Komunitas

Komunitas parangkat lunak gratis diwangun ku pangguna parangkat lunak gratis sareng pamekar, ogé panyokong gerakan perangkat lunak gratis. Ieu mangrupikeun (henteu lengkep) daptar komunitas ieu sareng organisasi utama anu nyusunna.

Argentina

USLA

USLA singkatan tina "Pamaké Parangkat Lunak Gratis Argentina". Éta tiasa disebatkeun yén éta mangrupikeun "indung" sadaya organisasi Perangkat Lunak Gratis di Argentina. Éta ngahijikeun Grup Pamaké Perangkat Lunak Gratis sareng organisasi anu béda-béda, di antawisna aya anu rinci di handap ieu.

Grup pangguna sanésna nyaéta:

  • CaFeLUG: Grup pangguna Linux Capital Capital.
  • GRULIS: Grup Pamaké Cordoba Linux.
  • Linux Santa Fe: Grup pangguna Linux di Santa Fe.
  • LUGNA: Grup pangguna Linux di Neuquén.
  • gulBAC: Grup pangguna Linux Pusat Prov. Of Bs. As.
  • LUGLi: Kelompok pangguna Parangkat Lunak Gratis Litoral.
  • Gugler: Grup pangguna Entre Ríos.
  • LUGMen: Grup Anggota Perangkat Lunak Mendoza Gratis.
  • LANUX: Grup pangguna Lanús Linux.

 

Surya

Asosiasi Sipil Gratis Parangkat Lunak SOLAR didirikeun taun 2003 ku anggota gerakan perangkat lunak gratis di Argentina. Tujuanna pikeun ngamajukeun kaunggulan téknologi, sosial, etika sareng politik tina parangkat lunak bébas sareng budaya bébas, nyiptakeun rohangan organik pikeun ngagambarkeun sareng koordinasi individu, komunitas sareng proyek. Kegiatan utamina aya hubunganana sareng sosialisasi Parangkat Lunak Gratis di tingkat nagara bagian, dina organisasi sosial sareng séktor sosial anu marginal.

SoLAr aktip kolaborasi sareng lembaga nagara bagian nasional sapertos INADI (Institut Nasional ngalawan Diskriminasi, Xenophobia sareng Rasisme), INTI (National Institute of Industrial Technology), ASLE (Ruang Lingkup Perangkat Lunak Gratis di Nagara), kotamadya sareng paguron luhur ti Argentina.

 

Yayasan Libre Vía

Fundación Vía Libre mangrupikeun organisasi sipil nirlaba anu didirikeun di kota Córdoba, Argentina, anu ti saprak 2000 nuturkeun sareng ngamajukeun cita-cita parangkat lunak gratis sareng ngalarapkeunana kana panyebaran gratis élmu sareng budaya. Diantara sababaraha kagiatan na nyaéta nyebarkeun Software Gratis dina bidang politik, bisnis, pendidikan sareng sosial. Salah sahiji garis pusat padamelanna nyaéta hubungan sareng pers1 sareng penyebaran bahan-bahan pikeun ningkatkeun kasadaran kana masalah anu dibahasna.

 

CADESOL

Éta Kamar Parlemén Parangkat Parangkat Lunak Gratis Argentina. Justru mangrupikeun kelompok perusahaan (propésional independen –monotributistas khusus– henteu kalebet kana undang-undang CAdESoL) dumasarkeun di Républik Argentina sareng komitmen kana tujuan CAdESoL sareng modél bisnis perangkat lunak gratis. Pikeun gabung, perusahaan kedah disatujuan ku dewan direksi.

 

Gleducar

Gleducar mangrupikeun proyék pendidikan gratis anu muncul di Argentina di 2002. Salaku tambahan, éta mangrupikeun asosiasi sipil anu ngoperasikeun dina bidang pendidikan sareng téknologi.

Gleducar mangrupikeun komunitas mandiri anu diwangun ku guru, murid sareng aktipis pendidikan anu aya hubunganana sareng minat umum dina kerja koléktif, pangwangunan kooperatif pangetahuan sareng sebaran gratis éta.

Proyék ieu dianggo sakitar sababaraha téma sapertos kanyaho gratis, pendidikan populér, pendidikan horisontal, diajar kolaborasi, téknologi bébas anyar sareng ngamajukeun panggunaan parangkat lunak gratis di sakola salaku modél pedagogis sareng téknis, kalayan tujuan maksimum parobihan paradigma produksi, pangwangunan sareng panyebaran kontén atikan.

Éta diwangun ku komunitas pendidikan anu diatur sacara mandiri, didirikeun salaku LSM (asosiasi sipil) anu ngaréspon kapentingan sareng tujuan masarakat.

 

Bal

BuenosAiresLibre, ogé katelah BAL, mangrupikeun grup anu didédikasikeun pikeun ngembangkeun sareng ngajaga jaringan digital komunitas di Buenos Aires (Argentina) sareng sakurilingna nganggo téknologi nirkabel (802.11b / g). Éta ngagaduhan langkung ti 500 titik anu komunikasi inpormasi kalayan gancang.

Tujuan tina BuenosAiresLibre nyaéta ngatur jaringan data, gratis sareng komunitas di Kota Buenos Aires sareng sabudeureunna salaku média gratis pikeun nawiskeun kontén, diantara aplikasi sanés anu sifatna komunitas. Diantara eusi sanésna, jaringan éta kalebet Wikipedia dina basa Spanyol. Perluasan jaringan dibantuan ku kagiatan nyebarkeun sareng latihan, dimana aranjeunna ngajarkeun kumaha cara ngempelkeun anteneu kalayan unsur-unsur buatan imah. BuenosAiresLibre ngembangkeun jaringan ieu nganggo aplikasi parangkat lunak gratis

Wikimedia Argentina

Didirikeun tanggal 1. Séptémber 2007, Wikimedia Argentina mangrupikeun bab lokal tina Wikimedia Foundation. Anjeunna damel dina nyebarkeun, promosi sareng ngembangkeun sumber budaya gratis, khususna dina nyebarkeun proyek anu aya hubunganana sareng Wikimedia sapertos Wikipedia, Wikimedia Commons, Wikinews, sareng anu sanésna. Dina 2009, éta grup anu ngurus koordinasi Wikimanía 2009 di Buenos Aires.

 

Mozilla Argéntina

Mozilla Argentina mangrupikeun kelompok panyebaran pikeun proyék-proyék Yayasan Mozilla di Argentina. Aranjeunna khususna khusus pikeun nyebarkeun panggunaan program gratis anu dihasilkeun ku Mozilla ngalangkungan organisasi sareng ilubiung dina acara anu béda.

 

Python Argentina (PyAr)

Python Argentina mangrupikeun kelompok promotor sareng pamekar bahasa pemrograman Python di Argentina. Tugas na kalebet sosialisasi ngalangkungan ceramah sareng konperénsi, ogé ngembangkeun proyek dumasarkeun Python sareng PyGame atanapi CDPedia, pérsi Wikipedia dina basa Spanyol dina DVD.

UbuntuAr

Uuntu-ar mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Argéntina, khususna pikeun silih tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem ieu.

Maksudna nyaéta nyebarkeun kauntungan Ubuntu dina iklim partisipasi, dimana ideu sadaya pangguna dipapag pikeun ningkatkeun sistem operasi anu hebat ieu. Ogé, dina situs aranjeunna anjeun bakal mendakan alat anu diperyogikeun pikeun ngamimitian di Ubuntu, ngungkulan masalah atanapi ngan saukur tukeur opini.

España

GNU Spanyol

Komunitas GNU Spanyol. Di dinya anjeun bakal mendakan seueur inpormasi ngeunaan GNU Project sareng gerakan perangkat lunak gratis: lisénsi, dimana mendakan sareng ngaunduh parangkat lunak, dokuméntasi, filsafat, berita, sareng komunitas GNU.

ASOLIF

Tujuan utama Federasi Nasional Perusahaan Parangkat Lunak Gratis ASOLIF (Federated Free Software Associations) nyaéta pikeun membela sareng ngamajukeun kapentingan organisasi bisnis parangkat lunak gratis di pasar Technologies and services, ngalangkungan generasi sareng / atanapi dukungan ti proyék, ogé organisasi prakarsa pikeun ngamangpaatkeun modél bisnis Software Gratis, pikeun ngahontal generasi kabeungharan ku cara anu tanggung jawab.

Diadegkeun dina awal taun 2008, ASOLIF dinten ayeuna ngahijikeun langkung ti 150 perusahaan anu disebarkeun dina 8 asosiasi régional, anu ngajantenkeun éksponén utama sektor bisnis perangkat lunak gratis di Spanyol.

CENATIC

CENATIC mangrupikeun Yayasan Publik Propinsi, dipromosikeun ku Menteri Perindustrian, Pariwisata sareng Dagang (ngalangkungan Sekretariat Telekomunikasi sareng kanggo Paguyuban Informasi sareng badan publik Red.es) sareng Junta de Extremadura, anu ogé ngagaduhan Dewan Wali na sareng komunitas otonom Andalusia, Asturias, Aragon, Cantabria, Catalonia, Kapuloan Balearic, Basque Country sareng Xunta de Galicia. Perusahaan Atos Asal, Telefónica sareng Gpex ogé bagian tina Déwan CENATIC.

CENATIC mangrupikeun hiji-hijina proyek strategis Pamaréntah Spanyol pikeun ngamajukeun élmu sareng panggunaan parangkat lunak open source, dina sadaya daérah masarakat.

Panggeroan Yayasan nyaéta nempatkeun dirina salaku pusat kaunggulan nasional, kalayan proyéksi internasional duanana di Éropa sareng Amérika Latin.

 

Ubuntu Spanyol

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Mexico, khususna pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem ieu dumasar kana debian GNU / Linux.

Grup Anggota Linux (Spanyol)

  • AsturLinux: Grup pangguna Asturian Linux.
  • AUGCYL: Grup pangguna Castilla y Leon.
  • BULMA: Pangguna pangguna Linux ti Mallorca sareng Sakuliling.
  • GLUG: Grup Pangguna Linux di Galicia.
  • GPUL-CLUG: Grup Pamaké sareng Programmer Linux - Grup Pangguna Coruña Linux.
  • GUL (UCRM): Grup Anggota Universitas Carlos III, Madrid.
  • GULIK: Grup pangguna Linux Kapulauan Kanaria.
  • HispaLinux: Asosiasi Pamaké Linux Spanyol.
  • IndaLitux: Grup Pamaké Almeria Linux.
  • Lilo: Linuxeros Locos - Universitas Alcalá de Henares.
  • VALUX: Asosiasi pangguna Linux komunitas Valencian.

Méksiko

GNU Méksiko

Komunitas GNU Méksiko. Di dinya anjeun bakal mendakan seueur inpormasi ngeunaan GNU Project sareng gerakan perangkat lunak gratis: lisénsi, dimana mendakan sareng ngaunduh parangkat lunak, dokuméntasi, filsafat, berita, sareng komunitas GNU.

 

Mozilla Méksiko

Mozilla Mexico mangrupikeun kelompok panyebaran pikeun proyék-proyék Yayasan Mozilla di Méksiko. Aranjeunna khususna khusus pikeun nyebarkeun panggunaan program gratis anu dihasilkeun ku Mozilla ngalangkungan organisasi sareng ilubiung dina acara anu béda.

 

Ubuntu Méksiko

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Mexico, khusus pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem operasi ieu.

Grup Pangguna Linux - Mexico

Brasil

Associação SoftwareLivre.org (ASL)

Éta ngahijikeun universitas, pangusaha, pamaréntahan, grup pangguna, peretas, organisasi non-pamaréntah sareng aktipis pikeun kabebasan kanyaho. Tujuanana nyaéta pikeun ngamajukeun panggunaan sareng pamekaran parangkat lunak gratis salaku alternatip pikeun kabébasan ékonomi sareng téknologi.

Paraguay

Grup Anggota Paraguay Linux

Éta ngagaduhan forum, milis, Eunteung Parangkat Lunak Gratis (.io distribusi sareng pembaruan), hosting proyék nasional, kaca situs dokuméntasi (tldp.org, lucas.es), sareng koordinat Linux InstallFests anu diayakeun ku sababaraha organisasi . Salaku tambahan, éta ngagaduhan wiki pikeun proyék-proyék sareng dokuméntasi anu dikirim ku pangguna.

Uruguay

Ubuntu Uruguay

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Uruguay, khusus pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem operasi ieu.

 

Grup Pangguna Linux - Uruguay

Mangrupikeun grup pangguna Uruguay ngeunaan sistem operasi GNU / Linux pikeun komputer. Tujuan utama grup nyaéta nyebarkeun panggunaan sareng cita-cita GNU / Linux sareng Software Gratis sareng janten tempat pikeun silih tukeur kanyaho téknis, tapi ogé opini ngeunaan filsafat anu ngadukung Perangkat Lunak Gratis, Kodeu Sumber Terbuka sareng anu sapertos na.

Péru

Ubuntu Peru

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Peru, khusus pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem operasi ieu.

 

Grup Pangguna Peru Linux

Tujuan kelompokna nyaéta nyebarkeun sistem operasi Linux, ngamajukeun panggunaan sareng ngajar; ogé ngadukung pamekaran OpenSource di nagara éta.

PLUG henteu ngudag tujuan ékonomi naon waé, tapi ngan ukur pikeun ngalayanan masarakat Linux di Peru. Partisipasi dina grup kabuka pikeun sadaya jalma sareng lembaga anu kersa kolaborasi sareng tujuan sareng tujuan kelompok.

Chili

GNU Chili

Komunitas GNU Chili. Di dinya anjeun bakal mendakan seueur inpormasi ngeunaan GNU Project sareng gerakan perangkat lunak gratis: lisénsi, dimana mendakan sareng ngaunduh parangkat lunak, dokuméntasi, filsafat, berita, sareng komunitas GNU.

Ubuntu Chili

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Chili, khusus pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem operasi ieu.

Mozilla Chili

Mozilla Mexico mangrupikeun kelompok panyebaran pikeun proyék-proyék Yayasan Mozilla di Chili. Aranjeunna khususna khusus pikeun nyebarkeun panggunaan program gratis anu dihasilkeun ku Mozilla ngalangkungan organisasi sareng ilubiung dina acara anu béda.

Grup Pangguna Linux - Chili

  • AntofaLinux: Grup Pangguna Linux Antofagasta.
  • UCENTUX: Grup Pangguna Linux di Universitas Pusat, Daérah Metropolitan.
  • CDSL: Pusat Diffusion Parangkat Lunak Gratis, Santiago.
  • GULIX: Grup Pangguna Linux Daérah IX.
  • GNUAP: Grup Pangguna Linux Universitas Arturo Prat, Victoria.
  • GULIPM: Grup pangguna Linux di Puerto Montt.

Komunitas anu sanés

Kuba

GUTL:

Grup Pamaké Téknologi Gratis (Kuba), anu langkung dikenal salaku GUTL, mangrupikeun Komunitas peminat OpenSource sareng Software Gratis sacara umum.

Firefoxmania:

Komunitas Mozilla di Kuba. Diadegkeun sareng dipimpin ku anggota Universitas Élmu Komputer Kuba.

Ékuador

Ubuntu Ékuador

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Ékuador, khusus pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pengetahuan ngeunaan sistem operasi ieu.

 

Grup Pangguna Linux - Ékuador

Portal didaptarkeun pikeun nyebarkeun panggunaan sareng cita-cita GNU / Linux sareng Software Gratis, sareng nyayogikeun jasa sareng inpormasi anu aya hubunganana sareng sistem GNU / Linux.

Venezuela

Gugve

Grup GNU Users of Vénézuéla mangrupikeun kelompok anu fokus kana nyayogikeun sareng ngahutbah filsafat sareng idéalismeu proyék GNU sareng FSF (Free Software Foundation) di Vénézuéla ngalangkungan pamekaran, sareng panggunaan, program, publikasi sareng dokuméntasi dumasar kana parangkat lunak gratis.

 

Ubuntu Vénézuéla

Mangrupikeun sakumpulan pangguna Ubuntu, dumasarkeun di Vénézuéla, khususna pikeun tukeur pangalaman sareng ngabagi pangaweruh ngeunaan sistem ieu dumasar kana debian GNU / Linux.

 

VeLUG

Grup Pamakéan Vénézuéla Linux (VELUG) mangrupikeun organisasi anu nawiskeun aksés kana seueur inpormasi anu aya hubunganana sareng sistem operasi GNU / Linux sareng Perangkat Lunak Gratis.

Anggota kami na ngahasilkeun seueur bahan dina milis. Sadaya matéri téknis, hasil patarosan sareng jawaban anu ditukeurkeun dina VELUG, sayogi dina arsip sajarah milis.

 

FRTL

The Front Revolusioner of Free Technologies (FRTL) mangrupikeun koléktif jangjang kénca, anu berorientasi kana panyebaran, promosi sareng panggunaan téknologi gratis di masarakat umumna, dina milarian ngabagi sareng ngadorong élmu ngabebaskeun sareng sumbangan pikeun dipercayakeun kadaulatan téknologi dina Rencana NKRI ti sudut pandang humanistik dina bidang sosialisme abad XXI.

pusat

SLCA

Komunitas Free Software Central America (SLCA) mangrupikeun titik pertemuan pikeun kelompok anu béda-béda anu dianggo pikeun ngembangkeun sareng nyebarkeun perangkat lunak gratis di Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica sareng Panama.

Kami parantos ngahiji pikeun komunikasi, gabung kakuatan, ngabagi kanyaho sareng pangalaman; sareng anu paling penting, pikeun ngamajukeun parobihan ka masarakat dimana kabébasan parangkat lunak nyumbang kana generasi sareng ngabagi-bagi élmu gratis.

Grup Pangguna Linux - Amérika Tengah

  • GULNI: Grup Pangguna Linux di Nikaragua
  • GULCR: Grup Pangguna Linux di Kosta Rika
  • GUUG: Grup pangguna Unix di Guatemala
  • SVLinux: Grup Pangguna Linux di El Salvador

Internasional

FSF

Yayasan Perangkat Lunak Gratis mangrupikeun indung pikeun ALL organisasi Perangkat Lunak Gratis sareng didamel ku Richard M. Stallman kanggo dana sareng ngadukung proyék GNU. Ayeuna, éta nempatkeun ka pangguna pangguna Parangkat Lunak Gratis sababaraha jasa pikeun masarakat pikeun ngembangkeun sareng janten produktif.

Aya organisasi sanés anu aya hubunganana sareng Free Software Foundation, anu sami sareng tujuan anu sami sareng ngalaksanakeun padamelanana di tingkat lokal atanapi buana. Nya sapertos kitu Yayasan Parangkat Lunak Gratis Éropa, la Yayasan Parangkat Lunak Gratis Amérika Latin jeung Yayasan Parangkat Lunak Gratis India.

Organisasi lokal ieu ngadukung Proyék GNU dina cara anu sami sareng yayasan Free Software Foundation.

 

IFC

Éta organisasi nirlaba anu dumasarkeun di Amérika Serikat anu fungsina utamina nyaéta koordinasi Poé Kabébasan Perangkat Lunak di sakumna dunya. Sadaya padamelan janten sukarelawan waktosna.

 

SESET

OFSET mangrupikeun organisasi nirlaba anu tujuanana pikeun ngamajukeun kamekaran parangkat lunak gratis anu berorientasi kana sistem pendidikan sareng pangajaran sacara umum. OFSET didaptarkeun di Perancis tapi mangrupikeun organisasi multikultural sareng anggota ti sakumna penjuru dunya.

Naha anjeun terang aya organisasi penting sareng / atanapi komunitas anu aya hubunganana sareng perangkat lunak gratis anu teu disebatkeun? Kirimkeun kami ka anjeun rekomendasi.