Konky hébat dina bentuk bunderan atanapi ring

on Conky Kami parantos nyarios seueur didieu di DesdeLinux, nanging kami masih kaget ku sababaraha naskah sareng 'seni' anu tiasa kahontal kalayan éta.

Aranjeunna nyarios yén gambar hargana sarébu kecap, éta sababna kuring hadé tinggalkeun screenshot pikeun anjeun pikeun ningali naon anu kuring hartosna:

tiis-conky-screenshot

 

Konfigurasi ieu tina kongkorong nembongkeun anu kieu (dina urutan ti luar ka jero):

  • Jumlah minggu taun
  • Dinten sabulan
  • Dinten Saptu
  • Mes
  • nongton
  • Bar suhu nangtung
  • Cingcin anu nunjukkeun kirang langkungna ruang kosong anu urang gaduh dina partisi

Pamasangan Conky sareng lm-sensor

Pikeun ngagaduhan ieu urang mimitina kedah masang sababaraha bungkus:

Dina ArchLinux atanapi distro sanés anu nganggo pacman:

sudo pacman -S lm-sensors
yaourt -S conky-lua

Dina Debian, Ubuntu atanapi turunan:

sudo apt-get install conky-all lm-sensors

Salaku tambahan, urang kedah ngonpigurasi saluyu lm-sénsor, pikeun ieu kami laksanakeun:

sudo sensors-detect

Teras pilih Sumuhun dina unggal dialog anu ditingalikeun ka urang, kalebet tungtung anu naroskeun ka kami upami urang hoyong nambihan sénsor kana modul anu dimuat sacara otomatis (/ jsb / modul)

Pikeun bérés sareng sensor lm di Ubuntu atanapi anu sami urang laksanakeun:

sudo service module-init-tools restart

Sanaos éta ogé cekap pikeun ngabalikan komputer.

Pikeun mariksa yén sénsorna tiasa leres ngajalankeun sensor dina terminal sareng kedahna némbongan sapertos kieu:

sénsor-screenshot

File konfigurasi Konky

Teras, nalika urang gaduh sadayana anu dipasang (kalebet conky) sareng ngonpigurasikeun sénsorna, hayu urang teraskeun pikeun ngunduh konfigurasi anu pikaresepeun pisan pikeun Conky anu nembé urang tingali:

Unduh konfigurasi kanggo conky-lua

File anu disebat 163748-calendar_extra.zip anu urang kedah unzip, sareng urang bakal ningali yén folder katingali disebut: kalénder-téks

Dina folder ieu kami bakal mendakan dua file, lua_widgets.lua y start_conky

Urang kedah ngédit lua_widget.lua, dina garis anu nyarios number_of_physical_CPU_cores Kami nempatkeun jumlah CPU anu gaduh komputer urang. Kumaha terang kuantitasna? ... muhun, ngajalankeun paréntah ieu upami anjeun ragu ngeunaan sabaraha CPU anu ngagaduhan komputer anjeun:

lscpu | grep core

Salajengna ka handap (dina file anu sami) kami mendakan yén kami tiasa nangtoskeun kartu vidéo, ogé naha urang hoyong na hawa na ditayangkeun. Kusabab kuring henteu hoyong éta nunjukkeun suhu dina kartu grafik, kuring nempatkeun: enable_graphic_card_temperature_sensor = "Henteu"

Nya, kami parantos réngsé ngédit anu diperyogikeun, ayeuna urang muka terminal dina folder anu sami (folder anu ngandung dua file ieu anu kuring carioskeun) sareng laksanakeun:

conky -c start_conky

Ieu bakal cekap pikeun konéng anu anjeun tingali dina gambar di luhur pikeun muncul dina desktop.

Ngarobih Conky

Ngarobih hal-hal anu konky saderhana pisan, dina hiji ieu kawilang gampang ogé. Salaku conto, upami anjeun hoyong ngarobih warna téks anjeun kedah ngédit file start_conky sareng katuhu dina tungtung, anjeun mendakan garis ieu:

$ {warna FFFFFF}

FFFFFF hartosna bodas, 000 hideung, jsb. Éta mangrupikeun warna anu kami anggo dina CSS atanapi HTML, éta tiasa didukung ku Gimp upami anjeun henteu terang ngeunaan ieu.

Pariksa file éta, ogé anu sanésna (lua_widget.lua), yén upami anjeun hoyong ngadamel hal HENTEU ditampilkeun (sapertos ring luar, minggu taun) anjeun kedah ngahapus garis anu saluyu.

Tambihkeun ka luhur

Conky éta moal ngamimitian sacara otomatis dina nami pangguna anjeun, upami anjeun nganggo KDE anjeun tiasa nganggo metodeu éta Kuring ngajelaskeun dina tulisan ieu pikeun nambihan ka program ngamimitian, upami anjeun nganggo GNOME3 anjeun tiasa parios tulisan séjén ieu.

Dasarna anjeun tiasa nambihan aplikasi kana login, asumsina start_conky dipendakan di / home / user / Downloads / start_conky maka éta bakal: conky -c / home / user / Downloads / start_conky

Tungtungna!

Conky Éta pastina mangrupikeun pilihan anu alus teuing, alus teuing pikeun nga-personalisasi desktop urang. Éta ngadukung skrip dina lua, python, sareng sajabana, éta nyéépkeun pisan, sakedik pisan, janten urang tiasa nganggo éta dina lingkungan anu ageung (KDE, Gnome, Unity, jst.) Ogé di anu langkung minimalis. Ieu nambihan sababaraha dermaga anu terang pisan (w bar salaku conto). Urang ogé tiasa nambihan kalénder pikeun nambihan acara urang, contona tukang hujan2 (yén kuring parantos ngantosan ngadamel tulisan ngeunaan anjeunna), ngalangkungan kongkorong urang sadar kana sistem, ngalangkungan kalénder kami sadar kana kajadian sapertos milangkala, ulang taun, kunjungan dokter, nyandak pil urang naon waé (pil tekanan, pil diet pikeun anu parantos maca di tempat sanés, atanapi pikeun saraf, enya, contona kuring kedah nginum pil abdi anu ngendalikeun saraf, upami teu kitu kuring kaluar ka dinya gaya psikopat maehan jalma ... HAHAHA).

Upami anjeun hoyong langkung konky konfigurasi anu tiasa anjeun marios sareng dilarapkeun ku klik saderhana, kuring nyarankeun Conky Manajer. Kanggo langkung seueur inpormasi atanapi warta ngeunaan konfigurasi konky ieu buka halaman di KDE-Look.org

Atoh, kuring miharep anjeun parantos mendakan éta dipikaresep.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Geulis pisan!

  2.   e2fletcher cenahna

    Kanggo Arch, paket anu munggaran dipasang nyaéta lm_sensors sanés lm-sensor, anu kedahna anéh sapertos anu kadua

    1.    chinoloco cenahna

      Kuring sumping pikeun masihan koméntar ngeunaan éta, kumargi nalika ngajalankeun paréntah, katingalina kuring yén bungkus na teu aya.

  3.   Rodrigo Moreno cenahna

    Hai, kuring gaduh mamang. Abdi ti Manjaro Linux 64 bit kalayan prosesor AMD Phenom 4-core, tapi nalika lscpu | inti grep:
    Thread (s) per inti: 1

    Anu anéh nyaéta nyobian masang konky ieu, panyipta na nyarankeun kuring ngalakukeun ieu nalika kuring henteu tiasa ningali suhu prosésor:
    sudo modprobe k10temp force = 1

    Ieu mangaruhan kuring, sabab ngan hiji inti anu kaluar upami kuring gaduh opat

    1.    O_Pixote_O cenahna

      Halo, upami anjeun gaduh 4 inti nempatkeun 4 sareng éta bakal dianggo pikeun anjeun, teu paduli paréntah, upami anjeun nempatkeun grep -c ^ processor / proc / cpuinfo anjeun bakal kéngingkeun 4 prosesor, sahenteuna kuring ngalakukeun éta di imah kuring sareng sadayana henteu kunanaon.

  4.   vidagnu cenahna

    Konky ageung !!! Kuring beuki reuwas ku sagala rupa anu bisa dilakukeun ...

  5.   foxsermon cenahna

    Henteu aya anu ditampilkeun sareng muncul kasalahan !!!

    Conky: llua_do_call: function conky_start_widgets execution failed:… me / saivulle / Downloads / calendar_extra / lua_widgets.lua: 168: nyobian ngalaksanakeun aritmatika dina 'conky_value' lokal (nilai nil)
    Conky: llua_do_call: function conky_start_widgets execution failed:… me / saivulle / Downloads / calendar_extra / lua_widgets.lua: 168: nyobian ngalaksanakeun aritmatika dina 'conky_value' lokal (nilai nil)

  6.   Chelo cenahna

    Halo Kuring nyobaan pikeun jalan tapi éta méré kuring kasalahan ieu sareng éta tetep sami:
    konky -c start_conky
    Conky: llua_load: moal tiasa muka / home / bindestreck/[Scripts-lex.europa.eu/conky/calendar_extra/lua_widgets.lua: Teu aya file atanapi diréktori sapertos kitu
    Conky: desktop window (c0001e) nyaéta subwindow tina root window (25e)
    Conky: tipe jandela - normal
    Conky: ngagambar kana jandéla anu diciptakeun (0x3400002)
    Conky: ngagambar kana panyangga ganda
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil
    Conky: llua_do_call: fungsi conky_start_widgets palaksanaan gagal: nyobian nyauran nil nil

    Kuring miharep anjeun tiasa ngabantosan kuring.
    Cheers, proyek hébat hatur nuhun pisan

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hai, naha anjeun masang konky-sadayana? Anu penting nyaéta dipasang dukungan lua pikeun conky (conky-lua atanapi anu sapertos kitu)

    2.    O_Pixote_O cenahna

      Tingali kana naon anu anjeun carioskeun:
      Conky: llua_load: moal tiasa muka / home / bindestreck/[Scripts-lex.europa.eu/conky/calendar_extra/lua_widgets.lua: Teu aya file atanapi diréktori sapertos kitu
      Éta nyaritakeun yén éta moal mendakan file atanapi diréktori mariksa yén dua file aya dina folder anu sami. Ngaleupaskeun salah sahiji ti dua parantos masihan kuring kasalahan anu sami sareng anjeun, janten éta pasti.
      Kamungkinan ogé yén kasalahan nyaritakeun kumaha kajadian kuring nalika kuring ngamimitian nalika ngamimitian manjaro. Dina kasus éta kuring ngajawab ku nempatkeun jalur mutlak dina file start_conky sapertos kieu:

      lua_load lua_widgets.lua
      lua_draw_hook_pre start_widgets
      ieu:
      lua_load / home /rafael/.calendar_extra/lua_widgets.lua
      lua_draw_hook_pre start_widgets
      Tapi ieu hartosna unggal-unggal mindahkeun tina folder anjeun kedah ngarobih.

    3.    Nico cenahna

      Anjeun kedah ngarobih lua_widgets.lua sareng dina fungsi vertikal_bars (cr, w, h, x, y, conky_value) anjeun nambihan ieu kana awal fungsina.

      if not conky_value then
      conky_value=0
      end

      Salam!

  7.   eureun cenahna

    Naha aya anu tiasa ngabantosan kuring pikeun masangkeunana dina Fedora 20?
    Hatur nuhun sateuacanna

    1.    O_Pixote_O cenahna

      Dina kasus sagalana dipasang naha henteu némpél nanaon sareng teras-teraskeun masang konky.
      Upami anjeun ngagaduhan 64 bit:
      sudo yum masang lm_sensors.x86_64
      Upami anjeun ngagaduhan 32 bit:
      sudo yum masang lm_sensors
      sudo sensor-ngadeteksi
      Anjeun balikan deui waé.
      sudo yum masang konky
      Tingali naha éta ogé:
      sudo yum masang konky-all
      sudo yum masang conky-lua
      Sareng anjeun nuturkeun lengkep tutorial di luhur. Sarua éta salawasna sami tapi ngarobah manajer paket.
      (Teu aya ieu anu kabuktosan, kuring kéngingkeun ku google, janten kuring henteu ngajamin yén sadaya nami bungkus leres)

  8.   rominash cenahna

    halo kzkg.
    konky ieu saé pisan.
    Ku jalan kitu, anjeun terang kumaha adaptasi cantata sareng konky (kuring nganggo manjaro ku kde sareng mpd + cantata)?
    pikeun nembongkeun lagu, albeum, seniman, jst.
    Abdi ngan ukur kéngingkeun sampul albeum,
    sadaya tulisan anu kuring mendakan di internét ngeunaan mpd + conky tapi éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, aranjeunna ngalungkeun kuring kasalahan ..
    Conky: MPD error: masalah kéngingkeun réspon ti "localhost" dina palabuan 6600: Sambungan nampik
    cium, romi

  9.   Hector cenahna

    Ikon anu hébat, téma naon na?