pabrik PCB, sakitar 15% pesenan disayogikeun sareng sirkuit anu disiapkeun KiCad.

Yayasan Linux ayeuna bakal ngadukung proyék éta

Cikeneh Diumumkeun yén proyék ieu disponsoran ku Yayasan Linux. Kalayan pamekar na aranjeunna nyangka pamekaran handapeun naungan Yayasan Linux narik sumber tambahan pikeun pamekaran proyék sareng nyayogikeun kasempetan kanggo ngembangkeun palayanan énggal anu henteu langsung aya hubunganana sareng pamekaran.

Yayasan Linux, salaku platform nétral pikeun interaksi sareng pabrikan, ogé bakal narik pamilon énggal dina proyék éta. Salaku tambahan, KiCad bakal ilubiung dina prakarsa CommunityBridge dimaksudkeun pikeun ngatur interaksi antara pamekar parangkat lunak open source sareng perusahaan sareng individu anu siap nyayogikeun dukungan kauangan pikeun pangembang atanapi proyek utama.

Dina pernyataan éta Komentar yayasan:

"Kami parantos ningali program na ningkat dina sababaraha taun terakhir, kalayan sababaraha vendor dasbor ngalaporkeun langkung ti 15 persén paréntah énggal pikeun dasbor KiCad anu dirancang," saur Wayne Stambaugh, pamimpin proyék KiCad.

"Kanggo nampung tingkat pertumbuhan ieu, kedah ngaevaluasi deui modél pangrojong panghasilan urang pikeun ngabantosan urang langkung narik jalma kana proyek. Dina Yayasan Linux, urang bakal ngagaduhan kalenturan anu langkung ageung pikeun nyéépkeun sumbangan pikeun ngabantosan proyek, ogé paparan anu langkung ageung pikeun calon donatur énggal. ".

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi publikasi aslina Dina tautan ieu.

Kumaha carana masang KiCad dina Linux?

Akhirna, upami anjeun resep tiasa terang aplikasi ieu, anjeun tiasa masang dina distribusi Linux anjeun nuturkeun paréntah ieu kami bagikeun di handap.

Upami aranjeunna pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi turunan sanés Ubuntu, aranjeunna tiasa nambihan Repository aplikasi kana sistemna ku muka terminal (aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana ku kombinasi konci Ctrl + Alt + T) sareng di jerona aranjeunna bakal ngetik:

sudo add-apt-repository ppa:js-reynaud/kicad-5.1 -y
sudo apt update
sudo apt install kicad
sudo apt install --install-suggests kicad

Sedengkeun pikeun kasus jalma anun pangguna Arch Linux, Manjaro, Arco Linux atanapi naon-naon anu nyimpang, éta dipasang ku ngajalankeun paréntah ieu:

sudo pacman -S kicad

Anu nganggo Fedora 31 aranjeunna kedah ngaktipkeun Repository dina sistem ku paréntah ieu:

sudo dnf --enablerepo=updates-testing install kicad

Sareng aranjeunna masang aplikasi ku ngetikkeun:

sudo dnf install kicad-packages3d

Upami kitu jalma anu mangrupakeun pangguna Gentoo aranjeunna kedah ngetik:

emerge sci-electronics/kicad

Dina kasus jalma anu ngagunakeun OpenSUSE, aranjeunna kedah terang yén aplikasi na henteu ngagaduhan iket sareng dukungan resmi pikeun distribusi sanaos ieu tiasa dipasang (ngan ukur dina Tumbleweed)

Ieu tiasa dipasang ku ngetik dina terminal:

sudo zypper addrepo https://download.opensuse.org/repositories/electronics/openSUSE_Tumbleweed/electronics.repo
sudo zypper refresh
sudo zypper install kicad

Pikeun anu ngagunakeun Sabayon, dina terminal aranjeunna kedah ngetik paréntah ieu:

equo install kibbbbcad

tungtungna, kanggo sesa distro anu gaduh dukungan kanggo Flatpak, Anjeun tiasa masang cara ieu ku ngetik paréntah ieu di terminal:

flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/org.kicad_pcb.KiCad.flatpakref


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)