Kode Google parantos maot, naon anu alternatif anu pangsaéna?

Dina kajadian anu teu disangka-sangka, Google parantos ngumumkeun yén dina 26 Januari 2016, Kodeu Google bakal maot, saderhana éta. Proyék anu nyobian bersaing sareng raksasa sapertos GitHub tétéla éta henteu sustainable sareng sakedik sakedik larangan bakal katémbong janten nutup sakedik.

Parobihan anu mimiti anu bakal ditingali ku seueur pangguna (sareng sababaraha anu parantos ningali tina naon anu kuring pahami) nyaéta proyék anyar moal tiasa diunggah deui, sareng kontén anu parantos dijalankeun dugi ka ayeuna bakal sayogi dina modeu Read Only.

Ayeuna yén di Kuba kami nuju resep ngabuka seueur jasa Google, aranjeunna mutuskeun pikeun nutup Google Code, nanging, kami masih gaduh sababaraha alternatif. Hayu urang tingali sababaraha diantarana.

GitHub

Github

Sugan sistem tina ngajalin paling dikenal sareng populér, tapi sanés anu saé pikeun pendapat kuring pikeun fitur anu kawatesanan. Kelemahan utama Github nyaéta ngagaduhan gudang swasta anu urang kedah mayar, sanaos harga aranjeunna henteu seueur teuing. Di sisi anu sanésna, éta nawiskeun kami rohangan 1Gb pikeun tiap proyek, ogé Wiki sareng halaman wéb pikeun masing-masingna.

Kauntungan sanés anu ditawarkeun ku GitHub nyaéta grafik pikeun ningali kumaha pamekar damel di tempat panyimpenan sareng garpuh proyékna, fungsionalitas siga jaringan sosial, sareng mangrupikeun alat anu saé pikeun gawé kolaborasi. Anggo kerangka na Ruby on rel.

Bitbucket

BitBucket

Tina sadaya situs anu ngajantenkeun ieu karesep kuring sareng éta ditulis dina Python. The fungsionalitas sareng paningkatan Bitbucket seueur, tapi éta ngagaduhan dua ciri anu parantos ngumbar kahirupan kuring:

  • Urang tiasa ngalakukeun Teken y Betot ngalangkungan https (pikeun anu ngagaduhan port git tertutup dina ISP na).
  • Urang tiasa gaduh Repository umum, swasta sareng anu dibagi tanpa mayar artos sepeser, boh di sewang o Raksa.

Pasti, éta ogé nawiskeun rencana bisnis sareng alat sanésna pikeun Atlassian (perusahaan di tukangeun proyék, sareng anu sanés sapertos HipChat) pikeun nyiptakeun platform kerja kolaborasi anu lengkep.

Gitorious

Gitoriuos

Jasa unggulan sanés anu nembé mésér ku GitLab janten, éta bakal lirén ngalayanan di Méi taun ieu.

Pokokna, éta ngagaduhan kakurangan upami proyék atanapi Repository ngaleuwihan 500 MB / bulan, atanapi sacara signifikan ngaleuwihan rata-rata panggunaan bandwidth pangguna atanapi klien sanés, Gitorious.org ngagaduhan hak pikeun nganonaktifkeun atanapi ngawatesan akun , proyék atanapi gudang dugi ka anu gaduh akun éta tiasa ngirangan konsumsi bandwidth.

GitLab

GitLab

GitLab kamungkinan anu paling pikaresepeun pikeun kuring saatos BitBucket. Kaistiméwaanna mangrupikeun pilihan pikeun ngaunduh platform na Open Source masangkeunana dina sérver kami nyalira.

Dina GitLab urang tiasa nyiptakeun langkung ti 100000 proyek, Grup anu gumantung kana sababaraha Repository sareng kusabab panganteur sareng tampilan na éta mangrupikeun anu paling mirip GitHub. GitLab kalebet manajemén Repository git, resensi kode, tracker kaluaran, wiki, sareng seueur deui.

Alami, éta ngamungkinkeun anjeun damel padamelan kolaborasi, ningali kagiatan proyék atanapi jalma sanés, sareng éta ngahijikeun sareng seueur alat sapertos Slack, HipChat, LDAP, JIRA, Jenkins, seueur jinis pancing (kait) sareng API lengkep. Sanaos ngagaduhan bagian komunitasna, tangtosna ogé nawiskeun seueur rencana kanggo perusahaan.

SourceForge

SourceForge

Teu seueur nyarios ngeunaan jasa ieu, éta mangrupikeun salah sahiji anu pang veteran sanaos di jaman ayeuna parantos kalibet dina sababaraha masalah kontroversial kusabab cara aranjeunna ngadamel artos anu disebat DevShare, program monetisasi perangkat lunak ngalangkungan sisipan. tina adware (adware) dina pamasang proyék anu di-host anu milih ilubiung dina program.

Launchpad

Launchpad

Anu sanés anu peryogi teu aya perkenalan di dunya GNU / Linux, tapi anu henteu sapertos sésana, dianggo langkung pikeun host proyék-proyék Parangkat Lunak. Éta dikembangkeun sareng dijaga ku Canonical Ltd.

Éta diwangun ku sababaraha bagian:

  • kode: situs sumber kode hosting anu ngagunakeun sistem kontrol vérsi Bazaar.
  • Bug: sistem pelacak bug pikeun ngalaporkeun bug dina distribusi sareng produk anu béda.
  • Blueprints: sistem pelacak kanggo spésifikasi sareng fitur-fitur anyar.
  • Tarjamahan: situs pikeun narjamahkeun aplikasi kana sababaraha basa.
  • waleran: situs pitulung komunitas.
  • Soyuz: alat pikeun nyandak bagian alit tina perawatan distribusi. Éta kalebet sistem ngawangun, pangropéa pakét, sareng penerbitan file.

Salah sahiji hal négatip utama anu ngagaduhan Launchpad pikeun seueur pangguna nyaéta anu ngagunakeun Bazaar salaku kontrol vérsi.

GNU Sabana

GNU_Sabana

Mungkin salah sahiji anu henteu kasohor atanapi lucu nyaéta GNU Savannah, anu numutkeun Wikipedia, mangrupikeun proyék tina Free Software Foundation anu nawiskeun jasa ti CVS, GNU arch, SVN, Git, Mercurial, Bazaar, mailing lists, web hosting, hosting file sareng ngalacak bug. Savannah ngajalankeun Savane, anu dumasar kana parangkat lunak anu sami anu dianggo ku portal SourceForge.

Halaman wéb Savannah dibagi kana dua domain: savannah.gnu.org pikeun parangkat lunak proyék GNU resmi, sareng savannah.nongnu.org pikeun sadaya parangkat lunak sanés proyék gratis. Béda sareng SourceForge, Savannah fokus kana hosting proyék-proyék perangkat lunak gratis sadayana, nyaéta, bébas tina komponén anu henteu gratis, sapertos Flash; sareng pikeun ieu ketat pisan dina kawijakan publikasiana, sahingga pikeun mastikeun yén ngan ukur perangkat lunak gratis anu disayogikeun.

Nalika ngadaptar proyek, kolaborator proyék kedah nangtoskeun lisénsi parangkat lunak gratis anu dianggo.

conclusions

Sakumaha anjeun tiasa tingali, urang gaduh langkung ti hiji layanan anu urang tiasa nyéépkeun proyék-proyék urang maén sareng kamungkinan moneter masing-masing. Panutupanana Google Code parantos nyabak kuring sapertos émbér cai tiis (sapertos anu kajantenan nalika aranjeunna nutup Google Reader) sareng kamungkinan akibat ieu, alternatip sanés pikeun layanan ieu mimiti muncul.

Upami anjeun naros ka kuring, pilihan anu pangsaéna nyaéta antara Bitbucket sareng Gitlab, khususna anu terakhir kusabab urang tiasa gampil mésér VPS sareng nyetél sérver kontrol versi kami nyalira. Pilihan na milik anjeun 😉


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   anubis_linux cenahna

    A isin pikeun jalma anu ngagaduhan proyék dina Google Code, kuring henteu paduli, kuring biasa kana poster anu pikasieuneun 403. Éta kasalahan. Klién anjeun henteu ngagaduhan ijin kanggo kéngingkeun URL, dina alternatif anu anjeun nyebarkeun, anu paling kuring anggo nyaéta GitHub sareng Bitbucket langkung Github dibandingkeun alternatif anu sanés, ayeuna kuring gaduh ragu Google henteu ngamajukeun alternatif sanés anu aranjeunna parantos nganggo baju? ??.

    Wasalam

  2.   Miguel cenahna

    Google ngan ukur ngagunakeun perangkat lunak gratis salaku tampilan, tapi ayeuna yén éta parantos ngahontal tujuanana, éta henteu meryogikeunana.

  3.   Miguel cenahna

    Sanaos Github sanés anu saé upami éta paling dianggo, kuring ngabayangkeun éta kusabab fokus sosial na.

    Éta Google Code, saliwatan.

  4.   Mauricio cenahna

    Abdi resep pisan BitBucket. Mibanda interface anu saé pisan sareng dokuméntasi anu saé. Kuring ogé parantos nganggo Gitlab, kuring parantos ngajalankeunana dina padamelan kuring sareng kuring nyarankeun éta. Kuring henteu kantos ngartos naha aya anu hoyong nganggo Google Code.

    1.    MD cenahna

      Dina waktos éta, kuring milih Google Code kusabab antarbeungeutna saderhana pisan ... éta sadayana kesederhanaan barang Google ... dibandingkeun sareng SourceForge, anu dina waktos éta sareng ayeuna mangrupikeun halaman wéb anu baroque sareng overload.

  5.   WaKeMaTTa cenahna

    Aya anu disebat GitLab sareng motto na nyaéta "Hadé tibatan GitHub" kusabab sababaraha alesan, sapertos:
    - Anjeun tiasa nyiptakeun repo pribadi.
    - Hiji panggunaan deui dina panel kontrol repo
    - ..

    1.    Miguel cenahna

      Éta parantos disebatkeun dina tulisan.

  6.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    Dina pendapat kuring anu handap, pilihan anu pangsaéna sareng hiji-hijina nyaéta …… .. leres éta, tuan-tuan: GITHUB
    kunaon
    Kusabab kuring resep !!!
    Amin

  7.   neysonv cenahna

    Éta ngan ukur kedah nyarios, yén aranjeunna nutup kode google pikeun google +

  8.   dhunter cenahna

    Kuring nganggo gitlab lokal sareng éta cocog sareng kuring, hal anu konsumén sabab dilakukeun dina prosés Ruby sareng Unicorn tuang RAM sareng CPU tapi kuring henteu tiasa ngawadul, kuring gaduh produk tingkat github anu disayogikeun dina LAN kuring.

    Kuring teu resep Bitbucket sabab éta mangrupikeun proyék hobi Atlassian sareng éta nunjukkeun yén aranjeunna henteu merhatoskeun pisan, di sisi sanésna Github sareng Gitlab mangrupikeun raison d'étre perusahaan masing-masing.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Savanne tina proyék GNU ogé ngagaduhan pangembang khusus.

  9.   Joel cenahna

    Kompilasi alternatif anu saé, tapi kumaha upami codeplex?

  10.   eliotime3000 cenahna

    GitLab sareng Savanne sigana pilihan anu pangsaéna pikeun kuring. Tapi Google Code nyababkeun kuring langkung kasieun, sabab justru sababaraha proyék anu pikaresepeun parantos kaluar sapertos palabuhan 64-bit NSIS.