Klep nyebarkeun vérsi béta anyar Proton 3.16.6

Klep-Proton

Salami dua taun ka pengker, Valve aktip ngabiayaan sareng damel pikeun ningkatkeun alat anu parantos aya pikeun Linux, sapertos Anggur, anu nyayogikeun sababaraha tingkat kasaluyuan pikeun kaulinan Windows.

Anggur Gratis sareng paket CrossOver anu didamel dumasar kana CodeWeavers mangrupikeun alat anu paling sering dianggo anu ngamungkinkeun kaseueuran kaulinan sareng program Windows (sanaos henteu sadayana) damel di lingkungan Linux kalayan tingkat kasuksesan anu beda-beda. Tapi sering sesah ngajantenkeun parangkat lunak dijalankeun kalayan lancar, bahkan nalika nganggo antar muka parangkat lunak anu fancier sapertos Lutris

cikeneh Valve parantos ngarilis béta anyar proyek Proton dina vérsi na 3.16-6. Pikeun anu masih teu terang perkawis Proton, kuring tiasa nyebatkeun éta Ieu diwangun ku prestasi proyék Anggur sareng tujuan pikeun mastikeun peluncuran aplikasi kaulinan Linux anu diwangun pikeun Windows sareng diulas dina diréktori Steam.

Ngeunaan Proton

Proton ngamungkinkeun pangguna Linux ngajalankeun aplikasi game anu ngan sayogi pikeun Windows langsung dina klien Linux Steam.

Pakétna kalebet palaksanaan DirectX 11 (dumasar kana DXVK) sareng 12 (dumasar kana vk3d), damel ngaliwatan tarjamahan tina DirectX nelepon ka Vulkan API, nyayogikeun pangrojong anu hadé pikeun pengendali gim sareng kamampuan pikeun anggo modeu layar pinuh henteu paduli resolusi layar anu didukung dina kaulinan.

Dibandingkeun sareng versi Anggur, kinerja gim multi-threaded parantos ningkat sacara signifikan.

Perkembangan proyék dileupaskeun ku lisénsi BSD sareng dipindahkeun kana Anggur asli sareng proyek anu aya hubunganana, sapertos DXVK sareng vk3d, pas aranjeunna siap.

Ayeuna sababaraha gim sareng aplikasi anu parantos diuji sareng tiasa dianggo saé pikeun proyék ieu nyaéta:

  • Darso Saber
  • Bejeweled 2 DELUXE
  • Klub Sastra Doki Doki!
  • DOOM
  • Fallout panyumputan
  • takdir
  • DOOM II: Naraka di Bumi
  • DOOM VFR
  • Final FANTASY VI
  • géométri dash
  • Google Earth VR
  • Kana Ngalanggar
  • Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2012
  • Magic: The Gathering - Duels of the Planeswalkers 2013
  • Gunung & Agul
  • Gunung & Agul: Kalayan Seuneu & Pedang
  • NieR: Automata
  • PAYDAY: The Heist
  • TUKU
  • STALKER: Kalangkang Chernobyl
  • Star Wars: Battlefront 2
  • Tekken 7
  • Sésa Anu Terakhir
  • Tropico 4
  • Kiamat Ultimate
  • Warhammer 40,000: Fajar Perang - Perang Salib Poék
  • Warhammer 40,000: Fajar Perang - Jiwa.

Anyar Proton Béta

Kalayan iklan énggal ieu de naon anu diarepkeun pikeun naon anu bakal dijantenkeun vérsi stabil salajengna Proton Fitur anyar utama vérsi béta Proton 3.16.6, dumasar kana kode dasar Anggur 3.16, nyaéta:

Palaksanaan anyar XAudio2 API diusulkeun anu ngamungkinkeun kualitas sora anu langkung luhur dina kaulinan sareng ngadukung fitur sapertos campuran volume sareng épék sora anu maju. Palaksanaanna dumasarkeun kana kamekaran proyék terbuka FAudio.

Pamekar ngerjakeun dukungan anu ningkat pikeun mesin wéb berbasis Chromium diwangun kana kaulinan.

Sajaba ti éta, nambihan dukungan pikeun gnutls 3.0+, anu kéngingkeun seueur masalah anu aya hubunganana sareng interaksi jaringan dina kaulinan.

Dukungan kaulinan jaringan parantos didirikeun dina Hitman 2 sareng Metal Gear Solid 5.

DXVK, palaksanaan DXGI sareng Direct3D 11 dina Vulkan API, parantos diénggalan kana vérsi 0.94, anu ngumbar masalah anu karandapan nalika ngajalankeun Anno 2205 gim, Farming Simulator 2019, GTA V, Ni no Kuni II, Dishonored 2 sareng Middle Earth: Shadow of War.

Dina setélan, kamampuan maksa LARGE_ADDRESS_AWARE parantos ditambihkeun, anu ngabantosan pikeun nyingkahan mémori nalika ngajalankeun sababaraha gim ngalangkungan Steam Play (mis. Bayonetta).

Kumaha carana abdi tiasa nguji Proton?

uap-linux-proton

Upami aranjeunna hoyong nyobian solusi Anggur Proton, aranjeunna kedah masang Steam Play béta pikeun Linux, atanapi gabung sareng béta Steam Steam Klién. Kusabab ieu ngandung versi anu dirobih Anggur, anu (sapertos anu parantos didugikeun) disebat Proton.

Pikeun ngalakukeun ieu aranjeunna kedah muka klien Steam sareng pencét dina Steam di belah kénca juru luhur teras dina Setelan.

Dina Akun anjeun bakal mendakan pilihan pikeun ngadaptar pikeun vérsi béta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.